Yhdysvaltain sessio Forex Brief, 18. kesäkuuta – Euro pudottaa Draghin kommentteja koronlaskuista

Taloudelliset tiedot kehittyneimmistä / suurimmista maista ympäri maailmaa ovat heikentyneet viime kuukausina, kun maailmantalous on ottanut uuden harppauksen taaksepäin tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen lyhytaikaisen parannuksen jälkeen. Tänään näimme asuntojen hintojen laskevan Australiassa 3,0% ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mikä on viides peräkkäinen neljännesvuosittainen lasku. Rahapoliittiset pöytäkirjat julkaistiin myös viime yönä, mitä en tarkistanut, mutta oletan, että ne olivat soveliaita, koska RBA laski korkoja kyseisessä kokouksessa. AUD / USD oli matalampi tänä aamuna, mikä vahvistaa RBA: n dovish-puolueellisuutta.

Vaikka yllätys tuli tänään Mario Draghilta ja Euroopan keskuspankilta. Draghi hyväksyi euroalueen tällä hetkellä vallitsevan taloudellisen taantuman, ja hän kuulosti huolestuneena inflaatiosta, mikä ei ollut liian yllättävää sen jälkeen, kun viimeisen kuukauden kuluttajahintaindeksi (lasku alle 1,0%) ja inflaatio-odotusten laskeva trendi . Hän sanoi, että tarvitaan lisää elvytystoimia, jos talous ei parane, mikä näyttää siltä, ​​että se ei parane, ja mainitsi korkojen alentamisen yhtenä tärkeimmistä välineistä, jotka EKP: llä on. Euro sukelsi näiden kommenttien jälkeen, mikä mielestäni tukee EKP: tä, mutta Donald Trump vastasi näihin kommentteihin syyttäen EKP: tä. Mielestäni twiitti oli suunnattu FED: lle, joka kokoontuu keskiviikkona.

Euroopan istunto

 • Euroalueen ZEW-taloudellinen tilanne – Taloudellinen ilmapiiri oli heikkenemässä viime vuonna ja oli marraskuussa alimmillaan -22 pistettä, mutta sen jälkeen se alkoi parantua ja huhtikuussa ilmapiiri muuttui jälleen positiiviseksi. Mutta se ei kestänyt kauan, kun ilmapiiri muuttui jälleen negatiiviseksi viime kuussa laskien -1,6 pisteeseen. Tässä kuussa sen odotettiin pahenevan ja laskevan -3,6 prosenttiin, mutta aikaisemmin julkaistun Saksan ZEW-taloudellisen tunnelman suuren laskun jälkeen -21,1 pisteen jälkeen markkinat olivat valmistautuneet euroalueen lukumäärän uudelle suurelle laskulle. Näin tapahtui, ja euroalueen ZEW-taloudellinen tunnelma laski -20,2 pisteeseen, joten Mario Draghi oli oikeassa huolissaan.
 • Euroalueen lopullinen CPI-inflaatio – Inflaatio on ollut heikentymässä myös euroalueella kuten muualla maailmassa, mutta huhtikuussa tapahtui hyppy, vaikka se ei ollut totta, koska pääsiäisviikonloppu vaikutti voimakkaasti hintoihin kyseisessä kuussa. Toukokuussa inflaatio kääntyi jälleen heikkoon ja kuluttajahintaindeksi laski 1,2 prosenttiin 1,7 prosentista, kun taas kuluttajahintaindeksi laski 0,8 prosenttiin huhtikuun 1,3 prosentista. Lopullinen käsittely julkaistiin tänä aamuna, eikä se osoittanut mitään muutosta alustavaan lukemiseen, joten inflaatio on todellakin laskussa Euroopassa.
 • Draghi-maininnat tuovat takaisinkerrointa – Draghin puhe Sintrassa julkaistiin tänä aamuna otsikkokommenttina, jonka mukaan korkojen alentaminen on osa keskuspankin työkalupakettia. QE: llä on edelleen huomattavasti tilaa, QE-rajat ovat erityisiä EKP: n kohtaamille varoille. Jos näkymät eivät parane, tarvitaan lisää ärsykkeitä, negatiiviset hinnat ovat osoittautuneet erittäin tärkeäksi välineeksi ja tulevien vuosineljännesten indikaattorit viittaavat viipyvään pehmeyteen. EKP pystyy parantamaan ennakoivia ohjeita mukauttamalla ennakkoluulojaan ja ehtojaan vastaamaan inflaation sopeutumisreitin vaihteluita. Tulevien viikkojen aikana keskustelemme siitä, kuinka instrumenttimme voidaan mukauttaa hintavakauteen kohdistuvan riskin vakavuuteen nähden.
 • Ifo leikkaa Saksan BKT: n kasvua – Ifo leikkasi Saksan 2020 BKT: n kasvuennusteen jälleen tänään 1,7 prosenttiin aikaisemmasta 1,8 prosentista. BKT: n ennuste vuodelle 2019 pysyi ennallaan, vaikkakin 0,6 prosentissa, mikä on melko matala. He mainitsivat myös teollisuuden heikkouden siirtymisen työmarkkinoille ja kotitalouteen, mikä on Saksan edessä niin vaikeita aikoja.

Yhdysvaltain istunto

 • Trump ottaa Jabin EKP: ssä, mutta pyrkii FED: ään – Yhdysvaltain presidentti Donald Trump twiittasi heti, kun hän nousi nähdessään [] EUR / USD] paljon matalamman Draghin tänä aamuna kommenttien jälkeen. Tässä on twiitti “Mario Draghi ilmoitti juuri lisää ärsykkeitä voivan tulla, mikä pudotti euron välittömästi dollaria vastaan, mikä helpotti heidän epäoikeudenmukaista kilpailua Yhdysvaltoja vastaan. He ovat päässeet eroon tästä vuosien ajan yhdessä Kiinan ja muiden kanssa. Ja toinen twiitti heti sen jälkeen: Valtti
 • Merkel uhkaa Irania, jos Iran ei pidä yllä ydinsopimusta – Saksan liittokansleri Angela Merkel kommentoi tänään Irania sanoen, että seuraukset ovat, jos Iran ei pidä kiinni ydinsopimuksesta. Meidän on tehtävä kaikkemme tilanteen ratkaisemiseksi rauhanomaisesti. Yhdysvallat on lisännyt sotilaallista läsnäoloa alueella, joten asiat kärjistyvät myös täällä.
 • Kanadan valmistusmyynti – Valmistusteollisuuden myynti on ollut negatiivista kolmessa viimeisen viiden kuukauden aikana Kanadassa, mutta viime kuussa julkaistu raportti osoitti maaliskuussa kunnollisen 2,1 prosentin nousun, joka korjattiin tänään korkeammaksi 2,6 prosenttiin. Tämän päivän raportin odotettiin osoittavan jälleen 0,6%: n kasvua huhtikuussa, mutta myynnin odotukset laskivat sen sijaan 0,6%. Myös uudet tilaukset tulivat negatiivisiksi kyseiselle kuukaudelle -1,4% verrattuna aikaisempiin + 2,5%, jotka korjattiin korkeammiksi + 1,5%: sta.
 • Trump taas twiitti, tällä kertaa Kiinasta – Oli jonkin verran huolta siitä, että kokousta ei pidettäisi lainkaan. Toivon, että kauppaneuvottelut alkavat uudelleen matkalla sopimukseen. Mutta Trump lähetti melko positiivisen twiitin asiasta, joten tässä se menee:
 • trump tweet

Karhumainen EUR / USD

 1. Trendi on jälleen laskenut laskusuuntaan
 2. Perusteet ovat dovish
 3. EKP muuttui tänään entistä sovittavammaksi
 4. Myyntiyhtiöt työntävät hintaa alas

50 ja 20 pk-yritystä työntävät hintaa alas

EUR / USD oli melko nouseva kahden edellisen viikon aikana, kun USD kääntyi laskuun Yhdysvaltain viime kuukausien pehmeämmän taloudellisen tiedon perusteella. Suurempi laskusuuntainen suuntaus kuitenkin palasi jälleen tälle parille, ja euron perustekijät heikkenevät jatkuvasti, kuten Saksan ja euroalueen näkemä tänä aamuna näkemä ZEW-taloudellisen tunnelman suuri lasku. Myös EKP muuttui tänään entistä sovittavammaksi, mikä merkitsee tulevien korkojen laskua tänä vuonna ja tämä pari menetti noin 60 pistettä. Se on asettanut pienen paluun korkeammalle, mikä on hyvä tilaisuus myydä, kun liikkuvat keskiarvot lähestyvät nopeasti.

Tiivistettynä

Donald Trump aloitti päivän varhain tänään ja otti osuman EKP: ssä kääntääkseen dovishin, mikä johti euron laskuun ja Euroopan osakemarkkinoiden nousuun. Trump vihaa, että FED on ollut koron kiristyssyklissä, joten tämän päivän tweetit on suunnattu huomenna kokoontuvaan FEDiin enemmän kuin EKP. Joten odotan, että myös FED kuulostaa tavallaan dovishilta, mutta en ole varma heinäkuun koronlaskusta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me