Kanadan keskuspankin selvitys nojaa dovish-puolelle

Kanadan keskuspankki julkaisi lausunnon jonkin aikaa sitten pitämällä korot ennallaan 0,25 prosentissa. He jatkavat myös Kvantitatiivista helpottamista -ohjelmaa, mikä tarkoittaa, että jäljellä on jäljellä tulevaisuudessa. Kanadan dollari on laskenut USD / CAD hyppäämällä noin 60 pistettä korkeammalle.

 

Kanadan keskuspankin päätöksen kohokohdat

  • Omistaa korkoja odotetusti + 0,25%
  • QE ostaa lisää pitkäaikaisia ​​joukkovelkakirjoja
  • QE: n vauhti vähennetään asteittain $ 4B viikkoon $ 5B viikosta
  • Toistaa, että QE jatkuu, kunnes toipuminen on “hyvin etenemässä”
  • Infektioiden viimeaikaisen lisääntymisen torjumiseksi toteutetut toimet vaikuttavat kielteisesti lähiajan toimintaan
  • Yhdysvaltain kasvu “näyttää hidastuvan huomattavasti”
  • Elpyminen Euroopassa on hidastumassa
  • Kiinan elpyminen laajenee
  • Kanadan talous on nyt siirtymässä maltillisempaan toipumisvaiheeseen
  • EKP: n neuvosto pitää politiikan korkokannan tosiasiallisella alarajalla, kunnes taloudellinen löysyys on saavutettu, jotta 2 prosentin inflaatiotavoite saavutettaisiin kestävällä tavalla. Nykyisessä ennusteessamme tämä tapahtuu vasta vuoteen 2023 saakka

Nykyisellä vauhdilla Kanadan keskuspankki pitää puolet Kanadan hallituksen velasta vuoden loppuun mennessä. Vauhdin asteittaisella laskemisella 4 miljardiin dollariin ei ole juurikaan vaikutusta. QE: n (hullun) tahdin laskusta huolimatta tämä on suurelta osin dovish-lausunto, koska se korostaa enimmäkseen haittariskejä eikä tarjoa merkkejä QE: n hidastumisesta. YCC: stä puhuttiin jonkin verran, mutta se ei ole tapahtunut, eikä siitä ole mitään vihjeitä täällä. He puhuvat myös 0,25 prosentista todellisena alarajana, mikä edelleen sulkee pois negatiiviset korot.

Täysi lausunto:

Bank of Canada ylläpitää nykyistä korkotasoa, kunnes inflaatiotavoite saavutetaan, kalibroi määrällisen keventämisohjelmansa uudelleen

Kanadan keskuspankki säilytti tänään yön yli-korkotason tavoitteen todellisella lower prosentin alarajalla. Pankkikorko oli ½ prosenttia ja talletuskorko ¼ prosenttia. Pankki ylläpitää ylimääräistä ennakko-ohjaustaan, jota vahvistetaan ja täydennetään määrällisen keventämisen ohjelmalla. Pankki kalibroi uudelleen QE-ohjelmaa siirtääkseen ostot kohti pitkäaikaisia ​​joukkovelkakirjoja, joilla on suorempi vaikutus kotitalouksien ja yritysten kannalta tärkeimpiin lainakorkoihin. Samaan aikaan kokonaisostot vähenevät vähitellen vähintään 4 miljardiin dollariin viikossa. EKP: n neuvosto katsoo, että näiden yhdistettyjen mukautusten avulla QE-ohjelma tarjoaa vähintään yhtä paljon rahapoliittisia kannustimia kuin ennen.

Maailmanlaajuiset ja Kanadan talousnäkymät ovat kehittyneet suurelta osin heinäkuun rahapolitiikkaraportissa (MPR) ennakoidun mukaisesti. Laajentuminen on nopeaa, kun taloudet avautuvat jälleen ja antavat tien hitaammalle kasvulle huolimatta huomattavasta jäljellä olevasta ylikapasiteetista. Tulevaisuudessa nousevat COVID-19-infektiot vaikuttavat todennäköisesti monien maiden talousnäkymiin, ja kasvu riippuu edelleen voimakkaasti poliittisesta tuesta.

Yhdysvalloissa BKT: n kasvu elpyi voimakkaasti, mutta näyttää hidastuvan huomattavasti. Kiinan taloudellinen tuotos on palannut pandemiaa edeltäneelle tasolle ja sen elpyminen laajenee edelleen. Kehittyvien markkinoiden taloudet ovat kärsineet voimakkaammin, etenkin vakavissa taudinpurkauksissa. Elpyminen Euroopassa hidastuu lukkiutumisten keskellä. Kaiken kaikkiaan maailmanlaajuisen BKT: n ennustetaan supistuvan noin 4 prosenttia vuonna 2020, ennen kuin se kasvaa keskimäärin hieman yli 4½ prosenttia vuosina 2021–22.

Öljyn hinta pysyy noin 30 prosenttia pandemiaa edeltävän tason alapuolella. Samaan aikaan muiden kuin energiahyödykkeiden hinnat ovat keskimäärin elpyneet täysin. Öljyn hintojen jatkumisesta huolimatta Kanadan dollari on vahvistunut heinäkuusta lähtien, mikä heijastaa suurelta osin Yhdysvaltain dollarin laajapohjaista heikkenemistä. 

Kanadassa työllisyyden ja BKT: n elpyminen oli odotettua voimakkaampaa, kun talous avautui uudelleen kesän aikana. Talous on nyt siirtymässä maltillisempaan toipumisvaiheeseen. Neljännellä vuosineljänneksellä kasvun odotetaan hidastuvan huomattavasti, mikä johtuu osittain COVID-19-tapausten määrän kasvusta. Pandemian taloudelliset vaikutukset ovat erittäin epätasaiset kaikilla aloilla ja vaikuttavat erityisesti pienituloisiin työntekijöihin. Hallitukset ovat tunnistaneet nämä haasteet ja laajentaneet ja muuttaneet yritystoiminnan ja tulojen tukiohjelmia.

Noin 5 ½ prosentin laskun jälkeen vuonna 2020 pankki odottaa Kanadan talouden kasvavan keskimäärin lähes 4 prosenttia vuosina 2021 ja 2022. Kasvu on todennäköisesti epävakaata, koska viruksen kehitys ja sen vaikutus kuluttajiin vaikuttavat kotimaiseen kysyntään ja yritysten luottamus. Pandemian todennäköiset pitkäaikaiset vaikutukset huomioon ottaen pankki on tarkistanut arviotaan Kanadan potentiaalisesta kasvusta ennustejaksolla.

Kuluttajahintaindikaattori oli syyskuussa 0,5 prosenttia ja sen odotetaan pysyvän pankin 1-3 prosentin tavoitealueen alapuolella vuoteen 2021 asti, lähinnä matalien energianhintojen vuoksi. Kaikki perusinflaation mittarit ovat alle 2 prosenttia, mikä vastaa taloutta, jossa kysyntä on laskenut enemmän kuin tarjonta. Inflaation odotetaan pysyvän tavoitteen alapuolella koko ennustejakson ajan.

Talouden elpyessä se vaatii edelleen ylimääräistä rahapoliittista tukea. EKP: n neuvosto pitää politiikan korkokannan tosiasiallisella alarajalla, kunnes taloudellinen löysyys on saavutettu, jotta 2 prosentin inflaatiotavoite saavutetaan kestävällä tavalla. Nykyisessä ennusteessamme tämä tapahtuu vasta vuoteen 2023 mennessä. Pankki jatkaa QE-ohjelmaa ja kalibroi sen uudelleen edellä kuvatulla tavalla. Ohjelma jatkuu, kunnes palauttaminen on hyvin edennyt. Olemme sitoutuneet tarjoamaan rahapolitiikan kannustimia, joita tarvitaan elpymisen tukemiseksi ja inflaatiotavoitteen saavuttamiseksi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me