Token2049 – Interview med Lisk Founder, Max Kordek

Max Kordek, grundlægger af Lisk deler sin historie om, hvordan ICO hjalp ham som ung iværksætter med at få finansiering i vores interview på Token2049. Se videoen for at lære mere.

 

Vi er her med Max, grundlæggeren af ​​Lisk. Mange tak for din tid!

Selv tak!

Vi er på Token2049, og vi vil bare lære lidt mere om Lisk. I fyre var naturligvis en af ​​de mest milepæls ICO’er, hvor I rejste 6 millioner i 2016, og I har været meget succesfulde siden da. Der har naturligvis været mange ICO’er siden da, vi ønsker bare at få dine generelle tanker og dine synspunkter på ICO som en finansieringsmekanisme, og hvordan ser du markedet spille i det næste år eller to med hensyn til ICO’s?

Jeg synes, at en ICO finansierer sig selv, det er en yderst god idé. Dengang da vi gjorde det, åbnede det så mange muligheder for os. Jeg studerede elektroteknik i Tyskland og kendte ingen i branchen. Jeg kendte ingen VC’er, jeg kunne aldrig have skaffet penge, men jeg gjorde denne ICO, og folk troede på mig. Dette viste og viser stadig ICO’ernes potentiale, du kan investere i ideer, du tror på, og individer, du tror på. Du behøver ikke have tunge finansieringsrunder, hvis du bare rejste rundt i verden for at tale med investorer, og det er derfor Jeg synes, det er en fantastisk mekanisme til at demokratisere investeringer.

Jeg tror, ​​at de punkter, som du siger, virkelig løber hjem til mig, især da vi forberedte os på interviewet, hvor du har lyst til at det er en måde at støtte unge iværksættere med en idé, der ikke har de traditionelle forbindelser. Føler du, at regulering har nogen form for rolle i dette rum for ICO’erne? For nylig har der været en strøm af kapital, der kommer ind, og du ved med respekt ikke alle ideer er lige så gode som din, og ikke alle hold udfører lige så hårdt som din, hvad synes du om det? Skal regulering spille en stærkere rolle i dette rum?

Hvis vi taler om ideen alene, så synes jeg det er meget svært at adskille en god idé og en dårlig idé. Jeg synes, det er mere som et eksperiment, folk har denne mentalitet, lad os give det et skud, lad os prøve det. Med hensyn til regler synes jeg, det er ekstremt vigtigt, jeg synes, det skal ske, men mere i den forstand at sikre investorer, så folk ikke løber væk med midlerne. I slutningen af ​​dagen er det, jeg føler mig rigtigt, en meget let regulering, intet for tungt, intet for vildt, så vi som iværksættere ikke bliver såret. Der bør ikke være nogen mur foran os kun, fordi regeringen måske er bange for, at deres borgere ikke bliver snydt. Jeg synes, det skal være på en måde, at enkeltpersoner, der samler penge til en ICO, kan registrere sig på en officiel måde, men dette skal gøres meget hurtigt, og det skal behandles inden for få dage ellers er det igen en mur foran en entreprenør. Intet mere, de skal bare sørge for, at personen, der laver ICO, er offentlig, det er en kendt person for enhver myndighed, der tager sig af ham og intet andet.

Så en slags basisbeskyttelse for investorer, men på ingen måde forhindrer kreativitet og generering af gode ideer og store virksomheder.

Ja præcis. ICO’er er et godt værktøj bare for at prøve tingene, så godt du ved, og det var det, jeg mente tidligt med gode og dårlige ideer. I sidste ende handler det ikke så meget om ideen, det handler mere om resultatet, fordi ideer ændrer sig hele tiden under processen med at udvikle ideen. Du vil se, at dette ikke virker, og dette fungerer, og måske en idé, der i starten ikke lyder så godt som resultatet bliver, dette er ikke et problem. Problemet er, når nogen tager pengene og bruger dem på en dejlig bil, et godt ur eller bare løber væk med dem.

Du ved, jeg tror, ​​at en ting, der virkelig kører hjem med mig, er sammenlignet med mange andre ICO-projekter, efter at du har skaffet penge, har du været meget eksplicit om ikke rigtig at fokusere på pris og afkast, men virkelig fokuseret på at bygge produktet strategier og opbygning af biblioteker og gå til udviklingskonferencer, der forsøger at rekruttere CTO’er. Hvordan holder du fokus på udførelsen? Det har åbenbart været et meget spekulativt miljø de sidste par måneder, hvordan forbliver du på den vej? Hvad er din strategi fremadrettet??

Det kan være en af ​​de specielle talenter hos min partner og mig selv at holde fokus. Vi suges bare ikke ind i denne monetære pulje og finansielle verden, hvor vi kontrollerer CMC hvert 10. minut og var super glade for, hvis prisen stiger og super trist, hvis prisen går ned. Vi tager det bare fra et princip, hvor vi bare holder af teknologi. Det er her vi kom fra. Vi var tidlige adoptere af Bitcoin og andre blockchains, og vi har lyst til, at prisen ikke betyder noget, især ikke på dette tidspunkt. Vi er så tidlige. Hvis nogen kommer og siger, “ja, men jeg vil tjene penge tidligt”, så ja, handel lidt, men det er ikke det, det handler om. Dette handler om at gøre det muligt for udviklere i fremtiden at opbygge deres egne blockchain-teknologier. Prisen vil sandsynligvis være højere end den er nu om 5-10 år, og folk vil drage fordel af den økonomisk. Men hvorfor skulle dette være prioritet nummer et? Prioritet nummer et bør være, at teknologien kommer folk til gode. Det er her, vi sætter fokus hver dag. Når prisen stiger, bliver folk meget euforiske. Alt sker omkring dem så hurtigt og i et så godt lys, at man ofte glemmer at arbejde, men hvis prisen går ned, er det ofte det modsatte. Folk bliver bange og tror, ​​at jeg skal arbejde nu for at få det til at gå op igen. Disse prisringe er ret gode med hensyn til at fokusere og lægge en stor indsats i udvikling, for hvis det går op, får du al denne euforiske fornemmelse og motivation, der virkelig gør det meget sjovt. Men hvis det går ned, så tænker du nu “Jeg skal arbejde hårdere end nogensinde”. En af de mest [bemærkelsesværdige] sager, som jeg har levet igennem, er det toårige varemærke i 2013, hvor alle arbejdede ekstremt hårdt, og på en eller anden måde har dette bare holdt fast ved mig. Denne mentalitet at arbejde hårdt og holde fokus – ikke se på prisen, fordi den faldt hver dag, og i 2017 gik den op hver dag, så hvorfor se på den? Du behøver ikke at vide det dagligt.

Det er klart med din strategi og udførelsessti, at du forsøger at få hurtig, udbredt anvendelse af dette ved at få flere udviklere til at udvikle sig på det. Hvad vil du sige er dit barometer for succes? Hvordan måler du, hvor hurtig adoption er? Har du bestemte mål eller metrics, som du prøver at nå næste år? Hvordan definerer du succes?

Jeg definerer succes, når jeg hjælper folk. Hjælp kan opnås på mange forskellige måder. Jeg har de værktøjer, vi bygger på Lisk, eller prisen stiger, og nogen i Afrika havde endelig råd til at købe en bil, fordi han tidligt investerede i Lisk. Disse historier findes, og jeg har hørt mange af dem. Dette er succes for mig, og det gør mig glad, hvis jeg kunne hjælpe nogen. Med hensyn til målinger og parametre er den store ting, at blockchain er gennemsigtig, så du kan spore alt der. Der er gode statistikker om selve blockchain: antal konti, antal transaktioner pr. Dag / måned / år, acceleration af nye konti osv. Du kan bruge disse statistikker til at finde ud af, hvad din vækstrate er, og afhængigt af det kan du også finde ud af, hvad marketing fungerer, og hvad der ikke fungerer. For eksempel kunne vi gå på en konference og pludselig øges antallet af konti, eller pludselig er der mere volumen på børserne. Det er en svag indikator, men det er en indikator, der fungerer. Hvornår brugte, lad os sige, $ 200.000 på søgeannoncer, og der sker ikke noget, det er bare flere mennesker på vores websted, så det syntes ikke at fungere. Dette er nogle statistikker, som du kan bruge til at definere succes eller i det mindste succes for strategier med det ultimative mål at bare være gavnligt eller at hjælpe folk i slutningen af ​​dagen. Jeg ser Lisk selv mere som en aktivator, hvor softwaren bare gør det muligt for udvikleren at opbygge en fantastisk softwareapplikation. Jeg er mere en muliggørelse for succes. Jeg ønsker, at folk skal få succes ved at bygge videre på den ting, jeg bygger – på Lisk-platformen.

Hvornår tror du, at den første vellykkede ansøgning findes på Lisk? Har du en forventet tidslinje for dette? Tror du, det er en Crypto Kitties-ækvivalent eller noget lignende? Eller er det antallet af applikationer eller en stor, der starter?

Ja, så i dagens paneldiskussion sagde Julian fysisk, at der endnu ikke er nogen rigtige applikationer i produktionsbranchen, der har succes. Alt er stadig ret tidligt og er mere i eksperimentfasen. Projekter finder sig selv. Indtil vi ser en rigtig vellykket applikation, der bruges i den virkelige verden af ​​mennesker, ikke af to mennesker, men af ​​en enorm mængde mennesker. Indtil det sker, tror jeg, at der vil gå flere år. Folk taler altid om, hvor hurtigt denne industri bevæger sig, og den bevæger sig bestemt hurtigere end andre industrier, men i slutningen af ​​dagen er den stadig ikke så hurtig, som folk måske tror. Hvis du bare ser et eller to år tilbage, var der færre ICO’er som projekter, men i det væsentlige har ikke meget ændret sig. Folk gik stadig på konferencer dengang, de går stadig i dag, og de arbejder stadig på disse projekter. Det er ikke som om Ethereum, Lisk eller Bitcoin pludselig ændrede den grundlæggende teknologi. Det er stadig det samme.

Det føles som om flere mennesker kommer til markedet og er opmærksomme på, at priserne stiger.

Nemlig. Udviklingen tager stadig meget tid, og den hænger bag udseendet på markedet. Priserne kan stige, men teknologien kan gå meget langsommere op, fordi det bare tager længere tid. Værdien bygges undertiden langsommere end prisen stiger. Efter min mening falder prisen tilbage til den reelle værdi af teknologien. Når jeg kommer tilbage til dit spørgsmål, tror jeg, at den første live applikation frigives i slutningen af ​​2018 eller 2019 på denne platform. De vil blive poleret i midten eller slutningen af ​​2019, hvad angår brugeroplevelse og så videre. Måske i 2020, 2021, 2022, vil vi se flere og flere applikationer bruges i det almindelige liv. Disse applikationer er muligvis ikke de fuldt blæste decentrale applikationer, som alle i dag taler om. Disse kan være blandede, eller dem, der muligvis har komponenter i en blockchain, der gør det decentraliseret, men andre komponenter muligvis ikke. Crypto Kitties, for eksempel, bor kernedelen på Ethereum, men selve hjemmesiden og billederne og så videre er centraliseret – det var en blanding. Og det var en succes. Det var det første skridt på Ethereum, som var ret succesfuldt, og det var ikke fuldt decentraliseret.

Hvordan har du fundet ud af, at din rolle har udviklet sig siden to år siden? Du har naturligvis været i rummet længe, ​​du startede i 2013. I fyre, tror jeg, voksede fra 25 til 50 og ser nu på at komme til 75 personer. Du har marketingteam nu. Hvordan har din rolle ændret sig? Hvad laver du anderledes nu end for to år siden?

Lisk-fonden arbejder sammen med mange forskellige entreprenører, så det er svært at sige, hvor mange mennesker der faktisk arbejder på projektet, fordi folk tilmelder sig og folk forlader, og det sker hele tiden ganske dynamisk. Hovedentreprenøren i Berlin, Lightcurve, voksede fra grundlæggende min partner, Oliver, og mig selv. Vi fandt også hovedentreprenøren for at tage udviklingen i egne hænder. Det voksede fra to personer til over 40 nu, og hvis jeg skulle definere min rolle der, ændrede det sig fra at være fyren for alt, til kontorledelse, til finansiering, til HR, til udvikling og ledelse, over til kun ledelse. Jeg har et godt team med mennesker med hensyn til HR, kontoradministration og økonomi, der kan tage størstedelen af ​​opgaverne i disse områder væk fra mig. Vi har mange udviklere, så jeg behøver ikke gå til github igen og ændre noget tekst på hjemmesiden eller justere et billede for at få det til at se pænere ud. Vi har nu folk til det. Jeg delegerer denne opgave væk. Hvis vi talte om fundamentet, har ikke meget ændret sig. Vi har vores bestyrelsesmøder, cirka fire eller fem om året, hvor vi diskuterer alle emner, der involverer Lisk selv: projektet, økonomien, de juridiske forhold osv., Men her ser du selvfølgelig tydeligt, at vi er blevet mere kyndig. På grund af denne viden kan vi bedømme forskellige emner bedre, end vi kunne tilbage på dagen. Tilbage på dagen lærte vi nye ting på hvert møde. Nu er det ved at blive en rutine, og vi kan komme videre på en bedre måde. Du kommer bare ind i virksomheden og dens fundament, og den vokser bare dynamisk, men organisk. Du ser bare hvad der skal gøres. Du glider ind i den rolle så, hvilket måske er ti roller i starten, men bliver mindre og mindre. Nogle gange, selv i dag, lægger jeg bare ting væk eller renser lidt. Jeg synes, det er godt, fordi det er godt at være i hånden. Det sker bare automatisk.

Hvad vil du sige, at du er mest begejstret for i 2018 for både Lisk og det bredere blockchain-samfund?

For blockchain-samfundet er det lynnetværket for mig. Jeg tror, ​​vi har brug for nogle skalerbarhedsløsninger til Bitcoin i dag, fordi det ramte kapacitet. Folk tager det som en mekanisme til at sprede FUD, ved du, hvilket ikke er godt for hele branchen. Jeg synes, vi skal være samarbejdsvillige, vi skal arbejde sammen, vi skal være glade, vi skal have det sjovt hver dag og ikke angribe hinanden på Twitter. Sådan skal det ikke være. For Lisk er det bestemt SDK. Det vil blive rullet ud gennem årene i forskellige trin, så vi kan samle feedback med hvert trin, at vi kan justere det, at vi kan gøre det bedre med det endelige mål, at udviklere kan lide det. Jeg ser frem til disse trin og til feedback fra samfundet for at se, hvad de tænker. Vi har arbejdet nu i to år mod denne tid, hvor vi kan arbejde på SDK og samle offentlig feedback. Før blev det bare i fundamentet, det var grundlæggende. Vi har for eksempel ikke rigtig haft nogen tilføjelser af funktioner indtil dette punkt i kernen i Lisk Coin, det vigtigste rygrad i det decentrale netværk. Men nu, med den snart frigivne Lisk 0.1.0, vil det være drastisk anderledes. Vi kan, fordi vi har et godt fundament, arbejde på nye funktioner. Spændende ting. Virkelig interessante emner fra et kryptografisynspunkt, brugervenlighedens synspunkt, brugeroplevelsessynspunktet og også selvfølgelig fra udviklerens synspunkt at lege med blockchain-teknologi, fordi vi gjorde det lettere for dem.

Mange tak Max, jeg sætter stor pris på at du tager dig tid til at dele dine tanker om Lisks rejse.

Tak også for denne mulighed!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me