Hvordan fortrolighedsmønter kan være den største bekymring for regulatorer?

Hvis du bruger en offentlig blockchain-kryptokurrency som Bitcoin eller Ethereum, er du måske ikke så anonym som du formoder dig at være. Her er hvorfor. 

Oprettelsen af ​​privatlivsmønter

USP af Bitcoin og andre gamle kryptoer under lanceringen var den anonymitet, de giver. Men er de virkelig anonyme? Et mere passende ord ville være “pseudonymer”. Den offentlige nøgle for hver bruger er bare et pseudonym, der vil blive brugt på blockchain. Din offentlige nøgle, dit transaktionsbeløb, modtageradressen og nogle andre detaljer kan altid tilgås af alle på nettet. Her kan du føle dig sikker, fordi ingen ved, at denne offentlige nøgle tilhører dig, eller kort sagt, de kan ikke etablere forholdet mellem dig og din offentlige nøgle. Modtageren vil dog være opmærksom på disse oplysninger. Når nogen er i stand til at vide, at du er ejeren af ​​din offentlige nøgle, er alt dit privatliv brudt. Nu, i stedet for at knytte alle dine offentligt tilgængelige transaktioner til din offentlige nøgle, vil de blive knyttet til dig. Det er her, din kappe af privatliv er brudt. 

Selv din købshistorik bliver offentlig. Hvordan er det en trussel? Regeringer er ikke den eneste, der leder efter dine data, ondsindede hackere er også til stede på nettet som en høg, der venter på bytte. 

Nu kan du spørge – “Men er det ikke svært at etablere forbindelsen mellem min nøgle og mig?”. Du synes måske, det er svært, men internettets verden undlader aldrig at forbløffe os. Vi er godt opmærksomme på “cookiepolitikken” på ethvert websted, som de agter at bruge til at levere mere personaliserede reklamer. De sporer din aktivitet, når du besøger de websteder, de er placeret på. Hvis du bruger et websted til at gennemføre Bitcoin eller en anden krypto, er chancerne for, at dine oplysninger bliver sporet og muligvis lækker på internettet. Selvom du bruger programmer som CoinJoin, kan aflytteren nemt spore den offentlige nøgle tilbage til dig med 98% nøjagtighed. Detaljerne er beskrevet i a forskningsartikel af Steven Goldfeder og hans team ved Princeton University.

Hvad er problemerne?

At miste dit privatliv er et stort problem – først og fremmest bør privatlivets fred være en af ​​de grundlæggende menneskerettigheder for alle. Hvis regeringen og aflyttere stadig kan spionere på dig og lægge mærke til din økonomiske adfærd, tæller det ikke som privatliv. De fleste af befolkningen tager krænkelsen af ​​deres økonomiske privatliv som et alvorligt problem. Sådanne overtrædelser kan være skadelige for indførelsen af ​​kryptovalutaer. Fordi disse mennesker ikke flytter til decentraliseret kryptokurrency, hvis deres økonomiske aktivitet er offentlig. 

Virksomheder tager privatlivets fred alt for alvorligt, de kan lide at handle med smarte kontrakter for at håndtere deres kunder og partnere. Hvad godt ville være smarte kontrakter for virksomheder, hvis de er offentligt tilgængelige? Snarere kan brud på sådanne data tipse konkurrenterne om de igangværende strategier og skabe en katastrofe for den langsigtede forretning.

Det var alt fra brugernes synspunkt, lad os nu tænke fra en kryptokurrencyperspektiv. Privatliv er en vigtig faktor for svampbarheden af ​​en kryptovaluta. Fungibility er et koncept om, at en mønts værdi skal forblive den samme uanset dens historie, eller 1 BTC skal være 1 BTC, uanset hvad. Men med grundlæggende gennemsigtige mønter kan alle se transaktionshistorikken for en mønt. Baseret på historien kan nogen nu afvise at acceptere en mønt. For eksempel kan du afvise en bitcoin, hvis den var involveret i en narkotikahandel. Dette vil skabe et problem med, at nogle mønter er mere værdifulde end andre. Hvis dette sker i masseskala, vil det være et stort problem for kryptokurverne. 

Heldig for os løser begge disse problemer begge privatfokuserede mønter.

Privacy fokuserede mønter

Privacy-fokuserede mønter er helt sporbare og anonyme på grund af dens teknologi. I modsætning til Bitcoin og andre skjuler privatlivsmønter oplysningerne om afsenderen og modtageren. Der er en række forskellige teknikker til rådighed til at gøre dette. Nogle af dem er det

  • Stealth-adresser

Den mest enkle teknik skaber en ny adresse hver gang du handler på deres netværk. Der er også mere avancerede versioner af dette. 

  • Ringsignaturer

Du skal underskrive for at bekræfte enhver transaktion. Ringsignaturer kombinerer dig med andre underskrivere for at skjule dig som afsender. 

  • zK-SNARKs

En avanceret form for kryptografi, der gør dine transaktioner sikrere.

Og andre metoder som MimbleWimble, Tor, CoinJoin osv. 

Hvad er de mest populære privatlivsfokuserede mønter?

Monero (XMR)

En af de mest populære og udbredte privatlivsmønter. Det startede som en gaffel fra Bytecoin i 2014 og bruger nu ringesignaturer, stealth adresser og en unik opdelingsmekanisme.. 

Dash (DASH)

Dash giver brugeren en mulighed for enten at holde deres transaktioner private eller ej. Mønten blev startet som en Litecoin-gaffel. Dashs modificerede Proof-of-Stake X11-minealgoritme bruger “CoinJoin” til private transaktioner, der sikrer, at din transaktion ikke kan ses.

ZCash (ZEC)

ZCash har også muligheden for at vælge privatliv eller ej. Mønten har fået partnerskaber med JP Morgan, Parity og StarkWare. Det gør brug af zK-SNARKs. 

Andre privatlivsmønter er Bytecoin, Verge, Komodo, Grin og andre. Du kan kontrollere listen her.

Hvor kan du købe privatlivsmønter og andre mønter?

Det næste spørgsmål er, hvor kan du købe disse mønter. Privatlivsmønter adskiller sig ikke fra andre kryptovalutaer med hensyn til handel. Der er mange måder at købe kryptovalutaer på, men de mest foretrukne måder er køb via børser og mæglervirksomhed.

Køb via børser

En børs svarer til en børs, hvor købere og sælgere handler baseret på aktiens aktuelle markedspris. Børsen opkræver et gebyr for at tjene som mellemmand. Imidlertid er det ikke alle børser, der har alle mønter, og privatlivsmønter som Monero er tilgængelige på alle de store børser som Binance, Coinbase, OKEx osv. Relativt nyere mønter kan være svære at finde på de fleste børser..

Køb via mæglere

I denne tilstand overføres dine midler via et forhandlernetværk i stedet for en central børs. Vi henviser til dette som et OTC-marked. Det kryptomæglere find folk, der holder store puljer af krypto, og handlende, der er villige til at købe det, og par dem sammen. Dette giver omfattende fleksibilitet og hurtigere afviklingsperioder med hensyn til børser. 

Regulering og privatlivsmønter

Hver mønt har to ansigter, og det gør det også. Mens privatlivsmønter kan hjælpe virksomheder og brugere med en mere sikker online økonomisk tilstedeværelse, bliver de også den foretrukne måde at handle på for ondsindede brugere. Øvelser som hvidvaskning af penge, transaktioner for terrorisme eller ulovlige aktiviteter og skatteinvasion bliver mere fremtrædende på privatlivsmønter. Derfor er privatlivsmønter synonyme med betalingsmetoden på det mørke web. 

Regeringen griber ind her, og privatlivsmønter har været det største anliggende i mange regler. 2019 er blevet sagt at være året for regulering af kryptokurver, den nylige lancering af Facebook Libra-mønt har tiltrukket lovgivningsmæssig trækkraft fra forskellige regeringer. I sådanne tider kan vi være sikre på, at privatlivsmønter også vil blive overvejet. Men hvis vi ser på historikken om regler omkring kryptokurver, så observerer vi, at de fleste af landene stadig kæmper med, hvordan kryptokurver klassificeres til en aktivklasse. Den amerikanske kongres undrer sig stadig over, om de skal betegne kryptovalutaer som værdipapirer, råvarer eller en helt ny form for aktiver.  

Fra nu af er Japan den eneste nation, der har taget alvorlige skridt mod at forbyde privatlivsmønter. Det er regeringen tvinger kryptobørserne fra at notere eventuelle privatlivsmønter. De forsøger at gøre konverteringen af ​​fiat sværere til en privatlivsmønt. Men det kan stadig opnås ved hjælp af decentraliserede børser (DEX’er). 

USA har muligvis ikke taget privatlivsmønter i betragtning, men de underminerer det ikke helt. Her er nogle af bemærkningerne fra embedsmænd fra regeringsembedsmændene.

”Det er afgørende, at USA fortsætter med at arbejde internationalt for at forbedre kontrollen relateret til digital valuta. Vi bør også overveje yderligere lovgivningsmæssige eller lovgivningsmæssige tiltag for at tackle potentielle udfordringer i forbindelse med anonyme forbedrede kryptokurver, tjenester beregnet til at skjule transaktioner på blockchains.

Robert Novy til husets underudvalg om terrorisme og ulovlig finansiering.

“[…] Hvordan tillader du frihed, mens man tillader regeringen at forsøge at gøre sit job for at beskytte befolkningen, og jeg tror, ​​at der skal være en balance der, og […] Jeg ser regeringen forsøge at finde den balance. Jeg tror, ​​at ting som nul-viden bevis skubber denne balance en vej, og der skal muligvis foretages en omkalibrering af, hvor den linje er […] ”

—— Brian Quintenz, CFCT-kommissær for nylig at vise. 

Fra nu af er der ikke taget meget skridt over for privatlivsmønter, især fordi regeringerne stadig har travlt med at beskæftige sig med kryptokurver som helhed. Men mængden af ​​anonymitet, der leveres af privatlivsmønterne, kan også være forræderisk. Vi har muligvis brug for en hybridløsning, der har funktionerne i både privatlivsmønter og andre. 

Vil privatlivets mønter overleve forordningen?

Fra nu af har regeringerne ingen idiotsikker metode til at forhindre brugen af ​​privatlivsmønter. Hvad de højst kan gøre er at komplicere processen med udveksling mellem fiat og kryptokurver hårdere. Men at bruge privatlivsmønter bliver ikke umuligt, men snarere arbejde som en tunnel for at gøre sorte penge hvide. 

Hvis vi ser på historien, var den amerikanske regering skeptisk over for SSL-certificering af websteder. Flere år senere er SSL-certifikat sikkerhedsnormen for webstederne, og ethvert offentligt websted skal bruge certifikatet til sikkerhedsformål.

“Øget kontrol kan gøre dem (kryptovalutaer) til en mere risikofyldt investering for mere traditionelle handlende / investorer, men privatlivsfokuserede mønter vil altid have brugssager på steder med begrænsninger af personlig frihed.”

– Sheffield Clark, administrerende direktør for Coinsource, en operatør af Bitcoin-pengeautomater.

Med sådanne kommentarer og løfter ser det ud til, at privatlivsmønter vil overleve reguleringen uskadt. Der skal dog gøres noget med de problemer, der er forbundet med privatlivsmønter, der gør ulovlige aktiviteter lettere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me