WTI Bullish Bias fortsætter midt i API-rapport – Fokus på VVM-rapport!

Under onsdagens asiatiske handelssession, WTI Råolie steg igen og forlængede sin rally på mere end en uge efter den bullish ugentlige API private lagerrapport, der viste et lodtrækning på 3,5 millioner tønder. I mellemtiden spillede risikovilligheden på markedet og håbet om global økonomisk genopretning fra COVID-19 også en vigtig rolle i understøttelsen af ​​råoliepriserne. Den bullish bias omkring råoliepriserne kunne også tilskrives håb om den længe ventede amerikanske COVID-lettelsesstimuleringspakke og optimisme med hensyn til coronavirus (COVID-19) vacciner, som også havde en yderligere positiv indvirkning på råoliepriserne. Noget andet, der også kunne støtte oliesentimentet, er de seneste rapporter, der tyder på, at verdens største eksportør, Saudi-Arabien, reducerer olieforsyningen i februar og marts.

 

I mellemtiden støtter de for nylig aftalte produktionsnedskæringer fra andre medlemmer af organisationen for olieeksportlande (OPEC) og deres allierede også råoliepriserne. Over havet udøvede svagheden i den brede amerikanske dollar, udløst af den lave efterspørgsel efter sikker havn, også en positiv indvirkning på råoliepriserne, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på greenback. I modsætning hertil fortsætter det voksende antal COVID-19 tilfælde globalt med at skubbe flere lande ind i dybere lockdown-foranstaltninger, hvilket kan dække yderligere opadgående momentum for råoliepriserne.

 

WTI Råolie handles i øjeblikket til 58,20 og konsolideres i intervallet mellem 58,11 og 58,45. Fremadrettet synes handlende at være forsigtige med at placere eventuelle stærke positioner foran data fra US Energy Information Administration, som forventes senere på dagen. Den bullish bias omkring råoliepriserne kunne tilskrives de nyeste optimistiske API-data, som viste en overraskende træk i amerikanske råolieforsyninger. På datafronten rapporterede de amerikanske forsyningsdata fra American Petroleum Institute om et træk på 3,5 millioner tønder mod en prognose om en 1.340 millioner tønder og en træk på 4.261 millioner tønder, som blev registreret i sidste uge.

 

Markedshandelsstemningen udvidede sin positive præstation de sidste uger og blinkede stadig grønt på dagen muligvis på grund af fremskridt mod at bestå den amerikanske præsident Joe Bidens stimuluspakke på 1,9 billioner dollars. I mellemtiden blev upticks styrket yderligere af optimismen vedrørende coronavirus (COVID-19) vacciner. I henhold til den seneste rapport diskuterer den amerikanske kongres den længe ventede stimulus til en værdi af $ 1,9 billioner, og der forventes en udrulning meget snart. Samtidig er producenterne af coronavirus (COVID-19) vacciner begyndt at lede forskning mod tackling af varianterne.

 

En anden faktor, der også kunne understøtte markedssentimentet, er Kinas nedadgående forbrugerprisindeks (CPI) og producentprisindeks (PPI) for januar, hvilket tyder på den seneste svaghed hos den globale råvareleder og behovet for mere finanspolitisk bistand. Således blev det positive markedssentiment set som en af ​​de kritiske faktorer, der understøtter priserne på råolie.

 

På tværs af dammen reducerer verdens største olieeksportør, Saudi-Arabien, udbuddet i løbet af februar og marts. Dette ses som en af ​​de nøglefaktorer, der hjælper råoliepriserne med at forblive bud. I mellemtiden støtter de nyligt aftalte produktionsnedskæringer fra andre medlemmer af organisationen for olieeksportlande (OPEC) og deres allierede også råoliepriserne.

 

På USD-fronten undlod den brede amerikanske dollar at stoppe sin tabende stribe den foregående dag, idet den fortsat var deprimeret, da efterspørgslen efter aktiver i sikre havne er lav, i håb om den længe ventede amerikanske COVID-stimulanspakke og optimisme vedrørende coronavirus (COVID-19) vacciner. Imidlertid hjalp tabene i den amerikanske dollar råolie til at forblive bud, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I mellemtiden var kl. 22:54 ET (3:54 AM GMT) det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand andre valutaer, faldet med 0,05% til 90,370.

 

På den bearish side undersøger et WHO-team (WHO) den mulige oprindelse af COVID-19 i Kina. På grund af dragen nationens bitre forhold til Vesten og nogle andre asiatiske lande afventer de globale politikere meget spor, der gør det muligt for dem at holde Kina ansvarlig for det globale kaos forårsaget af virussen. Imidlertid kunne negative resultater sætte bremserne på den optimistiske stemning på markedet. En anden faktor, der også kunne være i tvivl om det positive markedssentiment, er genopståelsen af ​​COVID-19-sager i mange lande, som har tilskyndet myndighederne til at indføre yderligere restriktive foranstaltninger, såsom lockdowns, hvilket rejser tvivl om håbet om et opsving i brændstofbehovet. Dette ses som en nøglefaktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne.

 

Fremadrettet vil markedshandlerne holde øje med leveringsdata fra US Energy Information Administration, som forventes senere i dag. I mellemtiden vil handlende også se de amerikanske CPI-data for at bekræfte reflationsprat. Federal Reserve-formand, Jerome Powells tale, som forventes kl. 19:00 GMT, vil også blive nøje observeret. Derudover kunne opdateringerne omkring coronavirusvaccinerne og den amerikanske økonomiske hjælpepakke give en ny retning for varen. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me