WTI råolie når $ 50-niveauet – Saudi-Arabien forpligter sig til produktionsnedskæringer!

I onsdagens asiatiske handelstider, WTI Råolie lykkedes at udvide sin sejrsrejse natten over og nåede det højeste niveau i næsten ti måneder, langt over $ 50,00-niveauet, hovedsageligt efter Saudi Arabiens uventede tilsagn om at skære råproduktionen yderligere med en million tønder om dagen i februar. Dette understøttede øjeblikkeligt priserne på råolie. Bortset fra dette kunne en anden grund til gevinsterne i råolie tilskrives de positive amerikanske råolieforsyningsdata fra American Petroleum Institute, der viste et træk på 1,663 millioner tønder..

Desuden spillede optimismen over en mulig coronavirusvaccine og sandsynligheden for en yderligere amerikansk finansiel støttepakke også en vigtig rolle i understøttelsen af ​​råoliepriserne. På den baisse side tvang det stadigt stigende antal COVID-19 tilfælde globalt lande til at indføre strammere restriktive foranstaltninger, hvilket rejste bekymring over brændstofefterspørgslen og blev en nøglefaktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne . Bortset fra dette har den friske, bredbaserede bullish bias af den amerikanske dollar, understøttet af flere faktorer, vist sig at være en af ​​de nøglefaktorer, der kunne dække det opadgående momentum i råoliepriserne, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar.

På den anden side blev gevinsterne i råoliepriserne også begrænset af den langvarige kinesisk-amerikanske kamp. WTI Råolie handles i øjeblikket til 50,05 og konsolideres i intervallet mellem 49,72 og 50,25. Når vi går videre, ser markedshandlerne ud til at være forsigtige med at placere nogen stærke positioner inden frigivelsen af ​​råolieforsyningsdata fra US Energy Information Administration, som forventes senere på dagen.

På datafronten viste de amerikanske råolieforsyningsdata fra American Petroleum Institute et træk på 1,663 millioner tønder. Denne lodtrækning var større end trækningen på 1,5 millioner tønder i prognosen, men mindre end trækningen på 4,785 millioner tønder i den foregående uge.

Desuden fik råoliepriserne et yderligere løft efter Saudi-Arabiens overraskende tilsagn om at reducere råproduktionen yderligere i februar med en million tønder om dagen. I henhold til den seneste rapport kom den saudiske meddelelse, da Organisationen for Olieeksporterende Lande og allierede, eller OPEC +, lukkede den anden dag i sit fælles ministerielle overvågningsudvalg og det 13. OPEC- og ikke-OPEC-ministermøde. Det er værd at huske, at møderne blev forlænget med en dag, efter at medlemmerne ikke nåede til enighed om produktionen i februar mandag.

I mellemtiden beskrev Alexander Novak (russisk vicepremierminister) den saudiske forpligtelse som “en stor nytårsgave for hele olieindustrien”, hvilket gav handlende mere tillid..

Over havet kunne stigningerne i råoliepriserne også være forbundet med den fornyede optimisme over potentielle vacciner til det meget infektiøse coronavirus. I henhold til den seneste rapport sagde den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration (FDA), at millioner af lægemidler er på vej til Storbritannien. Dette kom efter, at den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration (FDA) viste et næsten 95% succesforhold for de førende koronavirusvacciner efter to doser.

Alternativt repræsenterer markedshandelsstemningen en negativ udvikling på dagen, da det amerikanske akties futures tendens til at fremhæve risikofri stemning. Årsagen bag det risikofrie markedssentiment kunne imidlertid også tilskrives nyheden om, at den amerikanske præsident Donald Trump for nylig underskrev en bekendtgørelse om at stoppe forretningen med omkring 8 kinesiske applikationer. I mellemtiden gennemgår New York Stock Exchange sin beslutning om at stoppe tre store kinesiske teleselskaber fra at lade denotering. I mellemtiden lægger frygt for at intensivere antallet af coronavirus-sager globalt yderligere pres på aktiemarkedet. Disse negative overskrifter blev dog betragtet som en af ​​nøglefaktorerne, der holdt låg på enhver yderligere stigning i råoliepriserne.

På USD-fronten formåede den brede amerikanske dollar at stoppe sin tabende stribe den foregående dag og trække nogle nye bud på dagen, da håbet om større statslån skubbede benchmark-10-årige amerikanske statsafkast til det højeste niveau siden marts, hvilket lettede det bearish pres omkring den amerikanske dollar. Bortset fra dette understøtter den forsigtige stemning forud for Georgiens valgresultater kombineret med den kinesisk-amerikanske spænding også den amerikanske usikre dollar. Gevinsterne i greenback er imidlertid blevet en nøglefaktor, der kan dække yderligere opadgående momentum for råolie, da den svagere USD har tendens til at gøre det billigere for indehavere af andre valutaer at købe råolie. 23:16 ET (04:16 GMT) var det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand andre valutaer, steget med 0,15% til 89,547.

Fremadrettet vil markedshandlerne holde øje med frigivelsen af ​​råolieforsyningsdata fra US Energy Information Administration, som forventes senere på dagen. Bortset fra dette er frigivelsen af ​​de seneste FOMC-pengepolitiske mødeprotokoller nøglen til at se, da FED’s politiske udsigter vil spille en nøglerolle i at påvirke den kortvarige USD-prisdynamik. I mellemtiden har opdateringerne omkring den kinesisk-amerikanske kræsning og virusproblemer ikke mistet deres betydning på dagen. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me