Ison-Britannian punnan volatiliteetti lisääntyy dramaattisesti; USD / CAD: sta tulee seuraava merkittävä pari, joka on puhkeamassa

Ennen hämmästyttävää punnan “flash-kaatumista” perjantaiaamuna Aasian-istunnon aikana vähittäiskaupan sijoittaminen GBP / USD: lle oli erittäin äärimmäistä. Jokaisesta kauppiaasta, jolla oli lyhyt altistuminen tälle parille, oli vähintään kuusi kauppiasta, jotka olivat pitkissä positioissa. Tämä on hyvä esimerkki vähittäiskauppiaista, jotka käyvät kauppaa merkittävää kehitystä vastaan ​​ja menettävät rahaa kokeneemmille kauppiaille. Jos teet laskelman, huomaat, että yli 85% vähittäiskauppiaista oli pitkä pari ennen kaatumista. Kaatuminen vähensi huomattavasti tämän määrän 2,3 pitkään asentoon jokaiselle lyhyelle. Tämä tarkoittaa, että 69,7% vähittäiskauppiaista on nyt pitkissä asemissa, mitä pidetään edelleen äärimmäisenä lukuna, mutta ei läheskään niin äärimmäisenä kuin ennen flash-kaatumista. Ehkä se ei tunnu suurelta “ennen ja jälkeen” -erolta, mutta varmasti on. Joten mitä voimme päätellä näistä luvuista? Vähittäiskauppiaat kärsivät kovasti flash-kaatumisesta, joka otti monet pitkät kannat. Jotkut elinkeinonharjoittajat lopettivat tappiot, kun taas toiset saivat marginaalipyyntöjä ja heidän asemansa suljettiin pakolla.

 

Mikä kaatumisen tarkalleen aiheutti, ei ole selvää, mutta jotkut sanovat, että algoritmisella kaupankäynnillä olisi voinut olla merkitystä. Tietysti Brexit-teeman ympärillä on monia epävarmuustekijöitä, mutta perjantaiaamuna ei ollut erityistä perustavanlaatuista katalysaattoria, joka voisi perustella tämän suuruisen pudotuksen. Tällaisen nestemäisen valuutan kaatuminen on merkittävää. Ohuet markkinaolosuhteet pahentivat varmasti shokia – se oli Aasian istunnon aikana ja myös NFP-perjantaina – täydelliset markkinaolosuhteet flash-kaatumiseen. Katsotaanpa muutama kaavio:

 

GBP / USD päivittäinen kaavio

 

Tällä hetkellä nykyinen markkinahinta on kaukana vaihteluvälistä, josta se puhkesi viime viikon maanantaina. Haluaisin nähdä tämän uudelleentarkastelun, mutta hinta ei ehkä käy siinä pian. Jos hinta onnistuu saavuttamaan tämän tason uudelleen, se saattaa tarjota loistavan mahdollisuuden päästä jälleen lyhyeksi. Minulla oli joitain lyhyitä punta-asemia käynnissä, kun salama kaatui, mutta ne kaikki olivat kiinni, kun otin niistä voittoa. Valuutat, joihin myin punnan, ovat Yhdysvaltain dollari, Japanin jeni ja Euro. Tällä hetkellä etsin hyviä mahdollisuuksia aloittaa jälleen lyhyet kaupat punnalla. En vain halua jahtaa hintaa tässä vaiheessa. Kuten tässä GBP / USD: n päivittäisessä kaaviossa, on ilmeistä, että hinta on tällä hetkellä todella ylimyyty. Tämän tekeminen on entistä selkeämpää tässä taulukossa, johon on sijoitettu RSI-oskillaattori:

 

GBP / USD päivittäinen kaavio

 

Täällä voit nähdä, että RSI-indikaattori antaa meille ylimyydyn lukeman. Alle 30 pidetään ylimyytynä. Kun instrumentti käy kauppaa ylimyydyllä tasolla, se ei tarkoita, että se nousee korkeammalle milloin tahansa, mutta korjaus tapahtuu todennäköisemmin, kun markkinoita ostetaan yli tai myydään. Valuuttaparit voivat pysyä ylimyydyissä tai yliostetuissa olosuhteissa pitkään. Katso seuraava esimerkki:

 

Päivän kaavio GBP / USD (2012/2013)

 

Varmasti hinta voisi jatkaa kaupankäyntiä etelään ilman mielekästä retracementia jonkin aikaa. Voisit ehkä ansaita rahaa, jos syötät lyhyeksi nykyiseen hintaan, mutta ehkä saatat paremman mahdollisuuden, jos odotit ensin, että uudelleenjärjestely tapahtuu. Tässä on esimerkki siitä, mistä puhun:

 

Päivän kaavio GBP / USD (2014)

 

Puhutaan kynttilästä, jossa on merkintä ‘teeskennetään, että tämä oli perjantainen kynttilä’ ‘. Kuten näet tästä esimerkistä, oli todella vahvaa myyntiä, joka olisi helposti voinut houkutella kauppiaita jahtaamaan laskusuuntausta. Tämä iso punainen kynttilä sulkeutui pohjimmiltaan päivän alimpana päivänä, mikä kertoo meille, että myyjät pysyivät hallinnassa sen sulkemiseen saakka. Kutsumme tätä ajeltuun tankoon (sen alaosassa ei ole sydäntä). Monta kertaa tämän tyyppinen kynttilä osoittaa, että menetyksiä voi olla tulossa. Jos katsot viides kynttilä ennen sitä, jonka merkitsin kaavioon, huomaat, että se on myös laskeva ajeltu baari. Huomaat myös, että olisit ansainnut hyvän voiton, jos kirjoitat lyhyeksi tämän kynttilän lopussa, kun hinta laski edelleen. Näiden kahden kynttilän välillä on kuitenkin joitain merkittäviä eroja. Ensimmäinen muodostettiin sen jälkeen, kun äskettäinen 20-EMA: n retracement oli tapahtunut, ja se on suhteellisen lähellä 20-EMA: ta, mutta toinen on kaukana siitä. Ensimmäinen ajeltu baari ei sulkeutunut RSI: n ylimyynnissä, kun taas toinen. Jos olisit tullut lyhyeksi toisen ajeltuun baariin, markkinat olisivat liikkuneet kauppaa vastaan ​​260 pistettä ennen kääntymistä uudelleen. Sinun olisi todennäköisesti pysäytetty ennen laskutrendin jatkamista.

 

Katsokaa nyt aggressiivisia ja konservatiivisia merkintöjä, jotka on merkitty punaisella ympyrällä. Huomaat, että markkinat etenivät molempien lyhyiden kauppojen hyväksi ennen kuin uudelleenjärjestelyjä tapahtui. Nämä ovat sellaisia ​​asetuksia, joita etsimme. Täällä olisimme voineet käydä suurten todennäköisyyksien kauppoja ja käyttää paljon tiukempia pysäytyshäviöitä.

 

Tietenkin on olemassa muita tapoja pelata tätä paria tulevalla viikolla. Kaikki kauppiaat eivät pidä päivittäisistä kaavioista. GBP / USD: llä voi tällä viikolla olla todella hienoja skalpointimahdollisuuksia. Tässä on esimerkki kaapelin vaihtamisesta viiden minuutin kaavioon:

 

GBP / USD 5 minuutin kaavio

 

Täällä voit nähdä joukon impulsiivisia ja korjaavia aaltoja. Muista, että haluamme käydä kauppaa vain vallitsevan trendin suuntaan. Näet, että tässä kaaviossa hinta on alle 4 tunnin ja tunnin 20 EMA: n (vihreä ja punainen eksponentiaalinen liukuva keskiarvo). Voimme myös nähdä, että myynti oli päättäväistä ja että hinta kävi kauppaa enimmäkseen 20-EMA: n alapuolella (sininen eksponentiaalinen liukuva keskiarvo). Kolmessa punaisessa ympyrässä huomaat kynttilöitä ylöspäin suuntautuvilla sydämillä, jotka osoittavat meille, että myyjät olivat palaamassa markkinoille. Huomaa, että näitä kynttilöitä esiintyi joko 20-EMA: ssa tai hyvin lähellä sitä. Ajatuksena on odottaa tällaista kynttilää ja astua lyhyeen asentoon, kun hinta rikkoo tämän kynttilän matalinta. Tämä tarkoittaa, että käydään kauppaa vahvistamalla, että markkinoilla on ainakin jonkinlaista myyntiä. Joten jos hinta nousee edelleen eikä rikkoa signaalikynttilän matalaa, tilaustasi ei käynnistetä. Kun käytät tätä lähestymistapaa, voit sijoittaa pysäytyshäviösi muutaman pisteen (esim. 3 pistettä) signaalikynttilän yläosan yläpuolelle ja ottovoiton, joka on vähintään kaksinkertainen pysäytyshäviön etäisyydelle. Voit myös käydä kauppaa ilman take-voittoa ja vain seurata stop-tappiota. Voit sitten skaalata puolet sijainnista, kun kauppa saavuttaa kaksinkertaisen stop loss -etäisyyden ja antaa toisen puoliskon mennä kotiin. Tällaisia ​​kauppoja on useita eri tapoja syöttää ja hallita, ja miten teet sen, riippuu kaupankäyntityylistäsi ja persoonallisuudestasi.

 

USD / CAD

 

USD / CAD päivittäinen kaavio

 

Viimeinkin olemme irtautuneet tästä kolmiosta! Vaikka Yhdysvaltain dollarin kehitys oli heikkoa perjantaina, Kanadan dollari oli vielä heikompi päivä. Mikä tekee tästä purkauksesta niin houkuttelevan, on se, että se on voittanut kahden tärkeän vastuselementin yhtymäkohdan, nimittäin 200 päivän liukuvan keskiarvon, ja tämän kolmion yläosan. Perjantaina pari sulki tiukasti molempien yläpuolella. Tämä on ensimmäinen lähellä 200 päivän liukuvaa keskiarvoa 148 pörssipäivän aikana. Muista, että sijoittajat ja keinottelijat käyttävät tätä liukuvaa keskiarvoa laajalti trendisuodattimena. Voit olla varma, että perjantain vahva sulku ei jää huomaamatta suurten institutionaalisten markkinoiden toimijoiden keskuudessa. Tässä on tarkempi kuva samasta kaaviosta:

 

USD / CAD päivittäinen kaavio

 

Huomaa, kuinka hinta hylkäsi kolmion vastuksen ja 200 päivän liukuvan keskiarvon useita kertoja. Hinta usein palautuu tärkeältä vastustasolta (tai tukitasolta) ennen kuin murtaa sen.

 

En suosittele kauppiaita astumaan pitkiin positioihin tällä parilla juuri nyt. Aina on turvallisempaa odottaa hinnanmuutosta ja suotuisaa kynttilänjalan muodostumista ennen uusien kauppojen aloittamista. Katsotaan viikkokaavio:

 

USD / CAD viikkokaavio

Pitkän aikavälin trendi on selvästi nouseva, ja ehkä voimme pian kohdata impulsiivisen ostamisen uudelleen.

 

Tällä hetkellä USD / CAD: n vähittäiskaupan tilanne on laskeva, mikä osoittaa, että pari todennäköisesti jatkaa etenemistään. Muista, että vähittäiskaupan mielipiteitä käytetään kiistanalaisena indikaattorina. Tällä hetkellä 1,888 elinkeinonharjoittajaa on lyhyt jokaiselle pitkälle kauppiaalle.

 

Perjantain Kanadan dollarin heikkous liittyy todennäköisesti öljyn hinnan laskuun. Perjantaina julkaistut Kanadan työllisyysmuutosluvut (samaan aikaan Yhdysvaltain heikkojen NFP-numeroiden kanssa) tulivat paljon odotettua paremmin. Siitä huolimatta Yhdysvaltain dollari voitti Kanadan dollarin, vaikka NFP: n luvut olivatkin melko pettymyksiä. Kanadan dollari näyttää ehdottomasti selkeitä heikkouden merkkejä, ja jos saamme syvemmän öljyhintojen vetäytymisen seuraavan viikon tai kahden aikana, USD / CAD voi tarjota mehukkaita asetuksia pitkille kaupoille.

 

Tällä hetkellä GBP / USD ja USD / CAD ovat ainoat suuret parit, jotka todella houkuttelevat minua. Muut suuret parit puuttuvat selkeästä suunnasta.

 

Talousuutisia ja muita tapahtumia

 

Tämän viikon tärkein katsottava uutistapahtuma on viimeisin FOMC-kokouspöytäkirja, joka julkaistaan ​​keskiviikkona klo 18.00 GMT. Tämän lisäksi meillä on Yhdysvaltain ydinliiketoiminnan vähittäismyynti-, PPI- ja vähittäismyyntinumerot, jotka on katsottava perjantaina klo 12.30 GMT.

 

Huomenna meillä on lomat Hongkongissa, Kanadassa ja Japanissa, mikä saattaa aiheuttaa markkinaolosuhteiden ohenemisen kuin normaalisti.

Onnea kaupankäynnissä!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me