EUR / CHF hintaennuste Q4 2020: Palataanko loppu alle 1,10?

Euro menettää edelleen sijaansa CHF: ää vastaan ​​pidemmissä aikatauluissa. Se laski 1990-luvun noin 1,90: stä, kun sitä vielä kutsuttiin ECU: ksi, 1,05: een aiemmin tänä vuonna, kun huomio kiinnittyi turvapaikkoihin koronaviruksen takia. taudin puhkeaminen. Se näyttää olevan pohjan toistaiseksi, vaikka tämä pari laski 0,87: een, kun SNB poisti tälle parille 1.20. Se oli kertaluonteinen tilanne, mutta se avasi oven tälle parille pudota pariteetin alle. Toukokuun puolivälistä lähtien olemme kuitenkin nähneet EUR / CHF: n nousevan korkeammalle, kun mielipiteet paranivat rahoitusmarkkinoilla, mutta paluu näyttää melko heikosta, ja liikkuvat keskiarvot seisovat yläpuolella, jotta vastus olisi noin 1,10, joten paluu saattaa päättyy pian, vain muutama viikko ennen vuoden loppua.  

Nykyinen EUR / CHF Hinta: $

Viimeaikaiset muutokset Ripple-hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
30 päivää -0,01 -1,0%
6 kuukautta +0,21 +19,4%
1 vuosi -0,07 -6,5%
5 vuotta -0,06 -5,5%
Vuodesta 2000 -0.53 -49,1%

 

EUR / CHF on outo pari, koska vaikka nämä kaksi valuuttaa leviävät valuuttakurssin vastakkaisilla puolilla, kun CHF on turvasatama, kun taas euro on jossain määrin riskivaluutta, nämä kaksi ovat läheisesti yhteydessä toisiinsa , koska Sveitsi on keskellä euroaluetta ja harjoittaa sen vuoksi suurinta osaa kansainvälisestä kaupastaan ​​euroina. Tämän seurauksena Sveitsin keskuspankin SNB yrittää pitää tämän parin vakaana, mutta ilman suurta menestystä toistaiseksi. Se puuttuu jatkuvasti ostamalla EUR / CHF heikentääkseen CHF: ää. Viimeinen kerta oli tämän vuoden toukokuussa, mikä oli yksi tärkeimmistä syistä peruutukselle 1.05: stä, ja paluu on edelleen päällä, mutta näyttää siltä, ​​että se päättyy pian, koska hinta on pysähtynyt viimeisten viikkojen aikana ja paluu ei ollut vakuuttava alusta. Joten 1.10 näyttää olevan tämän vetäytymisen kohde, ennen kuin menee pariteettiin.    

EUR / CHF -ennuste: Q4 2020      EUR / CHF ennuste: 1 vuosi EUR / CHF ennuste: 3 vuotta 
Hinta: 1,08 – 1,10

Hintaohjaimet: COVID-19 EU: ssa, Brexit, Riskimielisyys                                                                                      

Hinta: 1,70 – 1,75  

Hintaohjaimet: EKP, SNB, Brexitin jälkeinen toiminta, maailmanlaajuinen riskitieto, Yhdysvaltain jälkeiset vaalit, maailmanlaajuinen talouden elpyminen

Hinta: 1,40-1,50

Hintaohjaimet: Markkinat, globaali talous, globaali politiikka, EKP, SNB

 

EUR / CHF Live -kaavio

EUR / CHF

EUR / CHF -ennuste seuraavan viiden vuoden ajalta

Markkinat ja COVID-19 

Tähän pariin vaikuttaa melkoisesti markkinoiden ilmapiiri; koska euro ja CHF liikkuvat vastakkaisiin suuntiin riippumatta siitä, onko riski päällä vai ei. Riskinäkemys on ollut negatiivinen vuoden 2018 alusta lähtien Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan takia, joten laskeva lasku on ollut 1,20: stä kahden viime vuoden aikana. Mutta mielipide on parantunut jonkin verran toukokuusta lähtien, kun maailma avautui uudelleen 2-3 kuukauden lukkiutumisen jälkeen ja euroalueen talous alkoi elpyä. Tämä pari on noussut takaisin korkeammalle, kuten edellä mainittiin, mutta mielipide on jälleen pehmenemässä, ja kaikki puheet koronaviruksen toisesta aallosta ja satunnaisista alueellisista rajoituksista ja mahdollisesti lukituksista. Tämä ei auta parantamaan mielipiteitä, joten niin kauan kuin koronavirus ja rajoitukset roikkuvat pään päällä, kauppiaat kääntyvät turvasatamaan ja EUR / CHF jatkaa laskusuunnitelmaansa.    

EKP, SNB ja euroalueen talous 

Keskuspankit olivat jo viime vuonna lieventymässä, kun maailmantalous hidastui. Mutta he painivat paniikkipainiketta maaliskuussa koronaviruksen puhkeamisen jälkeen, mikä pakotti hallitukset sulkemaan rajat. Euroopan keskuspankki asetti jälleenrahoituskoroksi 0,00% ja talletuskorkoksi -50%, kun taas Sveitsin kansallisen pankin politiikkakorko on -0,75%. Mutta he ottivat käyttöön joitain äärimmäisiä toimenpiteitä, kuten 1,35 miljardin euron pandeemisen hätäosto-ohjelman (PEPP), yrittäen saada varoja paremmin saataville tarjoamalla alemmat luotonantokustannukset Euroopan kansalaisille ja yrityksille. M3-rahan tarjonta nousi rajusti, noin 4 prosentista ennen maaliskuuta yli 10 prosenttiin elokuussa. Sveitsin keskuspankki ja Sveitsin hallitus esittivät myös joitain merkittäviä ohjelmia talouden tukemiseksi sellaisina aikoina. Mutta euroalueen talous on taas hidastumassa palvelusektorin supistuessa syyskuussa. Tämä tarkoittaa, että EKP jatkaa keventämistoimenpiteitä, kun taas Yhdysvaltain talous pitää elpymisen rytmiä. Tämä johtaa euron heikkenemiseen lopulta, jolloin EUR / CHF laskee. Mutta SNB puuttuu jatkuvasti markkinoihin ostamalla tämän parin, ja he tekevät niin, jos euro heikkenee, kuten he ovat luvanneet. Joten lasku ei tule olemaan liian sujuvaa, ja toivon, etteivät monet kauppiaat jää kiinni DNB: n pomppuihin.     

EUR / CHF tekninen analyysi – Pullback näyttää olevan loppuun käytetty 

Tämän parin tekninen analyysi on melko yksinkertainen. Tämä pari on ollut laskutrendissä, ja olemme yrittäneet myydä paluukierrokset korkeammalle. Lasku on ollut välitöntä 1990-luvun alusta lähtien, jolloin kaupankäynti oli noin 1,90. Jyrkin lasku tapahtui finanssikriisistä vuonna 2008 vuoteen 2011, jolloin pari menetti yli 60 senttiä. Tammikuussa 2011 näimme jälleen jyrkän laskun sen jälkeen, kun SNB irrotti tämän parin tapin 1,20: ssa, jolloin se kaatui alemmaksi 0,87: een. Mutta hinta nousi ylös, ja se on siitä lähtien ollut pariteetin yläpuolella – vaikka EUR / CHF näyttää olevan menossa.

Tämä on ollut heikoin paluu EUR / CHF: ssä

Tänä aikana liikkuvat keskiarvot tekivät hyvää työtä vastapainon tarjoamiseksi tälle parille vetojen aikana, ja tällä hetkellä hinta käy kauppaa kuukausikaavion 20 SMA: n (harmaa) alapuolella. Takaisinveto näyttää pysähtyneen nyt, joten se voi myös olla ohi. Joka tapauksessa 50 SMA (keltainen) on 1.10, mikä on iso pyöreä taso, joten se näyttää hyvältä paikalta avata pitkän aikavälin myyntisignaali. Vaikka maailmantalous paranee, mikä johtaa myös riskimielialan parantumiseen myös rahoitusmarkkinoilla, turvasatamat vetäytyvät ja EUR / CHF saattaa nousta 1,15: een, jossa 100 SMA (violetti) odottaa. Mutta luulen, että todennäköisin skenaario on, että kääntyminen tapahtuu noin kello 1.10 ja suurempi laskutrendi jatkuu jälleen.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me