EUR / CHF-prisprognose Q4 2020: Afslutter Tracking under 1,10?

Euro fortsætter med at tabe terræn mod CHF på længere tidsrammer, faldende fra omkring 1,90 i 1990’erne, da den stadig blev kaldt ECU, til 1.05 tidligere på året, da opmærksomheden vendte mod sikre havne på grund af coronavirus udbrud. Det ser ud til at være bunden for nu, selvom dette par faldt til 0,87, da SNB fjernede pinden til dette par ved 1.20. Det var en engangssituation, men det åbnede døren for dette par til at falde under paritet. Siden midten af ​​maj har vi dog set EUR / CHF tracke højere, da stemningen forbedrede sig på de finansielle markeder, men gendannelsen synes ret svag, og glidende gennemsnit ligger over for at give modstand på omkring 1,10, så gendannelsen kan slutter snart, blot et par uger inden årets udgang.  

Nuværende EUR / CHF Pris: $

Seneste ændringer i krusningsprisen

Periode Skift ($) Lave om %
30 dage -0,01 -1,0%
6 måneder +0,21 +19,4%
1 år -0,07 -6,5%
5 år -0,06 -5,5%
Siden 2000 -0,53 -49,1%

 

EUR / CHF er et underligt par, for mens de to valutaer spredes på de modsatte sider af valutaspektret, hvor CHF er et sikkert tilflugtssted, mens euroen til en vis grad er en risikovaluta, er de to tæt forbundet med hinanden , fordi Schweiz er midt i euroområdet og derfor driver det meste af sin internationale handel med euro. Som et resultat forsøger den schweiziske nationalbank SNB at holde dette par stabilt, men uden megen succes indtil videre. Den griber løbende ind ved at købe EUR / CHF for at svække CHF. Sidste gang var i maj i år, hvilket var en af ​​hovedårsagerne til tilbageførslen fra 1.05, og retrace er stadig på, men det ser ud til, at det snart slutter, fordi prisen er gået i stå de sidste par uger, og retrace var ikke overbevisende til at begynde med. Så det ser ud til, at 1.10 er målet for denne tilbagetrækning, inden vi går mod paritet.    

EUR / CHF-prognose: 4. kvartal 2020      EUR / CHF Prognose: 1 år EUR / CHF-prognose: 3 år 
Pris: 1,08 – 1,10

Prisdrivere: COVID-19 i EU, Brexit, Risikosentiment                                                                                      

Pris: 1,70 – 1,75  

Prisdrivere: ECB, SNB, Post Brexit, Global Risk Sentiment, Valg efter USA, Global Economic Recovery

Pris: 1,40-1,50

Prisdrivere: Markedsstemning, global økonomi, global politik, ECB, SNB

 

EUR / CHF Live-diagram

EUR / CHF

EUR / CHF-prisforudsigelse for de næste fem år

Markedsstemning og COVID-19 

Dette par er ganske påvirket af markedssentimentet; da Euro og CHF bevæger sig i modsatte retninger, uanset om risikoen er til eller fra. Risikostillingen har været negativ siden begyndelsen af ​​2018 på grund af handelskrigen mellem USA og Kina, og derfor er det bearish fald ned fra 1,20 i de sidste to år. Men stemningen er forbedret noget siden maj, da verden genåbnede efter de 2 til 3 måneders lockdowns, og økonomien i euroområdet begyndte at komme igen. Dette par er trukket tilbage højere som nævnt ovenfor, men stemningen blødgør nu igen med al snak om den anden bølge af coronavirus og lejlighedsvise regionale begrænsninger og muligvis lockdown. Dette hjælper ikke med at forbedre stemningen, så længe coronavirus og begrænsninger hænger over vores hoveder, vil handlende vende sig til sikre havne, og EUR / CHF vil genoptage sin bearish tendens.    

ECB, SNB og økonomien i euroområdet 

Centralbanker var allerede i en lempelsescyklus sidste år, da den globale økonomi bremsede op. Men de trykkede på panik-knappen i marts efter udbruddet af coronavirus, som tvang regeringer til at lukke grænser. Den Europæiske Centralbank satte refinansieringsrenter til 0,00% og indlånsrenter til -50%, mens den schweiziske nationalbankpolitiske rente ligger på -0,75%. Men de indførte nogle ekstreme foranstaltninger, såsom pandemisk nødopkøbsprogram (PEPP) på 1,35 mia. EUR, i et forsøg på at gøre midler mere tilgængelige ved at tilbyde lavere låneomkostninger til europæiske borgere og virksomheder. M3-pengemængden steg drastisk fra omkring 4% inden marts til over 10% i august. Den schweiziske nationalbank og den schweiziske regering introducerede også nogle større programmer til at hjælpe økonomien i sådanne tider. Men økonomien i euroområdet bremser igen med servicesektoren, der falder i sammentrækning i september. Det betyder, at ECB vil bevare lempelsesforanstaltningerne, mens den amerikanske økonomi holder rebound-rytmen. Dette vil med tiden føre til en svagere euro, der sender EUR / CHF ned. Men SNB fortsætter med at gribe ind på markederne og købe dette par, og de vil gøre det, hvis euroen svækkes, som de har lovet. Så faldet vil ikke være for glat, og jeg håber, at ikke mange handlende bliver fanget i DNB-hoppene.     

EUR / CHF Teknisk analyse – Pullback ser udtømt ud 

Den tekniske analyse for dette par er ret ligetil. Dette par har været på en bearish tendens, og vi har forsøgt at sælge tilbagetrækningen højere. Faldet har været overhængende siden begyndelsen af ​​1990’erne, da det handlede på omkring 1,90. Det stejleste fald fandt sted fra finanskrisen i 2008 til 2011, hvor dette par mistede mere end 60 cent. I januar 2011 oplevede vi endnu et stejlt fald, efter at SNB fjernede pinden til dette par ved 1.20 og sendte det ned til 0,87. Men prisen trak op igen, og den har været over paritet siden da – selvom det ser ud til, at EUR / CHF er på vej.

Dette har været den svageste sporing i EUR / CHF

I løbet af denne periode gjorde glidende gennemsnit et godt stykke arbejde med at yde modstand til dette par under tilbagetrækninger, og lige nu handler prisen lige under 20 SMA (grå) på det månedlige diagram. Tilbagetrækningen ser ud til at være stoppet nu, så det kan lige så godt være forbi. Bare i tilfælde af, at 50 SMA (gul) står på 1.10, hvilket er et stort rundt niveau, så det ligner et godt sted at åbne et langsigtet salgssignal. Skønt den globale økonomi forbedres, hvilket også vil medføre, at risikosentimentet forbedres på de finansielle markeder, vil sikre havne trække sig tilbage, og EUR / CHF kan nå 1,15, hvor 100 SMA (lilla) ligger på lur. Men jeg tror, ​​at det mest sandsynlige scenario er, at tilbageførslen finder sted omkring 1.10, og den større bearish tendens vil genoptages igen.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me