Bitcoin- tai keskuspankin digitaaliset valuutat: mikä on parempi panos?

Tavalla tai toisella, digitaalinen valuutta on tulevaisuudessamme. Bitcoinin blockchainin vuonna 2009 lanseerauksen jälkeen yhä useammat käännynnäiset ovat tulleet puristeiksi ja hyväksyneet ajatuksen, että hajautettu valuutta ilman sen käyttöä valvovaa viranomaishenkilöä ei ole vain erillinen mahdollisuus, mutta mahdollisesti myös tapa tulevaisuuteen.

Tästä huolimatta ihmiset, jotka todella myydään ajatuksesta elää Bitcoinista tai muusta hajautetusta valuutasta, ovat edelleen vähemmistössä. Useimmat ihmiset käyttävät nykyään luotto- ja maksukortteja käteisraha-asioissa, ja monet muut kannattavat silti todennäköisesti ajatusta siitä, että hallitus vain lopettaa paperirahan kokonaan ja tarjoaa kansalaisilleen digitaalisen valuutan vaihtoehdon, joka on edelleen sidoksissa keskuspankkeihin..

Kertoimet ovat useimmat ihmiset käyttävät jälkimmäistä, jos hallitukset tekevät sen helpoksi. Mutta todellinen kysymys on, mikä on parempi veto pitkällä aikavälillä? Onko Bitcoinin ja hajautettujen valuuttojen käyttö helpompaa vai hedelmällisempää? Vai aikooko tavallinen ihminen vain tyytyä käyttämään valtion rahaa, joka ei enää vaadi paperia tai kolikoita?

Näihin kysymyksiin vastaaminen vaatii hieman syvempää tarkastelua rahan kehityksestä ja ajatuksesta arvon siirtämisestä keskenään.

Lyhyt historia rahan evoluutiosta

Tuhansia vuosia sitten luolamiehet seurasivat arvoa sauvojen ja kivien avulla. Vuosisatoja myöhemmin, höyhenet, kuori, kulta ja hopea, vaihtokauppa, paperiraha ja nyt digitaaliraha on ollut paikoillaan noissa sauvoissa ja kivissä hetkeksi.

Todellisuus on, että kaikkien ihmisten koskaan käyttämien arvomuotojen on tarkoitus olla juuri sellaisia, tapa välittää arvoa. Paperirahalla ei itsessään ole mitään arvoa lukuun ottamatta sitä, että hallitukset ja kansalaiset ovat yhtä mieltä siitä, että rahalla on arvoa. Siksi hajautetulla digitaalisella valuutalla, kuten Bitcoinilla, on taistelevat mahdollisuudet korvata perinteinen raha. Digitaalisen rahan käyttö on myös helpompaa kuin kolikoiden leimaaminen tai paperin tulostaminen ja sen jakelun seuraaminen fyysisessä muodossa. Siksi digitalisoidulla valtion tukemalla rahalla voi olla myös paljon sanottavaa tavasta, jolla viestimme arvosta tulevaisuudessa.

Hallituksen tukeman digitaalisen rahan edut ja haitat

Kiinan liittohallitus aikoo jo laajentaa pilottiohjelmaa, johon osallistuvat Kiinan juanista tiukasti valtion tukemana digitaalisena valuuttana. Se alkaa todennäköisesti, kun otetaan huomioon, että Kiinan hallitus seuraa tarkemmin kansalaisiaan kuin melkein mikään muu maa maailmassa. Lisää se siihen, että monet kiinalaiset sijoittajat kaatavat varansa Bitcoiniin keinona välttää hallituksen huomiota, ja on vain järkevää, että Kiinan hallitseva tapa vaihtaa arvoa on väistämättä digitaalinen tavalla tai toisella.

Tämän yläpuoli on tietysti mukavuus, mutta haittapuoli on, kun hallitus, jota toistuvasti kyseenalaistetaan ihmisoikeuksien rikkomisesta, on hallinnassa. Voisiko olla, että digitaalinen yuan ajaa kiinalaisia ​​kohti Bitcoinia?

Hyödyt ja haitat Bitcoinin valitsemiselle valtion rahojen sijaan

Asutpa sitten sortavan hallituksen valvonnassa vai ei, Bitcoin on uhkapelien arvoinen, koska sen avulla voit olla oma pankkisi. Toiseksi, Bitcoin ja useimmat muut kryptovaluutat hallitsevat inflaatiota algoritmisesti, joten kukaan ei voi hankkia järjestelmää tai devalvoida valuuttaa. Se on sen ylösalaisin. Haittapuoli on, että jos menetät rahasi, ei ole pankin, valtion tai asiakaspalvelun vihjelinjaa, jolle valittaa. Toinen haittapuoli on, että kryptovaluuttojen laaja käyttö päivittäisenä arvonvaihtona on todennäköisesti vielä vuosikymmenien päässä.

Bitcoin on parempi pelaaminen

Bitcoinin on oltava parempi pitkäaikainen uhkapeli. Jos jotain, hallituksen tukemat digitaaliset valuutat toimivat ramppina Bitcoinille. Se todennäköisesti saa pelaajat ja tavalliset ihmiset tottumaan ajatukseen käyttää valuuttaa tiukasti digitaalisessa muodossa, ei pelkästään pankki- ja luottokorttien kautta, vaan jopa USB-avainten tai laitteistolompakoiden kautta. Kun ihmiset näkevät voivansa sijoittaa digitaaliseen valuuttaan, jota ei voida aliarvioida keinotekoisesti sellaisilla voimilla, joilla on taka-ajatuksia, on järkevää pelata todella hajautetuilla digitaalisilla valuutoilla.

Lisää siihen tosiasia, että Bitcoinia ja muita digitaalisia valuuttoja käytetään jo laajalti bitcoin-rahapelisivustojen, institutionaalisten sijoitusalustojen ja maissa, joissa inflaatio on raju, ja on vain ajan kysymys, ennen kuin Bitcoin lisää sekä vapautta että pankkitiliäsi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me