Blockchain i energisektoren?

Lige siden eksplosionen af ​​Bitcoin-prisen har samtalen om blockchain og energi været centreret om beviset for arbejde. Løvenes andel af Bitcoin-minedrift ligger i Kina på grund af det stærkt subsidierede energisystem og den udbredte anvendelse af kolde kraftværker. Dette har længe givet blockchain-industrien et dårligt ry i lyset af stigende pres fra miljøforkæmpere for et grønnere marked.

Alligevel har der været lang forståelse fra branchens eksperter, at blockchain rent faktisk kunne gøre energisektoren mere effektiv. Markedet er i sagens natur opdelt i flere parter langs forsyningskæden såsom efterforskningsteams, ekstraktorer, distributioner, infrastruktur og mange flere. Dette er blevet identificeret som et potentielt forstyrrelsesfelt for blockchain-virksomheder, der ønsker at forbedre logistik og sporing af et kompliceret leveringssystem. Der er mange links, hvor dette kan ske fra handel med energiråvarer, sporing og transport til peer-elmarkedet.

Hvad er tilstanden på energimarkedet?

energi

Energisektoren har i det væsentlige arbejdet på samme måde i de sidste fyrre år. Der er tre dele, først opstrømsudbydere, der behandler råmaterialerne til energi, gas, olie, sol, vind osv. Så har vi leverandørerne, der tager energien og bringer dem tættere på forbrugerne. Endelig har vi downstream-generatorer, der har brug for at distribuere energi til detailforbrugerne. Opdelt i disse tre enkle dele ser branchen meget enkel ud, men det er langt fra sandt.

Den endelige forbruger køber aldrig fra producenten af ​​energi, i det meste af den vestlige verden sælger den primære producent til de virksomheder, der ejer elnettet, som derefter leverer energien til et lokalt distributionsselskab. Distributionsselskabet bruger derefter yderligere datterselskaber, der fragmenterer markedet i stater, byer, byer og endda kvarterer. Resultatet er små stigninger i prisen for hver part, der tager en nedskæring, og et enormt niveau af kompleksitet, der fører til spild og ineffektivitet. Oven i alt er den primære producent af energi et led i energiforsyningskæden. Olien, naturgas, kul osv., Den bruger, føres også til energianlægget fra et andet sted med ekstra omkostninger og komplikationer.

De fleste af energivarer til produktion kommer fra lande uden for større energiforbrug. Olie og gas rejser hundreder af kilometer ad søvejen for at nå havne i snesevis af lande. Meget få af disse er selvforsynende med energi og er afhængige af en stor branche af rederier og handelshandlere for at købe råvarerne.

Endelig er der et komplekst web af skatter, incitamenter og offentlige tilskud, der bestemmer den endelige pris. Den gennemsnitlige elregning for en familie er prissat anderledes end for en industrizone eller et detailcenter. Blockchain kan ikke kun forbedre styring i dette aspekt, men på mange andre måder.

Det her artikel indeholder komplet information om, hvordan blockchain påvirker nationernes regering positivt.

Alle de ovennævnte led i energiforsyningskæden er modne for blockchain-afbrydelse. Der har været en lang forståelse af, at forsyningskæder er en af ​​de mest lovende brugssager til blockchain i verden. Den distribuerede hovedbog er perfekt egnet til flere parter, der har behov for at spore varer over lange afstande, og smarte kontrakter har evnen til at automatisere regningsindsamling ved at implementere bedre datapolitikker for vigtige industrier.

For at få en komplet forklaring på kryptomining og dets omkostninger, læs dette artikel.

Hvordan har blockchain påvirket branchen hidtil?

Lige nu er der over hundrede og fyrre projekter, der direkte tackler energiindustrien i blockchain-verdenen. De er begge ved at blive bygget i offentlige netværk som Etehreum eller i virksomhedens tætte blockchain fra forskellige brancher.

Hovedfokus for disse projekter er ting som fakturerings- og betalingssystemer, brug af token til investering, handel med energi, handel med kulstofcertifikater for forurenere, styring af elnettet, forsyningskædesporing, certificering af grøn energi og mange flere der kommer.

Industrien har taget til efterretning, og disse projekter modtager både industriel og offentlig støtte, da den ændring, de lover, er en nettopositiv for alle involverede parter. Markedet står ved et centralt punkt, da det udvendige pres for klimaforandringer tvinger os til at ændre vores praksis og forbedre vores energiproduktion.

Hvad laver blockchain nu?

Råvarehandel er et af de første områder, blockchain påvirker. Der findes et stort marked for energiråvarer, der monopoliseres af en håndfuld store handelsfirmaer. Her kan blockchain bringe ny gennemsigtighed og likviditet til en sektor af økonomien, ofte skjult og vanskelig at forstå. Der er også mulighed for at handle kulstofkredit og grønne certifikater, der er valideret gennem blockchain.

Effektivisering af forsyningskæder er en anden stor mulighed. En der udnyttes af ION-token, en ERC-20-standard beregnet til brug i den catalanske region i Spanien. Tokenet vil tilskynde den lokale energiproduktionsindustri og samtidig give mulighed for en mere effektiv forsynings- og distributionskæde for den lokale befolkning.

Et peer-to-peer-energimarked er et af de store løfter om blockchain. Energiforbrug er ikke ens på tværs af sektorer i en befolkning. Sæsonmæssigt oplever visse industrier og forbrugere stigninger i nedgang i energibehov. Normalt forsøger et centralt system at klare, men der er meget affald involveret. Electrify Asia er et peer-to-peer-elmarked, hvor deltagerne er i stand til at sælge deres overskydende energi og købe den på et gennemsigtigt sekundært marked. Det Singapore-baserede firma tiltrak stor opmærksomhed under sin ICO i 2018 og har allerede en arbejdsplatform for APAC-regionen.

Energisektoren er klar til at blive forstyrret af blockchain-industrien. Dette er måske en af ​​de sektorer, der vil blive mest transformeret i denne økonomi og føre til den udbredte brug af krypto-økonomi. Det virker næsten passende, da minedrift altid har været et omstridt emne for kritikernes påstande, der er et spildende system. Fordelene, blockchain vil medføre på markedet, vil indløse det i offentlighedens øjne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me