Vinkkejä vuoden 2020 verojen valmisteluun

verot

Veropäivä. Se ei ehkä ole suosituin päiväsi vuodessa, mutta silti se on tärkeä tietoinen, jos haluat välttää ristiriidat IRS: n (Internal Revenue Service) kanssa. Ja jos olet aloittelija, verojen ilmoittaminen voi olla yksi hämmentävimmistä ja turhauttavimmista asioista.

Tässä artikkelissa käsitellään joitain vinkkejä vuoden 2020 verojen valmistelussa.

Suunnittele ennakkoon

Lähde: unsplash.com

Ajattelu eteenpäin on helpompaa sanoa kuin tehdä, varsinkin verojen valmistelussa. Mutta istuminen ja suunnitelman tekeminen verojen valmistelemiseksi ja kirjaamiseksi voivat tehdä kaiken. Se voi auttaa alentamaan stressiä ja antaa sinulle aikaa ratkaista kaikki ongelmat, joita saatat kohdata, kun aloitat verolomakkeiden täyttämisen.

Anna itsellesi aikaa valmistautua aikatauluttamalla, milloin aloitat verolomakkeiden täyttämisen. Voit tehdä tämän viikkoja tai kuukausia etukäteen ennen veroajan päättymistä (haluat ehkä merkitä sen myös).

Vaikka olet valmis verojen valmisteluun aikaisin, sinulla on ainakin yksi asia vähemmän huolta.

Pysy järjestyksessä

Lähde: pixabay.com

Yhtä tärkeää kuin suunnittelu on, järjestäytyneisyys on myös iso tyttö.

Jos olet työskennellyt työnantajan palveluksessa, olet todennäköisesti saanut postitse asiakirjan, joka tunnetaan nimellä W-2. Tämä hyödyllinen paperi on kirja työstäsi ansaitsemistasi kokonaistuloista ja siitä, kuinka paljon veroja pidätettiin palkkasi (sekä osavaltioiden että liittovaltion) veroista. Tämän asiakirjan haluat varmistaa, että pidät verotarkoituksiin.

Tämän säilyttäminen turvallisessa paikassa myöhempää käyttöä varten on välttämätöntä. Jos tiedät, mistä tämä asiakirja löytyy, säästät vaivaa yrittäessäsi löytää sen, kun aloitat verolomakkeiden täyttämisen. Säilytä myös muut saamasi tärkeät veroasiakirjat turvallisessa paikassa.

Jos olet itsenäinen ammatinharjoittaja, haluat seurata tulojasi ja asiakirjasi Lomake 1040 tai 1040-SR. Lisäksi sinun tulee maksaa veroja neljännesvuosittain käyttämällä Lomake 1040-ES.

Ymmärrä terminologiaa

Lähde: pexels.com

Verotermit voivat olla hämmentävä tekijä verojen valmistelussa. Harkitse jonkin verran aikaa määritelläksesi ja ymmärtäessäsi, mitä tietyt verolomakkeissa esiintyvät sanat ja lauseet tarkoittavat. Esimerkiksi tässä on joitain yleisiä termejä, jotka todennäköisesti näet:

  • Oikaistu bruttotulo
  • Lapsiluotot
  • Vähennykset (käsittelemme tämän seuraavassa osassa)
  • Riippuvainen
  • Bruttotulot
  • Pidätys

Ymmärtämällä tällaiset sanat olet paremmin valmistautunut täyttämään ja jättämään verolomakkeita. Saat lisätietoja yleisesti käytetyistä verotermeistä tutustumalla tähän verkkosivusto.

Seuraa vähennyksiä

Lähde: pixabay.com

IRS antaa sinulle mahdollisuuden tehdä yksi tavanomainen vähennys tai eritellä vähennykset. Jos olet koskaan lahjoittanut hyväntekeväisyysjärjestölle tai viettänyt jonkin aikaa sairaalassa sairauden vuoksi, harkitse kuittiesi tallentamista. Miksi? Koska voit vaatia näitä eriä verovähennyksinä, alentamalla tulojesi verotettavaa määrää. Toisin sanoen alennat maksamiesi verojen kokonaismäärää.

Verolomakkeisiin voi ilmoittaa useita verovähennyskelpoisia eriä. Jos haluat oppia, mitä muita asioita voit vähentää, tai haluat lisätietoja verovähennyksistä, voit käydä tällä verkkosivustolla tässä.

Harkitse vero-ohjelmiston käyttöä

Lähde: pixabay.com

Ehkä et ole kiinnostunut verojen jättämisestä käsin ja haluaisit mieluummin jonkun muun, joka tietää mitä tekee, tekevän sen puolestasi (tai ainakin opastaa sinua prosessissa). Voit vuokrata verotilintarkastajan tähän, mutta jos haluat halvemman vaihtoehdon, harkitse vero-ohjelmiston käyttöä.

Edut vero-ohjelmistojen kuten TurboTax, TaxAct tai H käytöstä&R Block on se, että se tekee suurimman osan kovasta työstä puolestasi. Se opastaa myös verojen täyttämisessä ja ilmoittamisessa määrittelemällä monimutkaiset ehdot ja tarkistamalla työsi. Näiden ohjelmistojärjestelmien avulla voit tehdä verosi sähköisesti, jolloin paperilomakkeita ei tarvitse lähettää.

Jos olet sijoittanut kryptovaluuttoihin, kuten Bitcoin tai Ethereum, siellä on myös salausvero-ohjelmisto käytettävissä verojen ilmoittamisen automatisointiin.

Pidä kiinni veroilmoituksista kolmen vuoden ajan

Lähde: unsplash.com

Saatat ajatella, että kun olet suorittanut verosi ja saanut veroilmoituksen, voit heittää vanhat asiakirjat roskiin. No, älä tee sitä vielä!

IRS suosittelee roikkuu verotietueissasi noin kolmen vuoden ajan. Sinun tulisi tehdä tämä siinä tapauksessa, että IRS tarkastaa sinut mahdollisten petosten varalta, vaikka ne olisivat vahingossa. Ja jos et aio koskaan valehdella verohallinnolle IRS: lle, on silti hyvä pitää veroasiakirjat kolmen vuoden ajan.

Viime vuoden veroilmoitusten ja muiden asiakirjojen noudattaminen voi myös auttaa sinua muistamaan asioita, jotka saatat olla unohtanut veroilmoituksen yhteydessä. Se toimii myös oppaana verojen suorittamiseen. Siksi suosittelemme vero-ohjelmistojen (tai salausvero-ohjelmistojen käyttöä salaussijoittajille) käyttöä, koska se seuraa edellisten vuosien asiakirjoja myöhempää tarvetta varten.

Toivomme, että tämä auttaa sinua jollain tavalla. Muista, että etukäteen pääseminen on avain valmistautumiseen vuoden 2020 veroihisi! Älä odota verokauteen asti. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me