WTI mislykkes med at udvide sin Bullish Bias fra den foregående dag – et grundlæggende udsigter!

Under onsdagens tidlige asiatiske handelssession, blev WTI Råoliepriserne udvidede ikke deres vinderserie den foregående dag, idet de tog nogle nye tilbud tættere på niveauet $ 41,00, primært efter den større end forventede opbygning af amerikanske rålagre, som øjeblikkeligt udløste frygt for et svagt brændstofefterspørgsel og bidrog til tabet i råolie. Bortset fra dette har de fornyede bekymringer over det globale økonomiske opsving, midt i det stigende antal COVID-19 tilfælde, en tendens til at underminere olieefterspørgslen og trække oliepriserne lavere.

Forsinkelsen i den amerikanske COVID-19-hjælpepakke har også udøvet et negativt pres på råoliepriserne. På tværs af dammen spillede de geopolitiske spændinger mellem Kina og nogle bemærkelsesværdige lande som USA også en førende rolle i undermineringen af ​​råoliepriserne. På den anden side har den friske bullish tendens i den brede amerikanske dollar, der er udløst af en risiko-off markedssentiment, tilføjet en yderligere byrde for råoliepriserne, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på Amerikansk dollar.

Tværtimod er de positive samtaler mellem Storbritannien og EU om Brexit-handelsaftalen blevet en nøglefaktor, der er med til at begrænse dybere tab i råoliepriserne. I mellemtiden blev tabet i råolie noget begrænset af håbet om, at OPEC og dets allierede udsætter den stigning i olieproduktionen, der er planlagt til januar. I øjeblikket handler råolie til 41,20 $ og konsolideres i intervallet mellem 41.08 og 41.4.2

Den større end forventede opbygning af amerikanske råbeholdere trak priserne på råolie lavere, da det udløste frygt for en langsom genopretning af brændstofefterspørgslen og en potentiel forsyningsudvidelse. På datafronten meddelte American Petroleum Institute (API) natten over, at de amerikanske råbeholdninger var steget med 4,2 millioner tønder i sidste uge, i forhold til analytikernes forventninger til en build på 1,7 millioner tønder.

Bortset fra dette fremmer frygt for stigende antal COVID-19 tilfælde i USA, Europa og nogle af de bemærkelsesværdige asiatiske lande, inklusive Japan, bekymringer over det globale økonomiske opsving, hvilket har undermineret råoliepriserne. I henhold til den seneste rapport rapporterer USA løbende rekordantal af nye COVID-19 tilfælde, hospitalsindlæggelsesrater og dødsfald. Storbritannien, Europa og Japan har også registreret det højeste antal sager med ca. 54,8 millioner sager globalt, hvilket igen skubber de store økonomier mod en ny runde af nationale lockdowns. De seneste opdateringer antyder, at Tokyos alarmniveauer hæves maksimalt i et forsøg på at bremse spredningen af ​​virussen. Dette har igen udøvet et nedsat pres på markedsrisikotonen og bidraget til tabet i oliepriserne.

Andre steder i USA spiller Kongres manglende evne til at give nogen større anelse om stimuluspakken også en vigtig rolle i undermineringen af ​​råoliepriserne. I mellemtiden fortsatte de stigende spændinger mellem USA og Kina med at tage fart, hvilket til sidst satte yderligere pres på markedssentimentet og bidrog til tabet i råolie.

Som et resultat formåede den brede amerikanske dollar at udvide sin bullish bias natten over og tage yderligere bud på dagen midt i et risikofri markedssentiment, der har tendens til at understøtte den uslåede amerikanske dollar. Gevinstene for greenback kunne dog være kortvarige eller midlertidige, blandt forværrede coronavirus (COVID-19) betingelser i USA og forsinkelsen i frigivelsen af ​​en amerikansk COVID-19 hjælpepakke, der nævner frygt for en økonomisk afmatning. Dette blev vidne til efter offentliggørelsen af ​​de mindre positive amerikanske detailsalgsdata. Således kan gevinsterne i den amerikanske dollar også være en nøglefaktor, der har holdt råoliepriserne nede, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. På samme tid steg US Dollar Index, der sporer greenback mod en spand med andre valutaer, til 94.037.

Detailomsætningen steg med 0,3% i sidste måned, hvilket var mindre end konsensusprognosen om en stigning på 0,5%. September’s oprindelige stigning på 1,9% blev revideret ned til 1,6% ifølge handelsafdelingen.

Tværtimod er de positive samtaler mellem Storbritannien og EU om Brexit blevet en nøglefaktor, der er med til at begrænse dybere tab i råolie. I henhold til den seneste rapport lettes Frankrig noget over sine fiskerikrav, og som følge heraf nærmer Storbritannien og EU sig tættere på en Brexit-handelsaftale.

Ser fremad, vil de erhvervsdrivende holde øje med de amerikanske boligdata og Aussie Employment Change data. I mellemtiden mister risikokatalysatorerne, som koronavirusopdateringer og vacciner, ikke deres pladser. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me