Råolie lykkes med at opretholde den foregående dags bullish bias – et grundlæggende udsigter!

Under tirsdagens asiatiske handelssession, blev WTI Priserne på råolie lykkedes at udvide deres hausse stribe den foregående dag og forblive positive, langt over $ 60,00 niveauet, hovedsageligt på grund af de seneste rapporter, der tyder på, at de største olieraffinaderier i Nordamerika lukker ned i arktiske forhold, der har afbrudt strømmen, vand og brændstofforsyning i hele Texas. I mellemtiden havde krigene mellem Washington og Teheran en yderligere positiv indvirkning på olierallyet midt i frygt for forsyningsforstyrrelser. Bortset fra dette kunne den bullish bias omkring priserne på råolie også tilskrives det optimistiske snak om den amerikanske COVID-19 hjælpepakke.

I mellemtiden giver den nuværende forbedring af coronavirus (COVID-19) betingelser og fremskridt på vaccinefronten yderligere styrke til råoliepriserne. På tværs af havet forbliver Saudiarabiens produktionsnedskæringer aktive i februar og marts, hvilket igen har givet endnu mere styrke til det bullish rally i olie. Derudover fik råoliepriserne noget ekstra støtte fra den svagere amerikanske dollar, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. En anden faktor, der også kunne understøtte oliepriserne, er den lysere stemning på markedet, som blev udløst af optimismen omkring coronavirus-hjælpepakken og fremskridt på vaccinefronten. På den baisse side kunne den langvarige frygt på grund af coronavirus og de nye begrænsninger i New Zealand og Australien også ses som en vigtig bearish faktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne. I skrivende stund handlede WTI råolie på 60,14 og konsoliderede sig i intervallet mellem 60,02 og 60,33..

Markedshandelsstemningen lykkedes imidlertid at opretholde sin positive præstation i den foregående uge, og blinkede stadig grønt på dagen midt i det løbende opsving i coronavirus-situationen. Det skal bemærkes, at antallet af COVID-19 tilfælde fortsætter med at falde i Amerika, og landets syv-dages hastighed af nye daglige infektioner er faldet til under 100K for første gang siden sidste november, og landet fortsætter med at bevæge sig hen mod genåbning. Derudover introducerede Det Forenede Kongerige en vigtig milepæl for vaccination (15 millioner af de mest sårbare fire kategorier af befolkningen, som alle har modtaget deres første jabs), som hjælper med at åbne døren for en lempelse af begrænsningerne. I mellemtiden forventer den britiske regering, at antallet af virusrelaterede indlæggelser vil falde i løbet af den næste måned.

Bortset fra dette, kunne en anden grund bag den positive markedsudvikling tilskrives snakket om den amerikanske COVID-19 nødhjælpspakke. Det er værd at huske, at de tidligere frigivne skuffende amerikanske beskæftigelsesdata og frygt for yderligere svaghed på jobmarkedet øger behovet for den amerikanske præsident Joe Bidens længe ventede stimuluspakke på 1,9 billioner dollars. Den positive markedsstemning har spillet en vigtig rolle i understøttelsen af ​​de højere afkast på råoliepriserne.

Som et resultat kunne den brede amerikanske dollar ikke stoppe sin faldende rækkefølge den foregående dag og forblive sur, da efterspørgslen efter de sikre havne-aktiver fortsat er lav i håb om et hurtigere amerikansk økonomisk opsving fra COVID-19 og fremskridt mod at blive enige om den næste runde af amerikansk finanspolitisk stimulus. Imidlertid hjalp tabene i den amerikanske dollar råolie til at forblive bud, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I mellemtiden var kl. 20:31 ET (1:31 GMT) det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand med andre valutaer, faldet med 0,06% til 90,267.

Råoliepriserne på tværs af havet fik yderligere støtte fra den intensiverende kamp mellem USA og Teheran, som steg tempoet efter et amerikansk servicemedlems død; der var også rapporter om skade på et amerikansk servicemedlem og fem civile entreprenører. Holdet var en del af de USA-ledede koalitionsstyrker i Erbil, Irak. Dette rejste igen mistanken om, at Iran muligvis kunne stå bag bevægelsen. De forventede stridigheder mellem Washington og Teheran vil sandsynligvis også sætte skub i olieindsamlingen på grund af frygt for forsyningsforstyrrelser.

Ud over striden mellem USA og Teheran har den kolde snaps i USA lukket oliebrønde og raffinaderier, hvor operatører af naturgas og rårørledninger også står over for begrænsninger, hvilket igen har givet en anden kortvarig prisgenopretningsbro, det var sandsynligvis ansvarlig for at bringe oliepriserne til det niveau, hvor markederne var på vej. De største olieraffinaderier i Nordamerika lukker også ned, hovedsageligt på grund af arktiske forhold, der har forstyrret strøm, vand og brændstofforsyning i hele Texas.

På den baisse side viser virusstammerne i New Zealand og Australien stadig ikke noget tegn på at blive langsommere, og som et resultat opfordrer myndighederne til nye restriktionsbegrænsninger. Verdenssundhedsorganisationens (WHO) nedadgående erklæring med frygten for reinfektion med de nye virusstammer kunne ses som en vigtig baisse faktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne. En anden faktor, der også kunne begrænse upticks, er de geopolitiske spændinger mellem Kina og den vestlige verden.

Ser vi frem, vil de amerikanske detailsalgsdata for januar måned blive frigivet kl. 13:30 på onsdag, og de vil blive fulgt nøje for at få indblik i sundheden i den amerikanske forbrugersituation i sidste måned. I mellemtiden frigives FOMC-protokollen fra januar-mødet kl. 19.00, og dette vil skabe interesse for markederne, da det vil give mere indsigt i FOMC-debatten om tilspidsningen af ​​aktivkøbsprogrammet. Derudover kunne nyhederne om den amerikanske hjælpepakke, coronavirusvacciner og spændinger mellem USA og Iran give en ny retning for varen. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me