Raakaöljy onnistuu säilyttämään edellisen päivän nouseva ennakkoluulonsa – perustavanlaatuinen näkymä!

Tiistain Aasian kaupankäynnin aikana WTI Raakaöljyn hinnat onnistuivat pidentämään edellisen päivän noususarjaansa, pysyessään positiivisena, selvästi yli 60,00 dollarin tason, lähinnä viimeisimpien raporttien perusteella, joiden mukaan Pohjois-Amerikan suurimmat öljynjalostamot sulkeutuvat arktisten olosuhteiden vuoksi, jotka ovat häirinneet sähköä, vesi- ja polttoainetarvikkeet koko Texasissa. Samaan aikaan Washingtonin ja Teheranin väliset vuorottelut vaikuttivat edelleen myönteisesti öljykokoukseen pelkäämällä toimitushäiriöitä. Tämän lisäksi raakaöljyn hintoihin liittyvä nouseva ennakkoluulo johtuu myös USA: n COVID-19 -hätäpaketin piristävästä pulista..

Sillä välin koronaviruksen (COVID-19) olosuhteiden nykyinen parannus ja edistyminen rokotealalla tarjoavat lisävoimaa raakaöljyn hinnoille. Valtameren toisella puolella Saudi-Arabian tuotantoleikkaukset jatkuvat aktiivisina helmikuun ja maaliskuun aikana, mikä puolestaan ​​on lisännyt voimaa nousevaan öljyn nousuun. Tämän lisäksi raakaöljyn hinnat saivat jonkin verran ylimääräistä tukea heikommasta Yhdysvaltain dollarista, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Toinen tekijä, joka voi myös tukea öljyn hintaa, on kirkkaampi markkinatunnelma, jonka laukaisi optimismi koronaviruksen tukipaketista ja edistyminen rokotealalla. Karhun puolella koronaviruksen aiheuttamat pitkäkestoiset pelot ja uudet lukitusrajoitukset Uudessa-Seelannissa ja Australiassa voidaan nähdä myös merkittävänä laskutekijänä, joka on pitänyt kannen raakaöljyn hintojen ylimääräisillä nousuilla. Kirjoitushetkellä WTI-raakaöljyn kaupankäynnin arvo oli 60,14 ja vakiintuminen välillä 60,02 – 60,33.

Markkinakaupan tunnelma onnistui kuitenkin säilyttämään edellisen viikon myönteisen tuloksensa, joka vilkkuu edelleen vihreänä päivänä keskellä koronavirustilanteen jatkuvaa elpymistä. On huomattava, että COVID-19-tapausten määrä vähenee edelleen Amerikassa, ja maan seitsemän päivän uusien päivittäisten infektioiden määrä on pudonnut alle 100 000: een ensimmäistä kertaa viime marraskuusta lähtien, ja maa jatkaa etenemistä uudelleen. Tämän lisäksi Yhdistynyt kuningaskunta otti käyttöön rokotusten tärkeän virstanpylvään (15 miljoonaa haavoittuvimmasta neljästä väestöryhmästä, jotka kaikki saivat ensimmäisen napsautuksensa), mikä auttaa avaamaan oven rajoitusten lieventämiselle. Samaan aikaan Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus odottaa viruksiin liittyvien sairaalahoitojen määrän vähenevän seuraavan kuukauden aikana.

Tämän lisäksi toinen syy markkinoiden positiiviseen kehitykseen voi johtua Yhdysvaltain COVID-19 -huoltopaketista käydystä pulista. On syytä muistaa, että aiemmin julkaistut pettymykselliset Yhdysvaltojen työllisyystiedot ja pelot työmarkkinoiden heikkenemisestä lisäävät Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin kauan odotetun 1,9 biljoonan dollarin elvytyspaketin tarvetta. Rennolla markkinatunnelmalla on ollut tärkeä rooli korkeamman tuoton raakaöljyn hinnan tukemisessa.

Tämän seurauksena laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei pystynyt pysäyttämään edellisen päivän laskusuhdettaan, mutta pysyi hapan, kun turvapaikkaomaisuuden kysyntä on edelleen vähäistä, toivoen Yhdysvaltojen nopeamman elpymisen COVID-19: stä ja edistymistä kohti Yhdysvaltojen seuraavan elvytyskierroksen sovintaa. Yhdysvaltain dollarin tappiot kuitenkin auttoivat raakaöljyä pysymään hintatarjouksessa, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Samaan aikaan kello 20.31 ET (1:31 GMT) Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen joukosta, oli pudonnut 0,06%, 90,267: een..

Raakaöljyn hinnat valtameren toisella puolella saivat lisätukea Yhdysvaltain ja Teheranin välisestä lisääntyvästä kiivauksesta, joka kiihtyi yhdysvaltalaisen palvelun jäsenen kuoleman jälkeen; raportoitiin myös yhden yhdysvaltalaisen palvelun jäsenen ja viiden siviilialan urakoitsijan loukkaantumisesta. Joukkue oli osa Yhdysvaltojen johtamia koalitiovoimia Erbilissä, Irakissa. Tämä puolestaan ​​herätti epäilyn siitä, että Iran voisi mahdollisesti olla liikkeen takana. Myös Washingtonin ja Teheranin väliset odotetut kiihdytykset lisäävät todennäköisesti öljyn nousua pelkoissa toimitushäiriöistä.

Yhdysvaltojen ja Teheranin välisen taistelun lisäksi USA: n kylmähetki on sulkenut öljykaivot ja jalostamot, ja myös maakaasun ja raakaöljyn putkenoperaattoreille on asetettu rajoituksia, mikä puolestaan ​​on tarjonnut toisen lyhyen aikavälin hintojen palautumissillan, se oli todennäköisesti vastuussa öljyn hinnan nostamisesta markkinoiden suuntaan. Myös Pohjois-Amerikan suurimmat öljynjalostamot lakkaavat toimimasta pääasiassa arktisten olosuhteiden vuoksi, jotka ovat häirinneet virran, veden ja polttoaineen toimituksia kaikkialla Texasissa.

Karhun puolella Uuden-Seelannin ja Australian viruskannat eivät vieläkään osoita hidastumisen merkkejä, ja sen seurauksena viranomaiset vaativat uusia lukitusrajoituksia. Maailman terveysjärjestön (WHO) suosittua lausuntoa, jossa viitataan pelkoihin uusien viruskantojen uudelleentartumisesta, voidaan pitää merkittävänä laskutekijänä, joka on pitänyt kannen raakaöljyn hintojen ylimääräisillä voitoilla. Toinen tekijä, joka voi myös rajoittaa nousuja, ovat geopoliittiset jännitteet Kiinan ja läntisen maailman välillä.

Tulevaisuudessa Yhdysvaltain tammikuun vähittäismyyntitiedot julkaistaan ​​keskiviikkona kello 13:30 GMT, ja niitä seurataan tarkkaan saadaksemme tietoa Yhdysvaltain kuluttajatilanteen terveydestä viime kuussa. Samaan aikaan tammikuun kokouksen FOMC-pöytäkirja julkaistaan ​​klo 19.00 GMT, ja tämä herättää kiinnostusta markkinoilla, koska se antaa enemmän tietoa FOMC-keskustelusta varojen osto-ohjelman kapenemisesta. Tämän lisäksi uutiset Yhdysvaltojen avustuspaketista, koronavirusrokotteista ja Yhdysvaltojen ja Iranin välisistä jännitteistä voivat tarjota uutta suuntaa hyödykkeelle. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me