Amerikansk oliebeholdning midt i en svag USD – et hurtigt grundlæggende udsigter

Under onsdagens tidlige asiatiske handelssession, blev WTI Priserne på råolie tog oprindeligt beskedne bud over midten af ​​41-niveauet, hovedsageligt efter at den amerikanske energiinformationsadministration (EIA) rapporterede en massiv trækning i råolielagre. Men senere begrænsede den igangværende usikkerhed omkring den nye COVID-19-hjælpepakke yderligere gevinster i råoliepriserne. Bortset fra dette førte den anden bølge af coronavirus-sager til et lavt efterspørgsel efter olie globalt, hvilket vejede oliepriserne og opfordrede investorer til at afstå fra at placere nogen stærke positioner. I mellemtiden blev svagheden ved den bredt baserede amerikanske dollar, udløst af den amerikanske amerikanske centralbank (Fed )’s baisse bias på sit seneste pengepolitiske møde, nøglefaktoren, der begrænsede oliepriserne yderligere nedad og gav en vis støtte til den . På pressetiden handles WTI råolie til 41,16 $ og konsolideres i intervallet mellem 41,15 og 41,39.

 

På trods af den massive træk i råolielagre kunne investorerne ikke afgive meningsfulde bud på råolie på dagen muligvis på grund af genopblussen af ​​coronavirus-sager. Den igangværende krig mellem USA og Kina efterlod også en negativ indvirkning på oliepriserne og begrænsede yderligere gevinster. Det skal bemærkes, at stigningen i coronavirusinfektioner overalt i verden rejste frygt for et negativt rebound med hensyn til brændstofefterspørgsel. 

 

Ifølge de seneste data overstiger antallet af rapporterede tilfælde globalt næsten 17 millioner, mens der er rapporteret 4,4 millioner bekræftede tilfælde og mere end 150.000 dødsfald fra USA alene ifølge data fra Johns Hopkins University. I mellemtiden har Kina, Sydkorea og Japan også rapporteret om en kraftig stigning i bekræftede tilfælde siden begyndelsen af ​​ugen. Japanske medier rapporterede, at der blev registreret 365 nye infektioner i Tokyo torsdag. Antallet af virussager i USA tager konstant fart, idet der i gennemsnit rapporteres om 65.000 nye tilfælde hver dag, som til sidst bremser opsvinget for økonomiske aktiviteter og knuste håb om et V-formet opsving. 

Bortset fra virusproblemer kan råolies manglende evne til at opmuntre de positive beholdningsdata også være forbundet med optrapningen af ​​US-China-kradset. Tit-for-tat-lukningen af ​​konsulatkontorer i Houston og Chengdu har hidtil udløst den alvorligste optrapning af spændingerne mellem USA og Kina. Som et resultat kunne de to nationer være på vej mod en total sammenbrud i de næste par måneder, hvilket kunne skade den handelsaftale, der i øjeblikket eksisterer mellem de to lande. 

 

Desuden afvejede den igangværende usikkerhed omkring den amerikanske finanspakke, udløst af forskellene mellem medlemmer af det amerikanske senat, også risikosentimentet og bidrog til tab i råolie. I henhold til den amerikanske præsident Donald Trumps erklæring blev den amerikanske administration og demokrater stadig stærkt adskilt fra den næste runde af amerikanske finanspolitiske stimuleringsforanstaltninger, og dette spillede også en rolle i at underminere handelsstemningen.

 

På USD-fronten rapporterede den bredt baserede amerikanske dollar tab på dagen og faldt under det toårige lavpunkt, da Fed lovede at begrænse skader fra coronavirus ved at holde renten nær nul på bagsiden af ​​non-stop rapporter om nye infektioner, der hæmmer økonomien. Som følge heraf udøver de lave renter pres på den amerikanske dollar, hvilket får den til at svække, og dette har hjulpet oliepriserne, hvilket har gjort det sorte guld meget mere overkommeligt globalt. Andetsteds kunne tabene i den amerikanske dollar også være forbundet med beslutningstagernes dødvande over fase 4 i stimuluspakken. Imidlertid bidrog tabene i den amerikanske dollar til at holde oliepriserne højere, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I mellemtiden faldt det amerikanske dollarindeks med 0,52% onsdag og stødte på omkring 93,275, det laveste niveau i mere end to år.

 

Markedsaktørerne vil holde øje med den kritiske amerikanske Q2 foreløbige BNP-rapport for frisk handelsimpuls med råolie. Forhandlerne vil også holde øje med USD-prisdynamikken og coronavirus-overskrifter, som kan spille en nøglerolle i påvirkningen af ​​den intradagmoment. Held og lykke! 

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me