Yhdysvaltain öljyvarasto heikon dollarin keskellä – nopea perustavanlaatuinen näkymä

Keskiviikkona Aasian alkuvaiheessa pidetyn WTI Raakaöljyn hinnat ovat alun perin olleet vaatimattomia yli 41-luvun puolivälissä, lähinnä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain energiatiedotushallinto (EIA) ilmoitti raakaöljyvarastojen voimakkaasta supistumisesta. Mutta myöhemmin uuden COVID-19-apupaketin ympärillä jatkuva epävarmuus rajoitti raakaöljyn hintojen lisäkasvua. Tämän lisäksi koronavirustapausten toinen aalto johti öljyn kysyntään maailmanlaajuisesti, mikä painoi öljyn hintoja ja kehotti sijoittajia pidättäytymään asettamasta vahvoja kantoja. Samaan aikaan laajapohjaisen Yhdysvaltain dollarin heikkoudesta, jonka Yhdysvaltain keskuspankin (Fed) viimeisimmässä rahapolitiikkakokouksessa aiheuttama laskeva ennakkoluulo, tuli avaintekijä, joka rajoitti öljyn hintaa edelleen kohti heikompaa puolta ja tuki sitä . Lehdistöajankohtana WTI-raakaöljyn kaupankäynnin arvo oli 41,16 dollaria ja vakiintuminen välillä 41,15 – 41,39.

 

Raakaöljyvarastojen huomattavasta supistumisesta huolimatta sijoittajat eivät jättäneet merkityksellisiä tarjouksia raakaöljylle päivällä, mahdollisesti johtuen koronavirustapausten elpymisestä. Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen meneillään oleva sota jätti myös negatiivisen vaikutuksen öljyn hintoihin, mikä ylitti ylimääräiset voitot. On huomattava, että koronavirusinfektioiden lisääntyminen ympäri maailmaa herätti pelkoa negatiivisesta palautumisesta polttoaineen kysynnän suhteen. 

 

Viimeisimpien tietojen mukaan maailmanlaajuisesti ilmoitettujen tapausten määrä on melkein yli 17 miljoonaa, kun taas pelkästään Yhdysvalloista on ilmoitettu 4,4 miljoonaa vahvistettua tapausta ja yli 150 000 kuolemantapausta Johns Hopkinsin yliopiston tietojen mukaan. Tällä välin myös Kiina, Etelä-Korea ja Japani ovat ilmoittaneet vahvistettujen tapausten voimakkaasta noususta viikon alusta. Japanilainen media kertoi, että Tokiossa kirjattiin torstaina 365 uutta tartuntaa. Virustapausten määrä Yhdysvalloissa kasvaa jatkuvasti, ja päivittäin ilmoitetaan keskimäärin noin 65 000 uutta tapausta, mikä lopulta jarrutti taloudellisen toiminnan elpymistä ja rikkoi toiveita V-muotoisen elpymisestä. 

Virusvaivojen lisäksi raakaöljyn epäonnistuminen positiivisten varastotietojen piristämisessä voi liittyä myös Yhdysvaltain ja Kiinan välisen kärjistyksen lisääntymiseen. Houstonin ja Chengdun konsulaattien sulkemiset ovat saaneet aikaan toistaiseksi vakavimmat jännitteet Yhdysvaltain ja Kiinan välillä. Tämän seurauksena nämä kaksi kansakuntaa saattavat olla kohti suhteiden täydellistä hajoamista lähikuukausina, mikä voi vahingoittaa maiden välistä kauppaa. 

 

Lisäksi Yhdysvaltain finanssipakettiin liittyvä epävarmuus, joka johtui Yhdysvaltain senaatin jäsenten välisistä eroista, painoi myös riskialttiutta ja vaikutti raakaöljyn menetyksiin. Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin lausunnon mukaan Yhdysvaltain hallinto ja demokraatit olivat edelleen hyvin erillään Yhdysvaltain seuraavan finanssipolitiikan elvytyskierroksen aikana, ja tällä oli myös merkitystä kaupankäynnin heikentämisessä..

 

Yhdysvaltain dollarin tasolla laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ilmoitti tappiot päivältä ja laski alle kahden vuoden matalan tason, koska Fed lupasi hillitä koronaviruksen aiheuttamia vahinkoja pitämällä korot lähellä nollaa non-stop-takana. raportit uusista infektioista, jotka haittaavat taloutta. Tämän seurauksena alhaiset korot painostavat Yhdysvaltain dollaria, mikä aiheuttaa sen heikkenemisen, mikä on auttanut öljyn hintoja ja tehnyt mustasta kullasta paljon edullisemman maailmanlaajuisesti. Muualla Yhdysvaltain dollarin tappiot voivat liittyä myös päättäjien umpikujaan elvytyspaketin 4. vaiheen aikana. Yhdysvaltain dollarin tappiot auttoivat kuitenkin pitämään öljyn hinnan korkeammalla, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Samaan aikaan Yhdysvaltain dollari-indeksi laski keskiviikkona 0,52% ja vakiintui noin 93,275: een, mikä on yli kahden vuoden alin taso.

 

Markkinatoimijat pitävät silmänsä kriittisessä Yhdysvaltain toisen vuosineljänneksen alustavassa BKT-raportissa saadakseen uutta raakaöljyn kauppaa. Elinkeinonharjoittajat seuraavat myös USD: n hintadynamiikkaa ja koronaviruksen otsikoita, joilla voi olla keskeinen rooli päivänsisäisen vauhdin vaikutuksessa. Onnea! 

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me