Raakaöljy kohoaa seitsemättä peräkkäistä päivää – kaikki silmät API-tiedoista!

Tiistain Aasian kaupankäynnin aikana, WTI Raakaöljy nousi seitsemännen peräkkäisen päivän ja virkisti 13 kuukauden korkean tasonsa selvästi yli 58,00: n puolivälin, kun suurten tuottajien tarjonnan leikkaukset ja optimismi öljyn kysynnän elpymisestä tukevat edelleen energiamarkkinoita. Samaan aikaan raakaöljyn hintoihin liittyvä nouseva poikkeama voi johtua myös optimismista globaalien rokotusten ja taloudellisen toiminnan piristymisen suhteen..

Lisäksi Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin 1,9 biljoonan dollarin COVID-avustustoiminnan ja Teheranin ja Washingtonin välisen vuoden 2015 ydinsopimuksen paremmilla odotuksilla oli myös tärkeä rooli raakaöljyn hintojen tukemisessa. Tämän lisäksi öljyn hinnat saivat välitöntä lisätukea sen jälkeen, kun Yhdysvaltain dollari-indeksi (DXY) laski kahden kuukauden korkeimmalta, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan.

Toisaalta kasvava määrä COVID-19-tapauksia ja muita rajoittavia toimenpiteitä ympäri maailmaa, kuten sulkemiset, osoittautuivat avaintekijöiksi, jotka peittivät raakaöljyn hintojen mahdollisia lisävoittoja. Kirjoitushetkellä, WTI Raakaöljyn kauppa oli 58,44 ja konsolidoitui välillä 57,98 – 58,51. Tulevaisuudessa kauppiaat näyttävät olevan varovaisia ​​asettamaan kaikki vahvat asemat Yhdysvaltain raakaöljyn toimitustietojen eteen American Petroleum Institute -yhtiöltä, joka erääntyy myöhemmin päivällä.

Markkinoiden kaupankäynti säilytti positiivisen tuloksensa edellisellä viikolla ja pysyi edelleen positiivisena päivänä, sillä Yhdysvaltain COVID-pakettien ja koronavirusrokotteiden pirteä kehitys suosii riskimielisyyttä. On huomattava, että Yhdysvaltain talon republikaanien johtaja Mitch McConnel löi demokraattisen puolueen pyrkimyksen itsenäiseen etenemiseen kohti 1,9 biljoonan dollarin COVID-elvytyspaketin läpäisemistä. Samaan aikaan aiemmin päivällä Japanin valtiovarainministeri Taro Aso ilmoitti olevansa halukas vapauttamaan 1,3 biljoonaa jeniä COVID-19-hätätilanteessa Aasian suurimmalle..

Toinen syy markkinoiden myönteiseen kehitykseen voi johtua myös suurten maiden välisestä kehityksestä kauppakiuskakysymysten ratkaisemiseksi. Viimeisimmän raportin mukaan Australian suurlähettiläs kehotti aiemmin Yhdysvaltoja tekemään transatlanttisen kauppasopimuksen. Samaan aikaan EU ja Yhdistynyt kuningaskunta osoittivat myös halukkuutta lieventää Yhdysvaltojen kanssa käytäviä lentoliikennetukia koskevia jännitteitä. Tätä puolestaan ​​pidettiin yhtenä avaintekijöistä, jotka tukivat korkeatuottoisempia raakaöljyn hintoja.

Raakaöljyn hinta nousi valtameren ylle, kun suurimmat raakaöljyn tuottajat, kuten Saudi-Arabia, lupasivat leikata raakaöljyn tuotantoa sitoumustensa mukaisesti. On syytä muistaa, että Saudi-Arabia on toteuttanut uusia tarjonnan leikkauksia helmi- ja maaliskuussa niiden lisäksi, joita öljynviejämaiden järjestön ja heidän liittolaistensa (OPEC +) toteuttavat. Vähentämällä tarvikkeita ne auttavat tasapainottamaan globaaleja markkinoita. Lisäksi raakaöljyn hintojen nousua tukivat edelleen Teheranin ja Washingtonin välinen kiista vuoden 2015 ydinsopimuksesta.

USD-alueella laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei pidentänyt edellisen päivän voittoputkistoa, mikä muuttui hapan, koska turvapaikan kysyntä oli edelleen vähäistä toivoen Yhdysvaltain nopeamman elpymisen COVID-19: stä ja edistyksestä. kohti Yhdysvaltain finanssipoliittisen elvytyksen seuraavaa kierrosta. Yhdysvaltain dollarin tappiot kuitenkin auttoivat raakaöljyä pysymään tarjouskilpailussa, koska öljyn hinta liittyy käänteisesti takaisinvedon hintaan. Samaan aikaan kello 20.32 ET (1:32 AM GMT) Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen joukosta, oli pudonnut 0,08% 90,868: een.

Toisaalta COVID-19-tapausten lisääntyvää määrää ja muita rajoittavia toimenpiteitä kaikkialla maailmassa voidaan pitää laskutekijänä, joka on pitänyt kannen raakaöljyn hintojen ylimääräisillä nousuilla. Markkinakauppiaat pitävät silmänsä Yhdysvaltain raakaöljyn toimitustiedoista American Petroleum Institute -yhtiöltä, joka toimitetaan myöhemmin päivällä. Tämän lisäksi uutiset Yhdysvaltojen avustuspaketista, koronavirusrokotteista (COVID-19) ja Yhdysvaltojen ja Iranin jännitteistä voisivat tarjota uutta suuntaa hyödykkeelle. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me