Råolie stiger til syvende dag i træk – Alle øjne på API-data!

Under tirsdagens asiatiske handelssession, WTI Råolie steg den syvende dag i træk og forfriskede sit 13 måneders høje niveau, langt over midten af ​​58,00-regionen, da de største producenters nedskæringer i udbuddet og optimismen med hensyn til genopretning af olieefterspørgsel stadig understøtter energimarkederne. I mellemtiden kunne den bullish bias omkring råoliepriserne også tilskrives optimismen over fremskridtene med hensyn til globale vaccinationer og stigningen i økonomiske aktiviteter.

Desuden spillede de forbedrede forventninger til den amerikanske præsident Joe Bidens COVID-lettelsesstimulerende $ 1,9 billioner og krig i Teheran-Washington over atomaftalen fra 2015 også en vigtig rolle i støtten til råpriserne. Ud over dette fik oliepriserne også øjeblikkelig yderligere støtte, efter at dollarindekset (DXY) faldt fra et højdepunkt på 2 måneder, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar.

På den anden side viste det stigende antal COVID-19 sager og yderligere restriktive foranstaltninger over hele verden, som f.eks. Lockdown, at være nøglefaktorer, der holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne. I skrivende stund, WTI Råolie handlede på 58,44 og konsoliderede i intervallet mellem 57,98 og 58,51. Ser fremad, synes de handlende omhyggeligt med at placere eventuelle stærke positioner foran de amerikanske råolieforsyningsdata fra American Petroleum Institute, som forventes senere på dagen.

Markedshandelsstemningen opretholdt sin positive præstation den foregående uge og var fortsat positiv dagen, da den positive udvikling vedrørende den amerikanske COVID-hjælpepakke og coronavirusvacciner fortsat favoriserer risikosentimentet. Det skal bemærkes, at den republikanske leder af det amerikanske hus, Mitch McConnel, smed Demokratiske Partiets skub for at gå videre uafhængigt mod at passere COVID-stimuleringspakken på 1,9 billioner dollars. I mellemtiden påpegede den japanske finansminister Taro Aso tidligere på dagen, at han var villig til at frigive 1,3 billioner yen i en nødsituation COVID-19-stimulus for den asiatiske major.

En anden grund bag den positive markedsudvikling kan også tilskrives udviklingen mellem store nationer for at tackle handelsspørgsmål. I henhold til den seneste rapport opfordrede den australske ambassadør tidligere USA til en transatlantisk handelsaftale. I mellemtiden viste EU og Storbritannien også vilje til at lette handelsspændingerne med USA over flytilskud. Dette blev igen set som en af ​​nøglefaktorerne, der understøttede de højere afkast på råoliepriserne.

Priserne på råolie nåede et yderligere løft over havet, efter at de store råolieproducenter, ligesom Saudi-Arabien, lovede at skære råproduktionen i henhold til deres forpligtelser. Det er værd at huske, at Saudi-Arabien har gennemført yderligere forsyningsnedskæringer i februar og marts ud over dem, der er gennemført af medlemmer af organisationen for olieeksportlande og deres allierede (OPEC +). Ved at reducere forsyningerne hjælper de med at afbalancere de globale markeder. Desuden blev stigningen i priserne på råolie yderligere styrket af Teheran-Washington-kampene over atomaftalen i 2015.

På USD-fronten undlod den brede amerikanske dollar at udvide sin vinderserie fra foregående dag, idet den blev sur, da efterspørgslen efter safe-haven aktiver stadig var lav i håb om en hurtigere amerikansk økonomisk genopretning fra COVID-19 og fremskridt mod at blive enige om den næste runde af amerikansk finanspolitisk stimulus. Tabene i den amerikanske dollar hjalp dog råolie til at forblive bud, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på greenback. I mellemtiden var kl. 20:32 ET (1:32 GMT) det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand andre valutaer, faldet med 0,08% til 90,868.

På bagsiden kunne det stigende antal COVID-19 tilfælde og yderligere restriktive foranstaltninger over hele verden betragtes som en baisse faktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne. Fremadrettet vil markedshandlerne holde øje med de amerikanske råolieforsyningsdata fra American Petroleum Institute, som forventes senere på dagen. Derudover kunne nyhederne om den amerikanske hjælpepakke, koronavirusvacciner (COVID-19) og spændingerne mellem USA og Iran give en ny retning for varen. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me