Kullan hintaennuste vuodelle 2020: nouseeko kulta edelleen neljännellä neljänneksellä?

Jalometallikullan hinnat ovat nousseet taivaaseen vuoden 2020 alusta. KULTA avasi vuoden 1 517: llä ja lisäsi yli 2800 pistettä 1 800 hintatason ylle. Forex-kauppiaat käyvät kauppaa riskialttiilla markkinoilla, mikä johtuu pääosin tällä hetkellä COVID19-pandemiasta. Tässä päivityksessä aiomme ennustaa kullan hinnan paitsi tälle vuodelle myös tuleville vuosille.

Lue viimeisin päivitys Kullan hinta 2021 ennuste

 

Nykyinen KULTA Hinta: $

Viimeaikaiset muutokset kullan hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
30 päivää +63.10 +3,62%
6 kuukautta +250,20 +16,07%
1 vuosi +381,90 +26,80%
5 vuotta +673,60 +59,44%
Vuodesta 2000 +1,519,10 +527,83%

Kullan hinnat ovat etenemässä kuudennen taaksepäin viikoittaisen voiton saavuttamiseksi ensimmäistä kertaa yli vuoden aikana. Nouseva vauhti on kuitenkin pysähtynyt, vain spot-hinnat edellisellä viikolla ja marginaalinen 0,5% nousu. Tämä puolestaan ​​asettaa kysymyksen: mitä 1800 dollaria on jo ylitetty, mitä voimme odottaa seuraavaksi?

Kultaennuste: Q4 2020 Kultaennuste: 1 vuosi Kultaennuste: 3 vuotta
Hinta: 1896 dollaria

Hintatekijät: COVID19: n toinen aalto, kaksinkertainen vastarinta, Fedin sovittu rahapolitiikka, lisäsi turvapaikan vetovoimaa.

Hinta: 1720 dollaria & 1618 dollaria

Hintatekijät: COVID19-palautus, kaksinkertainen ylävastus, laskeva retracement yliostettua kultaa.

Hinta: 2160 dollaria

Hintatekijät: COVID19-palautus, kaksinkertainen ylävastus, laskeva retracement yliostettua kultaa.

 

Kulta live-kaavio

KULTA

 

Yleiset tekijät, jotka vaikuttavat kullan hintoihin

Se on ollut vaikea osakkeille, mutta päinvastoin, se on ollut poikkeuksellinen vuosi paitsi fyysisen kullan myös kulta-sijoittajille. Kuten useimmat teistä tietävät, keltaista metallia käytetään usein turvasatamana, koska kullan hinta nousee usein epävarmuustilanteissa. Kultaisen nousevan puolueellisuuden määrittämiseen liittyy useita tekijöitä. Tutkitaan niitä yksitellen kullan hintaennusteen määrittämiseksi.

  • USA: n dollari & FED-rahapolitiikka (negatiiviset koronleikkaukset):

Kulta ja Yhdysvaltain dollari korreloivat negatiivisesti lähes kaksi kolmasosaa ajasta (kun toinen etenee, toinen putoaa ja päinvastoin). Vaikka globaalit sijoittajat onnistuvat juoksemaan Yhdysvaltain dollarin kanssa epävarmuustekijöinä, tämäntyyppinen liike mykistettiin edellisvuodesta huolimatta Kiinan kanssa käydystä kauppasodasta. He halusivat mennä kultaan.

Tänä vuonna merkittävimmät vaikutukset kullan hintoihin ovat vaikuttaneet Yhdysvaltain rahapolitiikkaan, jota Federal Reserve hallitsee. Korkot vaikuttavat jalometallihintoihin huomattavasti, johtuen tekijäkutsusta. Mahdollisuuksien kustannukset ovat ajatus luopua melkein taatusta voitosta yhdessä sijoituksessa saadaksesi suuremman voiton toisesta. Historiallisten näkymien mukaan korkojen ja kullan hintojen välillä on voimakas negatiivinen korrelaatio.

Kullan hintojen jyrkät nousut johtuvat kuitenkin kaikkien keskuspankkien matalista korkotasoista ympäri maailmaa, jotka ajoivat alas koronaviruspandemian aiheuttamien lukkojen aiheuttaman taloudellisen hidastumisen hillitsemiseksi. Yhdysvaltain keskuspankki laski korkojaan maaliskuussa 1,75 prosentista 1,25 prosenttiin, mikä johti voimakkaaseen myyntiin Yhdysvaltain dollarissa ja laukaisi jalometallin, kullan, nousevan puolueellisuuden. Myöhemmin, kun otetaan huomioon COVID: n massiivinen puhkeaminen19, keskuspankki päätti laskea korkoa entisestään 16. maaliskuuta 1,25 prosentista 0,25 prosenttiin, mikä on tehnyt kulta vielä enemmän nousuun tänä vuonna.  

  • Osakemarkkinoiden kaatuminen

Äskettäinen Yhdysvaltain pörssissä vuonna 2020 tapahtunut kaatuminen ei rajoittunut vain Yhdysvaltoihin. Pikemminkin kyseessä oli maailmanlaajuinen osakemarkkinoiden kaatuminen, joka alkoi 20. helmikuuta 2020. 12. helmikuuta Dow Jones Industrial Average, NASDAQ Composite ja S&Kaikki P 500 -indeksit sijoittuivat ennätyskorkeuksiin (kun taas NASDAQ ja S&P 500 saavutti seuraavat ennätyskorkeudet 19. helmikuuta. Osakemarkkinat ilmoittivat 24. – 28. Helmikuuta suurimman viikon laskunsa vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen. 9. maaliskuuta useimmat maailmanmarkkinat raportoivat vakavista laskuista, jotka johtivat pääasiassa COVID-19-pandemian ja öljyn hintasodan Venäjän ja Venäjän välillä. Saudi-Arabian johtama OPEC-maa. Tämä tuli epävirallisesti nimellä Black Monday. Tuolloin se oli suurin varastojen lasku vuoden 2008 suuren taantuman jälkeen.

Joten seurauksena useimmat sijoittajat olivat varovaisia ​​ja kääntyivät turvasatamiin, kuten kulta, koska keltaisen metallin tiedetään olevan yksi turvallisimmista sijoitusvaihtoehdoista, koska kertoimet siitä, että se menettää sisäisen arvonsa, on melkein olematon . Jalometallien hinnat voivat vaihdella, mutta ne eivät koskaan laske nollaan. Juuri tästä syystä kullan hinnat nousevat jyrkästi talouskriisin tai korkean epävarmuuden aikana. Siksi on kiistatonta, että elinkeinonharjoittajat haluavat mieluummin käyttää turvallisempia vaihtoehtoja kuin pitää kiinni vaihtoehdoista, jotka ovat herkkiä useille taloudellisille ja geopoliittisille tekijöille..

Kullan hintojen ja osakemarkkinoiden suhde on käänteinen. Enimmäkseen kullan hinnat laskevat, kun osakemarkkinat menestyvät hyvin, ja päinvastoin. Samoin kun osakemarkkinat romahtavat, kullan kysyntä kasvaa, kun yhä useammat sijoittajat etsivät turvallisempia vaihtoehtoja.

  • Taloudelliset tiedot & Kulta

Toinen kullan hintatekijä voi liittyä Yhdysvaltain taloustietoihin. Taloudelliset luvut, kuten työmarkkinaraportit, palkkatiedot, valmistustiedot, vähittäismyynti ja BKT: n kasvu vaikuttavat kaikki Yhdysvaltain keskuspankin keskuspankin rahapoliittisiin päätöksiin, ja tämä vaikuttaa suoraan kullan hintaan. COVID-19-pandemia on vaikuttanut yhteiskuntaan ja talouteen ytimessään, mikä on lisännyt köyhyyttä ja eriarvoisuutta maailmanlaajuisesti.

Tämän seurauksena heikentynyt työpaikkojen kasvu, kasvava työttömyys, heikot valmistustiedot, vähentynyt vähittäismyynti ja heikentynyt BKT: n kasvu luo dovishin Fed-skenaarion korkotasolle, mikä nostaa kullan hintoja korkeammalle. Huhtikuussa jalometallien hinnat nousivat yli 1 600 pistettä ja nousivat korkeimmalle tasolle noin 1 746 Yhdysvaltain odotettua huonompien työttömyyskorvausten seurauksena. Huhtikuussa työttömyyskorvauksia hakeneiden amerikkalaisten määrä kasvoi ennätyksellisellä 6,6 miljoonalla, mikä nosti viimeisten työttömien tapausten määrän 10 miljoonaan, kun koko taistelu koronaviruksen leviämisen vähentämiseksi räjähti taloutta. Kullan hinnat nousivat siten yli 10% huhtikuussa.

  • COVID19 – koronaviruksen pandemia 

COVID19-taudinpurkaus, joka havaittiin ensimmäisen kerran Kiinassa, on tartuttanut ihmisiä 188 maassa, ja sillä on ollut merkittävä kielteinen vaikutus maailmantalouteen, mikä on lisännyt turvapaikan kysyntää markkinoilla ja nostanut kullan hinnan ennätyskorkealle. John Hopkinsin yliopiston tietojen mukaan COVID-19-potilaiden määrä ympäri maailmaa on lähellä 14,5 miljoonaa, ja yli 600 000 ihmistä on kuollut. Täysi neljännes tapauksista ja lähes neljännes kuolemista on raportoitu Yhdysvalloista; tässä maassa Yhdysvaltojen pandemian aiheuttamien kuolemantapausten määrä on juuri saavuttanut 140 000.

Vuoden alusta lähtien sijoittajat ovat kääntyneet turvasataman metallin puoleen, ja tämä mieliala on säilynyt, koska pelätään koronaviruksen toista aaltoa. Tämän seurauksena maailmanlaajuiset osakemarkkinat liikkuvat usein matalammaksi, kun taas turvasatamissa, kuten Yhdysvaltain dollari ja kulta, käydään nousua.

  • Geopoliittiset jännitteet

Syy markkinoiden suurelle epävarmuudelle voi johtua myös pitkittyneistä geopoliittisista jännitteistä Yhdysvaltojen ja muun maailmantalouden välillä. Näitä ovat Euroopan unioni (EU), Iso-Britannia ja Kiina. Lisäksi kaikki aktiviteetit, jotka kiihdyttävät Yhdysvaltojen ja Kiinan sotaa, nostavat kullan hinnan ennätyskorkeuteen. Samaan aikaan Kiina ja Yhdysvallat ovat antaneet uusia pakotteita toisiinsa jatkuvassa konfliktissa, joka on saanut kultafutuurit nousemaan eliniän korkeimmille.

 

Kulta – XAU / USD-hintaennuste seuraavalle 5 vuodelle

Ennen kuin aloitamme, selvennetään yksi asia: suurin osa hintaennusteista ei ole enempää kuin sateenvarjo hurrikaanissa, koska huomioon on otettava useita tekijöitä, niin monia jatkuvasti muuttuvia muuttujia, että jopa älykkäin ennuste yleensä kaipaa merkkiä.

Suurin osa kauppiaista kuitenkin ajaa ennusteitaan pääasiassa yhden pisteen perusteella. “Korot nousevat, joten kulta laskee.” No, on olemassa muutamia muita tekijöitä, joiden uskon vaikuttavan kullan hintaan tänä vuonna:

1: Yhdysvaltain dollari 

2: Sijoituskysyntä 

3: Keskuspankin osto 

4: Kaupankäyntimäärät COMEX: ssä 

5: Tekniset indikaattorit 

6: Uusi toimitus kaivoksista 

7: Tulevat taloudelliset ja rahalliset tekijät.

Kun otetaan huomioon kaikki nämä tekijät, kullan hinta on ennätyksellisen korkea seuraavien 6–9 kuukauden aikana. “On kuitenkin 30 prosentin todennäköisyys, että se ylittää 2 000 dollaria seuraavien 3-5 kuukauden aikana.”

  • Yhdysvaltojen presidentinvaalit 2020

Vuoden 2020 suurin poliittinen tapahtuma on Yhdysvaltain presidentinvaalit 3. marraskuuta. Sallikaa minun muistuttaa teitä siitä, kuinka hyvä herra Trump on ollut Wall Streetille edunsaajana. Tällä hetkellä Trumpia on edessään syytteeseenpano, ja on todennäköistä, että hän voittaa sen. Mutta marraskuun vaaleissa hän ei ole kaukana voitosta, sillä kyselyt ovat taipuvaisempia kohti demokraattista haastajaa, Joe Bideniä.

Donald Trump on kohdentanut Kiinaa kaikin tavoin osana vaalikampanjaansa, ja tämä on hyvä Wall Streetille. Kuten edellä mainittiin, osakkeilla on negatiivinen korrelaatio kullan hintoihin, ja tämä tarkoittaa, että kaikki, mikä on hyvä Wall Streetille, on huono kullalle ja päinvastoin.

Jos Trump voittaa marraskuussa tulevat vaalit, on todennäköistä, että Yhdysvaltain osakkeet nousevat ja kullan hinnat laskevat. Kuitenkin, jos hänen kilpailijansa Joe Biden voittaa vaalit, Yhdysvaltain osakkeet kärsivät ja kulta pääsee oletettavasti korkeammalle. 

  • Inflaatio – kuluttajahintaindeksi (kuluttajahintaindeksi)

Inflaatio on tavaroiden ja palvelujen hintojen nousu, ja korkeampi inflaatiotaso pyrkii nostamaan kullan hintoja, kun taas matalampi inflaatio tai deflaatio painaa kullan hintoja. Inflaatio on melkein aina merkki talouskasvusta ja laajenemisesta. Aina kun talous kasvaa ja laajenee, keskuspankki pyrkii lisäämään rahan määrää. 

Tämä laajennettu rahan tarjonta heikentää jokaista liikkeeseen laskettua seteliä, mikä tekee kalliimmaksi sellaisen omaisuuden ostamisen, joka on tunnustettu arvovarasto, kuten kulta. Siksi rahan tarjonta lisääntyy, kun otetaan käyttöön määrällisiä keventämisohjelmia ja joukkovelkakirjojen osto-ohjelmia, ja kullan hinnasta tulee positiivinen vastauksena.

Äskettäin, kun koronaviruspandemia vaikutti maailmantalouteen niin vakavasti, kaikki suuret taloudet ottivat käyttöön määrällistä keventämistä ja lisäsivät joukkovelkakirjojen osto-ohjelmiaan, mikä puolestaan ​​lisäsi rahan tarjontaa ja nosti inflaatiota, ja lopulta tämä auttoi kullan hintoja nousemaan korkeammalle.

  • Valuuttamuutokset

Toinen vahva kullan hintojen vaikuttaja on valuuttojen, erityisesti Yhdysvaltain dollarin, liikkuminen, koska kullan hinta on dollarimääräistä. Kuten tiedämme, Yhdysvaltain dollarilla on negatiivinen korrelaatio kullan hintoihin, ja aina kun Yhdysvaltain dollarista tulee vahva, lähinnä Yhdysvaltojen kasvavan talouden takia, kullan hinnat kärsivät. Päinvastoin, aina kun Yhdysvaltain dollari laskee, se pyrkii nostamaan kullan hintaa korkeammalle, kun muiden valuuttojen ja hyödykkeiden arvo nousee.

 

Tekninen analyysi – voimmeko odottaa karhun korjausta kultaisena – XAU / USD? 

Kun puhutaan markkinoiden teknisestä puolesta, kulta käy kauppaa vankalla nousulla, joka on noussut 1 806: n tasolle. Kuukausittaisessa aikataulussa jalometalli on muodostanut kynttilänjalan kuvion “Kolme valkoista sotilasta”, mikä viittaa nousukehityksen jatkumiskertoimiin. Tämän lisäksi johtavat indikaattorit, kuten MACD ja RSI, pitävät yli 0 ja 50, mikä osoittaa nousevaa kullan puolueellisuutta.

XAU / USD Kolme valkoista sotilasta, RSI, MACD ja 50 EMA - kaikki ehdottavat ostamista

XAU / USD Kolme valkoista sotilasta, RSI, MACD ja 50 EMA – kaikki ehdottavat ostamista

Kuukausikaaviossa 0-jaksojen eksponentiaalinen liukuva keskiarvo viittaa voimakkaaseen nouseva puolueellisuus, mutta samalla se viittaa myös hyviin mahdollisuuksiin laskevaan korjaukseen, koska sen arvo pysyy 1408-tasolla, joka on kaukana nykyisestä markkinahinta 1,808.

XAU / USD Fibonacci Retracement

XAU / USD Fibonacci Retracement

Kullan hintaennusteesta voidaan odottaa, että kullan hinnat jatkavat nousukauppaansa muodostamalla kaksinkertaisen ylimmän vastustason 1916: ssa. 1916-tason alapuolella yliostettu jalometalli, kulta, voi hengittää ja laukaista laskevan retracementin 1,729-tasoon asti, mikä merkitsee 23,6% Fibonacci-tasoa. Tämän alapuolella seuraava tuki löytyy noin 38,2 prosentin Fibonacci-tasosta 1630. Päinvastoin, nouseva noususuhde 1916-tasolla saattaa ajaa nousevaa ennakkoluuloa 2160-tasoon asti, ehkä seuraavan vuoden aikana. Pidetään kiinni toisen vuosipuoliskon ajan ja pidetään tarkemmin silmällä markkinoiden perustavaa puolta. 

Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me