Hvad Venezuelas magtkamp kan betyde for Petro og Cryptocurrency

reklame Phemex

Efter nyheder om præsident Nicolas Maduro tilsyneladende udstødelse fra magten efter tre turbulente år med ansvaret for Venezuela, er der tegn på, at opstigningen af ​​hans USA-støttede oppositionsudfordrer Juan Guaidó kunne stave slutningen for et af verdens mest nysgerrige kryptovalutaeksperimenter.

Petro har været kilden til betydelig kontrovers, hvor Maduro engang proklamerede, at det var Venezuelas fremtid, og kritikere peger ud af, at det aldrig syntes at blive operationelt på noget tidspunkt. Mens præsident Maduro konsekvent har fastholdt, at landets økonomiske fremtid uløseligt var knyttet til det regeringsstøttede kryptoprojekt, mente nogle, at den meget omtalte Petro ICO var lidt mere end et middel til at skaffe hård valuta ved et kontant-sultet regime i ansvar for et land med verdens højeste hyperinflationsrate.

I går tog den amerikanske præsident Donald Trump det hidtil usete skridt annoncerer officiel amerikansk anerkendelse for Guaidó – en holdning, der hurtigt blev vedtaget af store regionale magter, herunder Brasilien Colombia og Canada. Med meddelelsen om amerikansk støtte til Guaidó kommer et par interessante scenarier for Petro- og kryptokurrencyanvendelsen i Venezuela som helhed.

USA – Støttet regering ville stave slutningen for Petro

Hvis Guaidó lykkes i sit forsøg på at afskaffe Maduro endeligt, er Petro næsten helt sikkert dømt til forældelse, fordi de amerikanske myndigheder fra starten har været imod. Under ICO meddelte den amerikanske regering, at det var ulovligt for amerikanske borgere at investere i det, og faktisk har der aldrig været noget bevis for, at Petro var noteret af nogen velrenommeret børs.

Hele årsagen til tanken bag Petro var, at amerikanske sanktioner ikke kun havde svækket Venezuelas økonomi markant, men de forlod også landet desperat manglende hårdt tiltrængt hård valuta, som til dels var ansvarlig for de verdensledende hyperinflationstal. Petro skulle give en ny kilde til udenlandske investeringer til Venezuela, der ville omgå det globale finansielle system, der falder under de amerikanske myndigheders jurisdiktion på grund af dollarens de-faktor-status som global handel og reservevaluta.

En tilbagetrækning af sanktioner og normalisering af økonomiske bånd ville gøre Petro overflødig, og amerikanske myndigheder ville også være ivrige efter at slippe af med et projekt, der gjorde et kort, hvis et mislykket forsøg på at udfordre Amerikas globale økonomiske hegemoni.

Mulig indvirkning på kryptooptagelse i Venezuela

Mens Petros prognose ikke ser godt ud i tilfælde af, at Maduro ikke sidder, kan det samme ikke nødvendigvis siges om anvendelse af kryptokurrency generelt. Venezuelanere er allerede blandt verdens mest produktive kryptokurrencyhandlere, og selv normalisering af økonomiske bånd med USA ville ikke være nok til at overbevise dem om at droppe krypto til fiat.

For det første er det usandsynligt, at der vil være en tilstrømning af investeringer på noget tæt på den skala, der er nødvendig for en fuldstændig økonomisk modernisering. I mangel af en sådan investering forbliver Venezuelas olieafhængige økonomi stort set uændret for flertallet af befolkningen, hvilket betyder, at de transaktionsmetoder og værdioverførsel, de har hentet i løbet af de sidste par år, vil forblive på plads i ganske et stykke tid fremover.

Coingape rapporterede for nylig, at Dash har gjort betydelige indgreb i Venezuelas forbrugermarkeder ved at binde aftaler med detailhandlere og Kripto Mobile, en sydamerikansk mobiltelefonproducent, der sælger telefoner, der er forudstyret med Dash-økosystemet. En sådan innovation stopper sandsynligvis ikke, medmindre Venezuela bogstaveligt talt falder i en strøm af amerikanske fiat-penge – som ikke ser ud til at være på kortene.

Uanset om Petro overlever eller dør, forbliver det ingen tvivl om et interessant referencepunkt i udviklingen af ​​kryptokurver, og det kan faktisk allerede have skabt efterfølgere i sanktionsramte lande som Iran.

Coingape vil bringe flere opdateringer om den venezuelanske situation, når den udvikler sig.

For at holde styr på DeFi-opdateringer i realtid, se vores DeFi-nyhedsfeed Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me