Råolie lykkes med at opretholde den Bullish Bias fra den forrige session – et grundlæggende udsigter!

Under fredagens tidlige asiatiske handelssession lykkedes det WTI-råoliepriserne at udvide deres gevinster fra den foregående dag og forblive bullish langt over midten af ​​$ 40,00 niveau, da stærke amerikanske økonomiske data gav håb om økonomisk opsving i USA. Dette har en tendens til at understøtte brændstofefterspørgslen og bidrage til stigninger i råoliepriserne. Desuden forbedrede stemningen omkring råolie sig yderligere torsdag, efter at Energiinformationsadministrationen rapporterede et fald i lagerbeholdningen af ​​råolie på 1 million tønder for ugen, der sluttede den 16. oktober. På den anden side kunne gevinsterne i råoliepriserne også tilskrives til optimisme over den amerikanske finanspakke, der holder markedets handelsstemning positiv og udvider støtten til råoliepriserne.

Tværtimod er styrken af ​​den brede amerikanske dollar, bakket op af de positive amerikanske data, blevet den nøglefaktor, der begrænser et yderligere opadgående momentum for råoliepriserne. Ud over dette blev gevinsterne i råolie begrænset yderligere af den kontinuerlige stigning i produktionen i Libyen, som nu forventes at producere på over 500.000 tønder om dagen, fra knap 100.000 tønder om dagen. På tværs af dammen udfordrer frygtene for den geopolitiske spænding mellem USA og Rusland og Iran råolietyrerne. Desuden øges antallet af coronavirus tilfælde uden for Europas epicenter, hvilket rejser tvivl om genopretningen i den globale efterspørgsel efter brændstof. Dette er blevet en nøglefaktor, der holder et låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne. WTI råolie handler i øjeblikket på 40,64 og konsolideres i intervallet mellem 39,71 og 41,01.

På trods af frygt for en no-deal Brexit og den geopolitiske spænding mellem USA og Rusland, for ikke at glemme den månedlige rekordstigning i COVID-19 tilfælde i USA, udvidede markedshandelsstemningen sin positive tone tidligere på dagen takket være til torsdagens frigivelse af bedre end forventet amerikanske indledende ugentlige arbejdsløse krav, der rejste håb om det amerikanske økonomiske opsving og understøttede råoliepriserne. På datafronten faldt antallet af amerikanere, der indgav en arbejdsløshedsforsikring, for første gang til 787K i sidste uge i henhold til de data, der blev offentliggjort af US Department of Labor (DOL). Tallene var dog langt under de forventede 860.000, og tallene fra den foregående måned blev også revideret ned til 842.000 fra de tidligere rapporterede 898.000.

Derudover kunne årsagerne til det handelsrisiko, der er forbundet med risiko på markedet, tilskrives udviklingen vedrørende den amerikanske finanspolitiske stimulus. Det skal bemærkes, at husets formand Nancy Pelosi siger, at det er nødvendigt at nå til enighed. I mellemtiden har den demokratiske leder også sagt, at der er gjort fremskridt med en stimuleringspakke. Lad mig minde dig om, at demokraterne og republikanerne har kæmpet om en pakke til en værdi af omkring $ 2 billioner, som er beregnet til at støtte genopretningen af ​​økonomien fra coronavirus-krisen. Den positive udvikling omkring den amerikanske finanspolitiske stimulus har imidlertid tendens til at understøtte stemningen med hensyn til råoliepriserne.

På trods af den risikofyldte stemning lykkedes den brede amerikanske dollar at udvide sine gevinster fra den foregående session ved at tage yderligere bud under den tidlige asiatiske session på grund af stærke data fra den amerikanske økonomi. Dette gav håbet om genopretningen af ​​den amerikanske økonomi og understøttede den amerikanske dollar. Gevinsterne i den amerikanske dollar er imidlertid blevet nøglefaktoren, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I mellemtiden steg Dollarindekset, der sporer greenback mod en kurv med andre valutaer, med 0,4% til 92,97 efter at have ramt et 7-ugers lavpunkt på 92,46 onsdag.

Andetsteds blev gevinsterne i råolie begrænset af de igangværende forskelle mellem Det Forenede Kongerige og Den Europæiske Union (EU) vedrørende tornede spørgsmål som fiskeri og lige vilkår. Ud over dette spillede frygt for den geopolitiske spænding mellem USA og Rusland og Iran også en vigtig rolle i begrænsningen af ​​olieprisgevinsterne.

Desuden kunne den blandede stemning omkring råoliepriserne også være forbundet med de fornyede begrænsninger i låsen i et forsøg på at stoppe den anden bølge af coronavirus, som i sidste ende har givet anledning til bekymring over den langsommere genopretning af brændstofefterspørgslen og derfor begrænset gevin oliepriser. I henhold til den seneste Johns Hopkins University-datarapport registrerer cirka halvdelen af ​​de amerikanske stater månedlige poster med hensyn til nye sager. I mellemtiden registrerede den australske delstat Victoria også et stort antal nye infektioner efter at have brudt gennemsnittet på 14 dage.

Ser fremad, vil markedshandlere holde øje med USD-bevægelsen på grund af manglen på større data / begivenheder på dagen. Den sidste præsidentdebat mellem præsident Donald Trump og hans demokratiske rival Joe Biden vil dog være nøglen til at se. Desuden har risikokatalysatorerne, som geopolitik og coronavirus-problemer, for ikke at glemme Brexit, ikke mistet nogen betydning. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me