Raakaöljy onnistuu ylläpitämään edellisen istunnon nousevaa ennakkoluuloa – perustavanlaatuinen näkymä!

Perjantaina Aasian aikaisessa kaupankäynnissä WTI-raakaöljyn hinnat onnistuivat kasvattamaan edellisen päivän voittojaan ja pysyivät nousussa selvästi yli 40,00 dollarin keskitason, koska Yhdysvaltojen vahvat taloustiedot ruokkivat talouden elpymisen toiveita Yhdysvalloissa. Tämä tukee polttoaineiden kysyntää ja edistää raakaöljyn hintojen nousua. Lisäksi raakaöljyn ilmapiiri parani edelleen torstaina sen jälkeen, kun Energiatietohallinto ilmoitti raakaöljyvarastojen laskun miljoonasta tynnyristä 16. lokakuuta päättyneelle viikolle. Toisaalta myös öljyn hintojen nousu johtui optimismiin Yhdysvaltain finanssipoliittisesta paketista, joka pitää markkinoiden kaupankäynnin positiivisen ja tukee raakaöljyn hintoja.

Päinvastoin, laajapohjaisen Yhdysvaltain dollarin vahvuudesta, jota tukevat USA: n optimistiset tiedot, on tullut keskeinen tekijä, joka rajoittaa raakaöljyn hintojen nousua edelleen. Tämän lisäksi raakaöljyn kasvua rajoitti edelleen tuotannon jatkuva kasvu Libyassa, jonka odotetaan nyt tuottavan yli 500 000 tynnyriä päivässä tuskin 100 000 tynnyristä päivässä. Lammen toisella puolella Yhdysvaltain sekä Venäjän ja Iranin välisen geopoliittisen jännityksen pelot haastavat raakaöljysonnit jatkuvasti. Lisäksi koronavirustapausten määrä kasvaa Euroopan keskuksen ulkopuolella, mikä herättää epäilyjä maailmanlaajuisen polttoainekysynnän elpymisestä. Tästä on tullut keskeinen tekijä, joka pitää kannen raakaöljyn hintojen ylimääräisissä voitoissa. WTI-raakaöljyn kaupankäynnin arvo on tällä hetkellä 40,64 ja se on vahvistumassa välillä 39,71 – 41,01.

Huolimatta Brexitin sopimuksettomasta pelosta ja Yhdysvaltojen ja Venäjän välisestä geopoliittisesta jännitteestä, unohtamatta COVID-19-tapausten ennätyskuukausittaista lisääntymistä Yhdysvalloissa, markkinakaupan tunnelma laajensi aikaisemman päivän positiivista sävyä, kiitos Yhdysvaltain odotettua parempia viikoittaisia ​​työttömyyskorvauksia julkaistiin torstaina, mikä herätti toiveita Yhdysvaltain talouden elpymisestä ja tuki raakaöljyn hintoja. Tietorintamassa ensimmäistä kertaa työttömyysvakuutuksen hakeneiden amerikkalaisten määrä väheni 787 000: een viime viikolla Yhdysvaltain työministeriön (DOL) julkaisemien tietojen mukaan. Luvut olivat kuitenkin selvästi alle odotettujen 860 kt, ja myös edellisen kuukauden luvut korjattiin alas 842 000: een aiemmin raportoidusta 898 000: sta.

Tämän lisäksi markkinariskin riskialttiuden syyt voidaan katsoa johtuvan Yhdysvaltojen finanssipoliittisesta kannustimesta. On huomattava, että parlamentin puhemies Nancy Pelosi sanoo, että sopimukseen on päästävä. Sillä välin demokraattinen johtaja on myös sanonut, että elvytyspaketissa on edistytty. Haluan muistuttaa teitä siitä, että demokraatit ja republikaanit ovat ryöstäneet noin 2 biljoonan dollarin arvoisen paketin, jonka tarkoituksena on tukea talouden elpymistä koronaviruskriisistä. Yhdysvaltojen finanssipoliittisten elvytysympäristöjen positiivinen kehitys tukee kuitenkin yleensä raakaöljyn hintakehitystä.

Riskialttiista tunteista huolimatta laajapohjainen Yhdysvaltain dollari onnistui laajentamaan edellisen istunnon voittojaan ottamalla uusia tarjouksia Aasian alkuvaiheessa Yhdysvaltojen talouden vahvojen tietojen vuoksi. Tämä lisäsi toiveita Yhdysvaltain talouden elpymisestä ja tuki Yhdysvaltain dollaria. Yhdysvaltain dollarin voitoista on kuitenkin tullut keskeinen tekijä, joka on pitänyt kannen raakaöljyn hintojen ylimääräisillä voitoilla, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Samaan aikaan dollarin indeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen koriin nähden, nousi 0,4% 92,97: een saavutettuaan keskiviikkona 7 viikon alimman 92,46: n..

Muualla raakaöljyn voitot rajoitti Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan unionin (EU) välillä vallitsevat jatkuvat erimielisyydet, jotka liittyvät kalastukseen ja tasapuolisiin toimintaedellytyksiin. Tämän lisäksi peloilla Yhdysvaltojen sekä Venäjän ja Iranin välisestä geopoliittisesta jännitteestä oli myös tärkeä rooli öljyn hintavoiton rajoittamisessa..

Lisäksi raakaöljyn hintoihin liittyvä sekavaatimus voi liittyä myös uusittuihin sulkurajoituksiin pyrittäessä pysäyttämään koronaviruksen toinen aalto, mikä on viime kädessä lisännyt huolta polttoainekysynnän hitaammasta elpymisestä ja siten kattaa voitot öljyn hinta. Johns Hopkinsin yliopiston viimeisimmän tietoraportin mukaan noin puolet Yhdysvaltain osavaltioista rekisteröi kuukausittaiset tiedot uusista tapauksista. Samaan aikaan Australian Victoria-osavaltiossa todettiin myös suuri määrä uusia infektioita, jotka olivat rikkoneet 14 päivän keskiarvon.

Markkinoiden kauppiaat seuraavat tulevaisuudessa katseensa dollarin liikkeeseen, koska tärkeimmät tiedot / tapahtumat puuttuvat päivältä. Presidentti Donald Trumpin ja hänen demokraattisen kilpailijansa Joe Bidenin välinen viimeinen presidenttikeskustelu on kuitenkin avainasemassa. Lisäksi riskikatalysaattorit, kuten geopolitiikka ja koronaviruksen ongelmat, unohtamatta Brexitiä, eivät ole menettäneet merkitystä. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me