“Pitäisikö minun maksaa rahaa Bitcoinissa tai Ethereumissa?”

On yleisesti tiedossa, että Bitcoin on salaustilan hallitseva mestari, joka on ollut ensimmäinen merkittävä digitaalinen valuutta ja vaikuttanut rahoitusmaailmaan sellaisena kuin me sen tunnemme. Yleisemmin ymmärretään, että Ethereum on toisella sijalla, koska se on yhtä suosittu, mutta ei niin hallitseva. Molemmilla on vahva läsnäolo Bitcoin-vaihto sivustot ja muut salauskauppapaikat sekä monet sijoittajat, aloittelijat ja asiantuntijat.

Tavallaan Bitcoin on koksi ja Ethereum on kryptovaluutan pepsi. Kuitenkin, kuten nämä pop-merkit, jotkut ihmiset taipuvat enemmän kohti toisiaan. Tämä johtaa siihen, että monet kysyvät, mikä salaus on parempi maksaa. Vastaus tähän kysymykseen on viime kädessä subjektiivinen, mutta edellyttää silti tutkimusta oikean näkökulman saamiseksi. Näillä kahdella on yhtäläisyyksiä ja eroja, ja mikä tärkeintä, ne palvelevat eri tarkoituksia.

Tärkeimmät erot

Kuten yhden vaihtoehdon valinnassa toisen tapauksessa, jokaisen on analysoitava sekä hyvät että huonot ominaisuudet. Sama ajatus koskee Bitcoinin ja Ethereumin valitsemista. Tämän valinnan tekemiseksi yksilön on ymmärrettävä ominaisuudet, jotka erottavat kryptovaluutat toisistaan.

Ensinnäkin Bitcoinin lanseeraus tapahtui tammikuussa 2009. Näin tehdessään se esitteli ainutlaatuisen konseptin salaperäisen hahmon, Satoshi Nakamoton kirjoittaman valkoisen kirjan kautta. Bitcoin lupaa online-valuutan, joka on turvattu ja jolla ei ole keskushallintoa ruorissa, vastakohtana valtion liikkeeseen laskemille valuutoille.

Ethereum eroaa Bitcoinista, koska se on enemmän kuin vain kryptovaluutta. Teknisesti ottaen Ethereum ei ole edes kryptovaluutta; Eetteri (ETH) on. Ethereum itsessään on vain foorumi, johon Ether perustuu. Ethereum sallii älykkäiden sopimusten käyttöönoton ja hajautettujen sovellusten (DApps) rakentamisen ilman, että kolmannet osapuolet valvovat tai häiritsevät toimintaa. Ethereumin mukana tulee oma ohjelmointikieli, joka toimii lohkoketjussa, jolloin kehittäjät voivat kehittää ja käyttää hajautettuja sovelluksia. 

Yksinkertaisesti sanottuna, Bitcoin on kryptovaluutta, ja Ethereum on foorumi. On kuitenkin muitakin elementtejä, jotka tekevät näistä kahdesta täysin erilaisen.

Bitcoin-liiketoimet ovat pääasiassa rahallisia, kun taas Ethereumin liiketoimet ovat todennäköisesti suoritettava koodi. Tapahtumien nopeuden osalta Ethereum-verkko on huomattavasti nopeampi kuin Bitcoin. Vaikka Ethereumin estoaika kestää vain sekunteja, Bitcoinin kestää vain minuutteja.

Bitcoin toimii arvovarastona ja tarjoaa ihmisille tavan lähettää rahaa. Vaikka Ethereum on myös tapa lähettää rahaa, se tekee sen vain, kun tietyt asiat tapahtuvat. Lopuksi Ethereum eroaa Bitcoinista toimimalla DApps: n ja älykkäiden sopimusten rakennusalustana, mikä antaa sille mahdollisuuden lähettää arvoja edustavia tunnuksia. Nämä arvot voivat olla monenlaisia ​​asioita digitaalisten valuuttojen lisäksi, joten miksi se on erilainen kokonaisuus kuin Bitcoin. 

Ethereumin luomisen alkuperäinen tarkoitus oli tehdä siitä kohteliaisuus Bitcoinille, mutta ironisessa käänteessä siitä tuli kilpailija.

Mikä on parempi vaihtoehto?

Bitcoin on noin kymmenen kertaa suurempi kuin Ether markkinahinnan perusteella, ja yhden bitcoinin arvo on huomattavasti enemmän. Hintojensa eroista huolimatta suositun kryptovaluutan pörssin Binancen tekemä tutkimus osoittaa, että näiden kahden hintojen välillä on korrelaatio.

Viime kädessä kokeneiden salaussijoittajien, yrittäjien ja aiheen tuntijoiden keskuudessa vallitsee yleinen yksimielisyys. Kun otetaan huomioon kaikki, Bitcoin on verrattain parempi valinta ostamiseen ja maksamiseen. Tämän sanottuaan Bitcoinin ja Ethereumin tutkiminen johtaa väistämättä jatkokeskusteluun, jossa keskitytään siihen, mitä blockchain-tekniikka voi tehdä arjen parantamiseksi. Ei voida kiistää, että Bitcoinilla ja Ethereumilla on molemmilla suuri rooli tulevissa pyrkimyksissä, rahoitusasioista oikeuslaitoksiin lopulliseen kehitykseen.

Ytimessä Bitcoin ja Ethereum ovat erilaisia ​​ideoita. Ethereum on hajautettu alusta hajautetuille ideoille, ja Bitcoin on arvovarasto. ETH on kryptovaluutta, joka käyttää Ethereumin alustaa. Vaikka molemmat ovat tärkeitä, niiden mahdollistava lohkoketju on myös tärkeä idea tunnustaa ja ymmärtää. Nykyään on vähemmän riippuvaisia ​​arvokkaiden tietojen paljastamisesta muille tapahtumien tekemiseksi.

Loppujen lopuksi, kuten useimpien valintojen kohdalla, Bitcoinista tai Ethereumista (teknisesti ETH) päättäminen on subjektiivista. Suosittu mielipide on, että Bitcoin on parempi näistä kahdesta, mutta Ethereumilla on etuja, jotka nostavat sitä jopa Bitcoinin tasolle. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me