Afmystificerende tokenforbrændinger: Hvad er de, og hvordan de fungerer

Token Burns er et stadig mere populært diskussionsemne blandt erfarne cryptocurrency-investorer og -handlere. Men på trods af dette kender kun få mennesker formålet bag en praksis, der permanent ødelægger ellers værdifulde mønter og poletter til gavn for netværket.

Her afmystificerer vi en af ​​de grundlæggende byggesten til kontrolleret forsyning, hvilket hjælper dig med at forstå dens rolle i kryptokurrencyværktøj, værdi og ønskværdighed.

Hvad er token Burns?

Kort fortalt er tokenforbrændinger i det væsentlige processen med at reducere den samlede forsyning af et kryptokurrencyaktiv ved enten midlertidigt eller permanent at fjerne mønter eller tokens fra omløb. Processen bruges generelt af mindre eller mindre veletablerede kryptokurver til at give incitamenter til aktivindehavere og tilskynde til værdivækst.

Denne mekanisme er unik for kryptokurver, da kun distribuerede hovedbøger leverer den teknologi, der er nødvendig for permanent at fjerne værdienheder fra eksistens uden tvivl. Dette opnås ofte ved at kalde på en brændefunktion, der er kodet i den underliggende protokol eller blockchain, der er involveret i udstedelse af kryptokurrency..

Når bestemte betingelser er opfyldt, kan brændefunktionen bruges til at brænde et fast antal tokens. Koden, der udfører brændefunktionen, opdaterer derefter aktivets samlede forsyning og sikrer, at forbrændingen er et offentligt register.

For blokkæder, der mangler en brændefunktion, kan den cirkulerende forsyning reduceres ved at sende tokens eller mønter til en “brændeadresse”, som i det væsentlige er en adresse, der ikke har nogen ejer, og ingen kender den private nøgle – for eksempel 0x0 adresse på Ethereum. Disse mønter ødelægges ikke i sig selv, men de kan ikke længere åbnes og tjener i det væsentlige det samme formål som en møntforbrænding.

Selvom brændefunktionen typisk kan tilgås af alle med poletter eller mønter, der skal brændes, bruges funktionen mest af firmaet eller enkeltpersoner, der administrerer projektet.

Fremtrædende eksempler

På trods af at det er en relativt ny praksis, er token burn-praksis allerede blevet implementeret af nogle af de mest fremtrædende blockchain-projekter.

Måske er et af de mest kendte tilfælde Binance’s kvartalsvise tokenforbrænding, der ser verdens største kryptokurrency spotbørs købe tilbage og brænde Binance Coins (BNB) i titusindvis af dollars fra det åbne marked hvert kvartal ved hjælp af en brøkdel af sin handel gebyrfortjeneste. Indtil videre er mere end 10% af den samlede BNB-forsyning brændt, mens tokenet er eksploderet i værdi siden starten.

På den anden side, NewsCrypto– en af ​​de mest populære nye platforme for spirende kryptovalutahandlere – har introduceret sin egen unikke tilgang til token burn mekanikeren. Platformen tilbyder flere premium-planer, der låser op for yderligere værktøjer designet til at hjælpe brugerne med at maksimere deres overskud, men disse kan kun købes i NewsCrypto-mønter (NWC).

Platformen forbrænder derefter 20% af disse og fjerner dem permanent fra udbuddet, mens efterspørgslen efter tokens fortsætter med at vokse i tråd med platformen. Indtil videre har dette system hjulpet NWC med at stige med mere end 27% siden starten af ​​året – ingen lille bedrift, i betragtning af at mange kryptokurver har kæmpet i år.

Hvorfor brænde poletter?

For det meste bruges tokenforbrændinger til at sikre, at den samlede levering af en kryptokurrency forbliver deflationær – hvilket i det væsentlige betyder, at de samlede tilgængelige mønter eller tokens i omløb reduceres over tid. Dette system virker for at øge aktivets knaphed, som når det kombineres med en stabil eller stigende efterspørgsel, også skal føre til øget værdi på grund af udbud og efterspørgsel.

På den anden side brænder nogle virksomheder, som dem, der driver stablecoins Tether (USDT) og USD Coin (USDC) i stedet for kryptovalutaer for at sikre, at den cirkulerende forsyning forbliver på niveau med deres fiat-reserver. Hver gang disse reserver påfyldes eller reduceres, skal der mønstres eller brændes nye mønter.

Tokenforbrændinger bruges også af nogle projekter som en type fejlkorrektionsproces. Tilbage i 2017 led Stellar, en populær blockchain, der blev brugt til grænseoverskridende værdioverførsler, under en inflationsudnyttelse, der resulterede i 2,25 milliarder nye lumenmønter (XLM) – derved øgede den samlede levering af XLM med mere end 5% på det tidspunkt.

For at rette op på dette, Stellar Foundation brændt et ækvivalent antal poletter, hvorved den cirkulerende forsyning bringes tilbage til, hvor den skulle være. Stellar fortsatte derefter med at brænde yderligere 55 millioner XLM for at spalte den samlede forsyning med halvdelen i et yderligere skridt for at reducere tilgængeligheden af ​​XLM.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me