“Skal jeg få betalt i Bitcoin eller Ethereum?”

Det er almindeligt kendt, at Bitcoin er den regerende mester i kryptorummet, efter at have været den første bemærkelsesværdige digitale valuta og påvirket finansverdenen, som vi kender den. Hvad der er mere almindeligt forstået er, at Ethereum indtager andenpladsen og er lige så populær, men ikke så dominerende. Begge har en stærk tilstedeværelse i Bitcoin udveksling websteder og andre kryptohandelsplatforme såvel som at være efterspurgt af mange investorer, begyndere og eksperter.

På en måde er Bitcoin koks, og Ethereum er kryptokurrencyens Pepsi. Imidlertid, ligesom de mærker af pop, vil nogle mennesker læne sig mere mod hinanden. Dette fører til, at mange spørger, hvilken krypto der er bedre at få betalt med. Svaret på dette spørgsmål er i sidste ende subjektivt, men kræver stadig forskning for at få et korrekt perspektiv. De to har deres ligheder og forskelle, og vigtigst af alt tjener de forskellige formål.

De vigtigste forskelle

Som det er tilfældet, når man vælger en mulighed frem for en anden, skal man analysere kvaliteterne for hver, både god og dårlig. Den samme idé gælder for valg mellem Bitcoin og Ethereum. For at træffe dette valg skal personen forstå de egenskaber, der adskiller kryptokurverne fra hinanden.

Først og fremmest opstod lanceringen af ​​Bitcoin i januar 2009. Dermed introducerede den et unikt koncept gennem et hvidbog skrevet af den mystiske figur, Satoshi Nakamoto. Bitcoin lover en online valuta, der er sikret og mangler nogen central myndighed ved roret, i modsætning til statsudstedte valutaer.

Ethereum adskiller sig fra Bitcoin, fordi det er mere end bare en kryptovaluta. Teknisk set er Ethereum ikke engang en kryptovaluta; Ether (ETH) er. Ethereum selv er kun den platform, som Ether er baseret på. Ethereum tillader implementering af smarte kontrakter og opførelse af decentrale applikationer (DApps) uden nogen tredjepart, der kontrollerer eller forstyrrer operationen. Ethereum ledsages af sit eget programmeringssprog, der kører på en blockchain, hvilket gør det muligt for udviklere at udvikle og køre distribuerede applikationer. 

Enkelt sagt er Bitcoin en kryptokurrency, og Ethereum er en platform. Der er dog andre elementer, der gør de to helt forskellige.

Bitcoin-transaktioner er overvejende monetære, mens Ethereum-transaktioner er mere tilbøjelige til at være eksekverbar kode. Når det kommer til transaktionens hastighed, er dem på Ethereum-netværket betydeligt hurtigere end dem på Bitcoin. Mens Ethereums blokering kun tager sekunder at gennemføre, tager Bitcoins minutter.

Bitcoin fungerer som en værdibutik og giver folk en måde at sende penge på. Selvom Ethereum også er en måde at sende penge på, gør det kun, når visse ting viser sig. Endelig adskiller Ethereum sig fra Bitcoin ved at fungere som en byggeplatform for DApps og smarte kontrakter, hvilket gør det muligt at sende tokens, der repræsenterer værdier. Disse værdier kan være en bred vifte af ting ud over digitale valutaer, hvorfor det er en anden enhed end Bitcoin. 

Det oprindelige formål med Ethereums oprettelse var at gøre det til et kompliment for Bitcoin, men i et ironisk twist blev det en rival.

Hvilket er den bedre mulighed?

Bitcoin er omtrent ti gange større end Ether baseret på markedsværdi, hvor en bitcoin er betydeligt mere værd. På trods af forskellen i deres respektive priser illustrerer forskning foretaget af den populære kryptokursudveksling, Binance, at der er en sammenhæng mellem priserne på de to.

I sidste ende er der en generel enighed blandt de mere erfarne krypto-investorer, iværksættere og kendere af emnet. Når alt tages i betragtning, er Bitcoin en forholdsvis bedre valg til køb og betaling. Når det er sagt, vil undersøgelse af Bitcoin og Ethereum uundgåeligt føre til yderligere diskussion centreret om, hvad blockchain-teknologi kan gøre for at forbedre hverdagen. Der kan ikke benægtes, at Bitcoin og Ethereum begge vil have en stor rolle i fremtidige bestræbelser, fra økonomiske anliggender til domstole til eventuel udvikling.

I deres kerne er Bitcoin og Ethereum forskellige ideer. Ethereum er en decentraliseret platform for decentrale ideer, og Bitcoin er en værdibutik. ETH er kryptovalutaen, der kører den platform, der er Ethereum. Mens begge er vigtige, er blockchain, der gør dem mulige, også en vigtig idé at anerkende og forstå. I dag er der mindre afhængighed af at afsløre dyrebare data for andre for at foretage transaktioner.

I sidste ende, som med de fleste valg, er det subjektivt at beslutte om Bitcoin eller Ethereum (teknisk ETH). Den populære opfattelse er, at Bitcoin er den bedste af de to, men Ethereum har fordele, der øger det op til Bitcoins niveau. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me