Råolie udvider Bullish Bias midt i svagere dollar – Alle øjne på NFP-tal!

Under fredagens asiatiske handelssession, WTI Råolie formåede at udvide sin vinderserie den foregående dag ved at ramme en 14-måneders højde langt over niveauet på $ 64,00, hovedsageligt efter Organisationen af ​​olieeksportlande og dens allierede (OPEC +) indikerede deres aftale om ikke at øge olien udbuddet i april, da de afventer et mere omfattende opsving i efterspørgslen fra coronaviruspandemien. I mellemtiden hjalp den amerikanske præsident Joe Bidens 1,9 billioner dollars COVID-19 nødhjælpsregning og koronavirus vaccine nyheder også råoliepriserne med at forblive bud.

Årsagen til den bullish bias omkring råoliepriserne kunne også tilskrives tegn på en genopblussen i efterspørgslen, især i Asien. På en anden side har antallet af tilfælde af COVID-19-varianten i New Zealand opfordret myndighederne til at udvide restriktive foranstaltninger som lockdowns, og dette er blevet en kritisk faktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råolie priser. Derudover blev den brede styrke i den amerikanske dollar også set som en af ​​de nøglefaktorer, der begrænser ethvert opadgående momentum for råolie, da oliepriserne typisk falder, når den amerikanske dollar stiger, da en stærkere greenback gør olie dyrere for tyre med andre valutaer. I skrivende stund handlede WTI råolie på 64,34 og konsoliderede i intervallet mellem 63,83 og 64,53.

Som allerede nævnt har Organisationen for Olieeksportlande og dens allierede (OPEC +) besluttet ikke at øge olieforsyningen i april, da de afventer et stærkere opsving i efterspørgslen efter den koronavirusinducerede nedgang. I mellemtiden lovede en af ​​de største olieeksportører, Saudi-Arabien, også at opretholde sin frivillige nedskæring af produktionen på 1 million tønder om dagen, hvor Saudis energiminister prins Abdulaziz bin Salman fortsat opfordrer til forsigtighed. Han præciserede, at fejl ved siden af ​​forsigtighed ville være bedre end en dårligt tidsbestemt forøgelse af udbuddet.

Markedshandelsstemningen kunne imidlertid ikke stoppe sin baisse præstation den foregående dag, idet den forblev sur på dagen, selv efter den solide fremgang med hensyn til den amerikanske præsident Joe Bidens 1,9 billioner dollar COVID-19 nødhjælpsregning i Senatet. Det er værd at minde om, at den amerikanske præsident Joe Biden sagde, at USA ville have nok COVID-19-vacciner til hver voksen i USA inden udgangen af ​​maj. I mellemtiden kunne optimismen over den potentielle vaccine / behandling af det stærkt infektiøse coronavirus ikke give nogen meningsfuld støtte til stemningen på markedet..

Bortset fra dette kunne den bullish bias omkring råoliepriserne også tilskrives tegn på en genopblussen i efterspørgslen, især i Asien. I henhold til den seneste rapport har Dragon Nation rapporteret, at benzin- og dieselforbruget fortsætter med at stige over niveauet før COVID-19 i 2021. Fabriksaktiviteten vendte hurtigere tilbage end forventet, og et infrastrukturopbygningsprogram blev også stimuleret umiddelbart efter februar månedens nytår ferie. Dette blev igen betragtet som en af ​​de nøglefaktorer, der understøttede råoliepriserne.

På USD-fronten lykkedes det den brede amerikanske dollar at udvide sin vinderserie den foregående dag ved at tage nogle yderligere bud på dagen midt i et risikofri markedssentiment, hvilket øgede efterspørgslen på et sikkert havn på markedet og bidrog til gevinsterne i greenback. Bortset fra dette blev stigningen i den amerikanske dollar yderligere styrket, efter at Federal Reserve-formand Jerome Powell sagde, at den stærke udsalg i statsobligationer i sidste uge var betydelig, og at den havde fanget hans opmærksomhed, men det var ikke “uordentligt” eller sandsynligvis ikke skubde de lange satser så højt, at Fed måske bliver nødt til at gribe ind mere kraftigt. Han gentog sit tilsagn om at opretholde en ultra-let pengepolitik, indtil den amerikanske økonomi er “meget langt på vej til genopretning.” Opstigningerne i den amerikanske dollar blev dog betragtet som en af ​​de nøglefaktorer, der holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. Tidligt i den asiatiske session var dollarindekset lidt ændret ved 91,660 efter at have fået 0,7%.

Fremadrettet vil markedshandlerne holde øje med den amerikanske beskæftigelsesændring uden for landbruget sammen med arbejdsløshedsgraden, som forventes frigivet senere på dagen. I mellemtiden vil snakket omkring den amerikanske stimulusregning også blive nøje overholdt. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me