WTI-raakaöljy nousee yli 48 dollariin – nopea perustiedot

Torstain Aasian kaupankäynnin aikana WTI Raakaöljyn hinnat onnistuivat pysäyttämään edellisen päivän laskusuuntaisen virkisteensä, mikä virkistää yhdeksän kuukauden huippua 48,00 dollarin rajan ympärillä lähinnä sen jälkeen, kun hallituksen tiedot osoittivat Yhdysvaltain raakaöljyvarastojen laskun viime viikolla, mikä vähensi ylitarjonnan pelkoa ja vaikutti raakaöljyn tuotot.

Tämän lisäksi etenemisellä Yhdysvaltain finanssipoliittiseen elvytyssopimukseen ja vahvaan Aasian kysyntään oli myös tärkeä rooli raakaöljyn hinnan tukemisessa. Lisäksi mustan kullan hintoja piristi optimismi erittäin tarttuvan koronaviruksen rokotteiden käyttöönotossa. Samaan aikaan laajapohjaisen Yhdysvaltain dollarin laskusuuntaista puolueellisuutta pidettiin myös yhtenä keskeisistä tekijöistä, jotka pitivät raakaöljyn hintaa korkeammalla, koska öljyn hinta on käänteisesti yhteydessä Yhdysvaltain dollarin hintaan. Sitä vastoin lisääntyvästä huolestumisesta COVID-19-pandemian kärjistymisestä Yhdysvalloissa ja Euroopassa on tullut keskeinen tekijä, joka on pitänyt kannen raakaöljyn hintojen ylimääräisillä nousuilla. Tällä hetkellä, WTI Raakaöljyn kaupankäynti on 48,36 ja konsolidoitumassa 47,81–48,43.

Tietorintamalla Yhdysvaltain energiatietohallinnon (EIA) julkaisemat raakaöljyvarastotiedot osoittivat 3,135 miljoonan tynnyrin veto 11. joulukuuta päättyneelle viikolle. Tämä oli suurempi kuin ennustettu 1,937 miljoonan tynnyrin ja 15,189 -miljoonan tynnyrin koko edellisellä viikolla.

Tietojen lisäksi markkinoiden kaupankäynnin merkitys jatkui vihreänä, koska se sai tukea johtuen optimismista erittäin tarttuvan koronaviruksen potentiaalisen rokotteen suhteen, mikä viime kädessä lisäsi raakaöljyn kysyntätunnetta. Kuten olemme kaikki hyvin tietoisia, Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) myönsi 11. joulukuuta luvan BfT162b2: n, Pfizerin (NYSE: PFE) ja BioNTech SE (F: 22UAy). Tämän lisäksi Yhdysvallat laajensi kampanjaansa toimittamaan COVID-19-rokotekuvia lääkäreille ja sairaanhoitajille pandemian kärjessä. Toinen syy riskialttiille markkinatunnelmille voidaan katsoa johtuvan myös tuoreista raporteista, joiden mukaan Yhdysvallat Kongressi on lähempänä COVID-19-kannustinlaskun hyväksymistä. On syytä mainita, että kongressin republikaanit ja demokraatit tiettävästi “sulkeutuivat” hyväksymään keskiviikkona 900 miljardin dollarin kannustinlaskun, mikä on kaikkein myönteisin merkki kuukausina. Lisäksi he työskentelevät myös 1,4 biljoonan dollarin menolaskun perjantaina 1. lokakuuta alkavalle varainhoitovuodelle hallituksen sulkemisen estämiseksi..

Tämän seurauksena laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei onnistunut saamaan positiivista vetovoimaa, ja se laski matalammaksi päivänä, kun epäilyksiä maailmantalouden elpymisestä COVID-19: stä jatkui. Tämän lisäksi riskialttiilla markkinatunnelmilla oli myös tärkeä rooli turvapaikan Yhdysvaltain dollarin heikentämisessä. Greenbackin tappioista on kuitenkin tullut keskeinen tekijä, joka on pitänyt kannen raakaöljyn hintojen ylimääräisillä tappioilla, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Klo 21.12 ET (02:12 GMT) mennessä Yhdysvaltain dollari -indeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen koriin nähden, oli pudonnut 0,04%, 90,102: een..

Lisäksi raakaöljyn hintojen nousua tukivat edelleen vanhempien markkina-analyytikkojen Edward Moyan viimeisimmät raportit, joiden mukaan vuoden viimeinen kokonainen kaupankäyntiviikko on ollut raakaöljyn hinnoissa hyvin nouseva, kun energian kauppiaat keskittyvät enemmän valoa COVID-tunnelin päässä, ja kun Aasian kysyntä on edelleen vahvaa.

Laskutuotteen puolella raakaöljyn hintojen nousua rajoitti hieman lisääntyvät epäilyt maailmantalouden elpymisestä koronaviruksen (COVID-19) lisääntyneen huolen seurauksena Yhdysvalloissa ja Euroopassa. COVID-19-tapausten lukumäärä ei edelleenkään osoita hidastumisen merkkejä etenkin Yhdysvalloissa ja Euroopassa, mikä on saanut jotkut Euroopan maat ottamaan käyttöön rajoittavia toimenpiteitä, kuten sulkemisia ja ulkonaliikkumiskieltoja..

Markkinakauppiaat pitävät silmänsä Australian työllisyyden muutosta koskevissa tiedoissa ja Yhdistyneen kuningaskunnan rahapolitiikan yhteenvedossa. Sillä välin myös riskikatalyytit, kuten geopolitiikka ja virusten ongelmat, unohtamatta Brexitiä, ovat avainasemassa uuden suunnan seuraamiseksi. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me