WTI råolie stiger over $ 48 – En hurtig grundlæggende forventning

Under torsdagens asiatiske handelssession blev den WTI Priserne på råolie formåede at stoppe deres baisse stribe den foregående dag og forfriskede det ni måneders høje niveau omkring $ 48,00, primært efter at regeringsdataene viste et fald i amerikanske råbeholdninger i sidste uge, hvilket mindskede frygt for overudbud og bidrog til gevinster i råolie.

Bortset fra dette spillede fremskridt hen imod en amerikansk finanspolitisk stimulusaftale og stærk asiatisk efterspørgsel også en vigtig rolle i understøttelsen af ​​råoliepriserne. Desuden blev priserne på sort guld også styrket af optimismen over udrulningen af ​​vacciner til det meget infektiøse coronavirus. I mellemtiden blev den baisse bias for den brede amerikanske dollar også set som en af ​​de nøglefaktorer, der holdt råoliepriserne højere, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I modsætning hertil er de intensiverede bekymringer over optrapningen af ​​COVID-19-pandemien i USA og Europa blevet en nøglefaktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne. I øjeblikket, WTI Råolie handles til 48,36 og konsolideres i intervallet mellem 47,81 og 48,43.

På datafronten viste data for råoliebeholdning frigivet af US Energy Information Administration (EIA) et træk på 3.135 millioner tønder for ugen, der sluttede den 11. december. Dette var større end det forventede træk på 1,937 millioner tønder og 15,189 -million-tønde-opbygning set i den foregående uge.

Bortset fra dataene fortsatte markedssentimentet med at blinke grønt, da det modtog støtte på grund af den fremherskende optimisme over en potentiel vaccine til det stærkt smitsomme coronavirus, som i sidste ende øgede efterspørgselssentimentet omkring råolie. Som vi alle ved godt den 11. december, gav den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration (FDA) tilladelse til nødbrug af BNT162b2, COVID-19-vaccinen, der blev udviklet af Pfizer (NYSE: PFE) og BioNTech SE (F: 22UAy). Ud over dette udvidede USA også sin kampagne for at levere COVID-19 vaccine skud til læger og sygeplejersker i fronten af ​​en pandemi. En anden grund til det risikofyldte markedssentiment kunne også tilskrives de nye rapporter, der tyder på, at USA Kongressen nærmer sig tættere på at vedtage et COVID-19-stimuleringsforslag. Det er værd at nævne, at republikanerne og demokraterne i kongressen efter sigende “lukkede ind” og godkendte en stimulusregning på $ 900 milliarder onsdag, hvilket er det mest positive tegn, vi har set i måneder. Desuden arbejder de også med at aflægge en regning på 1,4 billioner dollars inden fredag ​​for regnskabsåret, der starter den 1. oktober, for at forhindre en regeringsnedlukning.

Som et resultat kunne den brede amerikanske dollar ikke få nogen positiv trækkraft og faldt lavere den dag, da tvivlen vedvarede over det globale økonomiske opsving fra COVID-19. Ud over dette spillede risikosituationen på markedet også en vigtig rolle for at underminere den amerikanske havn. Tabene i greenback er imidlertid blevet en nøglefaktor, der har holdt låg på yderligere tab i råoliepriserne, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. 9:12 ET (2:12 GMT) var det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en kurv med andre valutaer, faldet med 0,04% til 90,102.

Desuden blev gevinsterne i råoliepriserne styrket yderligere af de seneste rapporter fra Edward Moya, senior markedsanalytiker, hvilket tyder på, at den sidste fulde handelsuge i året har været meget bullish for priserne på råolie, da energihandlere koncentrerer sig mere om lys i slutningen af ​​COVID-tunnelen, og da den asiatiske efterspørgsel stadig er stærk.

På den baisse side blev gevinsterne i råoliepriserne let begrænset af den skærpede tvivl om det globale økonomiske opsving i kølvandet på den intensiverede koronavirus (COVID-19) bekymring i USA og Europa. Antallet af COVID-19-sager viser stadig ikke noget tegn på en opbremsning, især i USA og Europa, som har fået nogle europæiske lande til at indføre restriktive foranstaltninger, såsom afbrydelser og udgangsforbud.

Fremadrettet vil markedshandlere holde øje med de australske data om beskæftigelsesændring og det britiske pengepolitiske resume. I mellemtiden vil risikokatalysatorerne, ligesom geopolitikken og virusproblemerne, for ikke at glemme Brexit, også være nøglen til at holde øje med ny retning. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me