Raakaöljy kasvaa nouseva ennakkoluulot heikomman dollarin keskellä – kaikki silmät NFP: n luvuissa!

Perjantaisen Aasian kaupankäynnin aikana, WTI Raakaöljy onnistui jatkamaan edellisen päivän voittoputkettaan, joka oli 14 kuukauden korkeimmillaan selvästi yli 64,00 dollarin keskitason, lähinnä sen jälkeen, kun öljynviejämaiden järjestö ja sen liittolaiset (OPEC +) ilmoittivat suostumuksestaan ​​olla lisäämättä öljyä tarjontaa huhtikuussa, koska ne odottavat kysynnän merkittävämpää elpymistä koronaviruspandemian vuoksi. Samaan aikaan Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin 1,9 biljoonan dollarin COVID-19 -hyvityslasku ja koronavirusrokotteen uutiset auttoivat myös raakaöljyn hintoja pysymään hintatarjouksessa.

Syy raakaöljyn hintaa ympäröivään nousuun voi johtua myös kysynnän elpymisen merkistä etenkin Aasiassa. Toisella sivulla COVID-19-muunnoksen tapausten määrä Uudessa-Seelannissa on kehottanut viranomaisia ​​laajentamaan rajoittavia toimenpiteitä, kuten sulkemisia, ja tästä on tullut kriittinen tekijä, joka on pitänyt kannen raakaöljyn mahdollisista lisäetuista. hinnat. Tämän lisäksi Yhdysvaltain dollarin laajapohjainen vahvuus nähtiin myös yhtenä keskeisistä tekijöistä, joka rajoittaa raakaöljyn mahdollisen noususuhdanteen, koska öljyn hinnat yleensä laskevat, kun Yhdysvaltain dollari nousee, koska voimakkaampi dollari nostaa öljyä sonneille muilla valuutoilla. Kirjoitushetkellä WTI-raakaöljyn kaupankäynnin arvo oli 64,34 ja vakiintuminen välillä 63,83-64,53.

Kuten jo mainittiin, öljyä vievien maiden järjestö ja sen liittolaiset (OPEC +) ovat päättäneet olla lisäämättä öljyn tarjontaa huhtikuussa, koska ne odottavat kysynnän vahvempaa elpymistä koronaviruksen aiheuttaman laman jälkeen. Samaan aikaan yksi suurimmista öljynviejistä, Saudi-Arabia, lupasi myös pitää vapaaehtoisen miljoonan tynnyrin tuotannon leikkauksensa Saudi-Arabian energiaministerin prinssi Abdulaziz bin Salmanin edelleen varovaisuutta vaativalla tavalla. Hän selvensi, että varovaisuuden erehdys olisi parempi kuin huonosti ajoitettu tarjonnan lisäys.

Markkinoiden kaupankäynti ei kuitenkaan pystynyt pysäyttämään edellisen päivän laskusuuntaista suorituskykyään, mutta pysyi samana päivänä hapan myös sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sai senatissa 1,9 biljoonan dollarin COVID-19 -huojennuksen. On syytä muistaa, että Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi, että Yhdysvalloissa olisi toukokuun loppuun mennessä tarpeeksi COVID-19-rokotteita jokaista aikuista kohti Yhdysvalloissa. Sillä välin optimismi erittäin tarttuvan koronaviruksen mahdollisesta rokotteesta / hoidosta ei antanut mitään merkityksellistä tukea markkinoiden kaupankäynnille.

Tämän lisäksi raakaöljyn hintoihin liittyvä nouseva poikkeama voi johtua myös kysynnän elpymisen merkistä etenkin Aasiassa. Viimeisimmän raportin mukaan Dragon Nation on ilmoittanut, että bensiinin ja dieselin kulutus kasvaa jatkuvasti ennen COVID-19-tasoa vuonna 2021. Tehtaan toiminta palasi odotettua nopeammin, ja myös infrastruktuurin rakentamisohjelmaa kannustettiin välittömästi helmikuun uuden kuukauden jälkeen loma. Tätä puolestaan ​​pidettiin yhtenä avaintekijöistä, jotka tukivat raakaöljyn hintoja.

Yhdysvaltain dollarin tasolla laajapohjainen Yhdysvaltain dollari onnistui jatkamaan edellisen päivän voittoputkeaan ottamalla joitain uusia tarjouksia samana päivänä riskialttiiden markkinoiden keskuudessa, mikä lisäsi turvapaikan kysyntää markkinoilla ja vaikutti vihanneksen voittoihin. Tämän lisäksi Yhdysvaltain dollarin noususuhdanne vahvistui entisestään sen jälkeen, kun keskuspankin puheenjohtaja Jerome Powell totesi, että valtiovarainministeriöiden vahva myyntitapahtuma viime viikolla oli merkittävä ja että se oli kiinnittänyt hänen huomionsa, mutta se ei ollut “epäjärjestystä” tai todennäköisesti nostaa pitkäaikaisia ​​korkoja niin korkealle, että Fed saattaa joutua puuttumaan voimakkaammin. Hän toisti sitoutuvansa ylläpitämään erittäin helppoa rahapolitiikkaa, kunnes Yhdysvaltain talous on “hyvin kaukana elpymisen tiellä”. Yhdysvaltain dollarin nousut pidettiin kuitenkin yhtenä avaintekijöistä, joka piti kannen raakaöljyn hintojen ylimääräisillä voitoilla, koska öljyn hinta on käänteisesti yhteydessä Yhdysvaltain dollarin hintaan. Aasian istunnon alussa dollari-indeksi muuttui vain vähän, 91,660, kun se oli noussut 0,7%.

Edetessä markkinakauppiaat pitävät silmänsä Yhdysvaltojen maatalouden ulkopuolella tapahtuvasta työllisyyden muutoksesta sekä työttömyysasteesta, joka on määrä vapauttaa myöhemmin päivällä. Sillä välin myös Yhdysvaltain kannustinlaskua ympäröivää pulista seurataan tarkasti. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me