Vil fredagens britiske BNP-tal sparke punden i bevægelse?

Torsdag var en stille dag på valutamarkedet, og handelsvolumen var godt under gennemsnittet. Den eneste anstændige mover blandt de største valutapar var USD / JPY, der fik cirka 86 pips på dagen. Thanksgiving-ferien i USA var det, der frarøvede markedet dets likviditet. Fredag ​​er en normal handelsdag igen, men meget af torsdagens tynde markedsforhold kan dog blive overført til fredag.

 

GBP / USD

 

Dette par har været urolig på det seneste på grund af de mange politiske og økonomiske faktorer, der har påvirket det og stadig påvirker det. Mens Brexit udgør forskellige risici for den britiske økonomi, mildner regeringen af ​​den nye amerikanske præsident, Donald Trump, nogle af disse frygt. Han vil sandsynligvis forny eller erstatte tidligere handelsaftaler mellem USA og Storbritannien efter Brexit. Dette var ikke hensigten med den tidligere amerikanske præsident Barack Obama.

 

Britiske inflationsforventninger er steget brat som følge af den hurtige svækkelse af det britiske pund. Dette betyder, at BOE (Bank of England) bliver nødt til at afstå fra rentesænkninger på kort sigt og nøje overvåge deres pengepolitiske strategi for at undgå at overskride den britiske regerings inflationsmål på 2 procent. Fastsættelse af den korrekte rentesats er den foretrukne metode for BOE at nå dette ønskede inflationsmål. Dette betyder, at hvis inflationsudsigterne fortsætter med at stige, kan det tvinge BOE til at hæve satserne, hvis det er nødvendigt. Idéen om renteforhøjelser i Storbritannien er direkte bullish for pundet. Penge følger afkast, og en højere rente i Storbritannien betyder, at pundet vil give et større afkast til dem, der har lang pundeksponering. Her er et dagligt diagram over GBP / USD:

 

GBP / USD dagligt diagram

 

Som du kan se, har der ikke været nogen tydelig trendretning de sidste par dage. Den langsigtede tendens er baisse, hvilket antyder, at måske denne nylige afkast i valutakursen måske er … bare en afvisning. Billedet ser endnu mere bearish ud, hvis vi ser på et ugentligt diagram over GBP / USD:

 

Ugentligt GBP / USD

 

Kunne vi kalde denne nylige afvisning en tilbageførsel? Ikke ifølge det tekniske. Selvfølgelig er muligheden for en vending altid til stede, men vi har brug for nogle konkrete beviser, før vi lægger penge bag en langsigtet købshandel. Som du kan se, handler prisen i øjeblikket langt under det 20-ugers eksponentielle glidende gennemsnit. Dette tegner billedet af en nedadgående tendens, der er helt intakt.

 

Det grundlæggende billede er bestemt ikke så klart som det tekniske. Moderne britiske økonomiske data i de sidste par måneder har ikke skildret billedet af en kæmpende økonomi, der er ved at afvige fra EU. De næste vigtige økonomiske data offentliggøres fredag ​​kl. 09:30 – de britiske BNP-tal. Dette er foreløbige tal. Hvis disse tal kommer bedre ind end forventet, kan det tiltrække nogle pundkøbere. Jeg tror bare ikke, vi får et storslået træk på hundreder af kerner. På den anden side kan en dårlig læsning veje på valutakursen. En stærk amerikansk dollar ville lægge yderligere pres på GBP / USD, og ​​hvis alting fungerer perfekt, kan dette par snart genoptage det årlige lavpunkt. Et firma tæt under det 20-dages eksponentielle glidende gennemsnit kunne åbne vejen til niveauet 1.21500. Ud over dette niveau kan det årlige lave (1.19048) snart komme i spil.

 

På kort sigt handler parret stadig sidelæns, og den bedste måde at handle på ville det sandsynligvis være at vente på, at det bryder ud af denne konsolidering, inden der påbegyndes nye positioner.

 

USD / JPY

 

USD / JPY dagligt diagram 

Dette par har fået mere end 1000 kerner inden for de sidste 15 handelsdage! Dette aggressive bullish træk har været usædvanligt – ikke noget, vi ofte støder på. Dette er bestemt ikke tiden til at forkorte dette par. Jeg ville heller ikke være behagelig at åbne en langsigtet købshandel. Dette nylige bullish træk er ekstremt udvidet, og jeg vil gerne se en betydelig retracement først, før jeg indgik nogen langsigtede handler eller endda swing-handler. Scalpers og daytraders er muligvis stadig i stand til at fange et par kerner af dette bullish træk, men sørg for at neutralisere din risiko, så snart du komfortabelt kan, for vi kan snart få en slags retracement.

 

Økonomiske data

 

De eneste vigtige data, der frigives på fredag, er den britiske BNP-frigivelse som nævnt tidligere i denne artikel.

 

Rentabel handel!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me