Potkivatko perjantain brittiläiset BKT-numerot punnan liikkeelle?

Torstai oli hiljainen päivä valuuttamarkkinoilla, ja kaupankäyntimäärät olivat selvästi alle keskimääräisen. Ainoa kunnollinen liikkuja suurten valuuttaparien joukossa oli USD / JPY, joka sai noin 86 pistettä päivällä. Kiitospäivä Yhdysvalloissa ryösti markkinoilta likviditeetin. Perjantai on jälleen normaali kaupankäyntipäivä, mutta suuri osa torstain ohuista markkinaolosuhteista saattaa kuitenkin siirtyä perjantaihin.

 

GBP / USD

 

Tämä pari on ollut viime aikoina epäselvä, koska siihen vaikuttivat monet poliittiset ja taloudelliset tekijät, jotka vaikuttavat siihen edelleen. Vaikka Brexit aiheuttaa erilaisia ​​riskejä Britannian taloudelle, Yhdysvaltain uuden presidentin Donald Trumpin hallinto pehmentää joitain näistä peloista. Hän todennäköisesti uudistaa tai korvaa aiemmat Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian väliset kauppasopimukset Brexitin jälkeen. Tämä ei ollut Yhdysvaltojen entisen presidentin Barack Obaman tarkoitus.

 

Yhdistyneen kuningaskunnan inflaatio-odotukset ovat nousseet äkillisesti Ison-Britannian punnan nopean heikkenemisen seurauksena. Tämä tarkoittaa sitä, että BOE: n (Bank of England) on pidättäydyttävä korkotason leikkauksista lähitulevaisuudessa ja seurattava huolellisesti rahapolitiikkastrategiaansa, jotta vältetään Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen 2 prosentin inflaatiotavoitteen ylittyminen. Oikean koron asettaminen on edullisin tapa BOE: lle tämän halutun inflaatiotavoitteen saavuttamiseksi. Tämä tarkoittaa, että jos inflaationäkymät jatkavat nousua, se saattaa pakottaa BOE: n korottamaan korkoa tarvittaessa. Ajatus koronnostoista Isossa-Britanniassa on suorassa nousussa punnan suhteen. Raha seuraa tuottoa, ja korkeampi korko Yhdistyneessä kuningaskunnassa tarkoittaa, että punta tuottaa suuremman tuoton niille, joilla on pitkä punnan altistuminen. Tässä on päivittäinen GBP / USD-kaavio:

 

GBP / USD päivittäinen kaavio

 

Kuten näette, parin viime päivän aikana ei ole ollut selkeää suuntausta. Pitkän aikavälin trendi on laskeva, mikä viittaa siihen, että ehkä tämä viimeaikainen valuuttakurssin lasku saattaa olla… vain pomppiminen. Kuva näyttää vieläkin laskevammalta, jos tarkastelemme viikkokaaviota GBP / USD:

 

Viikkokaavio GBP / USD

 

Voisimmeko kutsua tätä viimeaikaista palautumista trendin kääntymiseksi? Ei teknisten tietojen mukaan. Kääntymisen mahdollisuus on tietysti aina olemassa, mutta tarvitsemme konkreettisia todisteita ennen rahan asettamista pitkäaikaisen ostokaupan taakse. Kuten näette, hinta käy tällä hetkellä paljon alle 20 viikon eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon. Tämä maalaa kuvan laskusuuntauksesta, joka on tiukasti ehjä.

 

Peruskuva ei todellakaan ole yhtä selkeä kuin tekninen. Yhdistyneen kuningaskunnan viime kuukausien hyvät taloudelliset tiedot eivät ole kuvanneet kamppailevaa taloutta, joka on aikeissa poiketa Euroopan unionista. Seuraava tärkeä taloustieto julkaistaan ​​perjantaina klo 9.30 – Ison-Britannian BKT-luvut. Nämä ovat alustavia numeroita. Jos nämä luvut tulevat odotettua paremmin, se voi houkutella puntaa ostajia. En vain usko, että saamme upean liikkeen satoja pipoja. Toisaalta huono lukema voi painaa valuuttakurssia. Vahva Yhdysvaltain dollari aiheuttaisi lisäpaineita GBP / USD: lle, ja jos kaikki sujuu täydellisesti, tämä pari voi pian palata vuotuiseen alimpaan tasoonsa. Yritys, joka on lähellä 20 päivän eksponentiaalista liukuvaa keskiarvoa, voi avata tien 1.21500-tasolle. Tämän tason ylittyessä vuotuinen alin taso (1,19048) saattaa pian tulla peliin.

 

Lyhytaikaisesti pari käy kauppaa edelleen sivuttain ja paras tapa käydä kauppaa olisi todennäköisesti odottaa, että se irtoaa tästä konsolidoinnista ennen uusien positioiden aloittamista.

 

USD / JPY

 

USD / JPY päivittäinen kaavio 

Tämä pari on kerännyt yli 1000 pistettä viimeisten 15 kaupankäyntipäivän aikana! Tämä aggressiivinen nouseva liike on ollut poikkeuksellinen – ei sellaista, jota kohtaamme usein. Tämä ei todellakaan ole aika lyhentää tätä paria. Minäkään ei olisi mukava avata pitkäaikaista kauppaa. Tämä viimeaikainen nouseva liike on erittäin pitkä, ja haluaisin nähdä huomattavan retracementin ennen kuin aloitin pitkäaikaisia ​​kauppoja tai edes swing-kauppoja. Scalpers ja päivittäiskauppiaat saattavat silti pystyä saamaan muutaman pisteen tästä nousevasta liikkeestä, mutta muista neutralisoida riski niin pian kuin mahdollista, koska voimme pian saada jonkinlaisen retracementin.

 

Taloudelliset tiedot

 

Ainoa perjantaina julkaistava tärkeä tieto on Yhdistyneen kuningaskunnan BKT-julkaisu, kuten aiemmin mainittiin tässä artikkelissa.

 

Kannattava kauppa!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me