Daglig briefing, 25. februar – Alt hvad du behøver at vide om guld!

Godmorgen handlende,

GULD lukket ved 1.804,74 efter at have placeret et højdepunkt på 1.813,77 og et lavt på 1.783,52. Det GULD priserne faldt i løbet af den første session onsdag og forblev lavere, men i løbet af de sene timer kom ædle metaller igen og genvundet alle tabene og sluttede dagen på det samme niveau, som den startede, hvilket resulterede i flad bevægelse for dagen. De stigende amerikanske statsrenter vejede tungt GULD, der betragtes som en afdækning mod inflation. Greenback kom under pres onsdag efter de seneste bemærkninger fra Fed-embedsmænd, der sagde, at økonomien var langt fra inflation og beskæftigelsesmål, og at der var en lang vej frem til genopretning. Disse kommentarer vejede den amerikanske dollar, men de stigende amerikanske statsrenter begrænsede gevinsterne i det gule metal onsdag.

På datafronten, kl. 20.00 GMT, kom det nye boligsalg til januar ind, hvilket indikerer en stigning til 923K mod de forventede 853K, som understøttede den amerikanske dollar og øgede guldprisenes fald. Onsdag sagde Federal Reserve-guvernør Lael Brainard, at den amerikanske økonomi var langt fra Federal Reserve-målene for beskæftigelse og inflation, og pengepolitikken vil fortsat yde fuld støtte, indtil der er gjort yderligere fremskridt med at hæve inflationen og forbedre arbejdsmarkedet for alle arbejdstagere. Hun sagde, at det ville tage tid, før de inflations- og beskæftigelsesmål, som Fed satte, ville blive opfyldt. Hun tilføjede også, at politikere kiggede ud over den overordnede ledighed, når de vurderede arbejdsmarkedets sundhed, og at den kom sig ujævnt tilbage fra pandemien..

I henhold til den nye ramme, der blev annonceret i august sidste år, hæver Fed-embedsmænd ikke længere renten, når arbejdsløsheden er lav i forventningen om højere inflation, hvilket giver mere tid til arbejdsmarkedet at gro. Brainard sagde, at når politikere vurderede arbejdsmarkedet, ville de se på lønninger, forholdet mellem beskæftigelse og befolkning og arbejdsstyrkens deltagelse sammen med de andre indikatorer. Hun sagde også, at støtten ville forblive på plads, indtil inflationen kom tilbage på sporet, tæt på 2% eller over dette mål.

Desuden sagde næstformand for Federal Reserve, Richard Clarida, onsdag, at på trods af de meget kortvarige nedadrettede risici for den amerikanske økonomi, som et resultat af coronaviruspandemien og nye varianter af virussen, både den skattemæssige lettelse pakke fra sidste år, og de effektive vacciner havde sat bordene for mere robust vækst og bedre udsigter for økonomien i 2021 og derefter. Han sagde, at de forbedrede udsigter havde reduceret nedadrettede risici for de økonomiske udsigter. Han bekræftede også, at Fed var forpligtet til at bruge hele spektret af værktøjer til at støtte økonomien og hjælpe med at sikre, at genopretningen fra pandemien er så robust og hurtig som muligt.

Federal Reserve formand Jerome Powell begyndte to dage med kongres vidnesbyrd tirsdag. Han præsenterede en rapport for senatets bankudvalg tirsdag og talte for House Financial Services Committee på onsdag. Powell sagde, at inflationen var blød, og at den amerikanske økonomi var langt fra Fed’s beskæftigelses- og inflationsmål. Han bagatelliserede også bekymring for, om nylige politiske beslutninger og et post-pandemisk løft i forbrugerudgifterne ville føre til højere inflation. Powell forventede ikke, at en situation ville opstå, hvor inflationen ville stige til besværligt niveau.

Herefter begyndte de amerikanske statsrenter at stige onsdag, hvor den 10-årige statsnote nåede 1,4%, hvilket er det højeste niveau siden februar 2020. Den 30-årige statsobligation steg også og kom ind på 2,25%. De stigende statsobligationsrenter onsdag gav de gule metalpriser et løft.

Daglige tekniske niveauer:

Support modstand

1.795,20 1.815,90

1.784,50 1.825,90

1.774,50 1.836,60

Pivot Point: 1,805.20 Når man ser på den tekniske side, handler det gule metal stadig med en bearish bias. GULD var skarpt baisse på 1.785 niveau på grund af en stærkere dollar. Det gule metal vil sandsynligvis blive modstandsdygtigt over 1800- og 1806-mærkerne, og under dette kunne vi se en salgsforspænding i guld indtil 1.785 og 1.770. Der ser ud til at være en stærk bearish bias, så vi bør overveje at tage salgstransaktioner under 1.805-niveauet i dag. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me