Prognose for sojabønne 4. kvartal 2020: Købere, der er ansvarlige, da de 100 månedlige SMA-afbrydelser

Sojabønner, som er en vare som majs og hvede, var meget ustabile i omkring et årti, fra 2003 til 2013. Der var nogle massive stigninger efterfulgt af store tilbagegang af en række grunde, som vi vil forklare nedenfor, da der var gange i 2012, da amerikanske sojabønnefutures nåede $ 1780’erne. Prishandlingen i sojabønne-futures har været meget roligere i det sidste årti med en bias til ulempen, som det har været tilfældet med de fleste varer.

Handelskrigen mellem USA og Kina har ikke hjulpet situationen, men siden juni har vi set en stigning i priserne på sojabønner med sojabønne-futures: ZS vinder omkring $ 350 og bryder over glidende gennemsnit, hvilket tegner et virkelig bullish billede i den nærmeste fremtid. , selvom der er et andet stort niveau, der skal brydes ved $ 1.200, hvis det bullish momentum skal fortsætte.

Seneste ændringer i sojabønneprisen

Periode Skift ($) Lave om %
30 dage +111 +10,4%
3 måneder +348 +41,8%
6 måneder +283 +31,4%
1 år +318 +36,8%
3 år +712 +155%

 

Faktorer, der påvirker sojabønnepriser  

Udbud og efterspørgsel er de vigtigste faktorer, der bestemmer, om en vare vil blive værdsat eller svækket. Udbudssiden bestemmes af produktionen, hovedsageligt i USA og Brasilien, og i mindre grad i Argentina, Kina og Indien. De fleste af disse lande er under indflydelse af El Nino / El Nina, så vejrforholdene har stor indflydelse på produktion og levering. Efterspørgslen er normalt drevet af forbrug i kinesisk dyrehold, da soja bruges som både dyrefoder og biobrændstof. 

Sojabønner Prognose: 4. kvartal 2020 Sojabønner Prognose: 1 år Sojabønner Prognose: 3 år
Pris: $ 84 – $ 1.200

Prisdrivere: Choppy Trading Range, Boost safe haven-appel i guld, Bullish Bitcoin (positiv korrelation).

Pris: $ 1.000 

Prisdrivere: Bullish Breakout, Double Bottom Support

                                                                      

Pris: $ 1.300-1.400

Prisdrivere: Afslutning af W-mønster, ABCD-mønsterafslutning, Bounce of Over Fibonacci 61,8% support

Sojabønne Live Chart

SOJABØN

 

Forudsigelse af sojabønnepriser for de næste 5 år

Svarende til majs og hvede, produktionen af ​​sojabønner er afhængig af vejret. Men de vigtigste producerende lande er på østkysten af ​​Amerika, såsom USA, Brasilien og Argentina, hvilket gør dem underlagt virkningerne af La Nina, der ligner El Nino på Stillehavets vestkyst. Dette påvirker afgrødeproduktionen. Forudsigelserne er, at Amerika vil have en kold tør sæson på grund af disse vejrfænomener, hvilket er en af ​​grundene til, at sojabønneprisen er blevet virkelig bullish i de sidste par måneder. Men dette er en sæsonbestemt faktor snarere end en langvarig.

Det efterspørgsel fra Kina er en anden vigtig faktor, da kødproduktionen er steget i Kina i de sidste 3 årtier, og det vil fortsætte med at gøre det, efterhånden som landet udvikler sig yderligere. Den kinesiske økonomi faldt i recession i begyndelsen af ​​2020 på grund af coronavirus, men det har været ved at komme sig godt siden slutningen af ​​2. kvartal, hvilket betyder, at kød- og sojabønneforbruget er steget, hvilket har ført til højere sojabønnepriser siden juni. Tempoet i økonomisk genopretning stiger, så efterspørgslen vil være høj fra Kina.    

Sojabønner bruges også til biobrændstoffer, ligesom majs. Det betyder, at når råolieprisen stiger, øges efterspørgslen efter alternative brændstoffer ligesom efterspørgslen efter sojabønner, hvilket igen fører til højere priser. Stigningen i råoliepriserne har trukket majs- og sojabønnepriserne højere, selv om den nye runde af lock-down i efteråret måske har en negativ indvirkning på den globale økonomi og brændstofefterspørgslen, men det vil ikke vare for evigt, håber jeg. Den amerikanske dollar er også en faktor, da sojabønner handles i USD, hvilket betyder, at når USD svækkes, stiger sojabønneprisen. USD har været ret svag siden marts, hvilket er en anden grund til, at landbrugsprodukter, som sojabønner, har været bullish.   

Teknisk analyse – Vil den seneste stigning slutte ved 50 SMA for sojabønnepriser?

At dømme ud fra det månedlige diagram handlede amerikanske sojabønnepriser sidelæns i 1990’erne. Denne tendens fortsatte indtil 2006, men bias var opad, som det fremgår af springene i 1997 og 2003-04. Men prisen kom til sidst tilbage, da årsagerne til springene ikke havde nogen langvarige virkninger. Men den virkelige stigning startede i 2006, og sojabønnepriserne steg til $ 1.660. Men tilbageførslen kom tilbage lige inden den globale finanskrise i 2008 og signaliserede, at der kom noget stort. Faldet sluttede med det glidende gennemsnit på det månedlige diagram, og det bullish momentum steg igen og sendte amerikanske sojabønne futures: ZS til $ 1.790 inden 2012.

Alle glidende gennemsnit er brudt nu

 De hausse tider har været forbi for råvarer siden 2011-12, og vi så prisen vende i 2012. Men det største fald kom i 2014, da USD blev bullish det år. Men 200 SMA (lilla) holdt som støtte til sojabønnepriser på omkring $ 850, og prisen sprang af det glidende gennemsnit på det månedlige diagram. Bounce strakte sig indtil $ 1.200 og opholdt sig der og forblev baisse fra da til 2. kvartal i 2020. De 50 SMA (gule) gav modstand i 2018, og i løbet af 2019 fungerede 200 SMA som modstand. Men i H2 i 2020 blev prisen bullish af ovennævnte grunde, og den er brudt over de glidende gennemsnit, selvom den nu står over for den tidligere modstand på $ 1.200.

 Det bullish træk får fart 

På det ugentlige diagram har 200 SMA holdt trykket nede for amerikanske sojabønne-futures og har leveret modstand under tilbagetrækninger højere siden 2018. I bunden har et supportområde dannet sig omkring $ 800, hvor prisen har holdt flere gange. Men siden juni er prisen steget og bryder alle glidende gennemsnit, og den er på vej mod $ 1.200 i øjeblikket. Hvis sojabønne-futures bryder dette niveau, fortsætter det bullish momentum yderligere. Ellers ser vi muligvis en tilbagetrækning til 200 SMA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me