Soijapapujen hintaennuste Q4 2020: Maksulliset ostajat, kun 100 kuukausittaista SMA-taukoa

Soijapavut, jotka ovat hyödyke, kuten maissi ja vehnä, olivat hyvin epävakaita noin vuosikymmenen ajan vuodesta 2003 vuoteen 2013. Oli joitain massiivisia nousuja, joita seurasi merkittävä lasku useista syistä, jotka selitämme jäljempänä, koska kertaa vuonna 2012, jolloin Yhdysvaltojen soijapapu futuurit saavuttivat 1780 dollaria. Soijapapu futuurien hintatoiminta on ollut paljon rauhallisempi viime vuosikymmenen aikana, ja se on puolueellinen negatiiviselle puolelle, kuten useimpien hyödykkeiden kohdalla.

Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasota ei ole auttanut tilannetta, mutta kesäkuusta lähtien olemme nähneet soijapapujen hintojen nousun ja soijafutuurit: ZS on noussut noin 350 dollaria ja rikkonut liikkuvien keskiarvojen yläpuolella, mikä kuvaa todella nousevaa kuvaa lähitulevaisuuteen , vaikka on myös toinen merkittävä taso, joka on ylitettävä 1200 dollarilla, jos nouseva vauhti jatkuu.

Soijapapun hinnan viimeaikaiset muutokset

Aika Muuta ($) Muuta%
30 päivää +111 +10,4%
3 kuukautta +348 +41,8%
6 kuukautta +283 +31,4%
1 vuosi +318 +36,8%
3 vuotta +712 +155%

 

Soijapapujen hintoihin vaikuttavat tekijät  

Tarjonta ja kysyntä ovat tärkeimmät tekijät, jotka määrittelevät hyödykkeen arvon nousun vai arvon alenemisen. Tarjonnan puolen ratkaisee tuotanto, lähinnä Yhdysvalloissa ja Brasiliassa, ja vähemmässä määrin Argentiinassa, Kiinassa ja Intiassa. Suurin osa näistä maista on El Ninon / El Ninan vaikutuksen alaisena, joten sääolosuhteet vaikuttavat merkittävästi tuotantoon ja tarjontaan. Kysyntää ohjaa yleensä kulutus kiinalaisessa karjanhoidossa, koska soijaa käytetään sekä eläinten rehuina että biopolttoaineina. 

Soija Ennuste: Q4 2020 Soija Ennuste: 1 vuosi Soija Ennuste: 3 vuotta
Hinta: 84 dollaria – 1200 dollaria

Hintatekijät: Choppy Trading Range, tehostettu turvasatama kullalla, Bullish Bitcoin (positiivinen korrelaatio).

Hinta: 1000 dollaria 

Hintatekijät: Bullish Breakout, kaksoispohjan tuki

                                                                      

Hinta: 1300-1 400 dollaria

Hintatekijät: W-mallin valmistuminen, ABCD-mallin valmistuminen, yli Fibonaccin palautuminen 61,8%

Soijapavun live-kaavio

SOIJA

 

Soijapapujen hintaennuste seuraaville 5 vuodelle

Samanlainen kuin maissi ja vehnä, soijapapujen tuotanto riippuu säästä. Suurimmat tuottajamaat ovat kuitenkin Amerikan itärannikolla, kuten Yhdysvallat, Brasilia ja Argentiina, minkä vuoksi niihin sovelletaan La Ninan vaikutuksia, mikä on samanlainen kuin El Nino Tyynenmeren länsirannikolla. Tämä vaikuttaa kasvinviljelyyn. Ennusteiden mukaan Amerikassa on kylmä kuiva kausi näiden sääilmiöiden vuoksi, mikä on yksi syy soijapapujen hintojen nousuun viime kuukausina. Mutta tämä on kausitekijä eikä pitkäaikainen.

kysyntä Kiinasta on toinen tärkeä tekijä, koska lihantuotanto on kasvanut Kiinassa viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana, ja se tulee jatkamaan sitä maan kehittyessä. Kiinan talous putosi taantumaan vuoden 2020 alussa koronaviruksen takia, mutta se on toipumassa melko hyvin toisen vuosineljänneksen lopusta lähtien, mikä tarkoittaa, että liha- ja soijapapujen kulutus on kasvanut, mikä on johtanut soijapapujen hintojen nousuun kesäkuusta lähtien. Talouden elpymisvauhti kasvaa, joten kysyntä Kiinasta on korkea.    

Soijaa käytetään myös biopolttoaineina, aivan kuten maissi. Tämä tarkoittaa, että kun raakaöljyn hinta nousee, myös vaihtoehtoisten polttoaineiden kysyntä kasvaa, samoin kuin soijapapujen kysyntä, mikä johtaa jälleen korkeampiin hintoihin. Raakaöljyn hintojen nousu on nostanut maissin ja soijan hinnat korkeammalle, vaikka syksyn uudella sulkukierroksella voi olla kielteinen vaikutus maailmantalouteen ja polttoaineiden kysyntään, mutta toivon, että se ei kestä ikuisesti. Yhdysvaltain dollari on myös tekijä, koska soijapapuilla käydään kauppaa USD: ssä, mikä tarkoittaa, että kun USD heikkenee, soijan hinta nousee. USD on ollut melko heikko maaliskuusta lähtien, mikä on toinen syy maataloustuotteiden, kuten soijapapujen, nousulle.   

Tekninen analyysi – päättyykö äskettäinen ylijäämä 50 SMA: lla soijapapujen hinnoilla?

Kuukausikaaviosta päätellen Yhdysvaltain soijapapujen tulevaisuuden hinnat vaihdettiin sivuttain 1990-luvulla. Tämä suuntaus jatkui vuoteen 2006 asti, mutta ennakkoluulot olivat nousussa, mikä näkyy vuosien 1997 ja 2003-04 hyppyistä. Mutta hinta laski lopulta takaisin, koska hyppyjen syillä ei ollut pitkäaikaisia ​​vaikutuksia. Mutta todellinen aalto alkoi vuonna 2006, ja soijapapujen hinnat nousivat 1660 dollariin. Mutta kääntyminen taaksepäin tapahtui juuri ennen maailmanlaajuista finanssikriisiä vuonna 2008, mikä osoitti, että jotain iso oli tulossa. Lasku päättyi kuukausikaavion liukuvalla keskiarvolla, ja noususuunta nousi jälleen, jolloin Yhdysvaltain soijapapu futuurit: ZS 1790 dollariin vuoteen 2012 mennessä.

Kaikki liikkuvat keskiarvot on nyt rikki

 Hyödykkeiden nousuaika on ollut ohi vuodesta 2011-12, ja näimme hintojen kääntyvän vuonna 2012. Suurin lasku tapahtui kuitenkin vuonna 2014, kun USD kääntyi nousuun tuona vuonna. Mutta 200 SMA: ta (violetti) pidettiin tukena soijapapujen hinnoille, noin 850 dollaria, ja hinta palautui liikkuvaan keskiarvoon kuukausikaaviossa. Pomppu kesti 1200 dollariin asti ja pysyi siellä, pysyessään laskussa siitä lähtien vuoden 2020 toiseen vuosineljännekseen. 50 SMA (keltainen) tarjosi vastarintaa vuonna 2018, ja koko 2019 vuoden 200 SMA toimi vastarintana. Mutta vuoden 2020 toisella vuosipuoliskolla hinta kääntyi nousuun edellä mainituista syistä, ja se on rikkoutunut liukuvien keskiarvojen yläpuolelle, vaikka se on nyt edellisen vastarinnan edessä 1200 dollaria.

 Nouseva liike on saamassa vauhtia 

Viikkokaaviossa 200 SMA on pitänyt paineen alhaalla Yhdysvaltain soijapaputuotteilla tarjoten vastarintaa korkeammilla vetäytymisillä vuodesta 2018 lähtien. Alareunaan tukialue on muodostunut noin 800 dollaria, jossa hinta on pysynyt useita kertoja. Kesäkuusta lähtien hinta on kuitenkin noussut, rikkomatta kaikki liikkuvat keskiarvot, ja se on tällä hetkellä kohti 1200 dollaria. Jos soijapapu futuurit rikkovat tämän tason, nouseva vauhti jatkuu edelleen. Muuten saatamme nähdä vetäytymisen 200 SMA: han.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me