Forex-signaler US session kort, 2. jan – Fremstilling forbliver i dyb recession i Europa, på trods af en lille forbedring i december

Markederne var ret usikre på, hvad de skulle gøre efter valget i Storbritannien og aftalen om fase 1-handelsaftale mellem USA og Kina, som snart vil være officiel. Efter den indledende optimisme kom de handlende tilbage med fødderne på jorden og indså, at begge begivenheder ikke ville ændre sig meget, hvorfor den stille prishandling i et par uger førte til den sidste uge i 2019. Pengestrømme påvirkede markederne i den sidste uge vendte markederne sig mod USD, hvor penge løb især mod sikre havne som f.eks GULD. I dag ser det ud til, at markederne igen handler med stemningen, hvilket synes positivt, da risikovillige aktiver klatrer højere, mens sikre havne har trukket sig tilbage.

Vi havde de endelige produktionsrapporter, der blev frigivet fra Europa i dag. Det for december viste en lille forbedring, men produktionen forblev alligevel dybt i sammentrækning. Visse ECB-medlemmer har peget på et økonomisk opsving efter nogle grønne skud, vi har set i dataene for nylig, men forbedringen har været ret anæmisk, og dagens produktionsrapporter viser netop det. Det vil være en opadgående kamp, ​​der forsøger at vende økonomien, især hvis amerikanske takster på europæiske producenter starter i år.

Den europæiske session

  • Shanghai-London Stock Exchange-forbindelsen er blevet suspenderet – Reuters rapporterede, at Kina midlertidigt suspenderede Shanghai-London Stock Connect-ordningen. Rapporten nævner fem kilder, der er fortrolige med, og siger, at Kina midlertidigt har blokeret grænseoverskridende noteringer mellem Shanghai og London-børser på grund af politiske spændinger med Storbritannien over Hong Kong-spørgsmålet. Kinesisk udenrigsministerium sagde, at de ikke er opmærksomme på detaljerne i suspension af aktielink. De kommenterede heller ikke spørgsmål om fase 1-handelsaftale.

  • Eurozone Endelig Produktion PMI – Dagens sidste fremstillingsaflæsning fra Frankrig, Tyskland og Euroområdet kom lidt højere end ved førstebehandlingen og steg henholdsvis med 50,4, 43,7 og 47,5 point. I Italien og Spanien faldt produktionsaktiviteten yderligere, med PMI-indikatoren faldt til 47,4 point fra 47,5 i november og til 46,2 Spanien fra 47,6 point.

  • UK Manufacturing PMI – I Storbritannien krydsede produktionen højere til 47,5 point, men det er stadig recession. ”Den britiske fremstillingssektor skete dårligere i slutningen af ​​2019. Output faldt i det hurtigste tempo i syv og et halvt år, da tilførslerne af nye ordrer faldt, og Brexit-sikkerhedslagrene blev reduceret. Da efterspørgslen var svag, og tilliden fortsat var dæmpet, blev inputindkøb pareret kraftigt, og arbejdspladserne blev reduceret til den niende måned i træk.

Den amerikanske session

  • Amerikanske oprindelige arbejdsløshedskrav – Amerikanske ugentlige indledende jobløse krav ankom på 222K mod 220K forventet. Den foregående uge stod på var 222K, men blev revideret højere til 224K. Fortsatte krav kom også højere på 1728K versus 1680K forventet.
  • US Challenger Job Cuts – De amerikanske nedskæringsjobnedskæringer i december var på -25,2%, ned fra 16,0% i november. Afskedigelser faldt til 32,84k, ned fra 44,57k i november. Dette er en anden positiv nyhed for beskæftigelsen i USA.
  • Amerikansk CB-forbrugernes tillid – Den amerikanske centralbanks forbrugertillid blev netop frigivet. Det forventedes, at tilliden steg til 128,0 point blandt de amerikanske forbrugere. det forbedrede sig til 126,5 point fra 125,5 tidligere, men det savnede ikke desto mindre forventningerne. Den nuværende situation forbedredes også til 170,0 point fra 166,9 point sidste måned. Forventningerne faldt dog let til 97,4 point fra 97,9 sidste måned.

Trades in Sight

Bullish AUD / USD Igen

  • Tendensen har været bullish i mere end 2 måneder
  • Opadgående har fået yderligere fart
  • 100 SMA yder support
  • Tilbagetrækningen synes komplet
100 SMA holder på H1-diagrammet

AUD / USD har været bullish siden begyndelsen af ​​denne måned, da USD blev baisse, på blødere amerikansk ISM-fremstillingsrapport, der viste, at denne sektor faldt dybere ned i sammentrækning i november. Det opadrettede momentum falmede, og i den tredje uge trak dette par sig tilbage lavere. Men stemningen forbedredes yderligere, efter at USA og Kina blev enige om fase 1-aftale, hvilket hjalp med risikovillige aktiver, såsom aktiemarkederne og råvaredollar.

Sidste uge faldt USD lavere foran det nye år, og som følge heraf blev AUD / USD endnu mere bullish i cirka en uge. I dag ser vi dog en tilbagetrækning i dette par, da USD endelig finder nogle bud. Men 100 SMA (grøn) holdt faldet på H1-diagrammet, og dette par sprang tidligere af det glidende gennemsnit. Prisen løber ikke ligefrem efter bounce, hvilket har givet os noget tid til at åbne et købsignal nu i håb om, at uptrend snart genoptages.

Afslutningsvis

Efter handel med USD i sidste uge, da handlende justerede deres positioner for det nye år, og multinationale selskaber flyttede kontanter rundt, hvor de havde brug for det, er markederne vendt tilbage til at handle med stemningen. Rapporten om, at Kina midlertidigt suspenderede Shanghai-London Stock Connect-ordningen, har ændret stemningen lidt og dermed faldet i risikovillige aktiver.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me