Hvad er MimbleWimble? | Hvad ved vi om grin og stråle?

Medium

Da flere og flere mennesker bliver fortrolige med de grundlæggende begreber blockchain, er en af ​​de mest overraskende fakta, som de fleste kryptoentusiaster lærer, det faktum, at det store flertal af kryptokurver har meget begrænsede fortrolighedsfunktioner..

Da privatliv og anonymitet er meget omstridte emner i disse dage, er det ikke underligt, at privatlivsmønter har vundet så meget popularitet de sidste par år, da de tilbyder en høj grad af anonymitet og sikkerhed på en decentral måde.

Selvom Bitcoin og forskellige andre typiske blockchain-projekter har forskellige fortrolighedsfunktioner, er der stadig meget, der kan forbedres i forhold til deres originale design. MimbleWimble har lignende egenskaber og ambitioner som Bitcoin, og er et projekt, der har til formål at forbedre både privatlivets fred og skalerbarhed ved den første implementering af blockchain.

Hvad der præcist er MimbleWimble?

MimbleWimble blev først annonceret i sommeren 2016, da en bruger under pseudonymet “Tom Elvis Jedusor” offentliggjorde en interessant hvidt papir på en Bitcoin-forskningskanal. Harry Potter-fans burde have hentet referencerne nu, men for dem der ikke gjorde det, er Tom Elvis Jedusor navnet på Voldemort, og MimbleWimble er en tungebindende forbandelse eller trylleformular, der binder målets tunge for at holde ham og hende fra taler om et bestemt emne.

Medium

Hvordan det virker

Den pågældende protokol er designet som en slank version af Bitcoin-protokollen og sigter mod at forbedre skalerbarhed og privatliv. Selvom det er fjernet, hævder det at være en forbedring af alle Bitcoin-egenskaber. Den måde, det sigter mod at gøre, er sandsynligvis en af ​​de mest interessante fakta om MimbleWimble.

Skalerbarhed

Med hensyn til hvordan det tackler skalerbarhed, er det sikkert at sige, at det gør det på en meget anden måde end mange andre protokoller. Det fokuserer på at skabe nye protokoller, der gør kørende noder meget mindre ressourcekrævende, omvendt til andre projekter, der fokuserer på centralisering og sharding / state-kanalløsninger.

MimbleWimble er et UTXO-baseret system, ikke et statsbaseret system, hvilket betyder, at det er defineret af input og output. I stedet for at fokusere på at sikre en enorm gennemstrømning adresserer MimbleWimble et mindre indlysende aspekt af skalering ved at sigte på at udrydde ineffektiviteter snarere end at øge magten.

MimbleWimble slipper af med gamle og unødvendige transaktioner, i modsætning til for eksempel Bitcoin og Ethereum, som begge har sindssygt store hovedbøger. Dette betyder, at hovedbogen ikke belastes af historiske datatransaktioner, der sikrer, at dens størrelse altid vil være kun megabyte.

Privatliv

Den måde, MimbleWimble tackler problemet med privatlivets fred på, adskiller sig også fra andre projekter. Kort sagt kombinerer protokollen forskellige versioner af flere kryptografiske “hack” designet specielt til Bitcoin.

Til at begynde med bruger MimbleWimble en såkaldt fortrolige transaktionsprotokol, også implementeret på Blockstreams Liquid sidekæde til Bitcoin. Denne protokol giver brugerne mulighed for at skjule de beløb, der er involveret i transaktionerne (hvilket kun gør oplysningerne tilgængelige for de involverede parter – afsender og modtager). Det gør brug af en kryptografisk proces kaldet Pedersen-forpligtelsen.

CoinTilmeld dig er endnu en procedure / protokol, der bruges af MimbleWimble, og den blev oprindeligt foreslået af Gregory Maxwell, en vigtig Bitcoin Core-bidragyder. Denne metode kombinerer forskellige transaktioner til en stor transaktion, hvor alle afsendere sender penge til alle modtagere. Ved at kombinere CT og CoinJoin eliminerer MimbleWimble behovet for traditionelle elementer såsom traditionelle signaturer pr. Transaktioner samt offentlige nøgler og adresser.

Et andet meget interessant aspekt af MimbleWimble er, at det gør det muligt at annullere gamle og nye transaktionsdata mod hinanden. Dette forbedrer måden, der beskæres på: gamle transaktionsdata slettes, nye noder behøver ikke at synkroniseres med hele blockchain, og de data, der kræves af noderne, vokser meget langsommere.

Hvad med Grin and Beam?

Da 2018 snart slutter, er projekterne tæt på at realisere versioner af den nuværende MimbleWimble-protokol. De to implementeringer kaldes Grin og Bjælke.

Grin er udviklet af en gruppe anonyme frivillige bidragydere. Projektet blev startet af en pseudonym frivillig ved navn Ignotus Peverell (en anden Harry Potter-reference). Det valgte programmeringssprog er Rust, og ligesom Bitcoin vil Grin ikke have en ICO og vil ikke blive vedligeholdt af noget specifikt firma eller fundament. Da Grin ikke har et indbygget script-sprog, synes smarte kontrakter meget usandsynlige, selvom en teknologi kaldet scriptless scripts muligvis muliggør nogenlunde lignende funktionalitet.

Grin forventes at starte et eller andet sted i den tidlige del af 2019, da det i øjeblikket er under kraftig udvikling og test.

Den anden implementering af MimbleWimble kaldes Beam. Beam vil blive lanceret og vedligeholdt af et profitabelt selskab, men vedligeholdelsen skal overføres til en nonprofit-fond. Virksomheden modtager 20% af alle nyudvindede mønter i de første fem år. Der er stadig mange uforanderlige og ukendte elementer vedrørende den fremtidige udvikling af Beam. Imidlertid er projektet planlagt til at starte i december 2018.

Til afslutning

Under hensyntagen til alt er MimbleWimble bestemt et af de “gode projekter” derude. Protokollen er meget lovende, men alligevel afhænger fremtiden af, hvor stærk de potentielle implementeringer vil være. Derfor, indtil Grin og Beam officielt ser dagens lys, er MimbleWimble fortsat en meget lovende og interessant protokol, i det mindste på papir.

Billedkilde: Medium

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me