Platinaprognose for H2 i 2020: Hvor lang tid vil tilbageførslen vare, inden den langsigtede nedadgående tendens genoptages igen?

Platin var i en konstant opadgående tendens i 1990’erne og det meste af 2000’erne, da efterspørgslen efter dette metal fortsatte med at stige på grund af dets brede vifte af applikationer i forskellige brancher og også på grund af dets stigende sikre havnestatus for langsigtede investorer. mens den globale produktion af metallet ikke nøjagtigt fulgte med. Den steg i omkring et år i løbet af 2007-08 og nåede $ 2.300 pr. Ounce, men mistede ² / 3 af sin værdi under 2008-styrtet. Selvom det kom sig godt ind i de følgende år, har prisen været faldende siden 2011-12 og har nået en bund på $ 565 i marts 2020, hvilket viser, at efterspørgslen efter platin har været i et konstant fald i det sidste årti. Her vil vi se på fundamentet og den tekniske analyse for platin samt en prognose for mulighederne og den fremtidige pris.

Læs den seneste opdatering på Platinapris 2021 Prognose

 

Periode Tre dage En uge 1 måned 3 måneder 6 måneder
Lave om +7,2% +4,6% +17,5% +22,7% +0,6%

Platin har stort set samme status som guld; det bruges i smykker, men på samme tid er det også en vare, der bruges i bilindustrien såvel som i andre industrier. Det tæller også som et sikkert tilflugtssted, som til tider er en tredjedel dyrere end guld. Men som nævnt ovenfor har platin været faldende siden begyndelsen af ​​det sidste årti. Der er et par faktorer, der har ført til dette, som vi vil tage i betragtning i denne artikel. Først og fremmest har den globale situation ændret sig siden udbruddet af coronavirus tidligt i år – ingen aktiver har handlet normalt siden da, og platin er ingen undtagelse. Det har dog fulgt en stærk stigende tendens siden midten af ​​marts, men fortsættelsen af ​​den stigende tendens er rystende, da købere skubber prisen højere, hvilket gør den mindre attraktiv.

Platinprognose: 4. kvartal 2020 Platinprognose: 1 år Platinprognose: 3 år
Pris: $ 1.050- $ 1.100

Prisdrivere: USD-korrelation, sentiment, Covid-19

Pris: $ 900 Prisdrivere:

Prisdrivere: Risikosentiment, teknisk information, USD-korrelation

Pris: $ 500 – $ 550

Prisdrivere: Fald i efterspørgsel, langsigtet teknik, elbiler

Forudsigelse af platinpris for de næste 5 år

Platin er en vare, der ofte har været dyrere end guld. Som sådan har det været tilbøjeligt til udbud og efterspørgsel på råvaremarkedet som helhed såvel som især udbud og efterspørgsel efter platin. Bortset fra palladium er det meste af råvaremarkedet faldet i løbet af det sidste årti, selvom stigningen i efterspørgslen efter palladium er direkte forbundet med platin, og vi vil analysere dette fænomen i denne artikel. Platin er også et sikkert tilflugtssted, hvilket gør det sårbart over for risikosentimentet på de finansielle markeder. Dette gør prognoser for platin, især for de kommende år, lidt vanskelige, selvom det er historien med de fleste aktiver lige nu, som vidne til nogle utrolige volatilitet og nogle store bevægelser i år på grund af coronavirus og de tilhørende lockdowns, som gjorde store globale økonomier trækker sig betydeligt sammen. Så volatiliteten vil sandsynligvis fortsætte på alle markeder, inklusive platin. Lad os nu se på, hvad der er / kan påvirke platin i den mellemfristede fremtid.

Forsyning og Efterspørgsel 

Levere – Som nævnt ovenfor er platin som en vare tilbøjelig til kræfterne mellem udbud og efterspørgsel. Det særlige træk for platin er, at det meste produceres i Sydafrika. Sydafrika er en stor producent af mange råvarer, men 75% af platinproduktionen er koncentreret i SA, hvilket gør udbudssiden sårbar over for sociale, politiske, vejrlige eller andre begivenheder, der finder sted der. I de sidste par år har platinproduktionen lidt i Sydafrika. De største problemer har været arbejdskonflikter, politisk ustabilitet, ustabiliteten i den sydafrikanske rand osv. Disse begivenheder har ført til forstyrrelser i produktionen i løbet af de sidste 2-3 år, hvilket ud over det forværrede risikosentiment har været en anden grund til stigningen i platinpriserne siden 2018. Nu har udbruddet af coronavirus tvunget store producenter, såsom Impala Platinum og Anglo American Platinum, til at forblive lukkede på grund af lockdown-foranstaltninger. Jeg ved ikke, hvordan social afstand fungerer i minedrift, over eller under jorden, men hvis det også er et problem, vil det være et andet problem for udbudssiden. Det er en anden grund til stigningen i platinpriserne siden midten af ​​marts i år.

Efterspørgsel – Efterspørgselssiden har stor indflydelse på enhver vare, og platin har været hårdt ramt i denne henseende på grund af faldet i efterspørgslen i det sidste årti, især siden problemerne med Volkswagen i 2015, som som vi ved, rigget deres kulstofemissionstest, hvilket sænker resultaterne for dieselbiler, hvor platin bruges i udstødningssystemet. Bilindustrien begyndte at skifte deres efterspørgsel fra platin til palladium og til en vis grad også rodium. Som vi ved, har prisen på palladium været stigende siden 2016, fra omkring $ 400 til lige under $ 3.000, og skiftet fra platin til palladium i bilindustrien har været et af de vigtigste aspekter for denne stigning, da det er en langsigtet faktor. Men det er ret negativt for platin, derfor det årti lange fald. Selvom der har været nogle positive udviklinger for platin i denne henseende, vil på den anden side, fremskridt med elbiler i sidste ende også dræbe efterspørgslen efter dette metal i bilindustrien. Derudover har efterspørgslen efter smykker været faldende på trods af at verden bliver rigere, hvilket er en anden negativ indikator for fremtiden for platin på mellemlang sigt. Spekulanter og investorer har været en faktor i at skubbe efterspørgslen efter platin op siden 2008, da platinpriserne faldt til lave på omkring $ 750 på det tidspunkt, hvilket gjorde det virkelig attraktivt for investorer, og det var igen tilfældet fra marts 2020, da prisen faldt endnu lavere til $ 560’erne. Men spekulation alene er ikke nok til at holde platinpriserne i bevægelse højere, især når det amerikanske valg er forbi, og situationen bliver roligere i landet i 2021. Diagrammet nedenfor viser det stigende overskud mellem produktion og efterspørgsel de sidste par år.

Markedsstemning og COVID-19

Følelsen har for det meste været negativ for sikre havne siden 2011-12. Verden begyndte at efterlade den finansielle og økonomiske krise 2008-09, så sikre havne begyndte at blive baisse efter 2-3-års genopretningsperiode. Platin var ikke anderledes; det begyndte at falde i september 2011 og fortsatte denne tendens indtil 2018, hvor det begyndte at spore sig højere som et resultat af handelskrigen mellem USA og Kina. Siden 2011 har vi kun set platin gøre nogle anstændige trækkes tilbage til højere niveauer ved to lejligheder – en gang i 2016, da stemningen blev negativ efter Brexit-afstemningen og en gang i 2018-19 som et resultat af handelskrigen. Ved begge lejligheder var stemningen den afgørende faktor. Så mens den globale økonomi var i bedring i det meste af det sidste årti, og markedssentimentet var positivt, faldt platin. Da stemningen blev negativ, blev platin højere, ligesom andre sikre havne, såsom guld. Nedbruddet fra januar til marts skyldtes USD-korrelationen, som vi vil forklare nedenfor, men tilbageførslen siden midten af ​​marts har været et resultat af den forbedrede stemning. Risikostillingen er ikke nøjagtigt blevet positiv i de seneste måneder, men i det mindste er den forbedret sammenlignet med den afgrund, den faldt i i februar / marts, deraf den bullish vending i platin. Dette synes at være modstridende med platin som et sikkert tilflugtssted, men det bullish momentum i de sidste par måneder kan tilskrives dets råvarestatus, da den globale økonomi sank til de laveste niveauer og nu i det hele taget er begyndt at klatre op. Derudover øges sikre havne, da usikkerheden for fremtiden forbliver stor. Når vi taler om det, vil usikkerheden forblive høj indtil det amerikanske valg og sandsynligvis i et par måneder derefter. Det vil sandsynligvis holde platin godt budt, men på den anden side vil den økonomiske rebound bremse eller endda begynde at falme i de kommende måneder, især hvis coronavirus og yderligere lockdowns fortsat hænger over vores hoveder. Så for platin bliver det en kamp mellem status som sikker havn og handelsstatus. Vi ser dog stadig det ædle metal bevæge sig højere indtil udgangen af ​​året, men i et langsommere tempo end det har været de sidste par måneder.

XPT / USD korrelation

Som med de fleste andre varer skal vi se på sammenhængen med USD for at afgøre, om den har fulgt prishandlingen i USD, eller om den har haft en sit eget sind. For hvis den følger nøje USD, kan vi forudsige varens fremtid ved at forudsige den fremtidige USD-prishandling. Ser man på de to månedlige diagrammer nedenfor, ser vi, at DXY kun steg en gang mellem juli 2014 og marts 2015, mens den handlede sidelæns det meste af tiden. XPT / USD har derimod haft en konstant bearish tendens. Dette viser, at korrelationen med USD ikke har været særlig stærk. Dette fjerner USD-siden, når man prøver at forudsige fremtiden for platin, hvilket gør det lettere at handle på længere sigt, selvom korrelationen er steget i 2020. DXY steg i løbet af de første tre måneder af dette år, men det har taget et spring siden april. XPT / USD på den anden side tog et spring i løbet af de første tre måneder, men vendte derefter om, og det har været bullish siden da, hvilket viser, at korrelationen er steget. Men det samme gælder for de fleste råvarer i 2020. Dette peger på yderligere gevinster indtil udgangen af ​​året, men så bryder sammenhængen op igen.

USD-indekset har handlet sidelæns siden 2015

USD-indekset har handlet sidelæns siden 2015

Platin er på lang sigt i en nedadgående tendens på trods af den nylige stigning i tilbagevenden

Platin er på lang sigt i en nedadgående tendens på trods af den nylige stigning i tilbagevenden

Teknisk analyse – hvor længe vil tilbagesporet vare?

Som det månedlige diagram ovenfor viser, har XPT / USD været på en stabil bullish tendens fra tilbage i 90’erne. Tempoet i tendensen steg markant i løbet af 2006-07, mens platinpriserne i 1. kvartal 2008 steg højere og nåede en rekordpris på $ 2.302 i marts det år. Derefter kom finanskrisen i 2008, der sendte XPT / USD dykning lavere, til omkring $ 750. Men platin genoprettet godt i de følgende år og steg til $ 1.920 i august 2011. Det var da den nuværende nedadgående tendens startede, og platin har været på en bearish tendens siden da. Under uptrend indtil 2008 leverede 20 SMA (grå) support til XPT / USD på den månedlige tidsramme. Men det glidende gennemsnit blev til modstand i det sidste årti, hvilket var endnu en bekræftelse på, at tendensen var ændret. Dette glidende gennemsnit har været en god indikator for salg af platin mod det. Den forrige support på $ 750 blev brudt i 1. kvartal under 2020-nedbruddet, der kom efter at den opadvendte lysestage i januar signaliserede et fald. Prisen vendte dog om og ligger nu over 20 SMA og 50 SMA (gul), hvilket også er et tegn på, at den større nedadgående tendens muligvis holder pause i et stykke tid. 100 SMA (grøn) hænger over dette til $ 1.100, men det glidende gennemsnit har ikke været meget stress for købere eller sælgere. Men det bliver muligvis modstand nu, hvis prisen kommer dertil ved årets udgang, når valget er overstået i USA.

Samlet set peger den langsigtede analyse på en fortsættelse af den bearish tendens for platin. Grundlæggende er dovish, med efterspørgslen fra bil- og smykkeindustrien i tilbagegang. Elbiler dæmper efterspørgslen yderligere, da brugen af ​​sådanne biler fortsat stiger. Skønt situationen på kort sigt ser ud til at være bullish for platin, som vil drage fordel af den forbedrede stemning som en vare såvel som den øgede usikkerhed som en sikker havn svarende til guld. Denne situation vil sandsynligvis vare indtil udgangen af ​​2020 eller begyndelsen af ​​2021, men så vil den større bearish tendens genoptages for platin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me