Guldprisprognose for 2021: Er tendensen ændret i guld?

Da vi indsendte vores langsigtede analyse for GULD, prisen var midt i en ekstremt bullish tendens. Følelsen var virkelig negativ på de finansielle markeder, hvilket holdt sikre havne i efterspørgslen. Den grundlæggende situation har ikke ændret sig meget siden da: udviklede økonomier kæmper stadig, coronavirus hænger stadig rundt, verden gennemgår store politiske og økonomiske forandringer, men efterspørgslen efter råvarer i sikkert havn er faldet. Som et resultat blev guld bearish i anden uge i august 2020, og vi forventer, at dette bearish momentum fortsætter.

Nuværende GULD Pris: $

Nylige ændringer i guldprisen

Periode Skift ($) Lave om %
6 måneder +37 +1,9%
1 år +111 +6,3%
3 år +396 +28,3%
5 år +812 +77,6%
Siden 2000 +1.623 +662,2%

Guld var på en bullish tendens fra midten af ​​2018, hvilket steg yderligere i 2020 som et resultat af alt, hvad der skete i løbet af året. Coronavirus-udbruddet i Vesten sendte guld til at stige højere, og dette blev efterfulgt af en ny stigning om sommeren, da USD fortsatte med at falde. Men alt vendte om i anden uge i august, og guld har været nedadgående siden da.

Tendensen har ikke været særlig stærk, men det kommer på trods af, at USD har været ekstremt baisse i år. Oven i købet er investorstemningen forblevet negativ, men råvarer til sikker havn som guld og sølv er faldende. Dette antyder, at de vil falde hurtigere, hvis den globale økonomi forbedres, og stemningen vender, og når USD bliver bullish, hvilket kan komme, efter at den økonomiske stimuleringspakke er bestået det amerikanske senat.

Guld – Prognoseoversigt

Guldprognose: H1 2021

Pris: 1.600 $ – 1.650 $

Prisdrivere: Teknisk tilbagetrækning, Anden bølge af COVID-19, tilbagetog i sikker havn

Guldprognose: 1 år

Pris: 1.350 $ – 1.400 $

Prisdrivere: Post COVID-19, hawkiske centralbanker, tilbageførsel i USD, positiv risikosentiment

Guldprognose: 3 år

Pris: $ 2.000

Prisdrivere: Økonomisk genopretning, Post coronavirus, Strammere pengepolitikker, Højere obligationsrenter

 

Guld Live Chart

 

Guldpris forudsigelse for de næste 5 år

Guld har været ekstremt hausse i de sidste to år på grund af den eskalerende handelskrig mellem USA og Kina, som holdt stemningen negativ på de finansielle markeder, som vi nævnte i Guldprisprognose for 2020. Opadgående tendens steg kun tempoet med udbruddet af coronavirus i Europa i marts, men den pause, vi havde om sommeren, og den dertil knyttede økonomiske afkast, gjorde stemningen positiv på de finansielle markeder og negativ for sikre havne. Det blev guld bearish, og tendensen er fortsat indtil udgangen af ​​2020 på trods af de nye COVID-19 begrænsninger. Dette antyder yderligere bearish momentum for guld i 2021, da verden kommer sig efter, hvad der skete i 2020.

Den negative amerikanske dollarkorrelation er gået tabt

Forholdet til den amerikanske dollar er vigtigt for råvarer, da de for det meste handles i USD. Den amerikanske dollar og guld er korreleret negativt det meste af tiden, så når USD rykker frem, falder guld og omvendt. USD var meget svag i 2020, og guld steg højere indtil august. Der var andre faktorer for det stærke bullish træk, såsom det globale økonomiske nedbrud, coronavirus osv., Som vi vil analysere nedenfor, men USD-korrelationen spillede sin rolle i at frembringe det bullish træk.

Men situationen har ændret sig siden anden uge i august og blev guld og sølv bearish. USD er forblevet baisse, bortset fra en svag tilbageførsel i september og oktober, men disse metaller er vedblivende faldende. Dette peger på et yderligere bearish træk, når faldet i USD slutter, og det endelig bliver bullish. Der er tegn på, at dette vil ske en gang i 1. kvartal 2021, sandsynligvis hurtigere end senere, som vi vil forklare nedenfor, så nedtendensen i guld vil sandsynligvis fortsætte i 2021.

Mens globale investorer formår at løbe med den amerikanske dollar gennem perioder med usikkerhed, er denne type bevægelse blevet dæmpet i løbet af det foregående år på trods af handelskrigen med Kina. De foretrak at gå med guld.

I år har den mest betydningsfulde indvirkning på guldpriserne været drevet af den amerikanske pengepolitik, der kontrolleres af Federal Reserve. Renter påvirker bullionpriserne betydeligt på grund af den faktor, der kaldes “mulighedsomkostninger.” Mulighedsomkostninger er ideen om at opgive en næsten garanteret gevinst i en investering for at opnå en større gevinst i en anden. Ifølge de historiske udsigter findes der en stærk negativ sammenhæng mellem renter og guldpriser.

De skarpe gevinster i guldpriserne kan imidlertid tilskrives de lave renter fra alle centralbanker over hele verden, der blev drevet ned for at bremse den økonomiske afmatning, der blev udløst af de lockdowns, der blev induceret af coronaviruspandemien. Den amerikanske centralbank sænkede deres renter fra 1,75% til 1,25% i marts, hvilket førte til en skarp salg i den amerikanske dollar og udløste en bullish bias for ædle metaller, guld. Senere den 16. marts besluttede Federal Reserve at sænke satsen yderligere, fra 1,25% til 0,25% i betragtning af det massive udbrud af COVID-19, som gjorde guld endnu mere bullish i år.

Federal Reserve pengepolitik og kommende amerikanske stimuleringspakke

Sikre havne og lave renter har også en stærk historie med negativ sammenhæng. Når Federal Reserve (FED) sænker renten, stiger prisen på guld. En af grundene er overskuddet af ekstra kontanter i økonomien og over hele kloden, da FED-handlinger påvirker hele den globale økonomi. Noget af disse kontanter flyder i guld. En anden grund er faldet i statsobligationsrenterne, som giver lavere overskud, hvilket får investorer til at vende tilbage til sikre havne.

FED sænkede renten aggressivt i marts 2020, hvilket holdt sikre havne som guld i stærk efterspørgsel. FED har holdt satser uændrede ved den nedre grænse mellem 0,00% og 0,25%, men guld er dog faldende siden august. Det er ikke et positivt tegn, især hvis FED beslutter at begynde at blive hawkish på et eller andet tidspunkt.

Den seneste FOMC-erklæring den 18. december og den efterfølgende pressekonference med formand Jerome Powell antyder, at FED har droppet dramaet. De fleste større centralbanker og regeringer har været virkelig dramatiske i løbet af 2020 som et resultat af den økonomiske nedbrydning, men det sidste FED-møde gav indtryk af, at FED ikke bliver mere dovish, og de ser noget lys i slutningen af tunnelen.

De foreslog ikke en tilbageførsel i pengepolitikken snart, men det kan komme, hvis den amerikanske økonomi, der holder takten i opsvinget godt sammenlignet med Europa, forbedres yderligere. Grundlaget for den amerikanske økonomi forbliver solidt, som dataene har vist, mens den forventede økonomiske stimuleringspakke vil stimulere yderligere udgifter fra den amerikanske forbruger, hvilket vil hjælpe med at forbedre økonomien endnu mere. Så mørkt som situationen måske ser ud nu, kan FED begynde at lyde mindre døv og mere og mere hawkisk i de kommende måneder, hvilket vil være en negativ faktor for guld.

Markedsstemningen og den globale økonomi burde have været positive for guld

Som vi ved, er råvarer virkelig følsomme over for stemningen på de finansielle markeder. Risikovarer som olie, gas, kobber osv. Har tendens til at stige, når stemningen er positiv, hvilket betyder, at handlende og investorer har lyst til at tage flere risici ved at investere i dem. Når markedssentimentet er negativt, har råvarer i sikkert havn som guld og sølv tendens til at samle sig, da investorer henvender sig til dem som et sikkert sted at gemme kontanter. Det var grunden til, at guld var ekstremt bullish i første halvdel af 2020 indtil august.

Men som vi nævnte, ændrede tendensen sig dengang. Den globale økonomi begyndte at genoprette meget stærkt i 3. kvartal, som dataene i slutningen af ​​juli og august viser, hvilket forbedrede markedssentimentet. Det var sandsynligvis det, der startede omvendelsen dengang. Handlende troede, at det økonomiske mørke fra lock-downs var forbi og begyndte at bevæge sig væk fra sikre havne.

Men stemningen forværredes igen i det sene efterår, og den globale økonomi begyndte også at svække. Eurozonens økonomi har vendt halen, især hvad angår tjenester, der har været i recession siden september, mens forbrugernes tillid dykkede dybere ned i negativt område. Den britiske økonomi er sandsynligvis også på vej mod en anden recession, i det mindste med hensyn til serviceaktiviteterne, der faldt under neutral i november. På den anden side blomstrer den kinesiske økonomi, og den holder risikosentimentet positivt med hjælp fra anden runde af økonomiske stimuleringsprogrammer fra EU, den amerikanske regering, efter at den amerikanske præsident Donal Trump underskrev lovgivningen på 900 dollars , FED, ECB og andre større centralbanker. Dette er negativt for sikre havne, og det har været en anden faktor, der har holdt guld bearish i de sidste adskillige måneder. Følelsen forventes at blive bedre i 2021, og det skal holde guld på bagfoden.

Vil slutningen på COVID-19 betyde slutningen, eller vil det udløse et bullish run i guld?

COVID-19-udbruddet har haft en massiv indflydelse på alt, ikke kun de finansielle markeder. Det har haft indflydelse på global politik, på virksomheder, på det sociale liv, selvfølgelig med al social afstand, og selvfølgelig var guld ingen undtagelse. Den første reaktion, da coronavirussen brød ud i Europa, var et fald på $ 250 fra $ 1.700 til $ 1.450, men det var mere et USD-træk, da handlende blev til den amerikanske dollar under den indledende panik.

Derefter kom markederne til fornuft, og de var vendt til sikre havne i midten af ​​marts. Guld blev massivt bullish, og den stigende tendens fortsatte med at tage fart frem til august, men derefter trak coronavirus sig tilbage i Vesten om sommeren, og verden genåbnedes igen i juni, hvilket kan ses af de økonomiske resultater i augustdata. Dette var begyndelsen på slutningen af ​​den bullish tendens i guld, som nævnt ovenfor. Imidlertid er coronavirus genopstået i Europa og USA igen, og begrænsningerne er steget, men guld tager ikke nogen opmærksomhed. Tendensen er forblevet baisse siden august, og tilbagegangen højere er kommet i perioder, hvor USD var ekstremt svag. Dette viser, at markederne vænner sig til coronavirus, så det har ikke længere så stor indflydelse på guld.

Teknisk analyse – Er tilbagetrækningen over, eller er dette en trend tilbageførsel?

Når man ser på det ugentlige diagram, kan vi se, at guld begyndte at blive bullish i sommeren 2018, da handelskrigen mellem USA og Kina eskalerede. Prisen startede tilbageførslen på $ 1.160s, og den er steget mere end $ 900 siden da. Guld flyttede sig over de glidende gennemsnit på dette diagram, hvor det forblev indtil for nylig, da det dyppede under 20 SMA (grå) i oktober 2020. De 50 SMA (gule) har været den ultimative understøttelse af guld på dette tidsrammekort . Det holdt under det første fald i begyndelsen af ​​marts i år, da coronavirus brød ud, og det holdt igen i november, efter at 20 SMA blev brudt. Prisen sprang af 50 SMA, men det ser ud til, at de 20 SMA måske bliver til modstand nu, da den afviste prisen i første forsøg. Hvis december lysestage lukkes, som en doji eller en hammer, der synes sandsynligt, ville det være et baisse signal, der måske lokker os til at gå kort i guld på lang sigt.

guld teknisk analyse

50 SMA fungerer stadig som support på det ugentlige diagram

På det daglige diagram har guld dannet en støtte på $ 1.450, som blev holdt under det indledende coronavirus-nedbrud. Siden da har prisen været stigende højere, og glidende gennemsnit har skiftet til at yde support. De mindre skubbede prisen højere, da tempoet i den bullish tendens steg, men nu hvor tilbagetrækningen er meget dybere, har de større MA’er som 200 SMA (lilla) taget deres tur. Guld sprang af det glidende gennemsnit i begyndelsen af ​​december og bevægede sig over 50 SMA, men 100 SMA (grøn) blev til modstand. Nu er guld overkøbt på det daglige diagram, og mønsteret peger på en bearish tilbageførsel, så lad os se om den bearish tilbageførsel vil komme, og nedtendensen i de sidste par måneder vil fortsætte, eller om den vil bryde over 100 SMA og genoptage større bullish tendens.

guld teknisk analyse

Bounce virker komplet på det daglige diagram

Guld Live Rate

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me