Lopullinen opas VPN: iin

Contents

Johdanto

VPN: t ovat uskomattoman yksinkertaisia ​​ymmärtää.

Isometrinen virtuaalinen yksityisverkko, verkkosivustomalli

VPN tarkoittaavirtuaalinen yksityinen verkko”. Kun muodostat yhteyden VPN: ään, asetat ylimääräisen palvelimen itsesi ja verkkosivuston välille, johon haluat mennä. Tämä palvelin muuttaa IP-osoitteesi ja salaa selaustoimintasi.

Mutta se on erittäin teknisesti kuulostava vastaus, joka saa VPN: t kuulostamaan monimutkaisemmalta kuin ne ovat. Käytä metaforaa ymmärtääksesi VPN: t paremmin.

Mitä VPN tarkoittaa?

kannettava tietokone kilpi kuvitus

Monet meistä ovat jo kuulleet paljon VPN-palveluista. “VPN suojaa yksityisyyttäsi!” Tai “Sinun on käytettävä VPN: ää!” tai “Et ole turvassa Internetissä ilman VPN: ää!” ja niin edelleen.

Mutta hyvin harvat ihmiset vievät aikaa asettelulle, selkeällä englanniksi, mitä VPN tarkoittaa?

Tiivistelmä digitaalisen kysymyksen tausta

Toki, voit tehdä yksinkertaisen Google-haun saadaksesi selville, että se tarkoittaa “virtuaalista yksityisverkkoa”, mutta mitä nämä sanat edes tarkoittavat? Eikö verkkoni ole jo yksityinen? Eikö wifi-salasanani suojaa minua?

Hajotetaan lause “Virtuaalinen yksityinen verkko” yksi sana kerrallaan, jotta ymmärrämme paremmin, mikä VPN on ja mitä se tekee.

Se on virtuaalinen:

Punainen käytävä putoavista numeroista

Yhdistää tietokoneen tai verkon toiseen verkkoon virtuaalisesti. Itse asiassa fyysistä verkkoasi käytetään tähän yhteyteen, mutta se avaa tunneliksi kutsutun kanavan tässä verkossa.

Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse tehdä mitään ylimääräisiä fyysisiä toimenpiteitä virtuaalisen yksityisverkon määrittämiseksi käyttämääsi fyysiseen verkkoon.

Se on yksityinen

Internet ja online-verkon turvajärjestelmä

Kun fyysiseen verkkoon on muodostettu VPN-yhteys, muodostat yhteyden yksityiseen (ei julkiseen) verkkoon. Salaussa käytettävät varmenteet ja salasanat luodaan erityisesti tunnelillesi, jotta muut eivät voi valvoa tällä yhteydellä tehtyjä tapahtumia.

Se on verkosto:

Digitaalinen verkostoituminen

VPN: n avulla työskentelet kuin olisit samassa paikassa kuin verkko, johon olet yhteydessä, vaikka olisitkin toisessa paikassa. VPN-yhteyksissä tietokoneesi saa IP-osoitteen, ja näet jopa uuden virtuaalisen (ei-fyysisen) verkkosovittimen tietokoneellasi. Vaikka vain tietyt toiminnot voidaan tunneli ratkaisuissa, kuten välityspalvelin ja sukat, kaikki verkkotoiminnot voidaan tunneloida VPN: n kautta.

VPN-yhteyden muodostamisen edut

verkkoverkkoturvallisuuden yksityisyyden käsite

 • Internet-palveluntarjoajat, joka voi normaalisti seurata online-toimintojasi, ei voi tehdä niin, kun käytät VPN: ää. He näkevät vain, että muodostat yhteyden VPN-palveluun.

 • Verkkotekniikat yrittävät seurata sinua käyttämällä IP-osoitettasi ja monia muita menetelmiä. Internet-palveluntarjoajasi antaa sinulle yleensä julkisen IP-osoitteesi, mutta VPN-palveluntarjoajasi piilottaa sen.

 • VPN: n käyttö on suoja, joka suojaa sinua palveluntarjoajalta ja haitallisilta ihmisiltä, ​​jotka saattavat puuttua asiaan. VPN-palveluntarjoajat voivat tarjota ylimääräisiä suojausvaihtoehtoja (eri yhteydet eri maista, kaksinkertainen VPN yhteydet jne.

Kuinka VPN toimii … Selkokielellä

Näyttökuva purevpn.com-sivustosta PureVPN about Mikä on VPN

Oletetaan, että haluat antaa ystävällesi Websterille viestin. Mutta et halua Websterin tietävän, että olet viestin alkuperä. Joten palkkaat Victorin antamaan Garylle viestin sinulle.

Mutta Webster ei ole ainoa henkilö, jota piilotat. Et myöskään halua, että muut, jotka saattavat tarkkailla sinua, tietävät viestin sisällön tai että sinä olet sen alkuperä. Joten kun tapaat Victorin kertomaan hänelle viestin, teet sen äänieristetyssä huoneessa verhon takana.

Kun olet kertonut Victorille salaisuuden, hän tulee verhon takaa ja menee kertomaan Websterille viestin.

Mitä tekemistä tällä on VPN-verkkojen kanssa?

Vaikka tämä ei ole täydellinen analogia, se havainnollistaa VPN-verkkojen toimintaa Internetissä.

Kuinka viestit välitetään Internetissä, kun et käytä VPN: ää?

Internet-haku kannettavalla tietokoneella

Useimmat ihmiset, jotka käyttävät Internetiä, eivät käytä VPN: ää. Tätä he tekevät.

 • He avaavat selaimensa (kuten kromi tai Firefox).
 • He antavat verkko-osoitteen (kuten facebook.com).
 • He osuvat Enter.

Saatat löytää tämän vaiheiden sarjan tutuksi. Ehkä näin pääset myös Internetiin.

Internetin käyttäminen tällä tavalla on tavallaan tapaa, jolla menet suoraan ystävällesi, Websterille, ja kerrot hänelle viestisi.

Mikä siinä on vialla?

Tietojen salauksen käsite

Tämä on osa, jossa kuva alkaa hajota. Kun haluamme antaa ystävillemme viestin, emme yleensä halua estää heitä tietämästä, että lähetämme sen. Emme myöskään yleensä huoli siitä, kuka muu voi nähdä tai kuulla meidät.

Joten … jotta voimme estää heitä näkemästä viestejämme ja tietämästä kuka olemme, tarvitsemme Victorin Internet-vastaavan kuvasta. Tarvitsemme VPN: n.

Aivan kuten Victor, VPN menee verkkosivustolle (Webster) ja antaa sille viestimme. Koska verkkosivusto näkee vain VPN: n, se ei tiedä meistä. Aivan kuten Victor on ainoa henkilö, jonka Webster näkee. Ja lopuksi, VPN salaa yhteyden siihen, jotta Internet-palveluntarjoajamme ei voi seurata selauskäyttäytymistämme.

Yhteenvetona:

 • Sinä olet sinä.
 • Webster on verkkosivusto, jota yrität käyttää.
 • Victor on VPN.
 • Äänieristetty huone verhon takana on salaus, jonka VPN muodostaa yhteyden siihen.

Mitä voin tehdä VPN: n kanssa?

Otetaan VPN: n todellinen käyttö nyt:

Palomuurin suojauskonsepti

Oletetaan, että asut Kiina, mutta haluat katsella YouTube-videoita. Jos käytät tavallista yhteyttä, sinulla ei ole onnea. Kiinan hallitus on estänyt Kiinan kansalaisia ​​katsomasta sivustoja, kuten google ja youtube. He tekevät tämän käyttämällä palomuuriksi kutsuttuja. Mikään kiinalainen IP-osoite ei voi käyttää muiden IP-osoitteiden luetteloa.

Näyttökuva purevpn.com-sivustosta PureVPN: n kotisivu

Jos asut Kiinassa ja haluat käyttää Youtuben kaltaista sivustoa, sinun on muodostettava yhteys Youtube-palveluun Kiinan ulkopuolella sijaitsevalta palvelimelta. Täällä VPN tulee. VPN: t omistavat tai vuokraavat yleensä suuren määrän palvelimia kaikkialla maailmassa. Kiina ei estä monia näistä palvelimista.

Näyttökuva expressvpn.com-sivustosta ExpressVPN saatavana Kiinassa

Kun olet muodostanut yhteyden johonkin näistä palvelimista Kiinan ulkopuolella, tapahtuu näin:

 1. Kerrot VPN: lle, että haluat muodostaa yhteyden Youtubeen.
 2. Youtube saa yhteyden ja sanoo (puhu tietokoneella): “Valitse katsottava video”.
 3. VPN-palvelimesi välittää sitten tämän viestin sinulle.
 4. Valitset videon.
 5. VPN-verkkosi kertoo YouTubelle, minkä videon valitsit.
 6. Youtube suoratoistaa videon VPN: ään.
 7. VPN suoratoistaa sen sinulle.

Tämä kuulostaa monimutkaiselta, mutta sinulle se tuntuu aivan kuin normaali selauskokemus. Et huomaa suuria eroja normaalista kokemuksestasi Youtubessa. Ainoa merkittävä ero on, että sivuston nopeudet voivat olla hitaampia. Mutta silloinkin monet VPN: t ovat erittäin nopeasti näinä päivinä etkä huomaa nopeusongelmia.

Näyttökuva osoitteesta nordvpn.com NordVPN: n nopeus

Tärkeä esimerkki tästä esimerkistä on:

 • Youtube ei tiedä olevasi Kiinassa.
 • Kiina ei tiedä, että selaat Youtubea.
 • Ainoat osapuolet, jotka tietävät nämä tosiasiat, ovat sinä ja VPN.

Asiat vievät meidät joihinkin mahdollisiin VPN-ongelmiin.

Ongelmia VPN: n kanssa

VPN: t eivät ole täydellisiä.

Moderni mainoslohkon konsepti isometrisellä näkymällä

Monissa tapauksissa ne voidaan estää. Kiinan kansalaisten on ajettava VPN-verkkojaan, kun hallitus selvittää, mitkä IP-osoitteet kuuluvat erilaisille VPN-palvelimille. Kun nämä IP-osoitteet on estetty, VPN on enimmäkseen tehoton.

Avastin Secureline VPN -tuote on loistava esimerkki tämän luottamuksen pettämisestä. Avast on haittaohjelmien torjuntaohjelmistoyritys. Heidän ohjelmistonsa mukana toimitetaan sen Secureline-niminen VPN. Emolevy ja PC Mag löysivät sen Avast myi selaustoimintaa sen käyttäjistä eniten tarjoavalle.

Henkilötietojen suojaamisen käsite

Tämä tarkoittaa, että jos käytit Avastin VPN: ää, he eivät pitäneet selaamistasi salassa. Tämä on valtava ongelma, koska VPN: n on tarkoitus suojata yksityisyyttäsi, sen sijaan se toimi päinvastoin.

Lopuksi on kysymys lainkäyttöalueista. Jos hallitus tai hakkeri vaarantaa palvelimen, johon olet yhteydessä, selauksesi ei ole enää salaa.

Vertailu Taulukko

Yrityksen nimi Hinta Palvelimet / Maat Nopeus Yksityisyys
ExpressVPN-logo 6,65 dollaria 3000/160 Nopein Hämmästyttävä Kirjaudu
PureVPN-logo 2,88 dollaria 2000/140 Keskiverto Keskiverto Kirjaudu
Surfshark-logo 1,99 dollaria 1040/61 Nopeasti Hyvä Kirjaudu
NordVPN-logo 3,49 dollaria 5660/59 Nopeasti Hyvä Kirjaudu

Keskustellaan VPN: n käytön eduista ja haitoista hieman pidemmälle.

Hyödyt ja haitat VPN: n käytöstä

Plussat

1. Parannat yksityisyyttäsi

Näyttökuva expressvpn.com-sivustosta ExpressVPN.com-palvelun VPN: n edut

Jos selaat Internetiä ilman VPN-palvelua, paljastat todellisen IP-osoitteesi. Tämä antaa jokaiselle verkkosivustollesi tietää tarkan sijaintisi (kaupunki, maa) ja Internet-palveluntarjoajan.

Kaikki kuulostaa pelottavalta, mutta “clearnetin” (avoin, julkinen internet) selaaminen ei ole turvallista. Ei ilman ylimääräistä suojakerrosta, onneksi VPN-palvelut auttavat sinua estämään tämäntyyppisen valvonnan. Ne hämmentävät Internet-palveluntarjoajaasi ja johtavat siten harhaan jokaista verkkosivustoa, jota käytät.

Näyttökuva purevpn.com-sivustosta PureVPN – Piilota IP-osoitteesi

Jokapäiväiseen käyttöön, Suosittelemme VPN-palvelut, kuten Ilmaista, Surfshark, Puhdas, ja Nord. Alkaen 1,99 dollaria kuukaudessa, voit muodostaa yhteyden tuhansiin palvelimiin ympäri maailmaa. Ja kun seuraavan kerran käytät verkkosivustoa, huijaat sen ajattelemaan, että olet kotoisin muualta. Tämä toimii vielä paremmin, jos käytät kaksinkertaista VPN: ää.

Vertailu Taulukko

Yrityksen nimi Hinta Palvelimet / Maat Nopeus Yksityisyys
ExpressVPN-logo 6,65 dollaria 3000/160 Nopein Hämmästyttävä Kirjaudu
PureVPN-logo 2,88 dollaria 2000/140 Keskiverto Keskiverto Kirjaudu
Surfshark-logo 1,99 dollaria 1040/61 Nopeasti Hyvä Kirjaudu
NordVPN-logo 3,49 dollaria 5660/59 Nopeasti Hyvä Kirjaudu

2. Tietosi salataan

Näyttökuva osoitteesta nordvpn.com NordVPN: n suojausominaisuus

Vahva salaus on perimmäinen yksityisyystyökalu. Hyvä uutinen on, että jokainen markkinoilla oleva VPN-palvelu salaa tietosi.

Tämä tarkoittaa, että kaikkea, mitä käytät ja lataat, ei voida liittää sinuun. Jos kolmannet osapuolet haluavat tietää, mitä olet tekemässä selausistuntojesi aikana, heidän on purettava tiedot. Ja salauksen purku vie aikaa ja laskentaa.

He eivät näe, mitä teet verkossa, koska olet ollut riittävän varovainen saadaksesi VPN-palvelun.

3. Voit ohittaa maantieteelliset rajoitukset

Maailman verkon tausta

Internet saattaa tuntua universaalilta verkolta, mutta se ei todellakaan ole. Sivujen katselutapa on erilainen riippuen sijainnistasi maailmassa.

Joskus saatat jopa löytää lukittua sisältöä, jota et voi käyttää maastasi. VPN-palvelut astuvat sisään ja säästävät päivän. Jos olet maassa, joka estää tiettyjä uutisverkkosivustoja, voit hankkia ulkomaisen IP-osoitteen. Jos Netflix-tilauksesi rajoittaa pääsyä sarjoihin maasta, voit “siirtää”.

Käyttäjien verkostoitumiskonsepti

Kiinan kansalaiset, jotka haluavat ohittaa suuren palomuurin, käyttävät myös VPN-palveluja. On epäselvää, missä määrin he ovat turvassa hallituksen valvonnalta.

Mutta kyky kommunikoida ulkomaailman kanssa ilman rajoituksia on välttämätöntä. Ja jotkut ihmiset näyttävät mennä pitkälle suojelemaan heidän perusihmisoikeuksiaan.

Miksi et sinäkin?

4. Pääset valitsemaan virtuaalisen sijaintisi

Näyttökuva expressvpn.com-sivustosta ExpressVPN: n sijainnit ympäri maailmaa

Toisin kuin Tor, VPN-palvelut eivät luo satunnaista yhteyttä solmuun. Ne tarjoavat tuhansia palvelimia, joihin voit muodostaa yhteyden milloin tahansa.

Yhdistetään Yhdysvaltain Netflixiin PureVPN: n avulla Yhdistetään Yhdysvaltain Netflixiin PureVPN: n avulla

Haluatko lisätä italialaisia ​​tekstityksiä tai overdubeja Netflix-suosikkisarjaasi? Ei hätää, sinulla on paljon vaihtoehtoja. Oletko matkalla ulkomaille ja haluaisit käyttää tilejäsi ikään kuin olisit vielä kotimaassasi?

Jos olet hyvin pienellä satunnaisuudella, voit tehdä myös VPN-Tor-yhdistelmän. Lataamalla Tor-selaimen saat eniten yksityisyyttä, mutta olennainen osa on kuitenkin se, että pääset valitsemaan, mistä osasta maailmaa haluat käyttää Internetiä..

Ja kokemuksesi vaihtelee vastaavasti kaikilla eduilla ja rajoituksilla. Ja puhumalla rajoituksista, se vie meidät VPN-verkkojen käytön haittoihin.

Haittoja

1. Hitaampi pääsynopeus

Lähikuva optisen kuituverkon kaapelin päässä sinisellä

Minkä tahansa välityspalvelimen tärkein haittapuoli on, että Internet-nopeutesi laskee. Mikä on järkevää: yhteyden muodostaminen muihin datakeskuksiin ympäri maailmaa vie aikaa.

Sen sijaan, että muodostat yhteyden suoraan verkkosivustoon, sinun on vaihdettava ja salattava tietoja välityspalvelimen avulla.Joissakin tapauksissa voi osoittautua epäkäytännölliseksi pitää VPN-verkkosi päällä.

VPN-palvelut ovat hyviä ja hyödyllisiä, mutta sinun on löydettävä oikea tasapaino nopeuden ja yksityisyyden välillä.

NordVPN-nopeustestit NordVPN Nopeustestit

Hyvä uutinen on se Ilmaista, Surfshark, ja Nord yllättävät sinut nopeuksillaan. Palvelimien suuri määrä auttaa sinua löytämään paremman yhteyden aina kun haluat.

2. Huonot VPN-tiedot vuotavat tietoja

Sivua ei löydy

Jos käytät keskinkertaista VPN-palvelua, siinä voi olla takaovia tai katkoksia. On turhauttavaa nähdä, kuinka sisältöä rajoitetaan käytön aikana.

Niin kaukana, ExpressVPN ja SurfsharkVPN on puhdas liuskekivi. NordVPN myös kuului aiemmin tähän luokkaan, mutta yksi heidän palvelimistaan ​​kärsi hyväksikäytöistä vuonna 2018.

Siellä on tarpeeksi tutkimustietoa ja tutkimusta, jotta löydät parhaan VPN: n tarpeisiisi. Hyvä sääntö heistä on, että ilmaiset VPN: t ovat sen arvoisia, mitä maksat niistä. Mutta älä oleta, että myös maksetut VPN: t ovat aina luotettavia. Avast Secureline on loistava esimerkki maksetusta VPN: stä kiinni käyttäjän tietojen myymisestä kolmansille osapuolille.

3. Ensiluokkaiset palvelut eivät ole ilmaisia

Näyttökuva osoitteesta nordvpn.com NordVPN: n hinnoittelu

Markkinoilla on paljon VPN-palveluja. Jotkut niistä ovat ilmaisia ​​ladata ja käyttää, kun taas toiset maksavat sinulle rahaa.

“Ilmainen” ohjelmisto sijoittaa mainoksia ja todennäköisesti valvoo pääsyäsi. Se seuraa sinua ja tarjoaa vain kätevyyden, jonka avulla voit vaihtaa sijaintia.

Jos haluat tosissasi suojata itseäsi ja tietojasi, sinun on käytettävä maksettua VPN-palvelua. Maksat vain oikeudesta olla yksin, mutta maksat myös tärkeiden lisäominaisuuksien saamisesta. Ja kun seuraavan kerran surffaat verkossa, luotat enemmän tietojesi turvallisuuteen.

4. Jotkut hallitukset voivat kohdistaa sinut

Hae Internetistä kannettavalla tietokoneella

On paljon maita ympäri maailmaa, joissa Internet ei ole ilmainen. Jotkut asettavat mielellään rajoituksia, mutta syyttävät harvoin kapinallisia.

Mutta on joitain drakonisia lainkäyttöalueita, joissa sinua kohdellaan verkkosivun avaamiseen.Jälleen kerran on tärkeää valita VPN-palvelu, jonka maine on moitteeton.

Se, joka ei pidä lokia, ei seuraa sinua ja toimii liberaalilla lainkäyttöalueella. Palvelu, joka ei sammu, kun selaat verkkosivustoa tai lataat tiedostoa.

Näyttökuva expressvpn.com-sivustosta ExpressVPN: n kotisivu

Ja palvelu, joka on avoin ja läpinäkyvä siitä, mitä se tekee, ExpressVPN on paras palvelu yksityisyyttä ja suuria nopeuksia varten. Ja sitä seuraa uudempi ja edullisempi Surfshark. Toistaiseksi he merkitsevät kaikki ruudut ja niillä on puhdas taulukko. Jos yrität ohittaa kiinalaisen palomuurin lukeaksesi länsimaisia ​​uutisia, nämä kaksi ovat luotettavimpia.

Yhteenveto eduista ja haitoista

Kun valitset VPN: n, varmista, että se tarjoaa mahdollisimman monta palvelinta mahdollisimman monessa maassa. Tämä tarjoaa parhaan yksityisyyden ja lisää samalla palvelun nopeutta.

Vertailu Taulukko

Yrityksen nimi Hinta Palvelimet / Maat Nopeus Yksityisyys
ExpressVPN-logo 6,65 dollaria 3000/160 Nopein Hämmästyttävä Kirjaudu
PureVPN-logo 2,88 dollaria 2000/140 Keskiverto Keskiverto Kirjaudu
Surfshark-logo 1,99 dollaria 1040/61 Nopeasti Hyvä Kirjaudu
NordVPN-logo 3,49 dollaria 5660/59 Nopeasti Hyvä Kirjaudu

Mitä VPN piilottaa?

VPN piilottaa henkilöllisyytesi

Näyttökuva expressvpn.com-sivustosta ExpressVPN: n kotisivu

Oletetaan, että haluat katsella ja lähettää nimettömästi sosiaaliseen mediaan. Ehkä sinulla on näkemyksiä, joista välität syvästi. Haluat puolustaa heitä ilman, että näitä näkemyksiä omistetaan sinulle henkilökohtaisesti. Tähän voi olla monia syitä. Entä jos asut Iranissa ja haluat puhua kriittisesti Iranin hallituksesta? Se olisi haitallista perheidesi hyvinvoinnille.

Jos voit lähettää nimettömästi, voit puhua paljon selkeämmin sosiaalisessa mediassa. Joskus pelkkä viestin pitäminen on riittänyt saada kansalaiset vaikeuksiin. Uuden tilin luominen sosiaaliseen mediaan ei riitä pitämään sinut todella yksityisenä. Sosiaalisen median yritykset tietävät IP-osoitteen, jonka kirjaudut “anonyymiin” tiliisi.

VPN piilottaa selaushistoriasi

Näyttökuva osoitteesta nordvpn.com NordVPN: n oma IP-ominaisuus

Internet-palveluntarjoajasi ja työpaikkasi kirjaa selaushistoriasi, vaikka olisit incognito-tilassa. VPN: n käyttö piilottaa selaushistorian Internet-palveluntarjoajalta ja työnantajalta. Emme suosittele sääntöjen rikkomista työssä. VPN: n käyttö voi kuitenkin auttaa välttämään kysymyksiä, joihin sinun ei tarvitse vastata.

VPN piilottaa kulutustottumuksesi

Verkkomenojen kuva

On monia yrityksiä, jotka seuraavat kulutustottumuksiasi verkossa. Tämä seuranta ei pysähdy heidän verkkosivustonsa rajoille. Jos olet kirjautunut sisään, Facebook seuraa kaikkea selainhistoriaasi myös muilla selaimen välilehdillä. He kirjaavat ostot kaikista avoimista välilehdistä. Google ja Internet-palveluntarjoajasi seuraavat myös kulutustasi. He joko käyttävät tietoja sisäisesti kohdentaakseen sinut mainoksilla tai, mikä vielä pahempaa, myyvät ne kolmansille osapuolille. Kun nämä yritykset ovat saaneet nämä tiedot, et voi valvoa, mitä he tekevät niiden kanssa tai miten niitä käytetään. On parempi varmistaa, että heillä ei ole sitä aluksi.

VPN piilottaa torrent-toiminnot

Näyttökuva surfshark.comista Surfskarkin kotisivu

Monet ihmiset käyttävät torrenting sivustoja elokuvien, musiikin tai muun sisällön lataamiseen. Suuri osa näiden sivustojen kautta ladatusta sisällöstä on tekijänoikeuksien alaista. Tämä tarkoittaa, että luvattomien kopioiden tekeminen niistä on teknisesti laitonta.

Tämä korostaa maksamisen tärkeyttä VPN-palvelusta, joka ei vaaranna henkilöllisyyttäsi tai pidä lokeja. Ilmaisella VPN: llä ei ole kannustinta pitää henkilöllisyytesi yksityisenä, ja se on PALJON todennäköisempää pitää lokeja tekemisistäsi. Yksi aiemmin suosittu ilmainen VPN on jopa kiinni myymällä käyttäjätietoja.

Näyttökuva expressvpn.com-sivustosta ExpressVPN: n lokeja koskeva käytäntö

Siksi arvostamme jatkuvasti korkeimmilla pisteillä. Express VPN ei koskaan kirjaa IP-osoitettasi, selaushistoria, metatiedot tai liikenteen kohde. He toivovat myös riippumattomia tilintarkastajia sisälle varmistamaan, että näin on.

VPN piilottaa henkilötiedot

Näyttökuva surfshark.comista Surfsharin kotisivu

Jos muodostat yhteyden wifi-verkkoon kahviloissa, lentokentillä tai hotelleissa, paljastat verkon kautta lähettämäsi tiedot. He näkevät kaiken mitä sanot tai lähetät. Tämä voi olla mikä tahansa yhtä vaaraton kuin sähköposti, jonka lähetät rakkaillesi johonkin niin tärkeään asiaan kuin pankkitilisi salasana.

VPN piilottaa Google-hakuhistorian

Näyttökuva duckduckgo.com-sivustosta DuckDuckGon kotisivu

Google-haut vastaavat IP-osoitettasi. Google käyttää näitä kyselyitä kohdentaakseen sinut mainoksilla. Google-hakuhistoriaa käytetään ja käytetään edelleen tuomioistuimessa. Yhdessä tapauksessa äärimmäisessä tapauksessa, se leimattiin jopa sinänsä rikokseksi. Tarpeetonta sanoa, että meillä kaikilla on Googlessa outoja asioita aika ajoin. Ilman täydellistä kontekstia ja ymmärtävää yleisöä nämä haut saattavat näyttää kiusallisilta. VPN: n käyttö ja kirjautuminen ulos kaikista Google-tileistäsi ratkaisee tämän ongelman. Lisäksi suosittelemme käyttämään hakukoneita, kuten DuckDuckGO, aina kun mahdollista. DuckDuckGo ei kirjaa hakuhistoriaa.

“Yksityinen selaus” ei ole niin yksityistä

Näyttökuva duckduckgo.com-sivustosta DuckDuckGO: n kotisivu

On yleisesti tiedossa, että suuret hakukoneet, kuten Google, Yahoo ja Bing, keräävät paljon tietoja sinusta ja kaikista heidän käyttäjistään samalla, kun ne auttavat sinua tutustumaan verkkoon..

Seuraavat tiedot voidaan kerätä sinusta, vaikka käytät VPN: ää, ellet käytä yksityistä hakukonetta:

 • IP-osoitteesi
 • Sijaintisi
 • Käyttäjäagenttisi (tunnistaa verkkoselaimesi ja tietokoneen käyttöjärjestelmän, kun kirjaudut Internetiin)
 • Hakutermisi
 • Yksilöllinen tunnuksesi (tallennettu selaimen evästeisiin)
 • Kuinka monta kertaa muokkaat hakua tai palaat alkuperäiseen tulossivuun

Näyttökuva duckduckgo.com-sivustosta DuckDuckGO: n Privacy Crash Course Sneak Peak

Yleisimmät hakukoneet käyttävät näitä tietoja luodakseen sinusta “käyttäjäkartan” tai “käyttäjäprofiilin” – ikäsi, sukupuolesi, urasi, harrastuksesi, jopa painosi ja parisuhteesi – jota sitten tarjotaan mainostajille. Tämä prosessi vie sinut ns. Suodatinkuplaan ja rajoittaa tulevat hakutuloksesi sivustojen käyttäjäprofiiliin.

Yksityiset hakukoneet

Näyttökuva duckduckgo.com-sivustosta DuckDuckGO henkilökohtaisten tietojen tallentamisesta

Henkilökohtaisten tietojen keräämisen ja myynnin estämiseksi kolmansille osapuolille on käytettävä yksityistä hakukonetta. DDG on yksi johtavista yksityisistä hakukoneista tänään.

Mutta saatat kysyä: Voiko se toimia VPN: nä, koska se ei seuraa ja kerää yksityisiä tietojani? Vastaus on ei. VPN voi tehdä henkilöllisyydestäsi anonyymin, kun siirryt verkkoon, mutta kun käytät yksin yksityistä hakukonetta, Internet-palveluntarjoajasi voi silti tunnistaa IP-osoitteesi ja seurata toimintaa.

Twitter-näyttökuva Duck Duck Go

Voit kuitenkin maksimoida yksityisyytesi käyttämällä yksityistä hakukonetta verkkoselaamiseen, kun VPN on asennettu. DDG: n kaltainen yksityinen hakukone estää selaimesi tallentamasta evästeitä tai vierailemiasi sivustoja, mitä VPN ei voi tehdä yksin. Yksityiset hakukoneet eivät myöskään tallenna lataamiasi tiedostoja.

DuckDuckGon ominaisuudet

Vuonna 2008 perustettu DDG hakee hakutuloksensa Bingiltä, ​​Wikipedialta, Yahoo: lta, Yandexiltä ja DuckDuckBotilta, omalta indeksoijaltaan. Sen käyttöliittymä muistuttaa suurinta osaa suosituista sivustoista, kuten Google, jonka avulla voit etsiä koko verkosta tai vain kuvia, videoita ja uutisia.

DDG näyttää Amazonin ja eBayn mainoksia. Sivusto kertoo, että se tallentaa avainsanoja – esimerkiksi “DIY”, “resepti” tai “käsipainot” – henkilökohtaisia ​​profiileja pidemmälle tukemaan mainostavoitteitaan. Se käyttää myös vain “yhdistettyjä, ei-henkilökohtaisia ​​tietoja” kirjoitusvirheiden parantamiseksi.

DDG: n ainutlaatuinen ominaisuus on sen pikakuvakkeet sivustojen hakemiseen, joihin viitataan nimellä “otsatukka”. Kirjoitat huutomerkin, jota seuraa sivuston ensimmäinen kirjain tai nimi: “! A” (Amazon), “! Yt” (YouTube), “! Ebay” (eBay), “! Twitter” (Twitter) ja pian. Joten kun kirjoitat “! Disney-kasvonaamion”, sinut ohjataan tuotteen Amazon-hakutuloksiin.

VPN piilottaa sijaintisi

Näyttökuva surfshark.comista Surfsharkin kotisivu

VPN: n avulla voit piilottaa sijaintisi. Jos olet sellaisen maan kansalainen, joka sensuroi uutisia, tämä on elintärkeää. Monet Kiinan kansalaiset käyttävät VPN-verkkoja kiertääkseen ”Kiinan palomuurin”. VPN-verkot antavat heille mahdollisuuden nähdä uutisia, jotka hallitus on estänyt. VPN-verkkojen avulla voit myös käyttää maantieteellisesti estettyä sisältöä suoratoistopalveluista. Better Call Saul -esitys oli saatavilla Netflix UK: ssa melkein vuosi ennen kuin se tuli saataville Yhdysvalloissa. VPN-käyttäjät voivat käyttää Netflix UK: tä vaihtamalla brittiläiseen IP-osoitteeseen. On myös monia ominaisuuksia, jotka perustuvat sijaintiin. Jotkin tekstityypit ovat käytettävissä vain tietyissä maakunnissa.

Mitä VPN ei piilota

Näyttökuva purevpn.com-sivustosta PureVPN: n WebRTC-vuototurvaominaisuus

Yksi asia, joka on syytä huomata tässä: Voit silti seurata web-seurantaohjelmia tai evästeitä, vaikka käytät VPN: ää. Varmista sammuta webRTC selaimessasi.

Sekä evästeet että webrtc ovat kuin digitaalinen sormenjälki. Seurantalaitteet voivat tunnistaa sinut käyttäytymisesi ja laitteellesi asentamiesi sovellusten perusteella. Sinun on estettävä laitettasi jakamasta näitä tietoja sivustoilta ja sovelluksista, joihin olet yhteydessä. Tuo se takaisin todelliseen maailmaan: Voit käyttää naamioita kaikkialla, missä menet, mutta ei välttämättä ole väliä, jätätkö sormenjälkesi kaikkialle.

Näyttökuva expressvpn.com-sivustosta ExpressVPN WebRTC-vuototestissä

Lisäksi, jos käytät Chromea, Google voi nähdä kaikki vierailemasi sivustot. Sama pätee muihin käyttöjärjestelmiin ja hakukoneisiin. Sitten on metatiedot, joka on tiedostoasetuksiin tallennetut tiedot. Metatiedot luodaan automaattisesti, ja ne antavat tietoja siitä, kuka on luonut asiakirjan tai tiedoston, milloin se on luotu ja mitä ohjelmistoa on käytetty tiedoston luomiseen.

Kaikki tämä tuo meidät Torrenting-aiheeseen.

Piilottaa VPN Piilota?

Online-elokuva tai -elokuva, isometrinen käsite

Oletko torrent-fani? Emme suostu tekemään mitään laitonta, mutta on olemassa hyvät syyt olla muulla torrent-sivustolla kuin piraattielokuvat ja -musiikki. Joskus Internet-palveluntarjoajasi rankaisee sinua vain näiden verkkosivustojen vierailusta.

Tästä syystä on hyvä käyttää parasta mahdollista VPN: ää pysyäksesi turvassa torrentin aikana. Mutta piilottaa torrentit VPN: n avulla?

Kuinka torrentit toimivat

Pika-arvostelu niille teistä, jotka eivät ole varmoja siitä, mikä on esilaskutus:

Yleensä, kun lataat tiedoston Internetistä, lataat tiedoston yhdeltä palvelimelta.

Liiketoiminta & amp; hr palapeli kuutio kädellä

Torrent-sivustojen avulla kaikki on peer-to-peer. Torrent-sivustojen avulla käyttäjät voivat laittaa tiedostoja, jotka ovat halukkaita antamaan muiden käyttäjien ladata. Jos on useita käyttäjiä, jotka ovat ladanneet saman tiedoston, on useita lähteitä, joista tiedosto ladataan. Kun haluat ladata tiedoston, et lataa koko tiedostoa kerralla, vaan “paketteina” palvelimessa, jota kutsutaan “siemeneksi”. Jos yksi ”kylvökoneista” putoaa, toinen kylvökone (tai monet muut kylvökoneet) antaa sinun ladata sen heiltä. Mitä enemmän kylvökoneita on, sitä helpompaa ja yleensä nopeampi tiedosto on ladata.

Kuinka VPN peittää P2P-liikenteen

Blockchain-käsitteen vektori kuva

Internet-palveluntarjoajasi luottaa lähettämäsi liikenteen lajitteluun ja luokitteluun torrent-vai ei. Siitä huolimatta, jotta voit torrentia turvallisesti, sinun on löydettävä tapa estää Internet-palveluntarjoajaasi näkemästä mitä olet tekemässä.

Paras tapa saavuttaa tämä on käyttää VPN: ää.

VPN tekee Internet-palveluntarjoajallesi mahdottomaksi lajitella ja luokitella selaustoimintasi. Pääset torrentiin suurimmalla kaistanleveydellä ja turvassa laittomilta piraateilta. Ainoa asia, jonka kuka tahansa voi nähdä, on turha VPN-palvelinten sijainti.

Kuinka VPN auttaa sinua torrentimaan turvallisesti

Tähän mennessä olet ehkä tajunnut, että VPN voi auttaa torrentia monin tavoin. Tässä on kolme selkeää tapaa:

VPN: t suojaavat sinua tietoverkkorikollisilta

Näyttökuva osoitteesta nordvpn.com NordVPN – Salaa verkkotiedot

Valitettavasti torrent-sivustot ovat täynnä verkkorikollisia, jotka haluavat tartuttaa tietokoneesi haittaohjelmilla tai viedä tietojasi. Vaikka VPN: t eivät pysäytä viruksia (tarvitset siihen hyvän virustorjuntaohjelmiston), ne voivat estää hakkereita varastamasta henkilökohtaisia ​​tietojasi.

VPN: t auttavat sinua torrentia nimettömästi

Näyttökuva purevpn.com-sivustosta PureVPN"s Oma IP-sivu

VPN peittää sinun IP-osoite jakamalla sinulle uuden. Se suojaa yksityisyyttäsi ja identiteettiäsi muuttamalla yhteyden sijaintia.

VPN: t auttavat sinua pääsemään estettyihin torrent-verkkosivustoihin

Näyttökuva purevpn.com-sivustosta Estettyjen verkkosivustojen käyttö PureVPN.com-sivustossa

VPN: n avulla voit ohittaa pääsyn ja sensuroida torrent-palveluita ja -sivustoja, vaikka paikalliset viranomaiset kieltävät torrent-kirjaston. Sinun on muodostettava yhteys vain palvelimeen paikassa, jossa verkkosivusto on edelleen käytettävissä, ja voit selata turvallisesti.

Oikean VPN: n valinta torrentia varten

Tässä on useita asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun valitset VPN: n torrentia varten:

 • Nolla loki: Valitse VPN, jolla on selkeä Ei lokeja -käytäntö ja olla GDPR-yhteensopiva.
 • VPN-palvelimet: Valitse VPN, jonka palvelimet sijaitsevat kaikkialla maailmassa.
 • Asiakaspalvelu: Varmista, että valitset VPN-palveluntarjoajan, johon pääset helposti.

Erilaiset VPN-tyypit

Kuluttajan VPN: t

Tunneli hämärässä

Puhutaan kuluttajamallista ja siitä, miten se luo salatun (tai VPN) tunnelin. Tässä mallissa Internet-palveluntarjoajasi ajattelee olevasi yhteydessä yksityiseen palvelimeen. Internet-palveluntarjoaja ei näe tietojasi.

Näyttökuva expressvpn.com-sivustosta Kuinka selata nimettömästi ExpressVPN.com-sivustossa

On monia syitä, miksi kuluttaja-VPN: t ovat tulleet niin suosituiksi, mukaan lukien:

 • Lisäturva, kun käytössä on julkinen Wi-Fi
 • Sivustojen avaaminen maantieteellisen sijainnin perusteella
 • Nimettömyyden säilyttäminen
 • Siirtyminen sivustoissa maissa, joissa sensuuriprotokollat ​​ovat tiukemmat

Puhumattakaan siitä, että kuluttaja-VPN on suhteellisen helppo määrittää riippumatta siitä, käytätkö kannettavaa tietokonetta tai älypuhelinta. Älypuhelimille sinun tarvitsee vain ladata VPN-sovellus ja sallia asennus laitteellesi.

Joissakin tapauksissa se on ehkä määritettävä asetusten kautta.

Näet, että saatavilla on satoja VPN-sovelluksia riippumatta siitä, onko sinulla Android- tai iPhone-laite. Käy läpi huolellisesti ja lue läpi useita arvosteluja ennen valintasi tekemistä.

Näyttökuva osoitteesta nordvpn.com NordVPN kaikille DVD-levyille

Lisäksi, jos muodostat yhteyden reititin tasolla, voit varmistaa, että koko laitteidesi verkko pääsee VPN-verkkoon – tämä sisältää älytelevisiosi. Voit myös määrittää VPN: n suoraan älytelevisioon.

Tällä tavalla tietosi jaetaan salattuihin paketteihin VPN-tunnelin kautta. Kun se saapuu vastaanottavalle palvelimelle, salaus poistetaan.

Yritysten VPN: t

Näyttökuva osoitteesta nordvpn.com NordVPN: n ominaisuudet

Yrityksen VPN on hieman erilainen, koska se sisältää etäkäyttöpalvelimen (RAS) ja verkkopalvelimen (NAS). Joskus yrityksen VPN: ää kutsutaan etäyhteyden VPN: ksi.

Näyttökuva purevpn.com-sivustosta PureVPN yrityksille

Verkkoyhteyspalvelinta käytetään pääsyyn yritysverkkoon, ja VPN-asiakasohjelmisto muodostaa yhteyden etäkäyttökyselyyn varmistaen samalla salauksen ja yksityisyyden. Usein tätä versiota käytetään etätyöntekijöille varmistaakseen, että he saavat silti yksityisen yhteyden myös julkista Internetiä käytettäessä.

Jos etätyöntekijän on osallistuttava online-kokoukseen ja hänen on työskenneltävä Starbucksilta, heidän yhteydensa voidaan silti salata.

Eri tapoja käyttää VPN-verkkoja

Nyt kun ymmärrät VPN-verkkojen toiminnan ja mihin niitä voidaan käyttää, tässä on muutamia muita tapoja käyttää niitä:

Muodosta yhteys kotiverkkoon ulkomailla.

Näyttökuva purevpn.com-sivustosta PureVPN: n palvelinsijainnit

Siellä voi olla monia syitä, miksi haluat käyttää kotiverkkoasi, olipa kyse sitten paikallisten tiedostojen jakamisesta tai jopa siltä, ​​että olisit edelleen samassa lähiverkossa. Kuluttajan VPN: n määrittäminen tekee siitä tarpeeksi helppoa.

Linkitä yritysverkkoosi toisesta maasta.

Näyttökuva osoitteesta nordvpn.com NordVPN yrityksille

Jälleen turvallisuus on etusijalla etätyötä tehtäessä. Jos isännöit yrityskokousta toisessa maassa, sinun on silti käytettävä verkkoasi. Ainakin voit tehdä niin turvallisesti VPN: n avulla.

Varmista, että naapurit eivät voi siepata selaamistasi.

Näyttökuva purevpn.com-sivustosta Etäkäyttö VPN: n kautta PureVPN.com-sivustolla

Voi olla houkuttelevaa nostaa kannettava tietokone paikallisessa kahvilassa aloittaaksesi työskentelyn, mutta tämä voi olla vaarallista myös ilman VPN: ää.

Kuka tahansa lähialueellasi voi nähdä selaustoimintasi, jos niin tietää mitä he tekevät. Sitä vastoin, kun käytät VPN: ää, kuka tahansa muu julkisella Wi-Fi-verkossa näkee vain VPN-yhteyden.

Avaa maantieteellisesti estetyt sivustot

Näyttökuva osoitteesta nordvpn.com NordVPN: n suoratoisto-ominaisuus

Ehkä asut Amerikassa, mutta rakastat kanadalaisia ​​sci-fi-esityksiä, jotka ovat saatavana vain Kanadassa. No, voit käyttää maantieteellisesti estettyjä sivustoja VPN: llä. Sama pätee, jos olet Kanadassa, mutta haluat katsella amerikkalaisia ​​suoratoisto-ohjelmia, jotka ovat saatavilla vain Yhdysvalloissa.

Hallitse online-sensuuria

Näyttökuva expressvpn.com-sivustosta ExpressVPN tappionensuurista

Sensuuria valvovissa maissa VPN voi auttaa sinua kiertämään sen. Isntancen vuoksi monet sivustot, kuten facebook ja twitter, on kielletty Kiinassa. VPN voi auttaa kiertämään näitä hallintalaitteita..

Lataa torrentit

Näyttökuva surfshark.comista Surfshark Mistä saada paras torrent-VPN-sopimus

VPN: t ovat suosittuja käyttäjille, jotka haluavat ladata torrent-tiedostoja. Jos käytät VPN: ää, saatat myös nauttia nopeammista lähetysajoista. Joissakin tilanteissa Internet-palveluntarjoajasi saattaa häiritä tietyntyyppistä liikennettä. VPN: n käyttö voi joissakin tapauksissa auttaa ohittamaan Internet-palveluntarjoajan häiriöt.

Mitä Internet-palveluntarjoajani näkee, kun käytän VPN: ää?

esimerkki verkkoturvakonseptista

Internetissä on paljon vaaroja, ja sinun on suojeltava itseäsi. Siksi ihmiset käyttävät virtuaalista yksityisverkkoa tai VPN: ää selatessaan verkossa. Se tarjoaa tietoturvaetuja kaikille käyttäjille, kun he ovat verkossa.

Voit myös nauttia yksityisyydestä, kun selaat Internetiä. Olitpa katsomassa Netflix tai surffata Googlessa, VPN antaa sinun mennä incognito.

Ajattele VPN: ää sillä, että sinulla on oma yksityinen henkilöllisyytesi verkossa, josta vain sinä tiedät.

Mutta saatat ihmetellä; mitä Internet-palveluntarjoajani tai Internet-palveluntarjoajani tietää selaamistottumuksistani?

Käytän VPN: ää – Voiko Internet-palveluntarjoajani nähdä selaushistoriani?

Isännöinti pilvitietovälineen ja palvelintilan kanssa

Internet-palveluntarjoajasi voi nähdä Internet-liikenteen ja kaiken, mitä teet verkossa. He seuraavat verkkosivustoja, joilla vierailet, vaikka ne olisivat alle minuutin ajan.

Sisältö, jota katselet YouTubessa lukemiisi artikkeleihin, Internet-palveluntarjoajasi vastaanottaa kaikki tietosi. Näin he ovat aina toimineet.

On epätodennäköistä, että joku Internet-palveluntarjoajasi pöydässä istuu siellä tutkimassa verkkosivustojasi. Mutta jotkut palveluntarjoajat käyttävät tietojasi kuluttajaprofiilin luomiseen.

Mutta monet ihmiset kokevat, että tämä on yksityisyyden loukkaus. Heidän mielestään heidän pitäisi pystyä selaamaan verkossa vapaasti häiritsemättä. Siksi kaikki ajattelevat, että VPN: n käyttö on ratkaisu ongelmaan.

VPN-hallintapaneeli

On tärkeää ymmärtää, että VPN: n käyttö ei muuta tätä prosessia. Internet-palveluntarjoajasi saa edelleen tietoja selaustasi. Mutta ero on siinä, että koko liikenteesi salataan, kun VPN on päällä.

Toisin sanoen Internet-palveluntarjoajasi saa nyt dataa, joka näyttää siltä. Internet-palveluntarjoajajärjestelmät saavat lopullisten verkkosivustojen osoitteiden sijaan salaamattomia tietoja.

VPN: n käyttö tarjoaa mielenrauhaa sekä online-nimettömyyden.

Saako Internet-palveluntarjoajani minusta muita tietoja?

Näyttökuva purevpn.com-sivustosta Nimetön selaus PureVPN.com-sivustolla

Ainoa tieto, jonka Internet-palveluntarjoajasi todennäköisesti näkee, on online-ajan aikana syntyvän liikenteen määrä. He tietävät myös, että nämä tiedot on nyt salattu.

On todennäköistä, että Internet-palveluntarjoajasi näkee myös VPN-palvelimen IP-osoitteen. Mutta he eivät näe mitään muuta.

Tämän avulla voit nauttia yksityisestä selaamisesta kotona, töissä tai matkoilla.

Valitse laadukas maksullinen VPN-palvelu

Huomaa, että mikään VPN ei voi taata ehdotonta yksityisyyttä. Suuret yritykset, kuten Amazon ja Google, käyttävät evästeitä pitämään välilehteä Internet-käytöstäsi, kun olet poistunut sivustoilta.

Jos haluat pysyä turvassa, vältä “ilmaisia” VPN-palveluntarjoajia, koska ne todennäköisimmin käyttävät asiakkaidensa tietoja tuloina. Ilmaiset VPN: t ovat myös alttiita yhteyden katkeamiselle suuren kysynnän vuoksi, missä liian monet ihmiset käyttävät palvelinta.

Valitse lopuksi palveluntarjoaja, joka tarjoaa sovelluksia VPN-pääsyyn useille laitteille ja jolla on suuri määrä palvelimia maailmanlaajuisesti maksimaalisen hyödyllisyyden saavuttamiseksi.

Jos käytät VPN: ää?

Virustentorjunta suojaa binaaritietojen uhkia

Yksi pakottavimmista syistä käyttää VPN: ää johtuu turvallisuudesta. Kun tietosi kulkevat VPN-tunnelin läpi, ne on jo salattu. Olet pienentänyt todennäköisyyttäsi, että henkilökohtaisia ​​tietojasi, kuten luottokorttitietojasi tai terveystietojasi, varastetaan..

Tämä on erityisen kätevää, jos sinun on käytettävä julkista WiFi-yhteyttä usein esimerkiksi Starbucksissa, kirjastoissa, kahviloissa ja lentokentillä.

Turvallisuusvapaa käsite

Toinen syy käyttää VPN: ää on, koska voit vaihtaa sijaintisi automaattisesti. Ehkä haluat katsella ohjelmia, joita suoratoistetaan vain Isossa-Britanniassa. VPN: n avulla voit.

Tietosuojakäsite

Kolmas tapa VPN: n käytössä on irrottaa IP-osoitteesi fyysisestä osoitteestasi. Ehkä et vain halua ihmisten tietävän asuinpaikkaasi ja arvostavan yksityisyyttä. VPN voi tunneli IP-osoitteesi valitsemaasi sijaintiin.

Voit käyttää VPN: ää myös matkustaessasi ulkomaille, jolla on rajoitettu pääsy. Älä vie tätä liian pitkälle. Et tule näkymättömäksi vain siksi, että käytät VPN: ää.

Mitä etsiä VPN: stä

Suojaa VPN-yhteys

On selvää, että VPN: n käytöstä on monia etuja. Se ei kuitenkaan suojaa sinua itse VPN-palveluntarjoajalta. Aloita valitsemalla luotettava VPN-palveluntarjoaja ottamalla huomioon seuraavat ominaisuudet:

 • Uusimpien yksityisyyden suojaavien algoritmien käyttöönotto,
 • Välttää toimintaan liittyvien lokitietueiden pitämistä,
 • Paljon korkean suorituskyvyn palvelua,
 • Paikkojen lukumäärä,
 • Tuetaan käyttämiäsi laitteita, alustoja ja jopa selaimia,
 • Asiakirjat, oppaat ja tuki.

VPN: n usein kysytyt kysymykset

Ovatko VPN: t laillisia?

Suurimmassa osassa maailmaa on täysin laillista käyttää VPN: ää. Kuitenkin teko, joka on laitonta ilman VPN: ää, on laitonta myös VPN: n kanssa. Tällaisia ​​tekoja ovat verkkovaikutus, hakkerointi ja tekijänoikeuksien alaisten tietojen myynti tai lataaminen.

Voiko VPN: ää hakkeroida?

Kyllä, VPN voidaan hakkeroida, mutta hakkeroinnin muutokset ilman VPN: ää ovat huomattavasti suuremmat kuin käytettäessä yhtä.

Pitäisikö minun käyttää VPN: ää koko ajan?

Joo. Voit käyttää VPN: ää koko ajan tietosuojasi tietoverkkorikollisilta ja kolmansien osapuolten mainostajilta.

Voitteko käyttää VPN: ää ilman Internet-yhteyttä ?

Ei. VPN sallii nimettömän selaamisen Internetissä, eikä se toimi ilman Internet-yhteyttä.

Antaako VPN sinulle rajoittamatonta dataa ?

Ei, ei. Kaikkien tietojen on käytävä Internet-palveluntarjoajan läpi päästäksesi VPN-palvelimeen. Internet-palveluntarjoajasi ei pysty lukemaan VPN-liikennettä, mutta hän voi silti laskea siirrettyjen tietojen koon.

Onko DuckDuckGo VPN? Entä aloitussivu?

Kun haluat suojata yksityisyytesi verkossa, tarvitset muutakin kuin vain virtuaalisen yksityisverkon (VPN) minimoidaksesi Internetissä vuotamiesi henkilötietojen määrän.

Tietokoneesi ei välttämättä tallenna hakujasi, kun päätät siirtyä incognito-tilaan tai kun siirryt yksityiseen selaintilaan. Vieraillut verkkosivustot, Internet-palveluntarjoajasi ja jopa työnantajasi ja valtion virastot voivat kuitenkin tarkastella selaushistoriaasi, evästeitäsi ja niin edelleen. Täällä yksityiset hakukoneet, kuten DuckDuckGo (DDG) Startpage, voivat vaikuttaa. Mutta ensin haluan kertoa teille, miksi valtavirran hakukoneiden tarjoama “yksityinen selaus” voi olla väärin.

Kuinka laajaa on VPN-käyttö?

VPN: t hyödyntävät melkein kolmasosa kaikista internetin käyttäjistä ympäri maailmaa, turvallisen selaamisen avulla pääsyynä tällaisen palvelun hankkimiseen, Global Web Indexin Global VPN Usage Report 2020 -sivuston mukaan.

VPN Mentorin erillinen tutkimus osoitti, että lähes puolet tilaajista (47%) käytä VPN: itä virkistykseen, erityisesti maantieteellisesti estetyn viihdesisällön avaamiseksi ulkomailla matkustettaessa. Toinen 36% käyttää sitä liiketoimintaan.

Suurin osa VPN-käyttäjistä on Z-sukupolvea (16-22-vuotiaita, 39%) ja sen jälkeen tuhatvuotisia (23-37-vuotiaita, 36%). VPN-käyttäjiä on myös enemmän miehiä (36%) kuin naisia ​​(26%). 72 prosenttia muodostaa yhteyden VPN-tietokoneisiinsa pöytätietokoneillaan tai kannettavilla tietokoneillaan ja 69%, jotka muodostavat yhteyden älypuhelimiinsa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me