Den ultimative guide til VPN’er

Contents

Introduktion

VPN’er er utroligt enkle at forstå.

Isometrisk virtuelt privat netværk, webstedsskabelon

VPN står for ‘virtuelt privat netværk‘. Når du opretter forbindelse til en VPN, placerer du en ekstra server mellem dig selv og det websted, du vil gå til. Denne server ændrer din IP-adresse og krypterer din browsingaktivitet.

Men det er et meget teknisk klingende svar, der får VPN’er til at lyde mere komplicerede, end de er. Lad os bruge en metafor til at forstå VPN’er bedre.

Hvad står ‘VPN’ for?

bærbar computer med skjoldillustration

Mange af os har hørt meget om VPN’er nu. “VPN’er beskytter dit privatliv!”, Eller “Du skal bruge en VPN!” eller “Du er ikke sikker på internettet uden en VPN!” og så videre.

Men meget få mennesker tager sig tid til at layout, på almindeligt engelsk, hvad VPN står for?

Abstrakt digital spørgsmål baggrund

Sikker på, du kan lave en simpel google-søgning for at finde ud af, at det står for “virtuelt privat netværk”, men hvad betyder disse ord endda? Er mit netværk ikke allerede privat? Beskytter min wifi-adgangskode mig ikke?

Lad os nedbryde sætningen “Virtuelt privat netværk” et ord ad gangen for bedre at forstå, hvad en VPN er, og hvad den gør.

Det er virtuelt:

Rød korridor fra faldende tal

Forbinder din computer eller dit netværk virtuelt. Faktisk bruges dit fysiske netværk til denne forbindelse, men det åbner en kanal kaldet en ‘tunnel’ på dette netværk.

Dette betyder, at du ikke behøver at foretage nogen ekstra fysisk handling for at oprette et virtuelt privat netværk på et fysisk netværk, du bruger.

Det er privat

Internet og online netværkssikkerhedssystem

Når VPN-forbindelsen er etableret på det fysiske netværk, opretter du forbindelse til et netværk, der er privat (ikke offentligt) for dig. Certifikater og adgangskoder, der bruges i kryptering, oprettes specielt til din tunnel, så de transaktioner, der foretages med denne forbindelse, ikke kan overvåges af andre.

Det er et netværk:

Digital netværk globus

Med en VPN arbejder du som om du er på samme sted som det netværk, du er tilsluttet, selvom du er et andet sted. I VPN-forbindelser får din computer en IP-adresse, og du kan endda se en ny virtuel (ikke-fysisk) netværksadapter på din computer. Mens kun bestemte aktiviteter kan tunnelsættes i løsninger såsom proxy og sokker, kan alle netværksaktiviteter tunnles gennem en VPN.

Fordele ved at oprette forbindelse ved hjælp af en VPN

koncept for privatlivets fred med cybersikkerhed

 • Internetudbydere, som normalt kan overvåge dine onlineaktiviteter, kan ikke gøre det, når du bruger en VPN. De kan kun se, at du opretter forbindelse til en VPN-tjeneste.

 • Webteknologier prøver at følge dig ved hjælp af din IP-adresse og mange andre metoder. Mens din offentlige IP-adresse normalt gives til dig af din internetudbyder, skjuler din VPN-tjenesteudbyder den.

 • Brug af VPN er et skjold, der beskytter dig mod din tjenesteudbyder og ondsindede mennesker, der kan gribe ind. VPN-tjenesteudbydere kan tilbyde ekstra sikkerhedsmuligheder (forskellige forbindelser fra forskellige lande, dobbelt VPN forbindelser osv.

Sådan fungerer en VPN … på almindeligt engelsk

Skærmbillede af purevpn.com PureVPN om hvad der er en VPN

Lad os sige, at du vil give din ven Webster en besked. Men du vil ikke have, at Webster skal vide, at du er meddelelsens oprindelse. Så du ansætter Victor til at give Gary beskeden til dig.

Men Webster er ikke den eneste person, du gemmer dig for. Du vil heller ikke have, at andre, der kan se dig, kender indholdet af meddelelsen, eller at du er oprindelsen til den. Så når du mødes med Victor for at fortælle ham beskeden, gør du det i et lydisoleret rum bag et gardin.

Når du har fortalt Victor hemmeligheden, kommer han ud bag gardinet, og han går for at fortælle Webster beskeden.

Hvad har dette at gøre med VPN’er?

Selvom dette ikke er en perfekt analogi, illustrerer det, hvordan VPN’er fungerer på internettet.

Hvordan sendes meddelelser på internettet, når du ikke bruger en VPN?

Søgning på internettet på bærbar computer

De fleste mennesker, der får adgang til internettet, bruger ikke en VPN. Dette er hvad de gør.

 • De åbner deres browsere (såsom krom eller Firefox).
 • De indtaster en webadresse (som facebook.com).
 • De ramte Enter.

Du finder muligvis denne række trin velkendte. Måske er det sådan, du også får adgang til internettet.

At bruge internettet på denne måde er som om du går direkte til din ven, Webster og fortæller ham din besked.

Hvad er der galt med det?

Koncept for datakryptering

Dette er den del, hvor illustrationen begynder at bryde sammen. Når vi vil give vores venner en besked, vil vi normalt ikke forhindre dem i at vide, at vi er dem, der sendte det. Vi bekymrer os normalt ikke om, hvem der ellers kan se eller høre os.

Så … for at forhindre dem i at se vores beskeder og vide, hvem vi er, har vi brug for internetækvivalenten til Victor fra illustrationen. Vi har brug for en VPN.

Ligesom Victor går VPN til webstedet (Webster) og giver det vores budskab. Da webstedet kun ser VPN, ved det ikke om os. Ligesom Victor er den eneste person, Webster ser. Og endelig krypterer VPN vores forbindelse til den, så vores internetudbyder ikke kan overvåge vores browsingadfærd.

I Summation:

 • Du er dig.
 • Webster er det websted, du prøver at få adgang til.
 • Victor er VPN.
 • Det lydisolerede rum bag gardinet er den kryptering, din VPN lægger på din forbindelse til det.

Hvad kan jeg gøre med en VPN?

Lad os tage en reel brug af en VPN nu:

Firewall-beskyttelseskoncept

Lad os sige, at du bor i Kina, men du vil se youtube-videoer. Hvis du bruger en standardforbindelse, har du ikke lykken. Den kinesiske regering har blokeret kinesiske borgere fra at se sider som google og youtube. Den måde de gør dette på er ved at bruge det, der kaldes en firewall. Enhver kinesisk IP-adresse kan ikke få adgang til en liste over andre IP-adresser.

Skærmbillede af purevpn.com PureVPNs hjemmeside

Hvis du bor i Kina, og du vil have adgang til et websted som Youtube, skal du oprette forbindelse til Youtube fra en server uden for Kina. Det er her VPN’en kommer ind. VPN’er ejer eller lejer normalt et stort antal servere over hele verden. Mange af disse servere vil ikke blive blokeret af Kina.

Skærmbillede af expressvpn.com ExpressVPN tilgængelig i Kina

Når du først har oprettet forbindelse til en af ​​disse servere uden for Kina, er der hvad der sker:

 1. Du fortæller din VPN, at du vil oprette forbindelse til Youtube.
 2. Youtube modtager forbindelsen og siger (i computerens tale), “Vælg en video, du vil se”.
 3. Din VPN-server videresender derefter denne meddelelse til dig.
 4. Du vælger en video.
 5. Din VPN fortæller Youtube, hvilken video du valgte.
 6. Youtube streamer videoen til din VPN.
 7. Din VPN streamer den til dig.

Dette lyder kompliceret, men for dig vil det føles som en normal browseroplevelse. Du vil ikke bemærke nogen stor forskel fra din normale oplevelse på Youtube. Den eneste bemærkelsesværdige forskel er, at webstedshastigheder kan være langsommere. Men selv da er mange VPN’er det meget hurtig i disse dage, og du vil ikke bemærke hastighedsproblemer.

Skærmbillede af nordvpn.com NordVPNs hastighed

Den vigtige takeway fra dette eksempel er:

 • Youtube ved ikke, at du er i Kina.
 • Kina ved ikke, at du gennemsøger Youtube.
 • De eneste parter, der kender disse fakta, er dig og din VPN.

Ting bringer os til nogle af de potentielle problemer med VPN’er.

Problemer med VPN’er

VPN’er er ikke perfekte.

Moderne annonceblok koncept med isometrisk udsigt

I mange tilfælde kan de blokeres. Kinesiske borgere skal cykle deres VPN’er, når regeringen finder ud af, hvilke IP-adresser der hører til forskellige VPN-servere. Når disse IP-adresser er blokeret, er VPN mest ineffektiv.

Avasts Secureline VPN-produkt er et godt eksempel på et svik af denne tillid. Avast er et anti-malware softwarefirma. Deres software leveres sammen med sin VPN kaldet ‘Secureline’. Men bundkort og PC Mag opdagede det Avast solgte browsingaktiviteten af sine brugere til højstbydende.

Beskyttelse af persondatakoncept

Det betyder, at hvis du brugte Avasts VPN, holdt de ikke din browsing hemmelig. Dette er et stort problem, fordi VPN formodes at beskytte dit privatliv, men i stedet gjorde det det modsatte.

Endelig er der spørgsmålet om jurisdiktioner. Hvis den server, du har forbindelse til, er kompromitteret af en regering eller en hacker, er din browsing ikke længere hemmelig.

Sammenligningstabel

Firmanavn Prisservere / lande Hastighed Privatliv
ExpressVPN-logo $ 6,65 3000/160 Hurtigste Fantastiske Tilmelde
PureVPN-logo $ 2,88 2000/140 Gennemsnit Gennemsnit Tilmelde
Surfshark-logo 1,99 $ 1040/61 Hurtig godt Tilmelde
NordVPN-logo $ 3,49 5660/59 Hurtig godt Tilmelde

Lad os diskutere fordele og ulemper ved at bruge en VPN lidt længere.

Fordele og ulemper ved at bruge en VPN

Fordele

1. Du øger dit privatliv

Skærmbillede af expressvpn.com Fordele ved en VPN på ExpressVPN.com

Hvis du surfer på internettet uden en VPN-tjeneste, afslører du din rigtige IP-adresse. Dette gør det muligt for hvert websted, du har adgang til, at kende din nøjagtige placering (by, land) og internetudbyder.

Det hele lyder skræmmende, men browsing på “clearnet” (åbent, offentligt internet) er ikke sikkert. Ikke uden et ekstra lag af beskyttelse, dvs. heldigvis hjælper VPN-tjenester dig med at fravælge denne type overvågning. De tilslører din internetudbyder og vildleder således ethvert websted, du besøger.

Skærmbillede af purevpn.com PureVPN – Skjul din IP-adresse

Til daglig brug, vi anbefaler VPN-tjenester såsom Express, Surfshark, Ren, og Nord. For så lidt som $ 1,99 / måned kan du oprette forbindelse til tusindvis af servere fra hele verden. Og næste gang du åbner et websted, vil du narre det til at tro, at du kommer fra et andet sted. Dette fungerer endnu bedre, hvis du bruger en dobbelt VPN.

Sammenligningstabel

Firmanavn Prisservere / lande Hastighed Privatliv
ExpressVPN-logo $ 6,65 3000/160 Hurtigste Fantastiske Tilmelde
PureVPN-logo $ 2,88 2000/140 Gennemsnit Gennemsnit Tilmelde
Surfshark-logo 1,99 $ 1040/61 Hurtig godt Tilmelde
NordVPN-logo $ 3,49 5660/59 Hurtig godt Tilmelde

2. Dine data bliver krypteret

Skærmbillede af nordvpn.com NordVPNs sikkerhedsfunktion

Stærk kryptering er det ultimative privatlivsværktøj. Og den gode nyhed er, at alle tilgængelige VPN-tjenester på markedet krypterer dine data.

Dette betyder, at alt, hvad du får adgang til og downloader, ikke kan knyttes til dig. Hvis tredjeparter vil vide, hvad du laver under dine browsersessioner, skal de dekryptere dataene. Og dekryptering er tids- og beregningskrævende.

De kan ikke se, hvad du laver online, fordi du har været forsigtig nok til at få en VPN-tjeneste.

3. Du kan omgå geografiske begrænsninger

Verdensnetværksbaggrund

Internettet kan virke som et universelt netværk, men det er det faktisk ikke. Afhængigt af hvor du er i verden, er måden, du ser på sider, anderledes.

Nogle gange kan du endda finde låst indhold, som du ikke kan få adgang til fra dit land. Det er her VPN-tjenester træder ind og redder dagen. Hvis du befinder dig i et land, der blokerer for bestemte nyhedswebsteder, kan du få en udenlandsk IP. Hvis dit Netflix-abonnement begrænser din adgang til serier fra et land, kan du “flytte”.

Brugere netværk koncept

Kinesiske borgere, der ønsker at omgå den store firewall, bruger også VPN-tjenester. Det er uklart, i hvilket omfang de er sikre over for regeringens overvågning.

Men det er vigtigt at kunne kommunikere med omverdenen uden begrænsninger. Og det ser nogle ud til gå meget langt for at beskytte deres grundlæggende menneskerettigheder.

Hvorfor gør du ikke også?

4. Du får vælge din virtuelle placering

Skærmbillede af expressvpn.com ExpressVPNs placeringer rundt om i verden

I modsætning til Tor genererer VPN-tjenester ikke en tilfældig forbindelse til en node. De tilbyder tusindvis af servere, som du når som helst kan oprette forbindelse til.

Opretter forbindelse til amerikansk Netflix med PureVPN Opretter forbindelse til amerikansk Netflix med PureVPN

Vil du tilføje italienske undertekster eller overdubs til din foretrukne Netflix-serie? Intet problem, du har masser af muligheder. Rejser du til udlandet og vil gerne have adgang til dine konti, som om du stadig var i dit hjemland?

Hvis du har det godt med lidt tilfældighed, kan du også gøre VPN-Tor combo. Ved at downloade Tor-browseren får du størst mulig beskyttelse af privatlivets fred. Det væsentlige er dog, at du vælger, hvilken del af verden du vil have adgang til internettet..

Og din oplevelse vil variere i overensstemmelse hermed med alle fordele og begrænsninger. Og når vi taler om begrænsninger, bringer det os til ulemperne ved at bruge VPN’er.

Ulemper

1. Langsommere adgangshastigheder

Nærbillede af enden af ​​optisk fiber netværkskabel på blå

Den største ulempe ved at bruge ethvert proxysystem er, at din internethastighed falder. Hvilket giver mening: at oprette forbindelse til andre datacentre rundt om i verden tager tid.

I stedet for at oprette direkte forbindelse til et websted, skal du udveksle og kryptere data med en proxy. I nogle tilfælde kan det vise sig upraktisk at holde din VPN tændt.

VPN-tjenester er gode og nyttige, men du skal finde den rette balance mellem hastighed og privatliv.

NordVPN hastighedstest NordVPN Hastighedstest

Den gode nyhed er det Express, Surfshark, og Nord vil overraske dig med deres hastigheder. Og deres store antal servere hjælper dig med at finde en bedre forbindelse, når du vil.

2. Dårlige VPN’er lækker data

Side blev ikke fundet

Hvis du bruger en middelmådig VPN-tjeneste, kan den have bagdøre eller tilfældige afbrydelser. At se, hvordan indhold bliver begrænset, mens du får adgang til det, kan være frustrerende.

Indtil nu, ExpressVPN og SurfsharkVPN have en ren skifer. NordVPN plejede også at falde ind i denne kategori, men en af ​​deres servere led af exploits i 2018.

Der er nok forskningsdata og kontrol derude til at hjælpe dig med at finde den bedste VPN til dine behov. En god regel for dem er, at gratis VPN’er er værd, hvad du betaler for dem. Men antag ikke, at betalte VPN’er altid er troværdige heller. Avast Secureline er et godt eksempel på en betalt VPN, der var fanget med at sælge brugerdata til tredjemand.

3. Premium-tjenester er ikke gratis

Skærmbillede af nordvpn.com NordVPNs priser

Der er masser af VPN-tjenester på markedet. Nogle af dem er gratis at downloade og bruge, mens andre koster dig penge.

Den “gratis” software placerer annoncer og overvåger sandsynligvis din adgang. Det sporer dig og tilbyder kun bekvemmeligheden ved at lade dig ændre sted.

Hvis du mener alvorligt med at beskytte dig selv og dine data, skal du gå til en betalt VPN-tjeneste. Du betaler kun for retten til at være alene, men du betaler også for at få nogle vigtige ekstrafunktioner. Og næste gang du surfer på nettet, har du større tillid til, at dine data er sikre.

4. Nogle regeringer kan målrette mod dig

Søg på internettet på en bærbar computer

Der er mange lande rundt omkring i verden hvor Internettet er ikke gratis. Nogle er glade for at indføre begrænsninger, men forfølger sjældent de få oprørere.

Men der er nogle drakoniske jurisdiktioner, hvor du er målrettet til at åbne en webside. Endnu en gang er det vigtigt at vælge en VPN-tjeneste, hvis omdømme er upåklageligt.

En der ikke fører logfiler, ikke sporer dig og opererer i en liberal jurisdiktion. En tjeneste, der ikke lukker ned, mens du er midt i at surfe på et websted eller downloade en fil.

Skærmbillede af expressvpn.com ExpressVPNs hjemmeside

Og en tjeneste, der er åben og gennemsigtig om, hvad den gør. Af alle konti, ExpressVPN er den bedste service til privatlivets fred og høje hastigheder. Og det efterfølges af den nyere og mere overkommelige Surfshark. Indtil videre markerer de alle felterne og har en ren skifer. Hvis du vil prøve at omgå den kinesiske firewall for at læse vestlige nyheder, er disse to de mest pålidelige.

Resumé af fordele og ulemper

Når du vælger en VPN, skal du sørge for, at den tilbyder så mange servere i så mange lande som muligt. Dette giver det største privatliv, samtidig med at tjenestens hastigheder øges.

Sammenligningstabel

Firmanavn Prisservere / lande Hastighed Privatliv
ExpressVPN-logo $ 6,65 3000/160 Hurtigste Fantastiske Tilmelde
PureVPN-logo $ 2,88 2000/140 Gennemsnit Gennemsnit Tilmelde
Surfshark-logo 1,99 $ 1040/61 Hurtig godt Tilmelde
NordVPN-logo $ 3,49 5660/59 Hurtig godt Tilmelde

Hvad skjuler en VPN?

En VPN skjuler din identitet

Skærmbillede af expressvpn.com ExpressVPNs hjemmeside

Lad os sige, at du gerne vil se og poste anonymt på sociale medier. Måske har du synspunkter, som du holder meget af. Du vil tale for dem uden at disse synspunkter tilskrives dig personligt. Der kan være mange grunde til dette. Hvad hvis du bor i Iran og vil tale kritisk om den iranske regering? Det ville være skadeligt for dine familiers velbefindende at gøre det.

Hvis du kunne skrive anonymt, kunne du tale meget mere tydeligt på sociale medier. Nogle gange har det været nok bare at lide et indlæg få borgere i problemer. Oprettelse af en anden konto på sociale medier ville ikke være nok til at holde dig virkelig privat. Sociale mediefirmaer kender den IP-adresse, som du logger ind på din “annonome” konto.

En VPN skjuler din browserhistorik

Skærmbillede af nordvpn.com NordVPN’s dedikerede IP-funktion

Din browserhistorik logges af din internetudbyder (ISP) og din arbejdsplads, selv når du er i inkognitotilstand. Brug af en VPN skjuler din browserhistorik fra din internetudbyder og din arbejdsgiver. Vi anbefaler ikke, at du bryder reglerne på arbejdspladsen. Brug af en VPN kan dog hjælpe med at undgå spørgsmål, som du helst ikke behøver at besvare.

En VPN skjuler dine forbrugsvaner

Online udgiftsillustration

Der er mange virksomheder, der sporer dine forbrugsvaner online. Denne sporing stopper ikke ved grænserne for deres websted. Hvis du er logget ind, sporer Facebook al din browserhistorik, selv i andre browserfaner. De registrerer køb fra alle åbne faner. Google og din internetudbyder sporer også dine udgifter. De bruger dataene internt til at målrette dig med annoncer eller, endnu værre, sælge dem til tredjeparter. Når disse virksomheder har disse data, har du ingen kontrol over, hvad de gør med dem, eller hvordan de bruges. Det er bedre at sikre, at de ikke har det til at begynde med.

En VPN skjuler torrentaktivitet

Skærmbillede af surfshark.com Surfskarks hjemmeside

Mange mennesker bruger torrenting websteder til download af film, musik eller andet indhold. Meget af det indhold, der downloades via disse websteder, er ophavsretligt beskyttet. Det betyder, at det er teknisk ulovligt at lave uautoriserede kopier af dem.

Dette understreger vigtigheden af ​​at betale for en premium VPN-tjeneste, der ikke kompromitterer din identitet eller fører nogen logfiler. En gratis VPN har ikke noget incitament til at holde din identitet privat og er MEGET mere tilbøjelige til at føre logfiler over, hvad du laver. En tidligere populær gratis VPN blev endda fanget sælger brugerdata.

Skærmbillede af expressvpn.com Politik over for logfiler på ExpressVPN

Dette er grunden til, at vi konsekvent bedømmer med de højeste karakterer. Express VPN logger aldrig din IP-adresse, browserhistorik, metadata eller trafikdestination. De byder også uafhængige revisorer velkommen inden for for at kontrollere, at dette er tilfældet.

En VPN skjuler personlige data

Skærmbillede af surfshark.com Surfshars hjemmeside

Hvis du opretter forbindelse til wifi i caféer, lufthavne eller hoteller, udsætter du de data, du sender over netværket. De vil være i stand til at se alt, hvad du siger eller sender. Dette kan være lige så uskadeligt som en e-mail, som du sender til dine kære til noget så vigtigt som adgangskode til dine bankkonti.

En VPN skjuler Google-søgehistorik

Skærmbillede af duckduckgo.com DuckDuckGos hjemmeside

Dine google-søgninger er korreleret med din IP-adresse. Google bruger disse forespørgsler til at målrette dig mod annoncer. Googles søgehistorik er og bruges fortsat i retten. I et tilfælde ekstreme tilfælde, det blev endda mærket som en forbrydelse i sig selv. Det er overflødigt at sige, at vi alle sammen googler underlige ting fra tid til anden. Uden fuld sammenhæng og et forståeligt publikum kunne disse søgninger se pinlige ud. Brug af en VPN og aflogning af alle dine Google-konti løser dette problem. Derudover anbefaler vi at bruge søgemaskiner som DuckDuckGO når det er muligt. DuckDuckGo logger ikke søgehistorik.

“Privat browsing” er ikke det privat

Skærmbillede af duckduckgo.com DuckDuckGOs hjemmeside

Det er generelt almindeligt kendt, at store søgemaskiner som Google, Yahoo og Bing samler en masse data om dig og alle deres brugere, mens de hjælper dig med at finde rundt på nettet.

Følgende oplysninger kan indsamles om dig, selvom du bruger en VPN, medmindre du bruger en privat søgemaskine:

 • Din IP-adresse
 • Din placering
 • Din brugeragent (identificerer din webbrowser og computerens operativsystem, når du logger ind på internettet)
 • Dine søgeudtryk
 • Din unikke identifikator (registreret i browser-cookies)
 • Antallet af gange, du ændrer din søgning eller vender tilbage til din oprindelige resultatside

Skærmbillede af duckduckgo.com DuckDuckGOs fortrolighedskursus Sneak Peak

Mainstream-søgemaskiner bruger disse data til at oprette et “brugerkort” eller “brugerprofil” for dig – din alder, køn, karriere, hobbyer, endda vægt og forholdsstatus – som derefter tilbydes annoncører. Denne proces placerer dig i en såkaldt filterboble, der begrænser dine fremtidige søgeresultater til den brugerprofil, som websteder har af dig.

Private søgemaskiner

Skærmbillede af duckduckgo.com DuckDuckGO om lagring af personlige oplysninger

For at forhindre indsamling og salg af dine personlige oplysninger til tredjeparter er det nødvendigt at bruge en privat søgemaskine. DDG er en af ​​de førende private søgemaskiner i dag.

Men du kan spørge: kan den fungere som en VPN, da den ikke sporer og akkumulerer mine private data? Svaret er nej. En VPN kan gøre din identitet anonym, når du går online, men når du bruger en privat søgemaskine alene, kan din internetudbyder stadig identificere din IP-adresse og overvåge din aktivitet.

Twitter-skærmbillede Duck Duck Go

Du kan dog maksimere dit privatliv ved at bruge en privat søgemaskine til browsing, når du har installeret en VPN. En privat søgemaskine som DDG forhindrer din browser i at gemme cookies eller de sider, du besøger, noget som en VPN ikke kan gøre alene. Private søgemaskiner gemmer heller ikke en registrering af de filer, du downloadede.

DuckDuckGos funktioner

Grundlagt i 2008 trækker DDG sine søgeresultater fra Bing, Wikipedia, Yahoo, Yandex og DuckDuckBot, sin egen webcrawler. Dens interface ligner de fleste af de populære websteder som Google, som giver dig mulighed for at søge på hele internettet eller kun på billeder, videoer og nyheder..

DDG viser annoncer fra Amazon og eBay. Webstedet siger, at det gemmer nøgleord – for eksempel “DIY”, “opskrift” eller “håndvægte” – snarere end personlige profiler til at understøtte dets reklamemål. Det bruger også kun “samlede, ikke-personlige data” til at forbedre stavefejl.

DDGs unikke funktion er dens genveje til søgning på websteder, kaldet “pandehår”. Du skriver et udråbstegn efterfulgt af det første bogstav eller navnet på webstedet: “! A” (Amazon), “! Yt” (YouTube), “! Ebay” (eBay), “! Twitter” (Twitter) og snart. Så når du skriver “! En Disney-ansigtsmaske”, føres du til søgeresultaterne for produktet hos Amazon.

En VPN skjuler din placering

Skærmbillede af surfshark.com Surfsharks hjemmeside

Brug af en VPN giver dig mulighed for at skjule din placering. Hvis du er borger i et land, der censurerer nyheder, er dette meget vigtigt. Mange statsborgere i Kina bruger VPN’er til at komme rundt i den “store firewall i Kina”. VPN’er giver dem mulighed for at se nyheder, som deres regering har blokeret. VPN’er giver dig også adgang til geoblokeret indhold fra streamingtjenester. Showet “Better Call Saul” var tilgængeligt på Netflix UK næsten et år før det blev tilgængeligt i USA. VPN-brugere kunne få adgang til Netflix UK ved at skifte til en UK-baseret IP-adresse. Der er også mange funktioner, som er placeringsbaserede. Nogle typer undertekster er kun tilgængelige i visse amter.

Hvad en VPN ikke skjuler

Skærmbillede af purevpn.com PureVPNs WebRTC Leak Protection-funktion

En ting at bemærke her: Du kan stadig spores med web-trackere eller cookies, selv når du bruger en VPN. Sørg for at sluk for webRTC i din browser.

Både cookies og webrtc er som et digitalt fingeraftryk. Trackere kan identificere dig ud fra din adfærd og de apps, du har installeret på din enhed. Du skal blokere din enhed for at dele disse data fra de websteder og apps, du opretter forbindelse til. For at bringe det tilbage til et virkeligt verdenseksempel: Du kan bære forklædninger overalt, hvor du går, men det betyder måske ikke noget, hvis du efterlader dine fingeraftryk overalt.

Skærmbillede af expressvpn.com ExpressVPN på WebRTC lækagetest

Plus, hvis du bruger Chrome, kan Google se alle de websteder, du har besøgt. Det samme gælder for andre operativsystemer og søgemaskiner. Derefter er der Metadata, som er de data, der er gemt i dine filindstillinger. Metadata genereres automatisk og giver oplysninger om, hvem der oprettede et dokument eller en fil, hvornår den blev oprettet, og hvilken software der blev brugt til at oprette filen.

Alt dette bringer os til emnet Torrenting.

Skjuler en VPN Torrenting?

Online biograf eller film, isometrisk koncept

Er du en torrent-fan? Vi tolererer ikke at gøre noget ulovligt, men der er helt gode grunde til at være på et andet torrent-sted end piratkopiering af film og musik. Imidlertid vil din internetudbyder undertiden straffe dig bare for at besøge disse websteder.

På grund af dette er det godt at bruge den bedste VPN, du kan, for at være sikker, når du torrent. Men bruger en VPN skjult torrenting?

Sådan fungerer Torrenting

For de af jer, der ikke er sikre på, hvad toprrenting er, en hurtig gennemgang:

Normalt, når du downloader en fil fra internettet, downloader du filen fra en enkelt server.

Forretning & amp; hr. puslespilterning med hånden

Med torrentwebsteder er alt peer-to-peer. Torrentwebsteder giver brugerne mulighed for at oprette filer, som de er villige til at lade andre brugere downloade. Hvis der er mange brugere, der har uploadet den samme fil, er der flere kilder, som filen kan downloades fra. Når du vil downloade filen, downloader du ikke hele filen på én gang, men i “pakker” inde i en server kaldet en “seeder”. Hvis en af ​​”såmaskinerne” går ned, vil en anden såmaskine (eller mange andre såmaskiner) give dig mulighed for at downloade den fra dem. Jo flere såmaskiner der er, jo lettere og generelt hurtigere er det at downloade en fil.

Hvordan en VPN maskerer din P2P-trafik

Blockchain koncept vektor illustration

Din internetudbyder er afhængig af at sortere og kategorisere den trafik, du sender for at identificere, om du torrenter eller ej. Når det er sagt, for at torrente sikkert, skal du finde en måde at forhindre din internetudbyder i at se, hvad du laver.

Den bedste måde at opnå dette på er at bruge en VPN.

En VPN gør det umuligt for din internetudbyder at sortere og kategorisere dine browsingaktiviteter. Du kommer til torrent med maksimal båndbredde og beskyttet mod juridiske konsekvenser af piratkopiering. Det eneste, nogen kan se, er placeringen af ​​VPN-serverne, som er ubrugelig.

Hvordan en VPN hjælper dig med at torrente sikkert

Nu har du måske indset, at en VPN kan hjælpe din torrenting på flere måder. Her er tre klare måder:

VPN’er beskytter dig mod cyberkriminelle

Skærmbillede af nordvpn.com NordVPN – Krypter onlinedata

Desværre er torrentwebsteder fulde af cyberkriminelle, der ønsker at inficere din computer med malware eller tage dine data. Mens VPN’er ikke stopper vira (du har brug for en god antivirus-software til det), kan de hjælpe med at forhindre en hacker i at stjæle dine personlige data.

VPN’er hjælper dig med at torrente anonymt

Skærmbillede af purevpn.com PureVPN"s Dedikeret IP-side

En VPN maskerer din IP-adresse ved at tildele dig en ny. Det beskytter dit privatliv og din identitet ved at ændre din forbindelsesplacering.

VPN’er hjælper dig med at få adgang til Blokeret Torrenting-websted

Skærmbillede af purevpn.com Sådan får du adgang til blokerede websteder på PureVPN.com

En VPN giver dig mulighed for at omgå adgang og censureret torrent-tjenester og websteder, selvom dine lokale myndigheder forbyder et torrentbibliotek. Du skal kun oprette forbindelse til en server et sted, hvor webstedet stadig er tilgængeligt, og du kan surfe sikkert.

Valg af den rigtige VPN til Torrenting

Her er flere ting, som du bør overveje, når du vælger din VPN til torrenting:

 • Nul logning: Vælg en VPN med en klar politik uden logfiler, og vær GDPR-kompatibel.
 • VPN-servere: Gå efter en VPN med servere placeret i alle hjørner af kloden.
 • Kunde support: Sørg for at vælge en VPN-udbyder, som du nemt kan nå.

Forskellige typer VPN’er

Forbruger-VPN’er

Tunnel med sløret lys

Lad os tale om forbrugermodellen, og hvordan den skaber en krypteret (eller VPN) tunnel. I denne model vil din internetudbyder tro, at du opretter forbindelse til en privat server. Internetudbyderen kan ikke se dine data.

Skærmbillede af expressvpn.com Sådan surfer du anonymt på ExpressVPN.com

Der er mange grunde til, at forbruger-VPN’er er blevet så populære, herunder:

 • Ekstra sikkerhed ved adgang til offentlig Wi-Fi
 • Låsning af websteder baseret på geografi
 • Opretholdelse af anonymitet
 • Navigering på websteder i lande med strengere censurprotokoller

For ikke at nævne, det er relativt nemt at oprette en forbruger-VPN, uanset om du bruger din bærbare computer eller smartphone. For smartphones skal du blot downloade VPN-appen og tillade installation på din enhed.

I nogle tilfælde skal du muligvis konfigurere det via Indstillinger.

Du kan se, at der er hundredvis af VPN-apps tilgængelige, uanset om du har en Android eller iPhone. Træd forsigtigt igennem og læs flere anmeldelser, inden du foretager dit valg.

Skærmbillede af nordvpn.com NordVPN for alle enheder

Desuden, hvis du opretter forbindelse til router niveau, kan du sikre, at hele dit netværk af enheder har adgang til din VPN – dette inkluderer dit smart-tv. Du kan også konfigurere en VPN direkte på dit smart-tv.

På denne måde er dine data opdelt i krypterede pakker gennem VPN-tunnelen. Når den ankommer til den modtagende server, fjernes krypteringen.

Virksomheds VPN’er

Skærmbillede af nordvpn.com NordVPNs funktioner

En virksomheds VPN er lidt anderledes, fordi den inkluderer en fjernadgangsserver (RAS) og en netværksadgangsserver (NAS). Nogle gange kaldes en virksomheds VPN en fjernadgang VPN.

Skærmbillede af purevpn.com PureVPN for virksomheder

Netværksadgangsserveren bruges til at få adgang til virksomhedsnetværket, og VPN-klientsoftwaren forbinder til fjernadgangsundersøgelsen, samtidig med at kryptering og privatliv sikres. Ofte bruges denne version til fjernarbejdere for at sikre, at de stadig får en privat forbindelse, selv når de bruger det offentlige internet.

Hvis det eksterne teammedlem skal deltage i et online møde og skal arbejde fra Starbucks, kan deres forbindelse stadig være krypteret.

Forskellige måder at bruge VPN’er på

Nu hvor du forstår, hvordan VPN’er fungerer, og hvad de kan bruges til, er der et par andre måder, du kan bruge dem på:

Opret forbindelse til dit hjemmenetværk, når du er i udlandet.

Skærmbillede af purevpn.com PureVPNs serverplaceringer

Der kan være mange grunde til, at du vil få adgang til dit hjemmenetværk, hvad enten det er at dele lokale filer eller endda at få det til at virke som om du stadig var på samme LAN. Opsætning af din forbruger-VPN gør det nemt nok.

Link til dit virksomhedsnetværk fra et andet land.

Skærmbillede af nordvpn.com NordVPN for virksomheder

Igen er sikkerhed altafgørende, når du arbejder eksternt. Hvis du er vært for et firmamøde i et andet land, skal du stadig have adgang til dit netværk. I det mindste kan du gøre det sikkert med en VPN.

Sørg for, at dine naboer ikke kan opfange din browsingaktivitet.

Skærmbillede af purevpn.com Fjernadgang via VPN på PureVPN.com

Det kan være fristende at trække din bærbare computer op på en lokal kaffebar for at begynde at arbejde, men dette kan også være farligt uden en VPN.

Din browsingaktivitet kan ses af alle i din nærhed, hvis de gør det ved hvad de laver. I modsætning hertil, når du bruger en VPN, vil alle andre på det offentlige Wi-Fi kun se VPN-forbindelsen.

Åbn geo-blokerede websteder

Skærmbillede af nordvpn.com NordVPNs streaming-funktion

Måske bor du i Amerika, men elsker kanadiske sci-fi-shows, kun tilgængelige i Canada. Nå, du kan få adgang til geo-blokerede websteder med en VPN. Det samme gælder, hvis du er i Canada, men kun vil se amerikanske streaming-shows i USA.

Administrer online censur

Skærmbillede af expressvpn.com ExpressVPN om nederlagscensur

I lande, der håndhæver censur, kan en VPN hjælpe dig med at komme rundt. For ikke at være forbudt mange sider såsom facebook og twitter i Kina. En VPN kan hjælpe dig med at omgå disse kontroller..

Download Torrents

Skærmbillede af surfshark.com Surfshark på Hvor kan du få den bedste torrenting VPN-aftale

VPN’er er populære for brugere, der ønsker at downloade torrent-filer. Hvis du bruger en VPN, kan du også nyde hurtigere transmissionstider. Der er nogle scenarier, hvor din internetudbyder kan forstyrre visse typer trafik. VPN-brug kan i nogle tilfælde hjælpe med at omgå ISP-interferens.

Hvad ser min internetudbyder, når jeg bruger en VPN?

illustration af netværkssikkerhedskoncept

Der er mange farer derude på internettet, og du skal beskytte dig selv. Derfor bruger folk et virtuelt privat netværk eller VPN, når de surfer online. Det giver sikkerhedsfordele for alle brugere, når de er på nettet.

Du kan også nyde at have privatliv, når du surfer på internettet. Uanset om du ser Netflix eller surfer på Google, en VPN giver dig mulighed for at gå inkognito.

Tænk på en VPN som din egen private identitet online, som kun du kender til.

Men du undrer dig måske; hvad ved min internetudbyder eller internetudbyder om mine browservaner?

Jeg bruger en VPN – Kan min internetudbyder se min browserhistorik?

Hosting med cloud-datalagring og serverrum

Din internetudbyder er i stand til at se din internettrafik og alt, hvad du laver online. De sporer de websteder, du besøger, selvom det er i mindre end et minut.

Det indhold, du ser på YouTube til de artikler, du læser, din internetudbyder modtager alle dine data. Sådan har de altid været.

Det er usandsynligt, at nogen ved et skrivebord fra din internetudbyder sidder der og undersøger dine websteder. Men nogle udbydere bruger dine data til at oprette en forbrugerprofil.

Men mange mennesker føler, at dette er en krænkelse af privatlivets fred. De føler, at de burde være i stand til at surfe frit online uden indblanding. Derfor tror alle, at brug af VPN er løsningen på problemet.

VPN-dashboard

Det er vigtigt at indse, at brug af en VPN ikke ændrer denne proces. Din internetudbyder modtager stadig data fra din browsing. Men forskellen er, at al din trafik krypteres, når din VPN er tændt.

Med andre ord modtager din internetudbyder nu data, der ligner gibberish. I stedet for endelige webadresser modtager internetudbydersystemer uudslettelig information.

Brug af en VPN giver ro i sindet samt online anonymitet.

Modtager min internetudbyder andre data om mig?

Skærmbillede af purevpn.com Anonym browsing på PureVPN.com

De eneste data, som din internetudbyder sandsynligvis vil se, er den mængde trafik, der genereres i løbet af din tid online. De ved også, at disse oplysninger nu er krypteret.

Det er sandsynligt, at din internetudbyder også kan se VPN-serverens IP-adresse. Men de kan ikke se noget andet.

Dette kan give dig mulighed for at nyde privat browsing derhjemme, på arbejde eller mens du rejser.

Vælg en betalt VPN-tjeneste for kvalitet

Som en advarsel skal du bemærke, at ingen VPN kan garantere absolut privatliv. Store virksomheder som Amazon og Google bruger cookies til at holde en fane over dit internetforbrug, når du har forladt deres websteder.

For at forblive på den sikre side skal du undgå “gratis” VPN-tjenesteudbydere, da de mest sandsynligt bruger data fra deres klienter til indkomst. Gratis VPN’er er også tilbøjelige til at falde i forbindelse på grund af stor efterspørgsel, hvor for mange mennesker bruger serveren.

Endelig skal du vælge en tjenesteudbyder, der tilbyder apps til VPN-adgang på tværs af flere enheder og har et stort antal servere over hele verden for maksimal nytte.

Skal du bruge en VPN?

Antivirusskjold beskytter trusler binære data

En af de mest overbevisende grunde til at bruge en VPN er på grund af sikkerhed. Når dine data går gennem VPN-tunnelen, er de allerede krypteret. Du vil have nedsat sandsynligheden for, at dine personlige oplysninger, såsom dine kreditkortoplysninger eller dine medicinske journaler, bliver stjålet.

Dette er især praktisk, hvis du ofte har brug for offentlig WiFi, dvs. i Starbucks, biblioteker, caféer og lufthavne.

Sikkerhedsfrit koncept

En anden grund til at bruge en VPN er, fordi du automatisk kan skifte din placering. Måske vil du se shows, der kun streames i Storbritannien. Med en VPN kan du.

Databeskyttelseskoncept

Et tredje tilfælde for VPN-brug er at fjerne linket til din IP-adresse fra din fysiske adresse. Måske vil du bare ikke have folk, der ved, hvor du bor, og værdsætter privatlivets fred. En VPN kan tunnelere din IP-adresse til din valgte placering.

Du kan også bruge en VPN, når du rejser til et fremmed land med begrænset adgang. Tag ikke dette for langt. Du bliver ikke usynlig, bare fordi du bruger en VPN.

Hvad man skal se efter i en VPN

Sikker VPN-forbindelse

Det er klart, at brug af VPN har mange fordele. Det beskytter dig dog ikke mod din VPN-udbyder selv. Start med at vælge en pålidelig VPN-tjenesteudbyder ved at bemærke følgende funktioner:

 • Implementering af de mest opdaterede algoritmer til dit privatliv,
 • Undgå at føre logoptegnelser relateret til dine aktiviteter,
 • Serverer højtydende service,
 • Antal placeringer,
 • Understøtter de enheder, platforme og endda browsere, du bruger,
 • Dokumenter, tutorials og support.

Ofte stillede spørgsmål om VPN

Er VPN’er lovlige?

I det meste af verden er det helt lovligt at bruge en VPN. En handling, der er ulovlig uden en VPN, er imidlertid også ulovlig med en VPN. Sådanne handlinger inkluderer cyberstalking, hacking og salg eller download af ophavsretligt beskyttet information.

Kan en VPN hackes?

Ja, en VPN kan hackes, men ændringerne ved at blive hacket uden en VPN er betydeligt større end mens du bruger en.

Skal jeg bruge en VPN hele tiden?

Ja. Du kan bruge en VPN hele tiden til at beskytte dit privatliv mod cyberkriminelle og tredjepartsannoncører.

Kan du bruge en VPN uden internetforbindelse ?

Nej. En VPN tillader browsing anonymt over internettet, og den fungerer ikke uden en internetforbindelse.

Giver en VPN dig ubegrænset data ?

Nej, det gør det ikke. Alle data skal gå gennem din internetudbyder for at nå VPN-serveren. Din internetudbyder kan ikke læse VPN-trafikken, men de kan stadig beregne størrelsen på de overførte data.

Er DuckDuckGo en VPN? Hvad med startside?

Når det kommer til at beskytte dit privatliv online, har du brug for mere end bare et virtuelt privat netværk (VPN) for at minimere mængden af ​​personlige oplysninger, du lækker over internettet.

Dine søgninger gemmes muligvis ikke af din computer, når du vælger at gå “inkognito”, eller når du går i “privat browsertilstand”. Imidlertid kan de websteder, du besøgte, din internetudbyder (ISP) og endda din arbejdsgiver og offentlige agenturer stadig se din browserhistorik, cookies osv. Det er her private søgemaskiner som DuckDuckGo (DDG) Startside kan gøre en forskel. Men lad mig først fortælle dig, hvorfor den “private browsing”, der tilbydes af almindelige søgemaskiner, kan være en misvisende beskrivelse.

Hvor udbredt er VPN-brug?

VPN’er bruges af næsten en tredjedel af alle internetbrugere over hele verden, med sikker browsing som den førende årsag til at erhverve en sådan tjeneste, ifølge Global Web Index’s Global VPN Usage Report 2020.

En separat undersøgelse foretaget af VPN Mentor viste, at næsten halvdelen af ​​abonnenterne (47%) brug VPN’er til rekreation, især til at låse op for geoblockeret underholdningsindhold, når du er på udlandet. Yderligere 36% bruger det til erhvervslivet.

De fleste VPN-brugere er fra Generation Z (i alderen 16-22, 39%) efterfulgt af årtusinder (i alderen 23-37, 36%). Der er også flere mænd (36%) end kvindelige (26%) VPN-brugere. Tooghalvfjerds procent oprette forbindelse til deres VPN’er ved hjælp af deres stationære computere eller bærbare computere efterfulgt af 69%, der opretter forbindelse til det ved hjælp af deres smartphones.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me