Kuinka Corona-pandemia vaikuttaa salauksen käyttöönottoon? Asiantuntijat punnitaan

Jos koronavirus näytti ensin olevan puhtaasti terveyskriisi, viime viikot ovat osoittaneet, että se on kaikkea muuta. Maailmanlaajuisilla osakemarkkinoilla on romahti, ja monilla aloilla, joita tällä hetkellä ei pidetä välttämättöminä, tapahtuu massiivisia lopettamisia, tuhoja eri teollisuudenaloilla, kuten matkailu, vieraanvaraisuus ja vähittäiskauppa. 

Salausmarkkinat eivät ole myöskään paenneet vahingoittumattomina, mikä heijastaa maailmanlaajuista taloudellista romahdusta. 12. maaliskuuta Bitcoinin hinta kaatui yli 40%. Ajoitus ei olisi voinut olla valitettavampi, koska salauksen hinta oli alkanut näyttää kauan odotettuja noususignaaleja. 

Kirjoitushetkellä on ollut alustavat merkit elpymisestä Bitcoinin hinnassa, mutta ei vielä maaliskuun alussa. Toukokuussa tuleva Bitcoinin puolittuminen saattaa silti antaa toivoa siitä, että markkinat elpyvät lähikuukausina. 

Onko tällainen rebound ulottuu kerran kasvavaan DeFi-liikkeeseen vai ei, ei ole vielä nähtävissä. Helmikuun puolivälissä, ennen kuin koronaviruspaniikki vallitsi, DeFi oli lukittu yli 1,2 miljardia dollaria. 

Kuitenkin, kun salauksen hinnat laskivat dramaattisesti 12. maaliskuuta, DeFi kärsi ensimmäisestä “Black Swan” -tapahtumasta. Yli 4 miljoonan dollarin edestä Maker-lainoja ei yhtäkkiä tuettu millään kohde-etuudella, mikä laittoi Ethereumin merkittävimmän dApp: n hätäpysäytys. Tällä hetkellä DeFiin sijoitettujen varojen kokonaismäärä on hieman yli 500 miljoonaa dollaria, alle puolet vuoden 2020 huipusta. 

Joten, onko salausta toivoa? Ehkä asiat eivät ole niin synkät kuin miltä ne saattavat tuntua. 

Koronavirus adoptioon?

Ennen kuin COVID-19-paniikki tuli voimaan, blockchainin käyttöönotto yrityksessä näytti lupaavalta. Jopa vasta maaliskuun alussa ilmestyi raportteja kolme neljäsosaa johtajista katso lohkoketju strategiseksi prioriteetiksi vuonna 2020. 

Osakekurssien äkillisen laskun myötä on vielä nähtävissä, varattavatko yritykset edelleen budjetit digitaalisiin muutostöihin. Otimme kuitenkin yhteyttä Lior Yaffeen, pääkehittäjään ja Jeluridan perustajaan, Ardor- ja Nxt-lohkoketjua käyttävään yritykseen. Hän uskoo, että se ei ole niin selkeää ja toteaa: 

“Kryptovaluuttoja on virtuaalimaailmassa, joten niin kauan kuin ihmisillä on toimiva Internet-yhteys ja suuri osa väestöstä on edelleen terveellistä, on vaikea nähdä pandemian suoraa vaikutusta blockchain-käyttöönottoon.”

Bitcoinin hintaromahdus näyttää varmasti herättäneen joidenkin yksityissijoittajien kiinnostuksen. Fiat-crypto onramp -toimittaja Simplex raportoitu että salaukseen osto nousi nelinkertaisesti 12.-14. maaliskuuta. 

“On selvää, että monet ihmiset ovat pitäneet viimeaikaista pudotusta ostomahdollisuutena eikä merkkinä siitä, että salauksen sijoitusopinnot on mitätöity”, Simplexin toimitusjohtaja Nimrod Lehavi kertoi The Blockille. 

Erityisesti eurooppalaiset sijoittajat ostivat BTC: tä, kun se laski 6000 dollariin. Epäilemättä ei ole sattumaa, että Eurooppa oli viruksen keskipiste kyseisellä viikolla. 

Salaus ja Corona – Hallitusten samat virheet? 

Salausvaluuttojen kasvava suosio on jo kauan ollut sääntelyviranomaisten raaputtamassa päätään. Jotkut maat, kuten Sveitsi tai Singapore, ovat omaksuneet rennomman, käytännöllisemmän lähestymistavan tekniikkaan, mikä on johtanut startup-yritysten lisääntymiseen näissä keskuksissa. 

Toiset, mukaan lukien Yhdysvallat ja Intia, ovat kuitenkin yleensä olleet läpinäkymättömämpiä salakirjojen ja kolikoiden hoidossa. Tämä lähestymistapa on johtanut syytökset innovaatioiden tukahduttaminen näissä maissa, joissa asuu runsaasti ohjelmointikykyjä. 

Lior Yaffe uskoo, että tämä erilainen lähestymistapa eri hallitusten välillä näkyy myös pyrkimyksissä torjua koronavirusta ja selittää, kuinka hänen mielestään se estää menestystä molemmissa tapauksissa. 

“Paljon parempi lähestymistapa pandemian torjuntaan olisi ollut globaalille ihmiskunnan hyvinvoinnista vastaavalle asiantuntijaryhmälle, joka antaisi objektiivisiin tietoihin perustuvia suuntaviivoja syrjäyttäen siten poliittiset näkökohdat.”

Tulevaisuuden näkymät

Se, voivatko globaalit ja salaustaloudet selviytyä koronaviruspaneelista, on todennäköisesti kysymys siitä, kuinka kauan kriisi kestää. Loppujen lopuksi, mitä nopeammin tutkijat löytävät rokotteen tai että suojatoimenpiteet tulevat voimaan, sitä nopeammin asiat palautuvat normaaliksi ja talous voi alkaa elpyä. 

Vahinko voi kuitenkin tuntua muualla. Yaffe lisäsi viimeisen kommentin selittäen: 

“Pandemia on iskenyt, kun korkotaso on historiallisesti matala ja monet maat ovat voimakkaasti velkaantuneita. Tämän lisäksi monien maiden kansalaisilla on jo ollut epäluottamus hallituksiinsa, ja yhdessä pandemian laskeutumisen kanssa saattoi nähdä käännekohdan, jolla voi olla pitkäaikainen vaikutus. “

Jos tämä viimeinen kohta osoittautuu tarkaksi, se voi osoittautua keskeiseksi käännekohdaksi kryptovaluutan käyttöönotolle. Loppujen lopuksi Bitcoin ja monet muut kryptovaluutat eivät toimi keskitetysti. Siksi henkilöt, joilla ei ole oikeutta hallitusten toimintaan, voivat pyrkiä varmistamaan, että heidän taloutensa on täysin heidän omassa valvonnassaan. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me