Onko Afrikka uusi kryptovaluutan keskus? Afrikkalaiset yritykset kehottavat keskuspankkia ostamaan Bitcoinia yli USD: n

Pilvet nousevat yli USD: n arvon ja voivat johtaa sen arvon laskuun myöhemmin. Afrikkalaiset yritykset ottavat tämän riskin vakavasti ja kutsuvat sitä kansallisen huolenaiheeksi, joka kehottaa keskuspankkia toimimaan asiassa ja ovat kehottaneet suosimaan Bitcoinia Yhdysvaltain dollariin nähden.

Miksi kaaos?

Yhdysvaltain dollari kärsi jatkuvasta “myydä tosiasia” -vastuksesta verolaskun hyväksymiseen. Vuoden lopun salkun mukauttaminen sekä heikentynyt kuluttajien luottamus, työttömyyskorvausten puuttuminen ja muut negatiiviset uutiset eivät auttaneet paluuta. Öljyn ja muiden hyödykevaluuttojen nouseva hinta on myös johtanut siihen, että USD on menettänyt markkina-alueensa.

Katso alla olevaa Yhdysvaltain dollari-indeksin pitkän aikavälin kaaviota. Indeksi seuraa lähinnä dollarin kehitystä suhteessa muihin tärkeimpiin valuuttoihin.

                            Kaavio kohteliaasti StockCharts.com

Itse asiassa monet Afrikan maat luottavat Yhdysvaltain dollarin kassavaroihin, ja Yhdysvaltain dollareiden ennustama arvonlasku on huolestuttanut monien yritysten edustajia. Groupe Nduom, johtavan rahoitusalan holdingyhtiön, Papa-Wassa Chiefy Nduomin varapresidentti, on ottanut Linkedinin ja Twitterin esiin tämän ongelman parantaakseen “vähemmän riippuvuutta greenbackeistä ja enemmän investointeja bitcoiniin”..

Herra Nduom kysyy Linkedin-tilinsä kautta.

“Entä jos tämä maanosa voisi vihdoin rakentaa yksimielisyyden uuden digitaalisen varantovarauksen ympärille – ja selvittää tapoja rahoittaa infrastruktuurin kehittämistä hyödyntämällä sitä”,

Hän kirjoitti.

“Etsin ensimmäistä afrikkalaista keskuspankkiiria, joka sanoo – Olen kyllästynyt hattuni asettamiseen käteen ja kerjäämään – ottakaamme riski ja kaivakaa tätä uutta globaalia, luvatonta, vankkaa ja laajennettavaa rahoitusekosysteemiä. Kaikki mitä meidän on opittava, on ilmaiseksi Internetissä. “

Afrikan maiden lisääntyvä kiinnostus kryptovaluuttaan ja Bitcoiniin

On noin 2,5 miljardia ihmistä, joilla ei ole pankkeja tai tilejä, ja suurin osa heistä elää taloudellisesti ja poliittisesti epävakaissa maissa. Bitcoinia voidaan käyttää välineenä varallisuuden varastointiin, mikä eliminoi mahdollisuuden, että paikallishallinto pakkolunastaisi varoja pankkitililtä.

Viime aikoina Afrikassa havaitaan myös Bitcoin-toiminnan lisääntymistä. Asiakkaat maailman toiseksi suurimmalla mantereella ja toiseksi väkirikkaimmin ovat ottaneet kryptovaluutta vakavasti jo jonkin aikaa.

Etelä-Afrikka on yksi kriittisten valuuttojen ja lohkoketjun avaintoimijoista, ja maassa on useita startup-yrityksiä.

Etelä-Afrikassa ei tällä hetkellä ole säännöksiä kryptovaluuttojen käytöstä. Varapankki on kuitenkin selvittänyt kantansa virtuaalivaluuttoihin ja hahmotellut niitä tässä asiakirjassa  Sijoita paperi virtuaalivaluuttoihin julkaistu vuonna 2014.

Afrikan mantereen mahdollisuudet kryptovaluutan startup-yrityksille

Bitcoin rahalähetyksiä varten

Yksi erityinen alue, jolla Bitcoin ja muut kryptovaluutat voivat osoittautua erityisen häiritseviksi Afrikan mantereelle, on rahalähetyksiä. Rahansiirtojen Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan, lähinnä ulkomailta työskentelevien yhteisön jäsenten, odotettiin kasvavan 41 miljardia dollaria vuonna 2016. Afrikan rahalähetysten arvioidaan olevan maakohtaisesti keskimäärin 5 prosenttia BKT: sta..

Voiko Bitcoin olla vaihtoehto perinteiselle pankkitoiminnalle?

Sellaisena Christian, joka on Nigerian startup Bitstaken perustaja, sanoo, että Bitcoin voi tarjota elinkelpoisen vaihtoehtoisen rahoituspalvelumuodon Afrikalle.

“Bitcoin voi auttaa Afrikan rahoituslaitoksia ja tuottaa terveellisiä vaihtoehtoja. Jos pankki ei ole väestön ulottuvilla, he tarvitsevat toimivia vaihtoehtoja varmistaakseen ja turvallisesti taloutensa – uskomme palvelumme palvelevan tätä” pankkitonta “segmenttiä.”

Kasvun esteet

Epäilemättä bitcoin on uusi käsite, joka saattaa muuttaa Afrikan mantereen taloustieteitä, mutta se on vielä lapsenkengissään. Suurimmat esteet, joita voi ilmetä Bitcoinin käyttöönotossa, ovat

  • Afrikka on edelleen hyvin epälikvide,  
  • Digitaalinen niukkuus on olemassa, koska useimmilla ihmisillä ei ole pääsyä digitaalisiin laitteisiin.
  • Afrikassa on vallan niukkuus sellaisenaan, se vastustaa kaikenlaista kaivostoimintaa.

Falk Benke, Ghanian bitcoin -käynnistyksen perustaja, beam, väittää, että Bitcoin ei pysty hyödyntämään potentiaaliaan, ellei käyttöönottoa helpota useilla toimenpiteillä, aina yhteisön koulutuksesta suotuisan sääntelyjärjestelmän luomiseen..

“Bitcoinilla on potentiaalia vaikuttaa Afrikkaan tietyissä olosuhteissa: massojen omaksuminen, mikä edellyttää koulutusta ja esteettömyyttä älypuhelimien kautta sekä ystävällisen sääntely-ympäristön,”

hän sanoo.

Se johtaa meidät kysymykseen, vaikuttaako USD-arvon lasku Bitcoiniin??

Kerro meille ajatuksesi bitcoinista vuonna 2018 alla olevissa kommenteissa tai kirjoita meille osoitteessa [sähköposti suojattu]

Esitetty sisältö voi sisältää tekijän henkilökohtaisen mielipiteen ja on markkinaehtoinen. Tee markkinatutkimuksesi ennen sijoittamista kryptovaluuttoihin. Kirjoittaja tai julkaisu ei ole vastuussa henkilökohtaisista taloudellisista menetyksistäsi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me