WTI-raakaöljyn hintaennuste vuodelle 2020: Mitä odottaa raakaöljyltä neljännellä vuosineljänneksellä

[[WTI]] Öljyn hinta on hieman muuttunut, koska se käy kauppaa edelleen laajalla vaihteluvälillä 40.50 – 4.50. Kasvava kysyntä kannusti OPEC +: ta aloittamaan aiemmin tänä vuonna ilmoitettujen tuotannon leikkausten peruuttamisen. Saudi-Arabian ja Venäjän johtama 23 öljyntuottajamaan kartelli vahvisti, että ne pienentävät tuotannon leikkausten kokoa 7,7 miljoonaan tynnyriin päivässä elokuun alusta alkaen, mikä lisäisi lähes 2 miljoonaa tynnyriä päivittäiseen tuotantoon tasoilla. EU: n, Yhdysvaltojen ja Hongkongin BKT-lukujen lisäksi. WTI-raakaöljy oli vakaa 41,25: ssä, kun taas Brent pysyi 43,26: ssa.

Lue viimeisin päivitys WTI-raakaöljyn hintaennuste vuodelle 2021

 

WTI Raakaöljyn hinta nyt: $

Viimeaikaiset muutokset WTI-raakaöljyn hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
30 päivää +2.51 +6,48%
6 kuukautta -10 -20,10%
1 vuosi -20 -32,35%

Musta halkeama on nousevan korjauksen / jälkiasennuksen takana, koska se on sulkenut kaksi positiivista kuukautta peräkkäin lisäämällä hintojen nousua yli 170%. Katsotaanpa WTI: n raakaöljyn hintaennuste.

USOIL-ennuste: Q4 2020 USOIL-ennuste: 1 vuosi USOIL-ennuste: 3 vuotta
Hinta: 44,76 dollaria

Hintatekijät: Kiina lopettaa lukituksen ja jatkaa kysyntää, 61,8% Fibonacci-retracementin hinta on 44,76 dollaria, Fedin dovish-rahapolitiikka voi lisätä tuotantoa.

Hinta: 60-62 dollaria

Hintatekijät: COVID19-toipuminen, lukkojen odotetaan poistuvan ympäri maailmaa, OPEC + -tuotannon leikkaukset, laskeva trendiviivan vastus 62 dollarilla M1-aikataulussa.

Hinta: 29-30 dollaria

Hintatekijät: COVID19-taantuman jälkeen laskusuuntainen korjaus alle 60 dollaria, Yhdysvaltain ja Kiinan välinen kauppasota voi vahingoittaa öljyn kysyntää

 

WTI-raakaöljyn live-kaavio

WTI

 

Raakaöljyn hintoihin vaikuttavat yleiset tekijät

WTI-raakaöljyn hinnat laskivat huomattavasti vuonna 2020 COVID-19-pandemian ja vuoden 2020 Venäjä – Saudi-Arabia öljysodan takia. 20. huhtikuuta WTI: n raaka futuurisopimukset laskivat alle 0 dollaria ensimmäistä kertaa historiassa.

1: COVID-19 – koronaviruksen pandemia:

WTI-raakaöljyn hinnat laskivat merkittävästi vuonna 2020 Covid-19-pandemian vuoksi, mikä aiheutti massiivisen osakemarkkinoiden pudotuksen. IHS Market -raportin mukaan “Covid-19-kysyntä shokki” oli suurempi supistuminen kuin suuren laman aikana 2000-luvun lopulla ja 2010-luvun alussa. Tämän seurauksena öljyn kysyntä laski 4,5 miljoonaan tynnyriin päivässä ennusteiden alapuolelle, kun jännitteet lisääntyivät OPEC: n jäsenten välillä. Wienissä (6. maaliskuuta) pidetyn OPEC-kokouksen aikana suuret öljyntuottajat eivät päässeet sopimukseen öljyntuotannon vähentämisestä vastauksena maailmanlaajuiseen COVID-19-pandemiaan. Tämän seurauksena WTI Benchmark -raakaöljyn spot-hinta NYM: ssä 6. maaliskuuta 2020 laski 42,10 dollariin barrelilta..

Sen jälkeen öljyn hintasota alkoi 8. maaliskuuta, ja öljyn hinta, joka laski 30%, oli merkittävin kertaluonteinen lasku vuoden 1991 Persianlahden sodan jälkeen. Yksi asia, joka meidän on ymmärrettävä, on se, että hyvin harvat energiayhtiöt pystyivät tuottamaan öljyä, kun öljyn hinta oli noin 30 dollaria tynnyriltä. Saudi-Arabialla, Iranilla ja Irakilla olivat alhaisimmat tuotantokustannukset vuonna 2016, kun taas Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Brasiliassa, Nigeriassa, Venezuelassa ja Kanadassa korkeimmat.

Tämän jälkeen Saudi-Arabia ja Venäjä sopivat öljyntuotannon leikkaamisesta 9. huhtikuuta. Reutersin mukaan “Jos Saudi-Arabia epäonnistuu tuotannon hillitsemisessä, Yhdysvaltain senaattorit pyytävät Valkoista taloa määräämään Riadiin pakotteita, vetämään Yhdysvaltain joukot ulos. autiomaassa ja otti käyttöön tuontitullit Saudi-Arabian öljylle. ” 20. huhtikuuta Yhdysvaltain raakaöljyn toimitushinta toukokuussa oli tullut negatiiviseksi lähinnä suurten ylituotantomäärien liiallisen varastointikysynnän vuoksi. Tämä on ensimmäinen kerta, kun näin on tapahtunut sen jälkeen, kun New York Mercantile Exchange aloitti kaupankäynnin vuonna 1983.

2: Venäjän ja Saudi-Arabian öljynhintasota:

Romahtava öljyn hinta saattoi liittyä myös Venäjän ja Saudi-Arabian öljyn hintasotaan vuonna 2020. Tämä oli taloussota, joka alkoi maaliskuussa 2020, kun Saudi-Arabia reagoi Venäjän kieltäytymiseen suostumasta öljytuotannon vähentämiseen, jotta se pysyisi voimassa. öljyn hinnat kohtuullisella tasolla. Tämän konfliktin seurauksena öljyn hinta laski keväällä 2020.

Samassa kuussa Saudi-Arabia aloitti hintasodan Venäjän kanssa, mikä helpotti öljyn hinnan lasku 65% neljännesvuosittain. Maaliskuun ensimmäisen viikon aikana raakaöljy laski 26% ja Brent-öljy 24%. Hintasodan tärkein syy johtuu öljynviejämaiden järjestön (OPEC) ja Venäjän välisen vuoropuhelun hajoamisesta ehdotetuista öljyntuotannon leikkauksista COVID-19-laman aikana. Venäjä vetäytyi sopimuksesta ja aiheutti OPEC + -sopimuksen romahduksen. Hintasota on kuitenkin yksi tärkeimmistä syistä ja seurauksista käynnissä olevalle globaalille osakemarkkinoiden kaatumiselle, joka aiheuttaa tällä hetkellä päänsärkyä joillekin sijoittajille.

3: Tapahtumasarja 

Kaikkien kvantitatiivisten katalyyttien lisäksi Saudi-Arabia ilmoitti 8. maaliskuuta odottamattomista 6–8 dollarin hinnanalennuksista asiakkaille Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa, mikä aiheutti öljyn hintoihin merkittävää laskupainetta. West Texas Intermediate, öljyn hinnoittelun vertailuarvona käytetty raakaöljymuoto, laski 20%. Yhden päivän kuluttua osakemarkkinat maailmanlaajuisesti raportoivat suuria tappioita, mikä tunnusti hintasodan ja koronaviruspandemian pelot. Tämän ilmoituksen vaikutukset tuntuivat kuitenkin myös öljyn hintojen ja osakemarkkinoiden ulkopuolella. Tämän seurauksena Venäjän rupla laski 7%, 4 vuoden alimmalle tasolle Yhdysvaltain dollariin nähden.

Toisaalta öljyn hinnan laskua tukivat myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin varoitukset, joiden mukaan hän vetää Yhdysvaltain armeijan tuen, ellei OPEC ja sen liittolaiset vähennä öljyntuotantoa merkittävän sisäisen paineen jälkeen, jota kutsutaan Saudi-Arabian kruununprinssiksi ja tosiasiallisesti hallitsija Mohammed bin Salman.

4: Yhdysvaltain dollarin nousu – korrelaatiopelit 

COVID-19-pandemian alusta lähtien Yhdysvaltain dollaria on kohdeltu turvasatamana. Sijoittajat tunsivat olevansa turvallisia sijoittamalla Yhdysvaltain dollariin, kun Kiina ilmoitti valtavan määrän COVID-19-tapauksia yhdessä useiden muiden maiden kanssa ympäri maailmaa. Tämän seurauksena Yhdysvaltain dollari on ollut vakaa pandemian ajan, ja tämä on myös pitänyt öljyn hinnan alhaisempana, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Dollarin valuuttakurssin nousu teki dollarimääräisen raakaöljyn kalliiksi ulkomaille, ja ne joutuivat leikkaamaan tarpeettomia vaatimuksiaan.

Öljyn hintaennuste tuleville vuosille

WTI-raakaöljy voi olla hyvin haihtuvaa ja vaihdella rajusti etenkin viiden vuoden aikana. Esimerkiksi Brent Crude siirtyi jopa 125 dollarista tynnyriltä vuonna 2012 jopa 30 dollariin tynnyriltä tammikuussa 2016. Siksi huolimatta markkinoiden levottomuudesta läpi vuoden 2019 ja vuoteen 2020, tulos saattaa silti olla hyvin epätavallinen. hinnassa vuoteen 2025 mennessä.

Siitä huolimatta samat ratkaisevat tekijät todennäköisesti jatkavat roolinsa raakaöljyn hinnan päättämisessä. Raakaöljyn kysynnän ja tarjonnan määrittelevät perustekijät pysyvät todennäköisesti ennallaan seuraavan viiden vuoden ajan, mutta niiden vaikutukset vaihtelevat huomattavasti. Raakaöljyn hintaa ennustettaessa on aina otettava huomioon seuraavat tekijät:

  1. OPEC (Politiikat, sopimukset & Tuotantopäätökset)
  2. OPECin ulkopuoliset öljyntuottajamaat
  3. Maailmantalouden suorituskyky
  4. Vaihtoehtoiset energialähteet
  5. Yhdysvaltain dollarin vahvuus
  6. Markkinoiden keinottelu

YVA-ennusteen mukaan vuoteen 2025 mennessä Brent-raakaöljyn tynnyrin keskihinta nousee 79 dollariin / b. Vuoteen 2030 mennessä maailman kysyntä nostaa raakaöljyn hinnan 98 dollariin / b. Vuoteen 2040 mennessä hinnat ovat 146 dollaria / b. Syyt tähän voivat liittyä YVA: n odotuksiin öljyn kysynnän tasaantumisesta, kun sähkölaitokset luottavat enemmän maakaasuun ja uusiutuvaan energiaan. Tämä olettaa myös, että talous kasvaa keskimäärin noin 2% vuodessa, kun taas energiankulutus kasvaa 0,4% vuodessa. Uskon kuitenkin, että lähivuosina maailma kärsii koronaviruksen jälkeisestä taantumasta. Kiinan ja Yhdysvaltojen välisellä kauppasodalla voi olla pitkäaikainen vaikutus Kiinan raakaöljyn kulutukseen, kun vienti Yhdysvaltain sektorille vähenee. Viennin lasku voi johtaa maailman suurimman öljykuluttajan tuotannon laskuun ja lopulta vähäisempään kulutukseen ja raakaöljyn kysyntään. Katsotaanpa markkinoiden tekninen puoli, erityisesti WTI-raakaöljyn hinnat.

Tekninen analyysi – Voimmeko odottaa nousevaa korjausta WTI-raakaöljyssä?

WTI-raakaöljy on kaupankäynnissä nouseva puolueellisuus, 41,15 dollaria. Tekninen puoli huomioon ottaen raakaöljyn hintaennuste viittaa siihen, että WTI: n raakaöljyn hinta on suunta pohjoiseen, jotta Fibonacci-retracement olisi 61,8%, kunnes hinta on 44,89 dollaria. Kaksi edellistä kuukausikynttilää olivat vakaasti nousussa, ja on erittäin todennäköistä, että myös seuraava heinäkuun kynttilä on nouseva. Jos näin tapahtuu, siitä tulee “kolme valkoista sotilasta”, mikä vahvistaa vahvat todennäköisyydet nousevaan öljyn suuntaukseen, mikä auttaa tukemaan öljyn hintaa 44,89 dollarin tasolle. Tämän tason nouseva purkautuminen voi myös nostaa öljyn hintaa kohti 50 dollarin psykologista tasoa, ja vastarinta on pidentynyt 50 jaksolla..

WTI-raakaöljy - Kolme potentiaalista valkoista sotilasta ehdottaa ostamista

WTI-raakaöljy – Kolme potentiaalista valkoista sotilasta ehdottaa ostamista

Vuosittaisen ennusteen osalta kolmen valkoisen sotilaan malli viittaa elinkeinonharjoittajien voimakkaaseen nousuun, ja samalla Fed-koron lasku voi myös tukea öljyn hintaa, mikä johtaa heihin kohti 53,20 ja 60 dollaria.

WTI-raakaöljy - kuukausikaavio

WTI-raakaöljy – kuukausikaavio

WTI-raakaöljyn ennuste vuodelle 2023 – Voimme odottaa raakaöljyn hintojen laskevan alle 60 dollarin vastustason, jotta 38,2%: n Fibonacci-jälkikäynti saataisiin päätökseen 40,72 dollariin. Tämän alapuolella markkinat todennäköisesti menevät 61,8%: n Fibonacci-retracement-tason jälkeen 29,40. Joka tapauksessa, jos perustekijät tukevat edelleen nousutrendiä, nouseva noususuhde 60 dollarin tasolla voi avata lisää ostotilaa 74,5 dollariin ja 107 dollariin saakka. Kiihdytetään toisen vuosipuoliskon ajan ja pidetään lähempänä silmällä markkinoiden perustavaa laatua olevaa puolta.

Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me