WTI-råolieprognose for 2020: Hvad man kan forvente af råolie i 4. kvartal

[[WTI]] Oliepriserne ændres let, da de fortsætter med at handle inden for et bredt handelsinterval på niveauet 40,50 til 4,50. Den stigende efterspørgsel tilskyndede OPEC + til at begynde at vende de produktionsnedskæringer, der blev annonceret tidligere på året. Kartellet med 23 olieproducerende nationer, ledet af Saudi-Arabien og Rusland, bekræftede, at de ville reducere størrelsen af ​​deres produktionsnedskæringer til 7,7 millioner tønder om dagen fra begyndelsen af ​​august, hvilket ville tilføje næsten 2 millioner tønder til den daglige produktion niveauer. Ud over BNP-tal for EU, USA og Hong Kong. WTI Crude var stabil på 41,25, mens Brent holdt på 43,26.

Læs den seneste opdatering på WTI råoliepris 2021 Prognose

 

WTI Pris på råolie nu: $

Seneste ændringer i WTI-råolieprisen

Periode Skift ($) Lave om %
30 dage +2,51 +6,48%
6 måneder -10 -20,10%
1 år -20 -32,35%

Den sorte crack er på bagsiden af ​​bullish korrektion / retracement, da den har lukket to positive måneder back-to-back, hvilket tilføjer en gevinst på mere end 170% i priser. Lad os se på WTI-råolieprognosen.

USOIL-prognose: 4. kvartal 2020 USOIL-prognose: 1 år USOIL-prognose: 3 år
Pris: $ 44,76

Prisdrivere: Kina afslutter lockdown og genoptager efterspørgslen, 61,8% Fibonacci retracement afsluttes til $ 44,76, Feds dovish monetære politik kan øge produktionssektoren.

Pris: $ 60-62

Prisdrivere: COVID19-opsving, Lockdowns forventes løftet over hele kloden, OPEC + produktionsnedskæringer, faldende trendlinjemodstand på $ 62 inden for M1-tidsrammen.

Pris: $ 29-30

Prisdrivere: Efter COVID19 recession, Bearish korrektion under $ 60, kan handelskrig mellem USA og Kina skade efterspørgslen efter olie

 

WTI Live Oil Live Chart

WTI

 

Almindelige faktorer, der påvirker råoliepriserne

WTI råoliepriserne faldt betydeligt i 2020 på grund af COVID-19-pandemien og oliepriskrigen mellem Rusland og Saudi-Arabien i 2020. Den 20. april faldt WTI Crude Futures Contracts under $ 0 for første gang i historien.

1: COVID-19 – Coronavirus-pandemi:

WTI-råoliepriserne faldt betydeligt i 2020 på grund af Covid-19-pandemien og forårsagede et massivt fald på aktiemarkedet. I henhold til IHS Market-rapporten repræsenterede “Covid-19-efterspørgselstok” en større sammentrækning end den, der blev udsat for under den store recession i slutningen af ​​2000’erne og begyndelsen af ​​2010’erne. Som et resultat faldt olieefterspørgslen til 4,5 mio. Tønder en dag under forventningerne, da spændingerne eskalerede mellem OPEC-medlemmer. Under OPEC-mødet i Wien (6. marts) var store olieproducenter ikke i stand til at nå til enighed om nedsat olieproduktion som reaktion på den globale COVID-19-pandemi. Derfor faldt spotprisen på WTI Benchmark Crude Oil på NYM den 6. marts 2020 til USD 42,10 pr. Tønde.

Derefter begyndte oliepriskrigen den 8. marts, og oliepriserne, der faldt med 30%, repræsenterede det mest markante engangsfald siden Golfkrigen i 1991. En ting, som vi har brug for at forstå, er at meget få energiselskaber var i stand til at producere olie, da olieprisen var på omkring $ 30 pr. Tønde. Saudi-Arabien, Iran og Irak havde de laveste produktionsomkostninger i 2016, mens Storbritannien, Brasilien, Nigeria, Venezuela og Canada havde de højeste.

Herefter blev Saudiarabien og Rusland enige om nedskæringer i olieproduktionen den 9. april. I henhold til Reuters rapporter: ”Hvis Saudiarabien undlod at tømme produktionen, ville amerikanske senatorer bede Det Hvide Hus om at indføre sanktioner mod Riyadh, trække amerikanske tropper ud af ørkenriget og indføre importtold på saudisk olie. ” Den 20. april var prisen for fremtidig levering af amerikansk råolie i maj blevet negativ, primært på grund af den overdrevne efterspørgsel efter oplagring af de store mængder overskudsproduktion. Dette er første gang, at dette sker, siden New York Mercantile Exchange begyndte at handle i 1983.

2: Rusland-Saudi-Arabiens oliepriskrig:

De kollapsende oliepriser kunne også være forbundet med oliepriskrigen mellem Rusland og Saudi-Arabien i 2020. Dette var en økonomisk krig, der startede i marts 2020, da Saudi-Arabien reagerede på Ruslands nægtelse af at blive enige om at reducere sin olieproduktion for at opretholde oliepriser på et moderat niveau. Som et resultat af denne konflikt faldt oliepriserne i løbet af foråret 2020.

I samme måned lancerede Saudi-Arabien en priskrig med Rusland, hvilket muliggjorde et 65% kvartalsfald i olieprisen. I løbet af den første uge af marts faldt råolie med 26%, og Brent-olie faldt med 24%. Hovedårsagen til priskrigen kunne tilskrives opløsningen i dialogen mellem Organisationen for Olieeksportlande (OPEC) og Rusland over de foreslåede nedskæringer i olieproduktionen under COVID-19-nedgangen. Rusland trådte tilbage fra aftalen og forårsagede sammenbruddet af OPEC + -aftalen. Priskrigen er dog en af ​​de vigtigste årsager og virkninger af det igangværende globale aktiemarkedsnedbrud, der i øjeblikket forårsager hovedpine for nogle investorer.

3: Serie af begivenheder 

Bortset fra alle kvantitative katalysatorer erklærede Saudi-Arabien den 8. marts uventede prissænkninger på $ 6 til $ 8 pr. Tønde til kunder i Europa, Asien og USA, og dette udøvede et betydeligt nedadgående pres på oliepriserne. West Texas Intermediate, en form for råolie anvendt som et benchmark i olieprissætningen, faldt med 20%. Efter en dag rapporterede aktiemarkederne store tab som en anerkendelse af en kombination af priskrig og frygt for coronaviruspandemien. Virkningerne af denne meddelelse blev imidlertid følt uden for oliepriserne og aktiemarkederne. Som et resultat faldt den russiske rubel 7% til et lavt 4-årigt niveau over for den amerikanske dollar.

På den anden side blev faldet i olieprisen også styrket af den amerikanske præsident Donald Trumps advarsler om, at han ville trække amerikansk militærstøtte tilbage, hvis OPEC og dets allierede ikke skar ned på olieproduktionen efter betydeligt internt pres kaldet saudiarabisk kronprins og de facto hersker Mohammed bin Salman.

4: Stigning i den amerikanske dollar – Korrelationsspil 

Fra begyndelsen af ​​COVID-19-pandemien er den amerikanske dollar blevet behandlet som et aktivt havn. Investorer følte sig sikre på at investere i den amerikanske dollar, da Kina rapporterede om et stort antal COVID-19 sager sammen med flere andre lande rundt om i verden. Som et resultat har den amerikanske dollar været stabil i hele pandemien, og dette har også holdt oliepriserne lavere, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. Stigningen i dollarkursen gjorde den dollar-denominerede råolie dyr for udenlandske lande, og de blev tvunget til at skære ned på deres unødvendige krav.

Olieprisprognose for kommende år

WTI råolie kan være meget ustabil og svinge drastisk, især over en periode på fem år. F.eks. Skiftede Brent Crude fra så højt som USD 125 pr. Tønde i 2012 til så lavt som USD 30 pr. Tønde i januar 2016. På trods af at markederne var turbulente gennem 2019 og frem til 2020, kunne der stadig være et meget usædvanligt resultat i prisen inden 2025.

Ikke desto mindre spiller de samme afgørende faktorer sandsynligvis stadig deres rolle, når det gælder at beslutte råoliepriserne. De grundlæggende faktorer, der definerer efterspørgsel og udbud af råolie, vil sandsynligvis forblive uændrede i de næste fem år, men deres virkning vil variere betydeligt. Følgende faktorer skal altid overvejes, når man forudsiger råoliepriserne:

  1. OPEC (politikker, aftaler & Produktionsbeslutninger)
  2. Ikke-OPEC olieproducerende lande
  3. Global økonomisk præstation
  4. Alternative energikilder
  5. Styrken af ​​den amerikanske dollar
  6. Markedsspekulation

I henhold til VVM-prognosen stiger gennemsnitsprisen for en tønde Brent råolie i 2025 til $ 79 / b. I 2030 vil verdensefterspørgslen skubbe priserne på råolie til $ 98 / b. I 2040 vil priserne være på $ 146 / b. Årsagerne til dette kan være forbundet med VVM-forventningerne om, at efterspørgslen efter olie vil flade ud, da forsyningsvirksomheder mere er afhængige af naturgas og vedvarende energi. Dette forudsættes også, at økonomien i gennemsnit vokser omkring 2% årligt, mens energiforbruget stiger med 0,4% om året. Men efter min mening vil verden i løbet af de næste par år lide under recessionen efter coronavirus. Handelskrigen mellem Kina og USA kunne have en langsigtet indvirkning på Kinas råolieforbrug midt i et fald i eksporten til den amerikanske sektor. Et fald i eksporten kan resultere i et fald i produktionen og i sidste ende mindre forbrug og en lavere efterspørgsel efter råolie fra verdens største olieforbruger. Lad os se på den tekniske side af markedet, især for WTI-råoliepriserne.

Teknisk analyse – Kan vi forvente en bullish korrektion i WTI råolie?

WTI råolie handler med en bullish bias til $ 41,15. I betragtning af den tekniske side antyder råolieprisprognosen, at WTI-råolieprisen er på vej mod nord for at afslutte en 61,8% Fibonacci retracement, indtil $ 44,89 niveau. De to foregående månedlige lys var solidt hausse, og der er stor sandsynlighed for, at det næste lys for juli måned også vil være hausse. Hvis dette sker, bliver det til “Tre hvide soldater”, hvilket bekræfter stærke odds for en bullish tendens i olie, hvilket vil hjælpe med at støtte oliepriserne til $ 44,89 niveau. En bullish breakout på dette niveau kan også udvide oliepriserne mod et psykologisk niveau på $ 50 med modstanden forlænget med 50 perioder EMA.

WTI råolie - Potentielle tre hvide soldater foreslår køb

WTI råolie – Potentielle tre hvide soldater foreslår køb

Med hensyn til den årlige prognose antyder Three White Soldiers-mønsteret en stærk bullish bias blandt handlende, og på samme tid kan faldet i Fed-renten også understøtte oliepriserne og føre dem mod $ 53,20 og $ 60.

WTI råolie - månedligt diagram

WTI råolie – månedligt diagram

WTI-råolieprognose for 2023 – Vi kan forvente, at råoliepriserne vil falde til under $ 60-modstandsniveauet for at gennemføre en Fibonacci retracement på 38,2% til $ 40,72. Under dette vil markedet sandsynligvis gå efter et 61,8% Fibonacci retracement niveau på 29,40. Under alle omstændigheder, hvis de grundlæggende fortsætter med at understøtte en bullish tendens, kan den bullish breakout på $ 60-niveau åbne yderligere plads til at købe, indtil $ 74,5 og $ 107. Lad os afstive i anden halvdel af året og holde os tættere på øje med den grundlæggende side af markedet.

Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me