Alumiinin hintaennuste Q4 2020: Hintojen nousu vastaa Kiinan kysyntää

Kuten useimmat hyödykkeet, alumiini, jota käytetään voimakkaasti melkein kaikilla aloilla, kuten autoteollisuudessa, ilmailussa, energiassa, modernissa rakentamisessa, elintarvike- ja juomateollisuudessa sekä monilla muilla teollisuudenaloilla, oli laskussa viime vuosikymmenen alusta vuoteen 2016 asti. MALTRC1 laski kaikkien aikojen korkeimmasta tasosta, hieman alle 2800 dollarin 1430 dollariin, mikä tarkoittaa, että se menetti puolet arvostaan, koska maailmantalous oli vaikeuksissa, ja myös Kreikan / euroalueen velkakriisin takia..

Näimme kunnollisen paluun vuodesta 2016 vuoteen 2018, kun maailmantalous elpyi, mutta Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota Donald Trumpin tullessa voimaan johti Kiinan, joka on merkittävä alumiinin käyttäjä, kysynnän laskuun. Lasku kiihtyi tämän vuoden ensimmäisinä kuukausina, kun koronaviruspandemia osui Kiinaan, ennen kuin se levisi länteen, mikä johti lukkiutumiseen, joka johti maailmantalouden taantumaan. Mutta kun Kiina on jälleen toiminnassa, alumiinin kysyntä on kasvanut, mikä on muuttanut hintaa melko nousuun toukokuusta lähtien.  

Viimeaikaiset muutokset alumiinin hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
6 kuukautta +464 +29,6%
1 vuosi +276 +15,2%
3 vuotta -213 -9,5%
5 vuotta +522 +34,8%
Vuodesta 2010 -110 -5,2%

Alumiinin hintoihin vaikuttavat tekijät

 

Alumiiniin, kuten kaikkiin muihin hyödykkeisiin, vaikuttaa voimakkaasti rahoitusmarkkinoiden riskit. Jos mielipide on positiivinen, sijoittajat haluavat ottaa suurempia riskejä, mikä hyödyttää hyödykkeitä. Perustekijöillä, kuten maailmantaloudella ja erityisesti Kiinan taloudella, teollisuudessa ja valmistusteollisuudessa käytetyn massiivisen alumiinimäärän takia, on suuri merkitys tämän hyödykkeen kysyntäpuolella, ja niillä on myös vaikutusta sijoittajien mieliala. Kiina on noussut hyvin viimeisen vuosineljänneksen koronavirusongelmien jälkeen, ja tekniset tiedot osoittavat myös korkeammalle alumiinille, kun ne ovat palautuneet edellisestä tukialueesta 1430 dollariin.      

 

Alumiini-ennuste: Q4 2020 Alumiiniennuste: 1 vuosi Alumiiniennuste: 3 vuotta
Hinta: 2050 dollaria – 2100 dollaria

Hintatekijät: Covid-19, Kiinan elpyminen, riskin tunne

                

Hinta: 2300 dollaria – 2400 dollaria 

Hintatekijät: Kovan jälkeinen elpyminen maailmanlaajuisesti, hyödyketunnelma, uusi Yhdysvaltain puheenjohtajakausi

   

Hinta: 221 dollaria

Hintatekijät: Globaalitalous, globaali politiikka, BRICK-maat

        

Alumiini Live Chart

ALUMIINI

 

Alumiinin hintaennuste seuraaville 5 vuodelle

Kiinan alumiinin kysyntä hidastui kauppasodan aikana, mikä johti hintojen laskuun, ja tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä koronavirus puhkesi Kiinassa, mikä johti lukkoihin tietyissä osissa maata, ja myöhemmin koko maailma seurasi. Tämä vaikutti tarjontaan, joka kävi läpi pullonkauden, mutta kysynnän lasku oli paljon suurempi. Alumiinin hinnat ovat jo laskeneet vuodesta 2018, kun Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota vahingoittaa Kiinan valmistusta.

Mutta vuoden 2020 ensimmäiset kuukaudet olivat kauheita kaikille markkinoille, kun näimme hyödykkeiden kaatuvan. Alumiinifutuurit MALTRC1 kiihdytti laskua erityisesti maaliskuussa, mutta sitten Kiinan talous aloitti voimakkaan nousun, joka on vahvistumassa. Tuotanto on lisääntynyt sekä Kiinassa että muualla; Maailman metallitilastotoimiston mukaan maailmanlaajuiset alumiinimarkkinat saavuttivat tammikuusta syyskuuhun 2020 yli 1603 kt: n ylijäämän vuoden 2019 480 kt: n ylijäämän lisäksi..

Mutta kysynnän kasvu on ylittänyt tuotannon kasvun, etenkin Kiinassa. Huolimatta palvelualan taantumasta talvella 2020-21, valmistus pysyy hyvin, joten alumiinin kysyntä pysyy korkeana. Tämä pätee erityisesti Lähi-idän ja Euroopan tuotannon laskuun sekä Pohjois-Amerikan tuotantoon, joka saavuttaa kaiken todennäköisen saavuttamisen. Tämän pitäisi pitää hinta nousevana toistaiseksi.

 

Tekninen analyysi – Trendi on muuttunut nousevaksi alumiinille vuonna 2020

 

Katsotaanpa, murtuvatko alumiini vaihteluvälin yläpuolelle vuoden 2021 alussa

Liukuvat keskiarvot ovat olleet todella hyviä indikaattoreita alumiinifutuureiden kehityksen osoittamisessa. Ennen vuotta 2014 20 SMA (harmaa) ja 50 SMA (keltainen) tekivät hyvää työtä tuen tarjoamisessa, kun hinta nousi, sitten ne muuttuivat vastarinnaksi, kun hinta muuttui laskevaksi. Lasku päättyi 1430 dollariin, kuten edellä mainittiin, ja vuoden 2016 alusta huhtikuuhun 2018 alumiini muuttui melko nousuun. Samat liikkuvat keskiarvot muuttuivat tueksi, mikä nosti hintaa korkeammalle. Hinta oli 1 550 dollaria, mutta kääntyi sitten alaspäin Yhdysvaltain ja Kiinan välisen kauppasodan alkaessa. MA: t muuttuivat jälleen vastarinnaksi, mutta lasku päättyi edelliselle matalalle tasolle, mikä tarkoittaa, että noin 1 430 dollarin alue on muuttunut tueksi. Nyt hinta on noussut kaikkien liikkuvien keskiarvojen yläpuolelle, mikä tarkoittaa, että nouseva trendi on jälleen päällä, mutta se on edessään korkealle vuodesta 2015, 2100 dollaria. 

MA: t ovat muuttaneet muotovastuksen tueksi toukokuusta lähtien

Päivittäisessä kaaviossa kuva on samanlainen, kun alumiinin hinta on laskenut vuonna 2019, ja se laskee liukuvien keskiarvojen avulla, kun taas vuonna 2020 myyntiluvat ovat muuttuneet tueksi, mikä tarkoittaa, että suuntaus on ollut nouseva. 50 SMA: lla oli syvempi vetäytyminen syyskuussa, kun taas 20 SMA on nostanut hintaa koko ajan. Suuntaus on vasta piristymässä, kuten 20 SMA osoittaa, joten noususuhdanteen odotetaan lisääntyvän, varsinkin kun Biden astuu virkaan Yhdysvalloissa, koska tämä voi tarkoittaa, että kauppasota saattaa päättyä tai ainakin pysähtyä.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me