Australian dollarin hintaennuste vuoden 2020 toisella puoliskolla: Pitkäaikainen laskusuunta todennäköisesti jatkuu pian AUD / USD

Australia on merkittävä raaka-aineiden tuottaja / viejä, joten Australian dollari on hyödykevaluutta. Sellaisena se on hyvin alttiina raaka-aineiden hintojen muutoksille, jotka puolestaan ​​korreloivat rahoitusmarkkinoiden mielialan kanssa, mikä tarkoittaa myös, että AUD on positiivisesti korreloinut mielialan kanssa. Tunne on ollut myönteinen tälle valuutalle, kun taas USD on muuttunut melko laskevaksi viime kuukausina koronaviruksen ja Yhdysvaltojen poliittisen tilanteen seurauksena. COVID-19-onnettomuuden taloudellinen elpyminen on myös auttanut AUD / USD: n nousua korkeammalle, kun myös hyödykkeet ja raaka-aineet ovat palautuneet. Mutta rebound on hidastumassa ja riskimielisyys kuluu, mikä on saanut ostajat ajattelemaan kahdesti ennen kuin he tekivät uusia korkeita korkeuksia viime viikkoina, joten nousu voi olla päättymässä tälle parille. Tekninen analyysi osoittaa myös laskevan kuukausikaavion kääntymisen, samoin kuin perustekijät, kuten selitämme alla tässä AUD / USD: n keskipitkän aikavälin ennusteessa, mutta on myös muita tekijöitä, jotka otamme huomioon tässä.

Aika Muuta ($) Muuta%
30 päivää +0,017 dollaria +2,3%
6 kuukautta +0,071 dollaria +9,8%
1 vuosi +0,074 dollaria +10,2%
5 vuotta 0,013 dollaria 1,9%
Vuodesta 2000 +0,069 dollaria +9,5%

 

1990-luvun puolivälistä lähtien AUD / USD ei ole juurikaan muuttunut verrattuna USD: ään volatiliteetti, jonka olemme nähneet kahden viime vuosikymmenen aikana, mikä tarkoittaa, että tämä pari on liikkunut ylös ja alas, päätyen suunnilleen siellä missä se oli 25 vuotta sitten. Viime vuosikymmenellä tämä pari oli kuitenkin laskenut tasaisesti, lähinnä Yhdysvaltain dollarin vahvistumisen seurauksena. Jossain vaiheessa AUD / USD: n hinta laski 0,55: een maaliskuussa 2020, kun Australian dollari sai kaksinkertaisen potkun alaspäin, kun taas USD nousi korkeammalle, kun kauppiaat paniikkia koronaviruksen ja lukkiutumisten vuoksi. Kaatuminen kuitenkin päättyi ja AUD / USD on ollut nouseva siitä lähtien, kun ilmapiiri parani maailman suuren uudelleenavauksen jälkeen. Paluuta kasvattivat entisestään Kiinan taloustiedot, jotka osoittavat, että Kiina on jättänyt koronaviruksen supistumisen taakse ja on melkein palaamassa radalle. Nämä ovat kuitenkin olleet hyvin outoja aikoja, joiden ei odoteta kestävän liian kauan – oletan vasta Yhdysvaltain vaalien jälkeen – joten asiat palaavat lopulta normaaliksi ja tiettyjen hyödykkeiden lasku saavuttaa AUD: n. Tuloksena viime kuukausien nousun pitäisi olla melkein ohi ja ostajien on oltava varovaisia ​​tältä tasolta, koska korkeimmat hinnat ovat tästä lähtien hyvin rajalliset.

AUD / USD -ennuste Q4 2020: 0,68-0,70 AUD / USD -ennuste 1 vuosi: 0,63-0,65 AUD / USD -ennuste 3 vuotta: 0.55-0.60
Hintaohjaimet: Globaali riskinäkemys, COVID-19 Australiassa, RBA, tekninen Hintaohjaimet: Yhdysvaltain vaalit, talouden elpyminen, markkinatunnelma, USD-korrelaatio Hintaohjaimet: Perusteet vuonna Australia, maailmantalous

Australian dollarin hintaennuste seuraavalle 5 vuodelle

Tässä artikkelissa olemme tarkastelleet Australian dollaria sekä perusteknisestä että teknisestä näkökulmasta ja veranneet sitä Yhdysvaltain dollariin nähdäkseen, kumpi on etusijalla tulevina kuukausina / vuosina. Kuten edellä mainittiin, tämä pari on ollut laskusuunnassa jo vuosikymmenen ajan, mutta ilmapiiri on muuttunut maaliskuusta lähtien, vaikka olemme tällä hetkellä läpi maailmaa muuttuvia aikoja, joten maaliskuun jälkeistä hintatoimintaa ei välttämättä tarvitse toteuttaa otetaan huomioon liikaa, etenkin pitkällä aikavälillä. Mutta voimme käyttää sitä ennustamaan AUD / USD: n tulevaisuuden tulevina kuukausina useiden viime kuukausien hintatoiminnan jälkeen; koronavirustilanne ei kuitenkaan todennäköisesti toistu.

AUD / USD on hyötynyt markkinatunnelmasta COVID-19: n aikana

Koska Australia on merkittävä raaka-aineiden ja mineraalien viejä, AUD on läheisessä yhteydessä näihin hyödykkeisiin ja siten rahoitusmarkkinoiden riskimielikuvaan. Kun mielipide on positiivinen, AUD nousee korkeammalle, kuten tapahtui touko- ja kesäkuussa, kun maailman taloudet avautuivat uudelleen ja taloudelliset tiedot osoittivat voimakasta palautumista maalis-huhtikuun kaatumisesta. AUD / USD nousi yli 12 senttiä pohjasta, 0.55, takaisin 19. maaliskuuta, vaikka maaliskuun ja huhtikuun noususuunta oli Yhdysvaltain dollarin ominaisuus, joka muuttui todella laskevaksi vuoden ensimmäisen puoliskon nousun jälkeen. Maaliskuussa, mutta tarkastelemme sitä alla. Ison käännöksen ensimmäisten kuukausien aikana AUD / USD nousi yli 11 senttiä korkeammaksi, 0,7180: een, mutta sen jälkeen vauhti on laskenut huomattavasti, ja heinäkuun lopusta lähtien tämä pari on saanut alle yhden sentin, mikä osoittaa että uudelleen avaamisen jälkeisten ensimmäisten kuukausien positiivinen ilmapiiri on heikentynyt, koska taloudelliset tiedot osoittavat hitaampaa nousua. Maailmanlaajuisen mielipiteen lisäksi, joka heikkenee, kuten kuluttajien ja sijoittajien luottamuksesta viimeisimpien raporttien jälkeen voidaan nähdä, myös Australian talouden mielipiteet ovat muuttumassa negatiivisiksi, kun Victoria osavaltio pitää koronavirusrajoituksia edelleen voimassa. Taloustieteilijät ennustavat yli 6 prosentin supistumisen vuodeksi 2020, mikä heikentää tunnelmaa edelleen. Joten, jos yleinen ilmapiiri muuttuu negatiiviseksi, AUD muuttuu laskevaksi, koska myös Australian mielipiteet ovat muuttumassa negatiivisiksi verrattuna muihin maailman alueisiin. Pitkällä aikavälillä elinkeinonharjoittajien on kuitenkin pidettävä silmällä markkinoiden tunnetta aina, kun käydään kauppaa tällä parilla, koska se voi pilata tilin, jos jää jumiin väärälle puolelle, vaikka seuraatkin yleistä trendiä.

Perusteet ja RBA-käytäntö

Maailmanlaajuinen riskinäkemys on merkittävä toimija hyödykevaluutoissa, kuten Aussie, mutta myös perustekijöillä on suuri osa valuutassa, ja ne vaikuttavat myös mielipiteisiin. Tunnelma muuttui positiiviseksi, kun perustekijöiden elpyminen oli voimakasta touko-, kesä- ja heinäkuussa. Työllisyys piristyi jälleen ja palvelut ja teollisuus lisääntyivät. Mutta Victoriaan asetettujen uusien rajoitusten myötä australialaiset palvelut taas supistuivat heinäkuun 58,1 pisteestä elokuun 48,1 pisteeseen. Tällä ei ollut paljon vaikutusta AUD: iin, lukuun ottamatta AUD: n / USD: n lyhytaikaista laskua, mutta jos muut sektorit taas supistuvat, he alkavat painottaa AUD: ta ja lähettää tämän parin matalammaksi. Heikkenevä ilmapiiri ja supistuva talous tekevät myrkyllisen yhdistelmän AUD / USD: lle, varsinkin jos rajoitukset ja lukkiutumiset jatkuvat, joten suurin osa asioista liittyy koronavirukseen juuri nyt, ja perustekijät riippuvat siitä, miten koronavirus kehittyy Australia ja muu maailma. Mutta meidän on myös pidettävä silmällä kasvavaa kaupan ylijäämää Australiassa, joka on kasvanut vuodesta 2015-16, jolloin kauppatase oli noin – 3,5 miljardia dollaria. Erityisesti viimeiset neljä vuotta ovat olleet todella positiivisia, ja kaupan ylijäämä on noussut yli 8 miljardin dollarin. Tämä on pidettävä mielessä pitkällä aikavälillä, ei siitä, että se olisi auttanut AUD: ta liikaa. Sekä Australian varapankin (RBA) että FED: n korot ovat 0,25 prosenttia, kun ne on laskettu muutaman kerran maaliskuussa. Äskettäiset nopeuspäätökset ovat seurausta koronaviruksesta, joten niitä ei ole paljon ero keskuspankkien välillä. Mutta jos rajoitukset jatkuvat tietyissä Australian osissa, RBA nojaa enemmän kohti dovish-puolta, mutta kuten sanoimme, erot ovat vähäisiä lyhyellä aikavälillä, kun on kyse AUD / USD -suunnan päättämisestä..

Lähde: www.dfat.gov.au

AUD / USD-korrelaatio

Kuten kuukausikaaviosta käy ilmi, Australian dollari -indeksi tai AXY näyttää hyvin samankaltaiselta kuin AUD / USD -indeksi. AXY kiipesi 2000-luvulla lukuun ottamatta vuoden 2008 suurta kaatumista. Mutta suuntaus kääntyi AXY: n suuntaan vuonna 2011, joka on ollut laskeva suuntaus siitä lähtien. Sama skenaario näkyy alla olevassa AUD / USD -kaaviossa, teknisen analyysin osiossa. Viiden ensimmäisen vuoden aikana vuoteen 2016 asti lasku oli voimakkaampaa ja 20 kuukausittain SMA (harmaa) tarjosi vastuksen AXY: lle. Sitten trendi hidastui, ja 50 SMA otti vuoronsa, mikä antaa virallisen vastustuksen, kunnes se rikkoutuu. Hinta on nyt alle 50 SMA: n, mutta ylöspäin on vielä tilaa puoli pistettä.

AXY on edelleen laskeva, kunhan se on alle 50 SMA
AXY on edelleen laskeva, kunhan se on alle 50 SMA

USD-indeksi sen sijaan oli laskeva 2000-luvulla, mutta se kääntyi nousuun vuonna 2014 jonkin verran konsolidoitumista useiden vuosien ajan. Nousu ei kuitenkaan kestänyt kauan – vain noin kaksi vuotta – ja vuodesta 2016 lähtien DXY on käynyt kauppaa vaihteluvälillä, kuten alla oleva kuukausikaavio osoittaa. Mutta korkeimmat arvot ovat nousseet ja 100 SMA (vihreä) tarjoaa tukea. DXY yrittää murtautua tämän liikkuvan keskiarvon alapuolelle, mutta tällä hetkellä ei ole varmaa, onnistuuko se. Silti AUD-indeksikaavio näyttää paljon korreloivammin AUD / USD: n kanssa, ja molemmat kohtaavat nyt 50 kuukausittaisen SMA: n. 50 SMA on määrittänyt trendin molemmille, joten ne ovat virallisesti laskusuunnassa, kunnes hinta siirtyy yli 50 SMA: n ja pysyy siellä. Joten, jotta voimme olla tarkempia AUD / USD: n kaupankäynnissä, meidän on noudatettava AXY-indeksiä.

DXY: n vetovoima näyttää olevan täydellinen kuukausikaaviossa

DXY: n vetovoima näyttää olevan täydellinen kuukausikaaviossa

Tekninen analyysi – päättyykö viimeinen aalto 50 SMA: lla AUD / USD: lle?

AUD / USD laski 1990-luvun loppupuolella, mutta alkoi sitten seurata hyödykkeitä. Sitten trendi kääntyi uuden vuosituhannen alkaessa, ja tämä pari pysyi laskevana vuoteen 2011 saakka, ja se on ollut nouseva siitä lähtien, ja se on johtanut tärkeimpien hyödykkeiden, kuten öljyn, kaasun, kuparin jne., Laskuun. USD seurasi myös hyödykkeitä, kun ne putosivat matalammin. AUD / USD kaatui 40 senttiä matalammin muutamassa kuukaudessa menettämällä lähes 40% arvostaan, kun se kääntyi alle 1 dollarin alle ennen kriisiä. Mutta kaatuminen päättyi ja nousutrendi jatkui, kun AUD / USD teki uusia korkeita arvoja yli 1.10. Nousutrendin aikana 50 SMA (keltainen) nosti hintaa korkeammalle, koska se tarjosi tukea kuukausittaiseen kaavioon koko vuosikymmenen ajan 20 SMA: n (harmaa) satunnaisella avustuksella. Mutta kun hyödykkeet kääntyivät laskuun, uuden vuosikymmenen alussa AUD / USD kääntyi laskuun, missä se pysyi uuden alkuun asti.

50 SMA odottaa nousua korkeammaksi tarjotakseen vastusta AUD / USD: lle

50 SMA odottaa nousua korkeammaksi tarjotakseen vastusta AUD / USD: lle

Voisiko tämä olla AUD / USD: n uuden nousevan vuosikymmenen alku? En usko niin, ellei jokin uusi kehitys tuo takaisin kysyntää joillekin raaka-aineille / metallille / mineraaleille, joita löytyy vain Australiasta. Kauppataseen nousu ei ole auttanut AUD: ta myöskään viimeisten 4-5 vuoden aikana. Joten, en usko, että näemme toisen nousevan vuosikymmenen, kuten 2000-luku. On todennäköisempää palata korkeammalle, mikä on käynnissä ja todennäköisesti päättyy pian. 50 liukuva keskiarvo tarjosi vastarintaa vuoden 2018 alussa, kun kahden vuoden paluu oli korkeampi, mikä lopetti sen ja käänsi hinnan takaisin alaspäin. Joten näyttää siltä, ​​että 50 kuukauden SMA on muuttunut tuki vastustukseen tällä aikataulukaudella, mutta se todistetaan vasta toisen testin jälkeen, joka todennäköisesti tapahtuu pian. Jos ostajat eivät pääse ylittämään sitä toisen kerran muutaman vuoden kuluttua, se on vahvistus siitä, että meidän on päästävä lyhyeksi tälle parille pitkällä aikavälillä. Siihen asti pitkäaikaisten kauppiaiden on odotettava.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me