Prognose for australske dollarpriser for H2 i 2020: Den langsigtede nedadgående tendens sandsynligvis snart igen for AUD / USD

Australien er en stor producent / eksportør af råvarer, hvilket gør den australske dollar til en handelsvaluta. Som sådan er den meget sårbar over for råvarepriserne, der igen er korreleret med stemningen på de finansielle markeder, hvilket også betyder, at AUD er positivt korreleret med stemningen. Stemningen har været positiv for denne valuta, mens USD er blevet ret baisse i de seneste måneder som et resultat af coronavirus og den politiske scene i USA. Det økonomiske opsving fra COVID-19-nedbruddet har også hjulpet AUD / USD til at stige højere, da råvarer og råmaterialer også er kommet igen. Men reboundet er langsommere, og risikosentimentet slides, hvilket har fået købere til at tænke to gange, før de har lavet nye højder i de seneste uger, så stigningen kan muligvis komme til en ende for dette par. Den tekniske analyse peger også på en bearish tilbageførsel på det månedlige diagram, ligesom fundamentet, som vi vil forklare nedenfor i denne mellemfristede prognose for AUD / USD, men der er også andre faktorer, som vi vil tage i betragtning her.

Periode Skift ($) Lave om %
30 dage +$ 0,017 +2,3%
6 måneder +0,071 $ +9,8%
1 år +0,074 $ +10,2%
5 år $ 0,013 1,9%
Siden 2000 +0,069 $ +9,5%

 

Siden midten af ​​1990’erne har AUD / USD været lidt ændret i forhold til volatilitet, vi har set i løbet af de sidste to årtier, hvilket betyder, at dette par er flyttet op og ned og ender omtrent hvor det var for 25 år siden. I det sidste årti var dette par dog på en stabil bearish tendens, hovedsageligt som et resultat af den styrkede amerikanske dollar. På et eller andet tidspunkt faldt prisen i AUD / USD til 0,55 i marts 2020, da den australske dollar modtog et dobbelt spark ned ad linjen, mens USD steg højere, da handlende kom i panik på grund af coronavirus og lockdown. Men nedbruddet sluttede, og AUD / USD har været bullish siden da, da stemningen forbedredes efter den store genåbning af verden. Comebacket blev yderligere forstærket af de kinesiske økonomiske data, hvilket indikerer, at Kina har efterladt coronavirus-sammentrækningen og næsten er på rette spor nu. Alligevel har dette været nogle meget mærkelige tider, som ikke forventes at vare for længe – indtil jeg antager efter det amerikanske valg – så tingene i sidste ende vil vende tilbage til det normale, og faldet i visse råvarer vil indhente AUD og som en resultat, stigningen i de seneste måneder bør være næsten forbi, og købere skal være forsigtige fra disse niveauer, for højderne vil være meget begrænsede fra nu af.

AUD / USD Prognose Q4 2020: 0.68-0.70 AUD / USD Prognose 1 år: 0,63-0,65 AUD / USD Prognose 3 år: 0,55-0,60
Prisdrivere: Global risikosentiment, COVID-19 i Australien, RBA, Technicals Prisdrivere: Amerikanske valg, økonomisk opsving, markedssentiment, USD-korrelation Prisdrivere: Grundlæggende i Australien, global økonomi

Forudsigelse af den australske dollarpris for de næste 5 år

I denne artikel har vi kigget på den australske dollar, både fra et grundlæggende og teknisk synspunkt, og sammenlignet den med den amerikanske dollar for at se, hvilken der vil have overhånden i de kommende måneder / år. Som nævnt ovenfor har dette par haft en bearish tendens i et årti, men stemningen har ændret sig siden marts, selvom vi gennemgår nogle verdensændrende tider i øjeblikket, så prishandlingen siden marts bør ikke nødvendigvis tages for meget, især på lang sigt. Men vi kan bruge den til at forudsige fremtiden for AUD / USD i de kommende måneder efter de sidste måneders prishandling; dog er coronavirus-situationen ikke noget, der sandsynligvis vil gentage sig selv.

AUD / USD har draget fordel af markedssentimentet under COVID-19

Da Australien er en stor eksportør af råmaterialer og mineraler, er AUD tæt forbundet med disse råvarer og følgelig til risikosentimentet på de finansielle markeder. Når stemningen er positiv, bevæger AUD sig højere, som det var tilfældet i maj og juni, da verdens økonomier genåbnede, og de økonomiske data viste et stærkt rebound fra styrtet i marts-april. AUD / USD steg mere end 12 cent fra bunden ved 0,55 tilbage den 19. marts, skønt den bullish tilbageførsel i marts og april var en attribut for den amerikanske dollar, der blev virkelig baisse efter stigningen i første halvdel af Marts, men vi vil se nærmere på det nedenfor. I de første par måneder af den store tilbageførsel steg AUD / USD mere end 11 cent højere til 0,7180, men siden da er tempoet faldet betydeligt, og siden slutningen af ​​juli har dette par fået mindre end 1 cent, hvilket viser at den positive stemning de første måneder efter genåbningen bliver svagere, da de økonomiske data viser et langsommere rebound. Udover den globale stemning, som er ved at blive svækket, som det kan ses af forbrugernes og investorernes tillid efter de seneste rapporter, bliver stemningen med hensyn til den australske økonomi også negativ, da staten Victoria fortsat holder koronavirusrestriktioner på plads. Økonomer forudsiger en sammentrækning på mere end 6% i 2020, hvilket dæmper stemningen yderligere. Så hvis den samlede stemning bliver negativ, vil AUD blive bearish, da stemningen i Australien også bliver negativ sammenlignet med andre regioner i verden. Ikke desto mindre skal handlende på lang sigt holde øje med markedssentimentet til enhver tid, når de handler med dette par, fordi det kan ødelægge en konto, hvis du bliver fanget på den forkerte side, selvom du følger den overordnede tendens.

Grundlæggende og RBA-politik

Den globale risikosentiment er en vigtig aktør i råvarevalutaer som Aussie, men grundlæggende spiller også en stor rolle i valutaen, og de påvirker også stemningen. Følelsen blev positiv, da fundamentet viste et stærkt opsving i maj, juni og juli, hvor beskæftigelsen hoppede op igen, og service og produktion steg højere. Men med de nye begrænsninger i Victoria dykkede de australske tjenester ned i sammentrækning fra 58,1 point i juli til 48,1 i august. Det havde ikke meget indflydelse på AUD bortset fra et kortvarigt fald i AUD / USD, men hvis andre sektorer falder i sammentrækning igen, vil de begynde at veje på AUD og sende dette par lavere. Den forværrede stemning og den kontraherende økonomi vil skabe en giftig kombination for AUD / USD, især hvis begrænsningerne og lockdowns fortsætter, så de fleste ting er relateret til coronavirus lige nu, og de grundlæggende vil være afhængige af, hvordan coronavirus udvikler sig i Australien og resten af ​​verden. Men vi skal også holde øje med det stigende handelsoverskud i Australien, som er steget siden 2015-16, hvor handelsbalancen lå på omkring $ 3,5 mia. Især de sidste fire år har været rigtig positive, hvor handelsoverskuddet steg over 8 milliarder dollars. Det er en ting, man skal huske på lang sigt, ikke at det har hjulpet AUD for meget. Både Australiens Reserve Bank (RBA) og FED har deres renter på 0,25% efter at have skåret dem et par gange i marts. De nylige hastighedsbeslutninger har været et resultat af coronavirus, så der er ikke meget forskellen mellem de to centralbanker. Men hvis restriktionerne fortsætter i visse dele af Australien, vil RBA læne sig mere mod den doviske side, men som vi sagde, vil forskellene være mindre på kort sigt, når det kommer til at beslutte retningen af ​​AUD / USD.

Kilde: www.dfat.gov.au

AUD / USD korrelation

Som det fremgår af det månedlige diagram, ser det australske dollarindeks eller AXY meget ud som AUD / USD-indekset. AXY steg i 2000’erne bortset fra det store nedbrud i 2008. Men trenden vendte om for AXY i 2011, som har været på en bearish tendens siden da. Det samme scenario kan ses i AUD / USD månedlige diagram nedenfor i afsnittet teknisk analyse. I løbet af de første fem år, indtil 2016, var faldet stærkere og 20 månedlige SMA (grå) leverede modstand til AXY. Derefter aftog tendensen, og 50 SMA tog sin tur, hvilket vil give officiel modstand, indtil den er brudt. Prisen er lige under 50 SMA nu, men der er stadig plads op til et halvt point.

AXY er stadig bearish, så længe den forbliver under 50 SMA
AXY er stadig bearish, så længe den forbliver under 50 SMA

USD-indekset var derimod bearish i 2000’erne, men det blev bullish i 2014 efter en vis konsolidering i flere år. Uptrend varede dog ikke længe – kun omkring to år – og siden 2016 har DXY handlet inden for en rækkevidde, som det månedlige diagram nedenfor viser. Men højderne er blevet højere, og 100 SMA (grøn) yder support. DXY forsøger at bryde under dette glidende gennemsnit, men lige nu er det ikke sikkert, om det vil lykkes. Alligevel ser AUD-indeksdiagrammet meget tættere sammen med AUD / USD, og ​​de står begge over for de 50 månedlige SMA nu. 50 SMA har defineret tendensen for dem begge, så de er officielt baisse, indtil prisen bevæger sig over 50 SMA og forbliver der. Så for at være mere præcis, når du handler AUD / USD, skal vi følge AXY-indekset.

Tilbagetrækningen i DXY synes komplet på det månedlige diagram

Tilbagetrækningen i DXY synes komplet på det månedlige diagram

Teknisk analyse – Vil den seneste stigning slutte ved 50 SMA for AUD / USD?

AUD / USD faldt i slutningen af ​​1990’erne, men det begyndte derefter at følge råvarer. Derefter vendte tendensen sig, da det nye årtusinde begyndte, og dette par forblev baisse indtil 2011, og det har været bullish siden da og efterfølgende faldet i større råvarer som olie, gas, kobber osv. Under den globale krise i 2008, AUD / USD fulgte også råvarer, da de styrtede ned. AUD / USD styrtede ned med 40 cent på få måneder og mistede næsten 40% af sin værdi, da den vendte under $ 1 før krisen. Men nedbruddet sluttede, og uptrend genoptog, hvor AUD / USD lavede nye højder over 1,10. Under uptrend skubbede 50 SMA (gul) prisen højere, da den leverede support på det månedlige diagram gennem hele dette årti med lejlighedsvis hjælp fra 20 SMA (grå). Men da råvarer blev bearish, begyndte AUD / USD i begyndelsen af ​​det nye årti også bearish, hvor det forblev indtil begyndelsen af ​​det nye år.

50 SMA afventer en stigning højere for at give modstand til AUD / USD

50 SMA afventer en stigning højere for at give modstand til AUD / USD

Kunne dette være begyndelsen på et nyt bullish årti for AUD / USD? Jeg tror ikke det, medmindre en ny udvikling bringer efterspørgslen efter noget råmateriale / metal / mineral tilbage, der kun findes i Australien. Stigningen i handelsbalancen har heller ikke hjulpet AUD i de sidste 4-5 år. Så jeg tror ikke, at vi vil se endnu et bullish årti som 2000’erne. Der er mere sandsynligt, at der vil være en retrace højere, som er i gang og sandsynligvis slutter snart. De 50 glidende gennemsnit gav modstand i begyndelsen af ​​2018, efter at 2-årig tilbageførsel var højere, sluttede den og vendte prisen ned igen. Så det ser ud til, at den 50 månedlige SMA er vendt fra støtte til modstand på dette tidsrammediagram, men det vil kun blive bevist efter en anden test, hvilket sandsynligvis vil ske snart. Hvis køberne ikke bryder over det for anden gang på få år, vil det være den bekræftelse, at vi bliver nødt til at gå kort på dette par på lang sigt. Indtil da bliver langvarige handlende nødt til at vente.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me