USD / MXN-hintaennuste vuodelle 2021: Hintojen suuntaviivat takaisin ennalta kovettuneille tasoille

USD / MXN on ollut pitkän aikavälin nousutrendissä jo kaavioiden mukaan, ja nousutrendi on vauhdittunut viimeisen vuosikymmenen aikana. Mutta tällä hetkellä riskivaluutat etenevät dollaria vastaan, ja niin on myös Meksikon peso. Tämä tarkoittaa, että USD / MXN on vetäytynyt viime vuoden huhtikuusta lähtien, ja kuva on hyvin samanlainen kuin USD / CAD, koska molemmat ovat hyödyke- ja riskivaluuttoja.

Yhdysvaltain dollari on voittanut pesoa vastaan ​​vuosikymmenien ajan; yllä oleva kaavio osoittaa, että USD / MXN oli 90-luvulla noin 2,50 – 3,50 dollaria, kun taas viime vuoden huhtikuussa tämä valuuttapari nousi yli 25 dollarin kaikkien aikojen voimakkaimman nousun jälkeen, mikä tarkoittaa 10-kertaista nousua kolmen vuosikymmenen aikana. USD / MXN: n nousutrendi oli aiemmin melko johdonmukainen, ilman suuria takaiskuja ja liukuvia keskiarvoja, jotka pitivät painetta jatkuvasti ylösalaisin. Huhtikuusta 2020 lähtien hinta on kuitenkin laskenut matalammaksi, ja ostajat eivät ole asettaneet paljon vastarintaa, koska USD on edelleen laskenut. Mutta hinta on roikkunut 20 dollarin alueella noin pari kuukautta, mikä saattaa merkitä pullbackin loppua.  

Nykyinen USD / MXN Hinta: $

Viimeaikaiset muutokset MXN-hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
3 päivää -1.04 -5,2%
6 kuukautta -1.72 -8,7%
1 vuosi +1.42 +7,1%
5 vuotta +4.34 +21,2%
Vuodesta 2000 +12.08 +56,8%

 

Meksiko on kehittyvä markkina-alue, joka tekee Meksikon pesosta riskivaluutan, joka on samanlainen kuin BRICK-maiden valuutat. Kehittyvien markkinoiden valuutat, kuten MXN, olivat aiemmin pitkän aikavälin laskutrendissä. Yksi syy tähän oli Yhdysvaltojen lisääntyvä tuonti Meksikosta, joka piti pesoa paineen alla. Mutta perustekijät näyttävät muuttuneen. Meksikon talouteen vaikuttaa suurelta osin Yhdysvaltojen rajan ylittävä taloustilanne, joka on toiminut varsin vaikuttavasti sen jälkeen, kun sulkemiset päättyivät toukokuussa. Mutta politiikka pitää dollaria alas, mikä hyödyttää Meksikon pesoa ja muita riskivaluuttoja. Käsittelemme näitä asioita alla. Viime vuoden huhtikuusta lähtien tapahtunut lasku saattaa olla nyt liikaa venytetty ja voimme pian nähdä käännöksen tai palautumisen, vaikka perustekijät näyttävätkin tällä hetkellä melko sekaisin molemmille valuutoille.

USD / MXN -ennusteyhteenveto

USD / MXN -ennuste: H1 2020

Hinta: 21 dollaria

Hintatekijät: USD-korrelaatio, Yhdysvaltain politiikka, COVID-19

USD / MXN -ennuste: 1 vuosi

Hinta: 25–26 dollaria

Hintatekijät: Maailmantalouden elpyminen, riskimielisyys, Yhdysvaltain jälkeiset vaalit.

USD / MXN -ennuste: 3 vuotta

Hinta: 30 dollaria / vahva>

Hintatekijät: maailmantalous, markkinatunnelma, USD-korrelaatio, perustekijät Meksikossa

USD / MXN Live -kaavio

USD / MXN-hintaennuste seuraavalle 5 vuodelle

Riskivaluuttojen olisi pitänyt olla laskussa maaliskuusta 2020, jolloin koronavirus pitää riskimielisyyden hillittynä rahoitusmarkkinoilla, kun hallitukset kääntävät rajoituksia jatkuvasti ja pois ja maailmantalous siirtyy taantumasta voimakkaaseen nousuun ja sitten takaisin toiseen taantumaan. Mutta hallitusten ja keskuspankkien ympäri maailmaa markkinoille virtaama liiallinen rahamäärä on pitänyt heitä jatkossa. Toisaalta USD on laskenut poliittisista syistä, koska talouden perustekijät näyttävät olevan vankat tällä hetkellä. Markkinoille injektoitu suuri USD-määrä on myös lisännyt USD: n heikkoutta, ja Yhdysvalloissa on tulossa lisää rahaa, mikä hyödyttää kehitysmaita, kuten Meksiko ja Peso. Yhdysvaltain valtiovarainministeriön tuottojen nousu ja tekninen kuva antavat kuitenkin näyttää siltä, ​​että tämä pari on ylimyyty, joten USD / MXN-karhujen pitäisi nähdä punaiset liput, koska tämä saattaa hyvinkin olla laskevan laskun loppu, ennen kuin nousutrendi jatkuu jälleen.  

Paremmat perusteet Yhdysvalloissa

Alkuperäisen COVID-19-pandemian kaatumisen aikana sekä Yhdysvaltojen että Meksikon taloudet kokivat suuren taantuman, joka päättyi vuoteen 2020 supistumalla. Mutta Yhdysvaltain talous näyttää eroavan vuoden 2020 jälkipuoliskolla viime vuoden kesän elpymisen jälkeen, kun se jatkaa kasvuaan hyvällä vauhdilla. Meksikon perustiedot olivat melko hyvät ennen koronavirusta, koska tämä nouseva talous kasvoi jatkuvasti, kun taas vienti Yhdysvaltoihin kasvoi ja kasvaa edelleen jatkuvasti. Mutta Meksikon taloudella on vaikeuksia uusien koronavirusrajoitusten kanssa, jotka heikentävät Meksikon viennin kysyntää Euroopan kaltaisista paikoista.

Meksiko on ollut Yhdysvaltojen kauppakumppani vuodesta 2019 lähtien ja on yhteensä 614,5 miljardia dollaria. Tuonti Yhdysvalloista oli 256,4 miljardia dollaria, kun taas vienti oli 358,1 miljardia dollaria. Tämä tarkoittaa, että Meksikolla on 100 miljardin dollarin ylijäämä Yhdysvaltojen kanssa, joten se tarvitsee vahvan USD: n, muuten tulojen arvo laskee. Perusteet ovat kuitenkin vääntyneet jonkin verran koronaviruspandemian alkamisen jälkeen. Yhdysvaltain valmistus ja teollisuustuotanto ovat kasvaneet ja ovat nyt lähellä ennätyskorkeutta, kun taas Meksikon talous on hidastunut taas tänä talvena kesän elpymisen jälkeen. Tammikuussa raportin julkistaneen Moody’s Investors Service -palvelun mukaan Meksiko saavuttaa ennen koronavirusta pandemian vuoteen 2019 johtavan taloudellisen tuotannon tason vasta vuonna 2023.

Markkinatunnelma COVID-19 Timesin aikana

Tunnelma eri omaisuuseriin ja eri valuuttoihin on ollut epänormaalia näinä koronavirus-aikoina. Riskivarat ovat lisääntyneet, joista osa voidaan selittää virtaavalla käteisellä kaikkien keskuspankkien rahaohjelmien ja hallitusten elvytyspakettien kautta ympäri maailmaa. USD / MXN nousi yli 7 senttiä alkuperäisen paniikin aikana, mutta se on vetäytynyt matalammaksi huhtikuusta lähtien, vaikka, kuten mainitsimme, paluu on ollut paljon heikompaa kuin muilla USD-pareilla. Yksi syy nousuun oli pelko siitä, mitä kehittyville markkinoille voi tapahtua, koska niillä ei ole niin paljon taaksepäin kuin kehittyneillä talouksilla ja hallituksilla. Epävarmuus on edelleen korkea, mikä johtuu hitaasta vetäytymisestä dollarin heikkouden aikana huhtikuusta lähtien. Joten Meksikon talous on kaiken kaikkiaan Yhdysvaltain talouden armoilla, mikä pitää trendin nousuparin tälle parille pitkään huolimatta viimeaikaisesta vetäytymisestä. 

Korot olivat yli 8% Meksikossa viime vuonna, mutta Meksikon keskuspankki aloitti niiden leikkaamisen vuoden 2019 lopussa, ja tänä vuonna ne laskivat niitä voimakkaasti, kun maailmantalous romahti. Vaikka ne pysyvät toistaiseksi odotustilassa, kuten johtokunnan puheenjohtaja Alejandro Díaz de León sanoi. Syyskuusta 2019 lähtien pääkorko on 4,25%, kun taas FED: n korot ovat 0,10%, kuten käsiteltiin talouskalenterissamme. Tämä korkoero näyttää olevan Meksikon peson hyväksi, mutta Meksikon korkeammat korot jättävät keskuspankille enemmän tilaa leikata niitä edelleen. Markkinat käyvät kauppaa odotusten eikä todellisten tapahtumien perusteella, joten tämä jättää MXN: n alttiiksi Meksikon keskuspankin korotusten lisäämiselle. Jotkut taloustieteilijät odottavat lisää leikkauksia seuraavissa kokouksissa, joten USD / MXN: n alemman vetovoiman pitäisi päättyä pian. 

Vuosi 2021 on tuskin käynnistynyt, ja se on jo osoittautumassa kovaksi askeleeksi kehittyvien markkinoiden valuutoille. Vaikka yleisesti ottaen enemmän Yhdysvaltojen finanssipoliittisia elvytystoimia on hyvä uutinen riskinottohalukkuudelle, EM FX on kaksinkertainen hyödyntämällä lisääntyneitä lukkoja ja Yhdysvaltain valtionkassan tuottojen nousua. Lyhytaikainen ympäristö, jossa kehittyneiden länsimaiden talouksien kysyntä on heikompaa, on muotoutumassa ja heikentänyt kasvun valuuttatilaa – joka on juuri se, jonka EM FX käyttää.

Mutta Meksikon peso, huolimatta vuoden alusta heikommasta asemasta, toimii silti melko hyvin. Kaiken kaikkiaan Yhdysvaltain valtiovarainministeriön 10 vuoden tuotto on noussut korkeimmalle tasolle maaliskuusta 2019 lähtien, mutta USD / MXN-korot ovat edelleen joulukuun 2020 päätöskorkojensa alapuolella. Asiayhteydessä hintatoiminta viittaa siihen, että viimeaikainen käänteinen korkeampi voi vain ole hengähdystauko, ennen kuin näemme toisen työntöä alaspäin. Vaikka vedot dollaria vastaan ​​ovat nousseet korkeimmalle tasolleen noin vuosikymmenen ajan, mikä viittaa siihen, että USD-shortsit saattavat laskea tästä lähtien. Sen lisäksi analyytikot sanovat, että valtiovarainministeriön tuotot, jotka laskivat suurimman osan vuodesta 2020, ovat olleet keskeinen tekijä. Nyt kun ne ovat jälleen nousseet yli prosentin ja niiden odotetaan kasvavan edelleen, ne voivat aiheuttaa USD / MXN-myyjille enemmän kipua.

USD / MXN tekninen analyysi – Liukuvat keskiarvot pitävät tukena? 

USD / MXN kävi kauppaa $ 2: n ja 3: n välillä 90-luvun alkupuoliskolla, mutta se hyppäsi korkeammalle 90-luvun puolivälissä, mikä merkitsi pitkän aikavälin nousutrendin alkua, ja se on ollut nouseva vuodesta sitten, saatuaan noin 1 000%. Tänä aikana liukuvat keskiarvot ovat tehneet hyvää työtä tuen tarjoamiseksi sekä kuukausittaisten että viikoittaisten kaavioiden alempien vetojen tai konsolidointien aikana. Pienemmät liukuvat keskiarvot ovat antaneet tukea, kun nousutrendi on ollut vahvempi, kun taas suuremmat liukuvat keskiarvot ovat antaneet tukea, kun trendi on hidastunut ja vetäytymiset ovat olleet syvempiä. Alla olevasta kuukausikaaviosta nähdään, että USD / MXN: n hinta on noussut jalkaan viimeisen nousun ollessa vuoden 2020 ensimmäisten kuukausien aikana. USD / MXN kävi kauppaa kolmiossa vuodesta 2017, mutta se hajosi viime vuoden alussa, kun hinta laski 50 SMA: sta (keltainen), kun koronavirus puhkesi. Mutta nousu päättyi huhtikuussa, kun USD muuttui laskusuuntaan. Siitä lähtien se on vetäytynyt matalammaksi, mutta paluu on saattanut olla päättynyt nyt. 50 SMA (keltainen) ja 100 SMA (vihreä) ovat tukeneet kuukausittaista kaaviota, kun taas stokastiset indikaattorit ovat nyt ylimyydyt, ja 50 SMA toimii jälleen tukena, jotka molemmat viittaavat nousuun, koska paluu näyttää täydelliseltä ja päätrendi pysyy nousussa.

Palautus näyttää olevan valmis kuukausikaaviossa

Viikkokaaviossa näimme 50 SMA: n nousun syyskuun viimeisellä viikolla alle 21: stä 22,60: een, kun hinta vetäytyi useita kuukausia. Mutta 20 SMA (harmaa) lopetti nousunsa jälleen, tarjoten vastustusta toisen kerran tänä vuonna. USD / MXN on kääntynyt taas matalammaksi, mutta laskusuuntaisen liikkeen pitäisi päättyä jossain vaiheessa, ja nousutrendi jatkuu, kuten yllä oleva kuukausikaavio viittaa. Hinta laski 2 viikkoa sitten, kun USD laskee edelleen matalammaksi, mutta USD / MXN on palautunut 200 SMA: sta (violetti), joka on ollut viimeisen tuen viikkokaaviossa. Tämä liukuva keskiarvo katkaistiin lyhyesti myös viime vuoden alussa, ja hinta kääntyi nousuun sen jälkeen melkein 8 senttiä korkeammalle. Joten jos 100 SMA (vihreä), joka toimii resistenssinä, hajoaa pian, voimme nähdä USD / MXN: n jatkavan suurempaa nousutrendiä. Mutta emme mene pitkään tällä parilla juuri nyt, kunnes saamme nousevan peruutussignaalin, kuten nastan tai doji-kynttilänjalan, yhdessä näistä aikakehyskaavioista. 

Alempi paluu ei ole vielä ohi viikkokaaviossa

Päivittäisestä kaaviosta näemme kuitenkin, että 100 SMA (vihreä) on tarjonnut vastustuskykyä, mutta 50 SMA (keltainen) on ollut parin vastarinta viime vuoden huhtikuun laskusuuntaisen muutoksen jälkeen. Se on pysäyttänyt paluumatkat korkeammalle ja painaa hintaa jatkuvasti. Kahden viime päivän aikana USD / MXN on kasvanut, ja nyt hinta on jälleen 50 SMA: n suuntaan. Mutta näemme, onko tämä vain yksi paluu ennen laskevan trendin jatkumista, vai jos ostajat työntyvät 50 SMA: n yläpuolelle, mikä saattaa olla alku suuremmalle nousulle.  

Hylkääkö 50 SMA USD / MXN: n uudelleen?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me