USD / MXN Prisudsigt for 2021: Prisoverskrift tilbage til præ-covid-niveauer

USD / MXN har været på en langsigtet bullish tendens så langt tilbage som hitlisterne viser, og optrenden har steget tempoet i det sidste årti. Men i øjeblikket rykker risikovalutaerne op mod USD, og ​​det samme gælder den mexicanske peso. Det betyder, at USD / MXN har trukket sig tilbage siden april sidste år, og billedet ligner meget USD / CAD, da begge er råvare- og risikovalutaer.

Den amerikanske dollar har vundet mod pesoen i årtier; ovenstående diagram viser, at USD / MXN handlede på omkring $ 2,50 – $ 3,50 i 90’erne, mens dette forexpar i april sidste år skubbede over $ 25 efter den stærkeste stigning nogensinde, hvilket betyder en 10 gange stigning om tre årtier. Uptrend i USD / MXN plejede at være ret konsekvent uden store tilbageslag og glidende gennemsnit, der holdt presset på opsiden hele tiden. Siden april 2020 har prisen dog været lavere, og købere har ikke stillet meget modstand, da USD fortsat er faldende. Men prisen har hængt rundt i $ 20-området i et par måneder nu, hvilket muligvis signalerer afslutningen på tilbagetrækningen lavere.  

Nuværende USD / MXN Pris: $

Seneste ændringer i MXN-prisen

Periode Skift ($) Lave om %
Tre dage -1.04 -5,2%
6 måneder -1,72 -8,7%
1 år +1.42 +7,1%
5 år +4.34 +21,2%
Siden 2000 +12.08 +56,8%

 

Mexico er et voksende marked, der gør den mexicanske peso til en risikovaluta svarende til valutaerne i BRICK-landene. Valutaer på nye markeder plejede at være på en langsigtet bearish tendens, ligesom MXN var. En af grundene til dette var den stigende amerikanske import fra Mexico, som holdt pesoen under pres. Men grundlæggende synes at have ændret sig. Mexicos økonomi er i vid udstrækning påvirket af den økonomiske situation over grænsen i USA, som har præsteret ganske imponerende siden lock-downs sluttede i maj. Men politik holder USD nede, hvilket er til gavn for den mexicanske peso og andre risikovalutaer. Vi vil dække disse spørgsmål nedenfor. Faldet siden april sidste år kan være overbelastet nu, og vi kan snart se en tilbageførsel eller en afvisning, selvom det grundlæggende ser meget blandet ud for begge valutaer i øjeblikket.

USD / MXN Prognoseoversigt

USD / MXN Prognose: H1 2020

Pris: $ 21

Prisdrivere: USD-korrelation, amerikansk politik, COVID-19

USD / MXN Prognose: 1 år

Pris: $ 25 – $ 26

Prisdrivere: Globalt økonomisk opsving, Risikostemning, Valg efter USA.

USD / MXN Prognose: 3 år

Pris: $ 30 / stærk>

Prisdrivere: Global økonomi, markedssentiment, USD-korrelation, grundlæggende i Mexico

USD / MXN Live-diagram

USD / MXN-prisforudsigelse for de næste 5 år

Risikovalutaer burde have været faldende siden marts 2020, hvor coronavirus holdt risikosentimentet dæmpet på de finansielle markeder, da regeringer bliver ved med at slå begrænsninger til og fra, og den globale økonomi går fra en recession til en stærk rebound og derefter tilbage til en anden recession. Men den overdrevne mængde penge, der har været strømt ind på markederne fra regeringer og centralbanker over hele kloden, har holdt dem i gang. På den anden side er USD faldet af politiske årsager, fordi de økonomiske grundlæggende forhold synes solide lige nu. Den store mængde USD, der tilføres markeder, har også bidraget til svagheden i USD, og ​​der er flere penge på vej i USA, hvilket vil gavne udviklingslande som Mexico og Peso. De stigende amerikanske statsrenter og det tekniske billede får det til at se ud som om dette par er oversolgt, så USD / MXN-bjørnene skal se røde flag, fordi dette muligvis kan være afslutningen på den bearish tilbagevenden, inden den bullish tendens genoptages igen.  

Bedre grundlæggende i USA

Under det indledende COVID-19-pandemisk nedbrud gik økonomierne i både USA og Mexico igennem en større recession, der sluttede 2020 i sammentrækning. Men den amerikanske økonomi ser ud til at have afvundet i anden halvdel af 2020 efter reboundet om sommeren sidste år, da den fortsætter med at holde et godt ekspansionstempo op. Fundamentals var ret solide for Mexico før coronavirus, da denne nye økonomi voksede kontinuerligt, mens eksporten til USA steg og stadig også stiger konstant. Men den mexicanske økonomi har nogle problemer med de nye koronavirusrestriktioner, som dæmper efterspørgslen efter mexicansk eksport fra steder som Europa.

Mexico har været en amerikansk handelspartner siden 2019 på i alt 614,5 milliarder dollars. Importen fra USA beløb sig til $ 256,4 mia., Mens eksporten udgjorde $ 358,1 mia. Dette betyder, at Mexico har et overskud på 100 mia. $ Over for USA, derfor har det brug for en stærk USD, ellers vil indtægterne falde i værdi. Grundlæggende er imidlertid skævt noget siden starten af ​​coronaviruspandemien. Amerikansk produktion og industriproduktion er steget og er nu tæt på rekordhøjder, mens den mexicanske økonomi er bremset igen i vinter efter et opsving om sommeren. Ifølge Moody’s Investors Service, der udgav en rapport i januar, vil Mexico ikke nå sine økonomiske niveauer af pandemien før coronavirus i 2019 før mindst 2023.

Markedsstemning under COVID-19 gange

Følelsen over for forskellige aktiver og forskellige valutaer har været unormal i disse koronavirus-tider. Risikeaktiver er steget, hvoraf nogle kan forklares med de likvide midler, der har været gennem alle monetære programmer fra centralbanker og stimuleringspakker fra regeringer over hele verden. USD / MXN steg mere end 7 cent under den indledende panik, men den har trukket sig tilbage siden april, selvom tilbageføringen ned, som vi nævnte, har været meget svagere end i andre USD-par. En af grundene til stigningen var frygten for, hvad der kunne ske med de nye markeder, da de ikke har så meget at falde tilbage på som de udviklede økonomier og regeringer har. Usikkerheden er stadig høj, derfor den langsomme tilbagetog i perioder med svaghed i USD siden april. Samlet set er den mexicanske økonomi underlagt den amerikanske økonomis nåde, hvilket vil holde tendensen bullish for dette par i lang tid på trods af den nylige tilbagetrækning. 

Renterne var over 8% i Mexico sidste år, men Bank of Mexico begyndte at skære dem i slutningen af ​​2019, og i år skar de dem drastisk, da den globale økonomi sank. Selvom de forbliver på vent indtil videre, som præsidenten for BoM Alejandro Díaz de León sagde. Fra september 2019 ligger hovedrenten på 4,25%, mens FED har renter på 0,10%, som vi dækkede i vores økonomiske kalender. Denne forskel i rentesatser ser ud til at være til fordel for den mexicanske peso, men de højere renter i Mexico giver mere plads til centralbanken til at skære dem yderligere. Markeder handler på forventninger snarere end på de faktiske begivenheder, så dette efterlader MXN sårbare over for flere rentesænkninger fra Bank of Mexico. Nogle økonomer forventer, at der vil blive gennemført flere nedskæringer på de næste par møder, så tilbagetrækningen lavere i USD / MXN bør snart slutte. 

2021 er knap startet, og det viser sig allerede at være et hårdt valg for valutaer i nye markeder. Mens bredere, mere amerikansk finanspolitisk stimulus er gode nyheder for risikovillighed, er EM FX blevet dobbelt udnyttet ved at øge lockdown og stigende amerikanske statsrenter. Et kortsigtet miljø med svagere forbrugerefterspørgsel fra udviklede vestlige økonomier tager form og buler vækstvalutarummet – hvilket er netop det, som EM FX indtager.

Men den mexicanske peso klarer sig stadig ret godt på trods af at den befinder sig på en svagere fod gennem starten af ​​året. Alt i alt er det amerikanske statsministeriums 10-årige rente steget til sit højeste niveau siden marts 2019, men USD / MXN-renter holder sig stadig under deres afsluttende højder i december 2020. Prismæssigt antyder kontekstmæssigt, at den seneste tilbageførsel måske kun kan være være en pust i vejret, før vi ser endnu et skub lavere. Selvom væddemålene mod USD er steget til deres højeste niveau i omkring et årti, hvilket antyder, at USD-shorts muligvis vil falde fra nu af. Derudover siger analytikere, at statens renter, som faldt det meste af 2020, har været den vigtigste drivkraft. Nu hvor de igen er steget over 1% og forventes at stige yderligere, kan de forårsage USD / MXN-sælgere mere smerte.

USD / MXN teknisk analyse – Vil bevægelige gennemsnit holde som support? 

USD / MXN handlede mellem $ 2 og $ 3 i første halvdel af 90’erne, men det sprang højere i midten af ​​90’erne, hvilket markerede starten på den langsigtede bullish tendens, og det har været bullish siden derefter, efter at have fået omkring 1.000%. I løbet af denne tid har glidende gennemsnit gjort et godt stykke arbejde med at yde support under tilbagekaldelser lavere eller under konsolideringer på både månedlige og ugentlige diagrammer. De mindre glidende gennemsnit har ydet støtte, når den bullish tendens har været stærkere, mens større glidende gennemsnit har givet støtte, når tendensen er aftaget, og tilbagetrækningerne har været dybere. På det månedlige diagram nedenfor ser vi, at prisen i USD / MXN er steget i ben, med den sidste stigning i de første par måneder af 2020. USD / MXN handlede i en trekant fra 2017, men det brød ud tidligt sidste år, efter at prisen hoppede af 50 SMA (gul), da coronavirus brød ud. Men stigningen sluttede i april, da USD blev bearish. Det har trukket sig tilbage lavere siden da, men tilbagetrækningen er muligvis kommet til en ende nu. De 50 SMA (gule) og de 100 SMA (grønne) har ydet støtte på det månedlige diagram, mens de stokastiske indikatorer nu er oversolgt, og 50 SMA fungerer igen som støtte, som begge peger på en bullish vending, da tilbagesporingen virker komplet, og hovedtendensen forbliver bullish.

Gendannelsen synes at være komplet på det månedlige diagram

På det ugentlige diagram så vi et spring i 50 SMA i den sidste uge i september, fra under 21 til 22.60, efter at prisen trak sig tilbage i flere måneder. Men de 20 SMA (grå) stoppede sin stigning igen og gav modstand for anden gang i år. USD / MXN er vendt lavere igen, men det bearish træk skal ende på et eller andet tidspunkt, og den bullish tendens vil genoptages, som det månedlige diagram ovenfor antyder. Prisen faldt indtil for 2 uger siden, da USD fortsætter med at glide lavere, men USD / MXN har hoppet af 200 SMA (lilla), som har været den ultimative støtte på det ugentlige diagram. Dette glidende gennemsnit blev også brudt kort i begyndelsen af ​​sidste år, og prisen blev bullish efter det og steg næsten 8 cent højere. Så hvis 100 SMA (grøn), der fungerer som modstand snart går i stykker, ser vi muligvis USD / MXN genoptage den større bullish tendens. Men vi går ikke længe på dette par lige nu, før vi får et bullish reverseringssignal, såsom en nål eller doji-lysestage, i et af disse tidsrammediagrammer. 

Det lavere sporingsløb er ikke forbi endnu på det ugentlige diagram

På det daglige diagram ser vi dog, at 100 SMA (grøn) har leveret modstand, men 50 SMA (gul) har været den ultimative modstand for dette par siden den bearish vending i april sidste år. Det har stoppet tilbagetrækningen højere, og det fortsætter med at skubbe prisen lavere. I de sidste to dage er USD / MXN steget, og nu er prisen på vej mod 50 SMA igen. Men vi vil se, om dette bare er endnu et spor, før den bearish tendens genoptages, eller hvis købere vil skubbe over 50 SMA, hvilket måske er begyndelsen på den større bullish vending.  

Vil 50 SMA afvise USD / MXN igen?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me